Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
nem feltétlenül.
az érintőképernyős dolgaimat elég régóta Pronto por-stoppal tisztítom,
rá is van írva, hogy járólapra, padlóra ne használd, mert csúszni fog.
hát ez így is van.mondjuk a Touch az más, mert nem stylusszal böködi az ember,
de nekem PSP-nél is zavaró, hogy gyűjti az ujjlenyomatokat,
pedig ott nem a kijelzőt taperolom.egy védőfólia hasznos lenne, csak kérdés,
hogyan befolyásolná a kijelző érzékenységét (lehet, hogy nem is működne). -
kovis
tag
Úgy a jó jobban csúszik az ujjad mintha tiszta lenne.
-
1010
őstag
hát ezen az mp3on több a zsír mint egy szelet kenyeren annyira gyüjti a kéznyomokat
-
1010
őstag
sztem ebböl elég
én sem kaptam hozzá töltőt
a doboz hátulján meg rajta van mi kell ahhoz hogy működtetni lehesen ezt az ezköztészt nem adnak hozzá az biztos
szal azzal már rendelkezni kellsztem van itt valhol egy fogyvéd topik meg boltos topik
ott biztosan vágják mihez mi jár[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
a kérdés adott: mit fogsz tenni? szerinted jár hozzá töltő,
ezt lepereled majd a bolton?
a mobil amúgy nagyon rossz példa, az egy PC-től teljesen független eszköz.
egyszerűen nem kell hozzá számítógép (az adatkapcsolat csak egy opció).
Ellenben ez a lejátszó feltételezi a számítógép meglétét,
a mellékelt iTunes is azon fut, anélkül nem sokat érsz vele,
és miután a mellékelt kábel töltésre is alkalmas,
semmi nem kötelezi őket arra, hogy egy plusz fali töltőt mellékeljenek.
Jó lenne, praktikus lenne, de nem kötelességük,
onnantól kezdve, hogy lehetővé tették a lejátszó feltöltését egyéb módon.
speedbump is írja: PC-t ne mellékeljenek...?na mindegy, ebben nem fogunk közös nevezőre jutni,
mindenesetre ha szerinted ez így szabálysértésnek minősül,
akkor próbálkozz a fogyasztóvédelemnél.
Készséggel fogok hajbókolva igazat adni,
amennyiben bebizonyosodik, hogy te látod jól.
Csak szerintem te végig azt feltételezed,
hogy ezek a termékek bármiféle szűrést mellőzve kerülnek be az országba,
anélkül, hogy a lokális jogi előírásoknak megfelelnének,
mindezt az Apple lokális képviseletén keresztül -
Zirowe
nagyúr
Utolsó hozzászólásom ilyen téren,mert nem akarom szétoffolni a témát!De nincsen igazad!A ready to usenál az ember tudja,hogy nincs hozzá töltő,és úgy is árulják,ez a bevett szokás.Mobilokat töltővel árulják,mert aksis cuccoklnál ez a szokás.Az elemes cuccokhoz meg azért jár elem,hogy tudjad használni,a többi elem az a te kiadásod(ha tölthetőt veszel,az a te plusz kiadásod).
Szóval elvileg az ipodokhoz a magyar hatályos ptk szerint (277. §) járna hálózati töltő is.Ha nem értesz vele egyet,akkor jelentkezz a jogi egyetemre,és az 5. féléven el fogják magyarázni polgár3-kötelmi jog általános résznél,vagy pedig kérdezd meg egy jogász ismerősöd.
Ennyi.
Nah,szóval,milyen is az új touchod hangzása 1010?
És ez a volume hack nem torzít? -
Alvin_ti4200
félisten
még próbálgatom a dolgokat, szerintem az 1.1.4-hez tartozó alkalmazsokat (Mail, Stocks, Maps, Weather, Notes) és a Volume Hack-et. Játékok közül nekem eddig az iSoltaire és a Chuzzle jön be, de a Tris se rossz. A Sudoku sajnos nagyon fapados, remélem majd tuningolnak rajta grafikailag. A WLAN-t amúgy érdemes kikapcsolni, ha nem használja az ember, mert akksiidőt lehet vele spórolni.
-
1010
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #389 üzenetére
egyáltalán mit érdemes föltenni
mert sztem nagy részük felesleges
nincs egy listád? -
Alvin_ti4200
félisten
az 1.1.4-hez tartozó Volume Hack-et érdemes feltenni az Installerből!
-
kovis
tag
Üdv mindenkinek!
Az előbbiekhez hozzászólva ha ennyire sok a probléma touchal akkor nem kell ilyet venni és akkor
nem lesz ennyire rossz. -
speedbump
tag
Huuu, mar nagyon terjed ez a beszelgetes
Amit leirtal ahhoz nekem is van egy hozzafuznivalom:
Ha kellene hozza fail tolto is, akkor gondolom mind a kb 20 fele dugaljba bedughato univerzalis tolto kellene. Mert az OK hogy europaban mit hasznalunk, de ugyanaz hasznalhatatlan pl az USA-ban.Illetve, akkor ezek szerint egy PC-t is kellene mellekelni, mert ha zenehallgatasra akarod hasznalni akkor kell hozza az is.
Szerintem - es nem azert, hogy ellentmondjak - az touch eleg korrekt. Birja az aksija kb 15 oraig, ennyit a telefonok sem tudnak aktiv hasznalat mellett. A telefonhoz csak USB tolto jarna dolog szerintem itt nem allja meg a helyet, mert teljesen mas a ketto felhasznalasi terulete.
A magyar nyelvu hasznalati utasitassal kapcsolaban viszont igazad van. Barmi baja van a touch-nak vissza lehet vinni es hoborogni. Ha pattognak akkor mondod, hogy mar bocsanat, de nem volt hozza magyar nyelvu leiras ugyhogy csinaljanak valamit vagy leteped az ajtot + fogyasztovedelem. Erre valoszinuleg beszarnak!
-
bwoay
nagyúr
ja, már eljutottunk oda, hogy átlagember, meg überjogász.
holott ez nézőpont kérdése csupán, semmi köze a joghoz.sőt, jogilag szerintem te vérzel el a logikáddal,
mert azon görcsölsz, hogy miért használatra kész,
miközben a termék JOGILAG teljes mértékben eleget tesz ennek a követelménynek
már azáltal, hogy egyáltalán be lehet kapcsolni, és tudod HASZNÁLNI.
ha lemerül, akkor még szarabbul állsz az elemessel,
mert ezt fel tudod tölteni anélkül is, hogy lenne fali töltőd,
ellenben az elemeshez újabb szet elemet kell vásárolnod.
vagyis a Touch kiszerelése JOGILAG megfelel a rendszeres használat kritériumainak,
ellenben a másik lejátszóéban meg csak két elem van.
Ha lemerül, mit csinálsz? Perelsz, hogy senki nem figyelmeztetett arra,
hogy a vételáron kívül további kiadások is fel fognak merülni az üzemeltetés kapcsán?
hogy jön ide a multik által történő átbaszás?
egyelőre te akarsz olyan iPod-ot venni,
aminek a gyári tartozékairól szerinted válótlant állít a gyártóa Varta Ready2Use akksi megvan? nincs hozzá töltő! skandallum!
önmagában meg elég nehéz használni, miután elfogy belőle a kraft.
de gondolom nem is veszi meg az, akinek nincs töltője,
mint ahogy PC-vel nem rendelkezők körében sem túl kelendőek az iPodok.mindegy, kíváncsi leszek, hogyan fogsz ebben a helyzetben kiállni
a vélt jogaidért. Szerintem vázold fel a MacBoltnak,
hogy rendszeresen jársz sátorozni is,
így egyúttal napelemes töltőt is csomagolnak majd a lejátszó mellé. -
Zirowe
nagyúr
Hát igen,már bocs,hogy ilyet mondok,de ez a különbség az átlag emberrel,aki beéri azzal,hogy a multik átverik,és a jogász között,aki tudja,hogy mi jár neki..
Ha vmi elemmel működik->legyen hozzá elem,de ha vmi aksival működik->legyen hozzá hálózati töltő,mert az aksit így lehet rendeltetésszerüen használni.
Mégis,egy kis műanyag adapternek az usb végére,mennyi az előállítási költsége(meg amúgy az ipod touchnak..de azt inkább hagyjuk)?100ft?
És mennyiért árulják külön azt ami járna hozzá jogosan?3000ft?:S -
Zirowe
nagyúr
Nem erről van szó.
Te beérnéd mondjuk,ha a mobilodhoz csak usb töltőt adnának? -
bwoay
nagyúr
nade már az is használat, ha csak hazáig hallgatod,
illetve addig, amíg le nem merül a gyárilag feltöltött akkumulátora.
az elemes lejátszó is csak ennyire képes,
ha az lemerül, akkor ahhoz is venned kell valamit,
nem kapsz hozzá annyi elemet, ami életed végéig elégsőt, ha már ennyire offolunk, akkor elmondom,
hogy az elemes még rosszabb is, mert arra vagy folyamatosan költesz,
vagy veszel hozzá töltőt PLUSZ akksikat,
így a járulékos költség mindenképpen magasabb,
mint egy beépített akkumulátoros kütyü esetében,
amihez sem elem, sem fali töltő nem kell feltétlenül,
mert van rá lehetőség, hogy PC-ről töltsd.te mégis beéred azzal, ha adnak az eszközhöz két elemet,
és akkor az szerinted használatra "készebb".
na ezt a logikát nem tudom követni[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Kösz,hasznosnak bizonyúlhat még
Egyébként vki meg tudná nekem mondani milyen proci van a touchba? -
Zirowe
nagyúr
Hát igen (mondjuk az iphone-t eléggé nagy paraszt vakításnak tartom).
A régebbi ipod tartozékok között láttam olyan kábelt,amivel tvre lehet kötni az ipodot,jó az touch-hoz is? -
Zirowe
nagyúr
Nem a gyári fülesére voltam kiváncsi,hanem a lejátszó hangzására. A gyári fülest a hszemben csak azért említettem meg,mert a technikai adatai ott voltak a touchéi mellett,és azzal teljesen megegyeztek.
Nem,valóban senki nem kényszerít senkit semmire,de ha már megveszel egy 100k-t érő cuccot feleljen meg bizonyos alapkövetelménynek.
Erre megint csak rá kell cáfolnom: használatra kész nem csak azt jelenti,hogy fel van töltve,hanem ,hogy minden olyan alkatrésze megvan,amivel majd rendeltetés szerüen tudod majd használni (pl: elem,töltő).Jelen esetbe én a hálózati töltőt hiányolom. -
bwoay
nagyúr
ja értem, szóval az iPod bundle fülesét hasonlítod össze egy olyannal,
amit korábban használtál, elfeledkezve arról, hogy utóbbi külön vásároltadamúgy az Apple módszereiről nekem is megvan a véleményem,
de nehogy bebizonyosodjon már, hogy a nagy gonosz multi
rá akar venni arra, hogy ha vettél egy iPodot,
akkor szerezz be hozzá egy MacBookot is...a használatra kész meg szerintem annyit tesz,
hogy fel van töltve az akksi, és van rajta pár gyári szám,
amivel ki tudod próbálni.
ennyi erővel azt is kifogásolhatnánk, hogy miért nem repp van rajta,
én azt szeretem, ők meg hogy gondolják, hogy Celine Diont fogok hallgatni.Megveszed, kibontod, bekapcsol, működik, szól = használatra kész.
-
Zirowe
nagyúr
Hát igen,de ilyenkor kell fenyegetőzni(egyébként teljesen jogosan) a fogyasztófelügyelettel.Azért tehetik meg ezt a boltok és a gyártók,mert az emberek nagyon gyakran nincsenek tisztában a jogaikkal..
Egyéként kérdés: olvastam vhol,hogy nemsokára lesz gps iphonehoz,lehetséges,hogy touchoz is lesz majd?[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Akkor sincs így,de jogodban áll panaszkodni,és ők kötelesek adni..Hát,pedig a magyar nyelvű leírás is járna.
Dehát ez Magyarország,itt mindent lehet..Az Apple meg mindent megtehet..:S -
Zirowe
nagyúr
Pedig kötelesek elemet tenni bele--> használatra kész azt jelenti,hogy kiveszem a dobozból,belerakom az elemet és használom,nem azt,hogy össze van rakva.Ha nem rakják bele,akkor ki lehet csapni a balhét.
Ex71et külön vettem.
Egyébként ez is volt az eredeti kérdésem,hogy az usb-konnektor átalakítóval mükszik-e,ami nem apple 3kért,hanem bmi más,olcsóbban.
Hát,akkor ne az extrém esetet nézd,hanem mondjuk azt,hogy elutazol 2hétre külföldre és nincs laptopod(mert az aztán nem mindenkinek van),nah,akkor hogy a répába töltöd fel az alap tartozékokkal?Apple módszerei a még több pénz kicsikarására.
Hangzását meg nem fikázom,csak kérdezem a tulajok véleményét,meg olvastam itt a fórumon,hogy nem a legjobb,és a gyári leírásokból indulok ki(amikbe ugyebár nem kell hinni valóban,mert a gyártók hajlamosak ezt felfújni--> vagyis a leírtaknál lehet rosszabb is,minden bizonnyal)[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
ki az, akinek nincs gépe manapság, ne hülyítsük már egymást.
aki tehetős, de hüje, annak valszeg van otthon valami,
amivel tud rá zenét tölteni. akinek meg nincs gépe,
annak valszeg nemigen lesz ilyen lejátszója.különben nem értem ez a töltés dolgot.
nem az USB portról veszi fel az 5V-ot?
mert akkor bármilyen USB-s hálózati töltővel megoldható -
1010
őstag
ha vmi elemeset veszel kötelesek adni hozzávaló elemet
hát ez így nem igaz,nem kell hozzá elemet adni
használatra kész azt jelenti hogy össze van rakva rendesen.
Vegyük azt az extrém példát,hogy vki úgy vesz egy ilyen lejátszót,hogy nincsen számítógépe,haverja szokott rárakni neki zenét,extra kiadás nélkül hogy oldja meg a töltést számítógép nélkül?
sehogy ne oldja meg
nincs gépe elég marha volt hogy vett iet
tipikus gazdag vagyok van pénzem nem tudom mit veszek de megveszem mert
ez a divategyébként nem lesz gond magával a touch al hangzás téren mert abból nagyobb
vita lett volna mint a rossz kijelzőböl[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
ma voltam fejhallgató túrán és végül a pénztárcámra hallgattam, így bevásároltam egy AKG K 512-őt, ami EQ nélkül pont jól szól, igaz utcán furcsán fogok vele mutatni, de nagyon kényelmes és mivel viszonylag kizárja a környezeti zajokat, így nem kell bömböltetni hozzá a Touch-ot. Mellesleg nem is lehet, mert maga a készülék torzít különböző EQ-k használatánál, de hangerőtől függetlenül, ma végre kiteszteltem. Fülhallgatóból olyat érdemes venni, aminek a középtartománya lehetőleg kicsit el van nyomva, mert a Touch pont azt emelni ki EQ nélkül is egy kicsit. Másik választásom (ha lett volna nálam elég pénz lehet elcsábultam volna) a Sennheiser HD485 lett volna, iszonyú milyen mélyre tud menni EQ nélkül is. Az AKG 13k volt, a Sennheiser 21 lett volna. A gyári Apple füles szerintem pont passzol a lejátszóhoz, érdemes EQ nélkül használni vagy maximum Flat EQ-val (ami majdnem ugyanaz, mintha ki lenne kapcsolva).
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Hát nem tudom,szerintem nem lihegem túl a dolgot a fülessel kapcsolatban,mert az embernek vannak elvárásai egy 85k-s (boltban 100k körüli) "ipod",vagyis kifejezetten zenehallgatásra szánt eszközzel szemben! Eddig hi-mdvel és a fentebb említett fülesekkel tökéletes hangzást sikerült elérnem,majdhogynem olyan volt,mintha ott lennék egy unplugged koncerten.
Remélem nem lesz csalódás zene terén.Mert wifi--> nem élet kérdés,van az n80asomban és a pspben is,videó lejátszás --> n80 viszi a divxeket,psp is félig meddig(nemsokára remélhetőleg teljesen).
És akkor hálózati töltést csak az apple hivatalos cuccával lehet megoldani?
Fél jogász létre ez az apple féle megoldás eléggé jogellenesnek tűnik..A magyar ptk szerint az árúkat úgy kell árulni,hogy azok rögtön használtara készen legyenek,tudjuk őket minden további nélkül használni(pl: ha vmi elemeset veszel kötelesek adni hozzávaló elemet).Vegyük azt az extrém példát,hogy vki úgy vesz egy ilyen lejátszót,hogy nincsen számítógépe,haverja szokott rárakni neki zenét,extra kiadás nélkül hogy oldja meg a töltést számítógép nélkül?[ Szerkesztve ]
-
speedbump
tag
Hat ha az adatkabel vegere teszel egy konnektor csatlakozast akkor fust lesz. Gondolom azt mondod, hogy halozatrol mukodo USB toltot akarsz hasznalni. Az USB specifikacio az egy fix dolog, szoval elmeletileg, mindegy hogy milyet hasznalsz. Nekem fenntartasaim vannak mindennel kapcsolatban ami 230-rol allit elo 5V-ot es ra kellene dugjam egy draga eszkozre. Inkabb toltom szg-rol.
-
bwoay
nagyúr
nem kicsit, hanem kurvára túlliheged.
1. gondolom nem az adatlapját akarod nézni, hanem hallgatni szeretnéd
(bár nem vagyok teljesen biztos benne)
2. végtelenül naív dolog ezeket a gyári adatokat elhinni.
pláne ebben a kategóriában. Pláne, hogy a gyártók mérési módszerei
teljesen különbözőek, ezekre összehasonlításnál egyáltalán nem lehet alapozni.
3. a tartozék fülhallgató a lejátszók 99%-ánál kukaérett.
Ezek rosszabbak, mint a tükörreflexes fényképezőgépekhez adott kitobjektív.
Tekints rá úgy, mintha cipőt vennél, és ajándékba adnának hozzá egy olcsó zoknit.egyébként az a valaki azt írta, hogy a Touch elsősorban nem zenehallgatásra van,
illetve nem arra veszik, mert ilyen célokra ott az olcsóbb Classic.
nem feltétlenül értek egyet, de nem "hangzásról" volt szó, az biztos.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Ok,kösz,egyébként az 1.nél azt értettem,hogy az gyári adatkábel végére teszek egy konnektor csatlakozást(ami boltban kb 500ft,de ha apple-t akarsz venni,akkor 3rongy körül van!),szóval töltene úgy?
Meg vki próbálta már az alap ipod rádiós távirányítót?Megy azzal?És nem lehet olcsóbban kapni vhol,mert a 19k eléggé húzós..Annyiért már kapok egy lejátszót! -
speedbump
tag
1, komoly. A masik okos kerdes. Ha tudja az USB specifikaciot akkor tok mindegy hogy gepbe dugod vagy a konnektoros toltobe.
2, nem karcolodik. Egyaltalan. Ha foliazni akarsz akkor inkabb a hatat vedd, mert az viszont igen.
3, black negativos... ezt a kiba altudmanyos dumat. A fekete negativja a feher. Par hozzaszolassal feljebb amugy kiveseztuk a dolgot. Nem kell fosnod.
4, na ezt nem tudom
5, a remeny hal meg utoljara. Szerintem lesz.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok,elvileg eladtam a hi-md lehátszómat és kb 1 héten belül lesz 16gb-s touchom.Még azért lenne pár kérdésem,hátha tudtok segíteni:
1. Ez komoly,ohgy az apple nem ad hálózati töltőt,hanem külön kell venni hozzá?Eléggé tré ilyen drága cuccnál.És az jó a gépnek,ha nem a pár ezer forintos apple originál töltőt veszem meg,hanem usbre hálózati konektor csatlakozót?
2.Mennyire karcolódik a kijelző?Mert láttam you tubeon a karc teszt videót,kicsit extrém..Ipod zoknival van vkinek vmi tapasztalata?Elegendő védelem karcolás ellen?Vagy maga a zokni is karcol az anyagával?Esetleg a kijelzővédő fólia hülye ötlet?
3.Ha véletlenül a black negatívos touchot fogom ki,ugye az nemcsak a videókon látszik meg,hanem alapból a menübe is,meg máshol?Garanciálisan nem fogják nekem kicserélni,gondolom..
4.Az ipod touch technikai specifikációi között és a hozzájáró fülesnél is az van írva,hogy 20 és 20000 hz között van a frekvenciája és a füles 32 ohmos,míg a sony mdr-ex71sl-emnek meg 6 és 23000 hz között van a frekvenciája de csak 16 ohmos,érzékenysége 100dB,a másik,egy philips sbc hs900 10 és 28000 hz között van, 32 ohmos, 106dB-s érzékenységgel(mind kettő neodimiumos és arany plugos).Akkor ez most azt jelenti,hogy az ipod nem fogja teljesen kihasználni a fülesemet,meg rosszabb lesz a hangzás?Vki írta,hogy nem a hangzásáért vesszük az ipodot..Hát nem tudom,ha mp3 lejátszót nem a hangzásáért vesszük..Akkor a kabátot se a hideg ellen vesszük..:S
5.Nemrég olvastam egy hírt és teszteltem és mükszik: pspre terveztek homebrew programot (psp tube),aminek kiderült egy rejtett tulajdonsága,hogy ha avi vagy divx kiterjesztésű filmeket rakunk a favorites mappába,akkor lejátsza őket a psp..Mivel touchon alapból van psp player lehetőség,nem lehetséges itt is ez?Vagy ha nem,remélhető a közeljővőben vmi divx támogatás?Hiszen symbianra már rég óta van. -
-
WiZARD
addikt
-
speedbump
tag
"annak rendelkeznie kell pénzmaggal vagy türelemmel ha filmeket akar rajta nézni"
Ha venni akarja a filmet akkor mindkettovel. Ugyanis attol, hogy az ember fizetett egy filmert az meg nem fog odateleportalni a winchester-re. Le kell tolteni. Egy masfel oras film mp4-ben is kb 500Mb (ha jo minosegu). Nem hiszem, hogy egy jo geppel sokkal tobb idot venne igenybe a konvertalas mint a letoltes. Valaki irta meg regebben, hogy az o gepe 300 Frame/sec sebesseggel konvertal szoval neki egy masfeloras film 10 perc alatt megvan. De meg az en csotrogany gepem is tudja a 60 Frame/sec-et (1.7MHz Intel)
[ Szerkesztve ]
-
speedbump
tag
Ha az ismerosod egy papagaj ertelmi szinvonalan mozog akkor valoban veszett fejsze nyele. Mivel feltetelezem, hogy nem igy van ezert nem tartom lehetetlennek hogy beidomitsd a winavi hasznalatara. Kb 5-6 kattintas meg nemi varakozas es megvan a film, amit pontosan ugyanugy kell feltolteni, mint mondjuk zenet.
Az mas kerdes, hogy
1, filmeket vegignezni rajta eleg mazochisztikus elmeny, mert azert a 3.5" nem tul sok
2, ha a gyereknek veszi agyzsugoritonak, hogy addig is befogja a pofajat, akkor rakerdeznek, hogy komolyan gondolta-e.(allitolag egyes torrent oldalakon egy csomo film van mp4-ben... en nem tudom, csak hallottam
-
WiZARD
addikt
szerinted az emberek mekkora része van ezzel tisztában? szerintem elég kevés.
látja hogy ipod, meg szép, meg mindenhonnan ez folyik. mindenhol hirdetik hogy lehet rajta videót nézni...
aztán mivel nem ért hozzá, így konvertálgatni nem fog.
mivel itt a balkánon lakik vásárolni se tud, csak trükközve, ami átlag userre megint csak nem jellemző, még ha pénze van is rá.mondjuk ő az aki meizu-t vagy bármi mást hiába venne, mert divx-et se nagyon kap átlag user a boltban. vagy warez vagy magának konvertál.
szóval a tájékozottabb user tisztában van a dolgokkal. ha engem megkérdez mielőtt megveszi akkor előre megmondom hogy nem fog tudni rajta videót nézni.
de a(z) lame/átlagusernek csak szopás imho.no mind1. nem azért jöttem ide, hogy fikázzam. mert tetszik az ipod touch, ha ilyesmire lenne szükségem, akkor gondolkodás nélkül megvenném, a felsorolt "hibái" ellenére.
amúgy itunes-ban vásárolva kb mekkora 1 átlagos (1,5-2 órás) film?
-
Alvin_ti4200
félisten
Installerben hol találok (ha van) olyan plugint, amivel lehet manuális EQ-t állítani, mert sajnos a Touch is túlvezérli a közepet és a mélyet sokszor.
-
1010
őstag
na ez csúnya volt
tisztába kell lenni azzal,hogy aki en lájácót vesz
annak rendelkeznie kell pénzmaggal
vagy türelemmel ha filmeket akar rajta néznimint montad az ismerősőd nem hozzá értő
nem ismeri az ipdok és az intunes öszefonodását ami egy üzlet része
nem járt utána aminek ez lett a következményeegy hordozható dvd lájáccó viszont kevésbé kompakt megoldás
javaslom a meizu m6 ot ami divx et és mp3 mat kezel
de az már egy másik topik
[ Szerkesztve ]
-
1010
őstag
österreich?
akkor lehet
de ott nincsenek filmek se videok
csak zene
meg podcast
ami inkább ien hírszerű online adásnem hiszem hogy egy 8évest ez lekötne
az amcsiban van nicelodeon mag carton network asszem ott adnak ien idota meséket
egyébként itt a legnagyobb a választék filmekből[ Szerkesztve ]
-
1010
őstag
hát gyorsan találj ki valami indokot és menekülj el
1.szerzel valahonan egy konvertert amivel dvd filmeket vagy divx filmeket és minden mást átkonvertálsz ipod mp4 vagy h264 be
aztán itunes on kersztül feltöltöd
ez ám az igazi szenvedés hosszutávon2.az itunes ban vásárolt filmeket videokat teszed rá midnen gond nélkül
gondolom ez kevésbé valószinű mert ami pénzbe kerül azt a magyar ember nem szeretiha mégis emellet döntesz a logoutba lírtam hogy kell
-
WiZARD
addikt
csak 1 gyors kérdés, mert nem igazán akarok foglalkozni a témával.
ismerős vett egy touch-ot, főleg arra hogy 8 éves gyerek tudjon rajta videót nézni. persze ismerős számítógéphez se ért, és nekem kéne megtanítani hogy videót tudjon rárakni.
szóval milyen forrásokból és milyen videót lehet rárakni? mire számítsak?
-
Alvin_ti4200
félisten
enyves jailbreakelő kezemmel mindent megoldottam
-
Alvin_ti4200
félisten
mi értelme, hogy lehet wallpapert betenni, ha nem történik ennek hatására semmi?
Ugyanúgy fekete a háttér az ikonok mögött, mit csinálok rosszul (1.1.4. FW hivatalos).
-
speedbump
tag
válasz
wassermann #338 üzenetére
Őrület
Tapasztalatok?
-
speedbump
tag
válasz
Alvin_ti4200 #339 üzenetére
jol
-
Alvin_ti4200
félisten
jól látom, hogy képet nem lehet csak úgy rátenni a touchra?
-
bwoay
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #334 üzenetére
hogyhogy? múlkor még torzított, meg sw-es volt az EQ
-
1010
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #334 üzenetére
lehet regelni az itunes ra és vásárolni is lehet itthonról
ebayen veszel egy itunes gift card otannak kódját beírod a reedem hez
és innetől kezdve tied a pálya csak egy amcsi hotel címet adj meg vagy
az apple címétés annyi $ lesz rajta ammyi a kártya név értéke
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
Beléptem a klubba egy 8 gigás töcskölővel
Hogy lehet azt megcsinálni, hogyha elindítok egy albumot, akkor ne álljon meg az uccsó szám végén, hanem menjen tovább a következő albumra?
1.1.4-es FW-m van (hivatalos), hogy tudom feltenni a plusz 4 alkalmazást? Megvenném én, de nem tudok regisztrálni iTunes Store-ra itthonról
-
speedbump
tag
Kijott az SDK. Letoltheto az apple.com-rol!
-
rumos14
nagyúr
sztem a MD jobb hangminőségben. ha a touch mellett döntesz, mindenképp alaposan próbáld ki, hogy neked bejön-e a hangzás. eq helyett csak előre beállított hangzásképek vannak.
továbbá minden ipod csak és kizárólag id3 tag alapján tud rendszerezni. az itunes pedig kis túlzással az ipod SonicStage-e, tehát azzal tudd a zenéket felrántai a touch-ra. van jópár alternatív megoldás, sőt speedbump szerint TotalCommander-ben is tudsz másolni, ami azért jó dolog. -
1010
őstag
az itunes igazi lényege az mp3 vásárlás
amit aztán szépen feltötlesz és halgacc
bár sztem ien általános igényeket elégit ki zenei téren
vagy cak nekem elég kiforott a zenei izlésem egy iránybana hangzással meg nem lesz gond,a füleseket cserélgetve úgyis kiderül miek a jobb
a kijelző hibát pedig érdemes elfelejteni mert ide el se jutottak azok a modellek
egyébként a fekete színnel volt valmi gubanc hogy nem is fekete hanem már negatív -
speedbump
tag
-
Zirowe
nagyúr
Gondolkodom azon,hogy lecseréljem a lapos,oledes hi-md-met..Nem volt még életemben ipodom,szal nem igazán értem ezt az itunes dolgot,hogyan műkszik,vki ki tudná ezt fejteni nekem bővebben?
Sony hi-md lejátszómhoz volt egy olyan progi,hogy sonic stage,csak azzal lehetett rakni rá zenét,ha nem pendriveként akartam használni a cuccost,ami átkonvertálta vagy atrac3ba(kevesebb helyet foglal el,mint az mp3) vagy 1az1ben rakta rá a lejátszóra,de akkor is kellett a progi hozzá.Valamint külön előadó és album szerint csoportosította a számaimat,de azt ki lehetett kapcsolni,mert a végén már kb minden szám külön mappába volt..
Kb ilyen az itunes is?:S
És mennyire jó a hangzása?Mert láttam olyan hszeket,hogy ne várjunk sokat tőle hangzás terén.. Hát,nekem van 2 neodimiumos fülesem(1 philips fejhallgató és egy sony füles)és hi-mdvel szól,mint állat,tisztára kb,mintha koncerten lennék.Van ennyire jó a touch jó minőségű fülessel?
Meg írtátok még pár hsz-el feljebb az enyémre reagálva,hogy lehet,hogy az olcsóbb 16gbs touch a gyengébb kijelző fajtájúból van,azt mit jelent?
Hány verziója volt eddig?Ha van rá gyári 1 éves garim,akkor nem cserélik ki,vagy vmi? -
1010
őstag
ha valaki rendelt már külföldről és megis kapta az írjon már ide plíz
-
bwoay
nagyúr
persze, hogy nem kimondottan csak zenehallgatásra van.
csak azt taglaltam, hogy számomra mik a hátrányai.
videozásra meg én speciel semmiképpen nem vennék olyan eszközt,
ami nem fogyasztja adott formájukban a filmjeimet,
hanem konvertálni kell.de ez nem is a topicnak szólt, csak Rumosnak,
igaz, privátban kellett volna. mindegy már, lehetőleg senki ne vegye támadásnak -
bwoay
nagyúr
ha megérteted velem, hogy mennyire jó tag-ek alapján bóklászni
(ehhez áttagelni a teljes gyűjteményem),
lemondani a zseben keresztül történő kezelésről,
az U3-nál sokkal nagyobb méretre váltani,
a kijelzőt féltve lemondani a farzsebben tartásról,
valamint mindezért kiadni 100 rugót
úgy, hogy a hangminőségen nem nyerek semmit,
továbbá megbarátkozni az iTunes féle szinkronizációval,
és az ezzel járó DRM politika okozta megszorításokkal,
elbúcsúzni mind az ogg vorbistól, mint a FLAC-től,
akkor azonnal megrendelem a 32 GB-ost. -
PPG
csendes tag
Eladó iPod Touch 16 GB + JBL Reference 220 (White) in-ear szilikonos füles!
Az ipod 2 hónapos, fóliás, garral, számlával, kifogástalan állapotban, szinte nem is használt. A füles teljesen új! A kettő együtt 90k, még a hülyének is megéri!!! -
1010
őstag
asszem 70
de itthon ennyiért gyanus
lehet 2hónap rá a garncia vagy ki tudja lehet az itunes ba már rég le van tiltva azért 70ezer
vagy a rossz kijelzős széria ami csak a 16gigásakat érintetteén is találtam nagyon olcsón de fenntartásaim vannak
mivel a dobozon lévő fólia bármiely abc-ben lévő fóliázó géppel újra tehető és aki nem
látott éredeti bontatlant azt könnyen megtéveszthetika független iphone ok is full bontatlanok
vagy mégse?
akkor hogy lesz független -
Zirowe
nagyúr
És mennyi Angliában a 16gbs?
itthon 70ért 16os garival jó ár,nem? -
Zirowe
nagyúr
Meg most találtam egy fazont,aki 70ért árulja a bontatlan 1év garis 16gbset..Az viszont már egy korrekt árnak tűnik,és lehet mentesülni a nemzetközi szállítás maceráitól.
Kompatibilis távirányító van már?Vagy a régi ipodos cuccok jók rá? -
Zirowe
nagyúr
85ért 16gbset újonan 1éves garival itthon.
Viszont körbenéztem máshol,amerikában boltokban kb 350 dollár a 16gb-s verzió+25 dollár banki költség(átutalásnál) és elvileg jönne erre a szállítási költség.
Megjegyzem,hogy az otp is rárak legalább 2200ft-t banki költség címen. -
speedbump
tag
Peace! En is nezegettem anno az ebay-t, de szerintem magasak az arak. Van ugy hogy tobb a kikialtasi ara, mint amennyiert meg tudnad venni az apple-tol.
Bankkartya nem kell, eleg ha van paypal account-od, es asszem ahhoz eleg folyoszamla. Legalabbis amerikaban. Ha az amcsi ebay-rol rendelsz akkor licit elott mindig kerdezz ra, hogy elkuldi-e europaba, mert a legtobben ezt nem vallaljak! A Paypal azert is jo megoldas, mert harminc napig visszafizetik a penzed hibas szallitas eseten. Ha az elmult hat honapban az elado kapott negativ visszajelzest akkor az into jel.
Nincs szemelyes tapasztalatom, de a fentiek miatt szerintem az angol nagyobb esellyel jon szoba. (Azert nezz utana!)
Mo-n 85-ert hany GB-os touch-ot vesztegetnek? iPhone-t rendelt mar valaki?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok,lenne pár kérdésem: gondolkodom ipod touch vételében,de a magyar árak nevetségesen magasak!85k körül,mikor netről kb 60kból kijön az új,garival!
Amerikai ebayen kb 300-350 dollár körül van 16gbs,angol ebay-n is kb ilyen színten lehet kapni.
Az lenne a kérdésem,hogy vásárolt-e már vki közületek angol vagy amerikai ebayról touchot?
Mennyi kb a szállítási költség?
Melyikről lenne érdemesebb rendelni?
Ha nincs bankkártyám,csak folyószámlám(amivel utaltam már külföldre),azzal is megoldható a fizetés ebayen?
Bocs a kis offolásért és a tudatlanságomért. -
speedbump
tag
válasz
Alvin_ti4200 #307 üzenetére
Szerintem ezen te is elgondolkodhatsz.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #307 üzenetére
én sem értem, mire gondoltál
-
SkyN3t
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #291 üzenetére
EQ... tuti softwares..... pff.. mit vártál ? Hardwares lesz ? egy külön doboz a másik zsebedben rajta a tekerőkkel ?
-
kareeka
csendes tag
ilyesmi távirányítóra gondoltatok? itt a harmadik a sorban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Call of Duty: Black Ops 6
- BMW topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Szemüveges topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Motoros topic
- Nyaralás topik
- További aktív témák...