Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malachi
addikt
válasz B.Ricsike #11396 üzenetére
nem nehéz beismerni, miért lenne nehéz? mindenen lehet javítani, nincs abban semmi rossz.
a többiben nem tudok segíteni, még sose akartam szinkronizálni a könyvjelzőket, és magyar app gyűjtőt sem tudok.
ja de tényleg, én soha nem kapcsolom ki a wifit, az miért fontos, hogy kikapcsold? biztos van valami különleges oka, mert sokan hiányolják. talán a fogyasztás? én nem tapasztaltam drámai készenléti idő csökkenést így se, hogy nem kapcsolom ki.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz B.Ricsike #11388 üzenetére
"Amugy gondolkodtam, és arra jutottam, nem lesz itt baj. Ha lopott lenne, akkor ugyis szólnak, és akkor a gyereket összeverem!"
Ja, első körben lefoglalná a telefont a rendőrség, aztán ki tudja hány hónap/év után kapnád vissza a pénzt, ha egyáltalán visszakapnád. Nem beszélve arról, hogy megtalálnád-e egyáltalán a "gyereket".
-
-
Kommy
veterán
válasz B.Ricsike #11382 üzenetére
Ez egy refurbished készülék ha így nézzük, mivel azokhoz nem adnak dobozt, viszont a gyárilag felújított telefon.
De persze ezt mindenképpen tisztázni kell vele. Amúgy a sim tálcával megegyezik a serial és az imei szám ha jól tudom rajta van (3GS-en biztos), mármint ami a telefonba van írva.
[ Szerkesztve ]
-
-
Otisz
őstag
válasz B.Ricsike #11362 üzenetére
Futárcég felé semmit nem tudsz intézni.
Már csak azért sem, mert akár Te is lehetnél a hunyó, és bár jót kaptál, még is mondjuk 20deka kenyeret küldenél vissza 1 fej makói vöröshagymával.
Mindenféleképpen az eladóval kell valamilyen úton-módon felvenned a kapcsolatot, amennyiben ez nem sikerül, akkor mehet e rendőrségi feljelentés nem tudom a bizniszed lényegét, így csak általánosságban beszélek.. Sokáig ne húzd. Hétfőig nincs válasz, reggel már mehet is a feljelentés.(OO[IIII][IIII]OO)
-
kisbandima
tag
válasz B.Ricsike #11362 üzenetére
Lehet hogy hülyeséget írok, de én úgy tudom, hogy azzal hogy átvetted a csomagot azt is elismerted, hogy azt kaptad amit rendeltél. Ha nem így van, majd egy hozzáértő kijavít. A futárszolgálat szerintem sem tehet semmit, bár egy próbát megér, legfeljebb kellemesen csalódás ér téged. Amikor hívod akkor kicseng a telefon, vagy azt hallod, hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható?
Egyébként én most azt tenném a helyedben, fognám a srác felhasználónevét és beírnám a Google-ba, hátha kidob valamit. Ugyanezt eljátszanám a telefonszámával is. Remélem nem az iPhone-nal jártál pórul.
-
manchester85
veterán
válasz B.Ricsike #11333 üzenetére
Jaja, de nyomj egy backupot is. Jobb gomb, backup a telefon kis ikonjára iTunes-ban, és akkor az új telefonra visszatesz mindent. Bár lehet, hogy még nem volt túl sok adatod rajta.
Ragnar95!
Így van, kivéve a kereskedelmi forgalmú refurb termékeket. Az én iPad-em azért dobozzal, tartozékokkal, használati útmutatóval érkezett.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
-
SÖ
addikt
-
SÖ
addikt
válasz B.Ricsike #11303 üzenetére
A sorozatszám nem a gari miatt érdekes, v. mikor hol vásárolták, hanem az Apple ez alapján azonosítja a készüléket. Nem hamisítvány, nem kőrözött, stb. Az üzenetben is felhívják a figyelmedet, hogy vedd fel a kapcsolatot. Teljesen mindegy hányszor lett cserélve, a sorszámot el kell fogadnia, ráadásul a cserétől indul újra a gari.
-
Tibee86
nagyúr
válasz B.Ricsike #11297 üzenetére
Onnantól kezdve, hogy gondolom te ezt úgy vetted tőle, hogy teljesen új, aktiválatlan a telefon.
Eddig már az kiderült, hogy már a garancia megy, igaz nem olyan régóta, de akkor se úgy van ahogy az eladó mondta. A másik fele, hogy refurbished készülék, ami oké, hogy olyan mint ha új lenne, de azért mégse teljesen.
Egy telefont megérne szerintem is, mert ki tudja, lehet vett magának egy másikat, és annak a dobozát adta neked oda. Bár nem valószínű, de én biztos utána járnék, nehogy esetleg ha úgy alakul, gariztatásnál koppanj.
De ezt úgyis majd te eldöntöd.[ Szerkesztve ]
-
kisbandima
tag
válasz B.Ricsike #11280 üzenetére
Visszaolvastam egy kicsit, de nem találtam semmit arról, hogy akkor ez most kártyafüggő vagy valamelyik szolgáltatónál lett véve eredetileg? A #48572-ben szereplő telefont vetted? Nekem nagyon szúrja a szemem a doboz alatt levő papír. Még nem láttam ilyet. Nem lehet, hogy ezt a csere miatt kapta? A jobb felső sarokban a dátum esetleg jelentheti azt, hogy akkor cserélték a készüléket. Ezt tovább erősíti szerintem, hogy a telefonon rajta van a fólia. Mondjuk most nézem, hogy a töltőn is, bár lehet, hogy csak másik töltőt használt, ezt meg meghagyta tartaléknak.
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz B.Ricsike #11268 üzenetére
Nem vagyok egy túl nagy english, de én ezt úgy értelmezem, hogy ezt a telefont már kicserélték azért nem is él a SN. Magyarán amit a kezedben fogsz, az már egy Refurbished készülék.
Na akkor ahogy manchester85 írja, jól értelmezem, bár arra én is kíváncsi lennék, hogy ilyen esetben hogy tudja meg az ember, hogy meddig garis.
Helyedben intéznék egy telefont az Apple-nek, és ott megérdeklődném, hogy hogy is van ez pontosan.
+ az eladónak is feltenném a kérdést, hogy WTF??[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz B.Ricsike #11277 üzenetére
Még azt tartom elképzelhetőnek, hogy cserélték a telefont garanciában, így új sorozatszáma lett, amit nem dob ki a rendszer, hisz nem került kereskedelmi forgalomba. Ebben az esetben a dobozon található sorozatszámhoz tartozó garanciaidő lesz érvényes (hisz külföldinél nem indul újra a gari). Ha így van a történet, akkor minden oké, csak ezt nem lesz egyszerű kitalálni. Persze, ha jó ismerős, akkor biztos erről a verzióról van szó.
Tibee86!
Jaja, tényleg, el is kerülte a figyelmem az a hozzászólás. Úgyhogy valószínűleg semmi ok az aggodalomra.
Addig, ameddig az eredeti dobozon írják, ugyanis nem indul újra a garancia. Ez csak a magyar jogszabályok miatt van így, az Apple rendszerében erről szó sincs.
Ricsike!
Minden oké, ne aggódj!
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
pingwin92
aktív tag
válasz B.Ricsike #11225 üzenetére
Na akkor először is: egy ideig csak használd úgy a telefont ahogy van. Ismerkedj meg vele. Elég elcsépelt ez a duma, de nem véletlenül mondják annyian.
Másodszor: az órát meg az időjárást értem, de a névnap?? Nincs vele semmi baj, de én ilyet még nem láttam, hogy valakinek ez legyen a legfontosabb. Na és mivel alma tulaj leszel, itt az ideje, hogy megtanuld jelmondatunkat: Mindenre van egy alkalmazás. Szóval tuti van egy olyan app, amire ráböksz és kiíja, hogy milyen névnap van ma.
Arra meg hogy a főképernyőről eltűnjenek az appok, és widgetek legyenek a helyükön, ott a JB és csak a JB. A fenti jelmondatot most ki is egészíteném: Mindenre van egy alkalmazás vagy egy tweak. A tweak neve Dashboard X. (De a LockInfoval is lehet hasonlót.)
Ja és igen a JB-től nem kell félni. Csak a hülye embereknek nem ajánlott. Attól még lehet, hogy valakinek nem tetszik, aki értelmes. Kell némi (előre)olvasgatás a témában! Igen, és vannak bugos tweakek, mint pl a winterboard, de ezeket gyorsan letöröld, és kész. Vannak nagyon jók is, amik miat érdemes a jailbreak.
És harmadszor pedig itt van néhány app a kezdéshez:
- bár én annyira nem szeretem, mégis 1 milliárdszor töltötték le; szóval Angry Birds /és nem tudom hogy ebben a számban benne vannak-e a warezhuszárok../
- Jetpack Joyride <- személyes kedvenc
- Boost 2
- BpMenetrend
- CydiaAmúgy az R2-s poén tetszett..
-
mondomén
őstag
válasz B.Ricsike #11229 üzenetére
Nem kell ennyit filózni rajta. Jailbreakelj, ha nem tetszik restore azt kész. Próbálj ki mindent, így legalább eltudod dönteni magad, hogy mi a jó.
"Egyébként nekem amúgy csak annyi kellene, hogy a főképernyőn ne legyenek ikonok, legyen egy óra, egy időjárás és egy névnap kijelző!"
Ilyenekre csak kérdőjeleket meg az ilyen smilekat fogod kapni itt.Én az első ipodom már jailbreakelve vettem, azóta mindenemen volt jb. A napokban próbáltam tisztán, hát kösz nem.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Mert instabillá és bugossá válhat tőle a rendszer akkor is,ha okosan használod, pl az SBSettingsnek van egy olyan bugja, hogy telepítések után néha fehér lesz valamelyik ikon és 5 rejtett ikon megjelenik, amiket csak respring-el tudsz eltünteni...
vadászcsiga: ki ne emlékezne rá? Első ami beugrik róla,h még meg sem volt az iPhone-ja, de már azt kérdezgette,h milyen ROM és kernel kell rá, meg hogy mi hol található a beállításokon belül[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
manchester85
veterán
Pedig jobb lesz ha megbarátkozol ezzel a gondolattal, ugyanis innen indul az iOS.
Szerintem látatlanban ne variálj a dolgokon, kezdd el használni úgy, ahogy a rendszer adja magát. Droidos iPhone tulaj akarsz lenni vagy iPhone-os iPhone tulaj? Teljesen fölösleges nézegetni a homescreent, ez nem egy váza, csukott szemmel el kell indítani az alkalmazásokat és villámgyorsan váltogatni közöttük, nem pedig holmi touchwizekkel, widgetekkel szórakozni. Ez az iOS lényege. A rendszer van a felhasználóért, nem pedig fordítva. Mi az, hogy homescreen és mire jó, ha semmit nem tudsz onnan elindítani?
"nem kell belépni az idöjárásba, majd kilépni, aztán be a névnapokhoz, kilépni..... macerásnak tűnik."
Lehet, hogy annak tűnik, de nem az. Értesítési sávról eléred az időjárást egyetlen mozdulattal.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
sp@rtan
senior tag
3GS-emen sokáig volt JB, egy idő után ott is meguntam. Amikor kijött a 5.0.1-re a JB, elsők között JB-ztem a 4S-t, hogy kipróbáljak pár új dolgot. Semmi olyan nem volt, ami megfogott volna. NC-be kapcsolók nekem nem kellenek, amit szerettem, hogy dupla lock gombra bekapcsolta a LEDet. Szerintem így sokkal stabilabb, jobb az akksi, pedig én odafigyeltem, hogy mit rakok fel. Meg így működik szépen a backup, egyből lehet OTA frissíteni, stb.
Szerintem így sokkal tisztább, gyorsabb, átláthatóbb, de ez emberfüggő. Ha 5.0-val jön, akkor szerintem próbáld ki így is - úgy is, és megtapasztalod, hogy neked melyik jobb. -
manchester85
veterán
válasz B.Ricsike #11225 üzenetére
"Egyébként nekem amúgy csak annyi kellene, hogy a főképernyőn ne legyenek ikonok"
Majd rájössz, hogy az a legkényelmesebb. Ha úgyis alkalmazásokra használod a telefonodat (hisz ez a lényege) akkor miért jó, hogy a főképernyőn nincsenek ikonok? Miért jobb, hogy eggyel hosszabb folyamatba teljen eljutni az adott alkalmazásba? A lezárt képernyőn megjelenített információ még érthető is, de hogy a főképernyőn miért ne legyenek ikonok az számomra felfoghatatlan.
i6 Silver
-
Ragnar95
félisten
válasz B.Ricsike #11195 üzenetére
Találsz leírást, ha hajlandó vagy pénzt költeni az appokra, akkor bankkártyával regizz valóban.
Igazából mostmár a HUN account is elég, csak nagyon kevés olyan app van, ami nincs fent a magyar sotre-ban, egyedül a freemyapps miatt érdemes USA accot is csinálnod, mert a freemyappson ingyenes szponzor appok letöltéséért krediteket kapsz, amit utána fizetős appokra válthatsz be,de csak USA store-al működik.
Névjegy szinkronizálás működik gmailről,de egyszerűbb,ha onnan lemented a névjegyzéket és felrakod iCloudba, smseket viszont nem tudsz szinkronizálni.
májköl: milyen kapacitásra gondolsz? akku, tárhely, vagy csak úgy általános kapacitás?[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
nagyúr
válasz B.Ricsike #11190 üzenetére
Azt tudom, hogy mit ne csinálj: nehogy itt nekiállj nekem akksit sütögetni meg lemeríteni! Tilos! Bocsi csak hirtelen ez jutott eszembe új telónál.
Kezdésnek csinálhatnál egy ingyenes bankkártya nélküli iTunes accot. Esetleg kettőt is (HUN, USA).
Ha lassú a neted, akkor elkezdheted letölteni a legfrissebb szoftver fájlját innen
Feltelepítheted az iTunes-t, az iCloud Control Panelt (PhotoStream képekhez fontos).
Kb ennyi A többit majd ha telefon a kezedben lesz
-
b4zsi-
őstag
válasz B.Ricsike #11182 üzenetére
Dropboxot használok. Végülis mind1. Inkább egyszer leteszem a seggem és megnézem az Itunest teljes egészében a zenékkel vannak gondjaim... Rendes István a király mappa CD1 CD2 rátettem gondoltam lesz 2 album a telefonon netán 1 erre lett 4 Gondolom valami nem stimmel az előadónál vagy a leírásban ami miatt szétbarmolta... Nekem ezeket nincs kedvem irogatni... Azt szeretem ha én rendezem mappába a dolgokat és ne ő(pedig tudom csak segíteni szeretne )
-
Ragnar95
félisten
válasz B.Ricsike #11159 üzenetére
Ha szolgáltatófüggő, akkor igen,ha gyári független, akkor értelemszerűen nem.
A szolgáltatóválasztás kérdése szerintem elég szubjektív, hiszen nagyjából azonosak a feltételek mindkét szolgáltatónál, én a vodánál vagyok, mióta mobilom van és teljesen elégedett vagyok velük, nagyon kedvező a díjcsomag is, az egyedüli gondom velük, hogy nincsenek arany és platinakártya szintű kedvezmények a hűséges ügyfeleleknek...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
DanielK
addikt
válasz B.Ricsike #11147 üzenetére
Ha valaki Apple-től vette, akkor emailen kellett, hogy kapjon számlát. Azt kérd el, mert az már bizonyíthatja, hogy független. De nem 100%, mert meg is szerezhettek egyet.
Én a vodát javaslom. A reklámban elhangzottak igazak. Tényleg sok helyen van már 3G. Pl. Szilvásváradon tavaly lett Edge és most már ott is 3G van. De a metróban is van.
-
Ragnar95
félisten
válasz B.Ricsike #11149 üzenetére
Ha valóban gyári független, akkor semmivel nem rizikósabb, mint egy itthoni, ráadásul a gariztatása is ugyanúgy működik, az én 4S-em is Németországból származik, bár nekem ismerős hozta újonnan.
Tibee86: mert A gyári független ugyanolyan, mint az itthoni...[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz B.Ricsike #11147 üzenetére
Blokk kell hogy legyen, mivel a magyar jogszabályok értelmében minden egyes vásárláskor kell, hogy kapj
Viszont garipapír valóban nincs, szériaszám alapján megy a gariztatásPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz B.Ricsike #11143 üzenetére
Ha gyári független, akkor semmiben, teljesen ugyanolyan, nem kell semmi extrára odafigyelned.
iPhone-ra EU gari van, tehát az Európán belül vásároltakra él itthon is a gari.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz B.Ricsike #11076 üzenetére
Én használtam Winterboardos témákat és nem tapasztaltam lassulást, a JB miatt van pár bug, nagyon ritkán egy két lag is,de ezeket kárpótolja a sok +funkció, amit a JB ad
Dreamboardot én nem használtam, mert az arra készült témák a springboard felépítésébe is belenyúlnak és így megnehezítik a kezelést (legalábbis azok, amiket én próbáltam).
joey20: én is próbáltam már Win8-as tabletet és sima notit is, hát egyik sem fogott meg. Ez az egész "olvassunk össze mindent, mert az Apple-nek bejött" filozófia nem tetszik és csak rosszat tesz az amúgy se túl jó windows-al, notin pl katasztrófa szerintem a win8, de most, hogy OS X-re váltottam, asszem az életben vissza nem térek már a winf@sra Még így is,h az enyém csak egy hackintosh, feleannyi idő alatt bebootol a Lion, mint a Win7, ráadásul eddig 1db fagyással vagy akadással sem találkoztam, amik Win7 alatt elég gyakoriak voltak...
kisbandima: itt nem használt telókról volt szó, hanem újakról[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz B.Ricsike #11076 üzenetére
A JB nem lassít, ha jó unlockot használsz, és nem ész nélkül töltögetsz a Cydiaból. Ettöl függetlenül előfordulhat összeomlás néha. Beragadhat Recoverybe.
Theme: lehet, hogy az új rendszer hozza magával az új interfest is. Nálam iPhone-on nem jöttek be a témák, nagyon behatáróltak voltak.
[ Szerkesztve ]
-
kisbandima
tag
válasz B.Ricsike #11065 üzenetére
Ezt nemrég linkelték a másik iPhone-os topikban (de én is leírtam már párszor, hogy hogyan járt az egyik ismerősöm a használt iPhone-jával): #37204
Messze kerüld el a GSM boltokat. Nem sok jót hallani róluk, főleg ha visszaviszed a telefonod, hogy még garanciális és meg kellene javítani. Használtat legfeljebb olyan embertől vegyél akit jól ismersz és megbízol benne. Ha rám hallgatsz akkor ilyen értékű telefont csak szolgáltatótól vagy gyártótól szabad venni. Tudom, hogy nem kevés pénzbe kerül, de éppen ezért nagyon sokat lehet vele bukni.
-
b4zsi-
őstag
válasz B.Ricsike #11065 üzenetére
Van egy olyan kivel érdemes üzletelni topic. Felhaszáló alapján is nézd meg azokat akik Iphone 4S-t árulnak, hogy mennyi piros pontot kaptak illetve milyen régen regisztráltak. Így azért megbízhatóbbak , ha már mások is értékelték őket pozitívan. Meg szerintem személyes átvételűeket nézz, hogy meg tudd tekinteni a készülélet élőben. Remélem tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest