- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Manjaro Linux
- Milyen routert?
- Hamarosan kiderül, hogy a Trump-kormány szétdarabolja-e a Metát
- Milyen NAS-t vegyek?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Synology NAS
-
IT café
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
kolnay
senior tag
lehetséges hogy azért akad a net mert nincs felrakva a router drivere?
vagy nemtom mije, cd-je...
[Szerkesztve] -
codec
senior tag
Üdv!
Mostanában milyen modemet adnak az új előfizetőknek az inviteles szakik?
Sajnos nálam épp most pusztulgat szegény modem, elkezdett sípolni, és a letöltési sebesség is visszaesett kb 30%-ot szóval csere lesz, de milyen típusra lehet számítani?
Az előző egy speedtouch 500-as volt na az 5 évet kibírt -
bb71
őstag
üdv,
rapidshare-ről töltött mostanában valaki? nekem 280kB-nál nem jön gyorsabban tegnap vettem észre... -
Nimrod
addikt
Ha nagyobb csomagra váltok, aminek a letöltését technikailag már nem bírnám, akkor a feltöltést megkapom a névleges szerint vagy abból is az arányosan csökkentettet?
-
bb71
őstag
Érdekes: a 4MBites vonalam (eddig 467kB volt a maxja) lazán 280kB-tal csorog lefele...
-
beteg
őstag
tegnap elszállt a telefonvonalam, körbenéztem, hogy mi lehet, erre a bejövő kábel dugója a kezemben maradt
megblankoltam a kábelt, összesodortam, mert fogóm nincs itthon, erre..
ilyet még sosem mértem, a helpdesk.invite.hu -n
''Az Ön sebessége 8491.7 kbits/s''
itt pedig:
invitel 27es körzet -
kolnay
senior tag
válasz
Winner_hun #2687 üzenetére
nemtudom ,mert emelés előtt másik modem volt, de az előtte is utána is ment normális, csak valamiért elvitték...
-
kolnay
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #2685 üzenetére
Nekem eddig 4siemensem volt de mind kaki.
A modemcserét egy hónapja halogatom,de mostmár tényleg kell... -
LeslieG Jr.
őstag
Nana!
Azért ne szidjuk ennyire a Siemens modemeket. Nekem is egy Siemens E110-es modemem van már lassan 3 éve és eddig tökéletesen működik. Eddig egyszer nem kellett lecserélnem. Ezt adták azóta is ez van minden hiba nélkül. Én nagyon szeretem ezt a modemet.
No de viccet félretéve. Sajnálom hogy nem ugy megy a neted ahogy szeretnéd.De ahogy itt a kolléga fentebb javasolja esetleg kérj egy másik modemet.
-
kolnay
senior tag
válasz
Winner_hun #2683 üzenetére
az lessz,de mondom má hülyének néznek....
-
kolnay
senior tag
Az agyamat már eldobom ettől a sz@r siemens monemtől!
Az összes siemens sz@r, mindig megjártam vele.
Állandóan szétkapcsol, ki-be kell dugogatni a tápját, hogy elinduljon a net...
Este abszolút nincs...
Má nincs pofám kihívni őket mert hülyének néznek a szerelők,azt hiszik én cseszem el... -
Safranek
aktív tag
Röviden összefoglalva: Hétfőre nagy kegyesen megígérték,meg is lett, de ehhez 2-3 naponta telefon Invitel , Enternet.
Érdekes mód most az automatikus sávszél bővítésbe nem kerültem bele , mivel nem invitel adja . Az előzőbe érdekes benne voltam. Nem világos.
Lényeg kitartóan , határozottan asztalt verni. Néha belecsúszott egy kis agresszió is .
2007. Gratula.
Mivel szolgáltató cégnél dolgozgatom , furcsa ez az egész. Nálunk nem ez a ''menő''.
Bosszantó. -
Frenky89
addikt
Nem tudja véletlen valaki, hogy ha nagyobb csomagra váltok, akkor megmarad-e a hűségkedvezményem?
-
Nimrod
addikt
Egy fájlt próbálok küldeni külföldre tegnap este óta, ehelyett ezt kapom a képembe upload címszó alatt. Köszi Invitel...
-
kozmate
tag
Akinek 8Mbit helyett mondjuk 6-7-el megy a net, mennyi idő alatt szinkronizál a modemje a DLSAM-al?
-
Wapetya
tag
Holnap még emelhetnek akinek nem emeltek, utána már elvileg kész kellene legyen az emelés mindenhol. Akinek akkor sem, az mehet reklamálni
-
Newyorker
addikt
Mindenkinek emeltek már?
-
Gergello
addikt
Adatforgalmat meg lehet nézni az Invitel oldalán ? Hálózatoknál csak az aktuális router tárcsázás utánit látom, de engem a havi érdekelne.
-
konrad
aktív tag
válasz
LeslieG Jr. #2662 üzenetére
Semmi ilyet nem használok...
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Reag3nS #2663 üzenetére
Nyugi én sem ma kezdtem a ismerkedést az ilyen dolgokkal.
Amúgy próbáltam ezt a lehetőséget is de valahogy nem jött be ennek az opciónak pozitív hatása.
Azaz hiába mérettem be vele újra akkor is a kisebb sebességen ment a net. De mint mondtam megoldottam egy újra install-al és már jól működik.
Számomra X-akta esete állt fent akkor.
-
kolnay
senior tag
Hi!
Tud valaki olyan programocskát ami az egyik sarokban mutatja a le és feltöltési sebességet? cfosspeden kívül.
Köszi! -
Reag3nS
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #2662 üzenetére
nem kellett volna leszedned a cfost, csak újra be kellett volna mérni. kapcsolat adatainak törlése és bemérési adat küldése.
-
LeslieG Jr.
őstag
Hali!
Véletlenül nem használsz Cfosspeed-et? Mert amint olvashatad nekem az gajdította be a letöltésemet.Hogy miért azt nem tudod.
Itt sírtam hogy visszavettek a sebességemből közben nekem meg szoftveres gondom volt. Eltávolítottam a Cfosspeed-et és utánna már helyreállt a rend és ujra 6.8Mbit/s-el ment a net szépen. Igaz azóta ujra felraktam de most tökéletesen megy.
De ha nem használsz ilyen progit akkor még próbáld meg reset-elni a modemed. -
Vitus
őstag
Hi!
Én a legutolsó emelésig, teljes mértékben elégedett voltam az invitellel. Semmi szakadás, kiesés vagy gond nem volt. De mostanába ugrál a sebesség, szinte minden nap 1x manuálisan újra kell loginolni mert belassul felemelkedik a ping (érdekes, hogy újracsatlakozás után megint ismét minden jó). Lehet, hogy nálad is csak ideiglenesen pont akkor volt belassulva.
Vitus -
konrad
aktív tag
8megából nekem erre butították vissza. Előtte ment 7megával a cucc.
[Szerkesztve] -
Rent
senior tag
válasz
Safranek #2656 üzenetére
lazan ugathatnal mert mar 6 het eltelt uj szerzodesed ota........., hivatalosan legkesobb kovetkezo honap 1. napjatol kell ujnak mennie, illetve maximum 2-3 het. (ha mondjuk honap utolso napjan rendeled nyilvan nem biztos hogy masnap menne)
de 6het......
lazan reklamalhatnal -
Safranek
aktív tag
Igaz ''még '' csak 19 van , de még mindig semmi .
És máj 2. óta 8mb szerződésem van, ami most még mindig 2mb . Legyek türelemmel , csak ezt tudják mondani.
Nincs itt vki a kompániától , elmagyarázhatná...
Amúgy Enternetes vagyok , Invitel szolgáltatási területen. -
kolnay
senior tag
Na én elhúzok ezektől a tetüktől!
Állandóan ideszarják a ''jobbnál jobb'' siemens modemjeiket, de nem értik meg h mind ratyi!!!
Aztán ha szólok 1 hónap múlva kitolják a hájas seggüket azt aszongyák hogy jó...
Asszem itt az ideje a váltásnak. Remélem a tíonlájnál jobb a helyzet... -
Rent
senior tag
nekem 4megas invitel adsl van, elotte 2megas volt, akkor is most is hibatlanul torrentezek vele, havi 150-200 giga lazan lejon ugy hogy fixen 470el jon a cucc, es nincs problema akkor sem ha 1vagy2 seeder van, ha annak van savja siman jon 470el ingadozas nelkul
ping 12ms bix fele, nalam hibatlan.
egy gondom van csak, mig itt csajomnal 5mbithez van 98k feltoltes, addig nalam 4megabithez 25k...
egyedul a feltoltes fos invitelnel, meg a 8megashoz is csak 512 jar..
11gigat uppoltam most itt asszonynal ezzel a savval, nemtudom ez otthon a 25k-s uppal meddig mehetett volna, kilehet szamolni.. -
konrad
aktív tag
válasz
LeslieG Jr. #2630 üzenetére
Nálam viszont csökkentették a sebességet 6megáról 3.5-re.
-
KPepe
senior tag
üdv!
Veszprémben vagyok albérletben, és az emelés óta 8 Mbites előfizetésünk van. Kb 1 hónapja mintha megkergült volna a a net. Rengeteg csomag elveszik pingelésnél, és a játékok is marhára laggolnak. Hétvégén a legrosszabb a helyzet. Le / fel sebességekkel nincs gond, de a sok csomagvesztés idegesít. Valakinél nem jelentkezett hasonló probléma? -
Reag3nS
senior tag
válasz
Anubis_9 #2644 üzenetére
ha serverről töltesz akkor maxxal tölt és van egy adott feltöltésed is.
torrentnél ez úgy van, hogy ugye te is töltesz vissza. na már most adslnél kevés feltöltés van és ha már feullal töltesz vissza, a letöltéshez nem marad elegendő feltöltés így az is vissza esik.
kb erről szól a történet.
ne adj torrenthez annyi feltöltést ha fullal szeretnél letölteni -
Anubis_9
addikt
Hello!
4 megás NET van otthon (nemrég emelték 1 megásról). CFOSS-t használok. A problémám az, hogy ha letöltök torrent oldalakról, kivéltel nélkül mindről ingadozva jönnek a dolgok. Olyan mint a hullámvasút: 50-350-ig másodpercenként folyamatosan változik a letöltési sebesség, oda-vissza. Akkor is így van ha van seeder bővel, a port amit használok, nyitott.
A cégnél ahol dolgozom 2 MB-os Chello Business van. Itt, ha van seeder, beáll a letöltés a maximális 250 kB/mp-re és végig azzal jön. Amíg a 6 megás Chello Plus volt a Buseiness előtt, azzal is végig jött maxon. Semmi ingadozás.
Mi lehet nálam a baj? Egyre jobban idegesít!
Köszi! -
userZ
aktív tag
-
userZ
aktív tag
Hát jobb később mint soha...én egy köpésre lakok tőled de már hónapokkal ezelőtt emeltek
más: adhatna jobb modemeket is az invitel..kb én is 4-5 éve vagyok előfizető de a napokban vitték el a negyedik tönkrement modemet ez idő alatt...szal kb egy-másfél évet húznak ki a modemek. Nem panaszkodom végülis mert korrektül, gyorsan lezajlott a csere, de érdekes hogy ilyen rövid életűek ezek a ketyerék (speedtouch, comtrend).
[Szerkesztve] -
Spartan
csendes tag
hi, én kb 4 éve vagyok invitel adsl előfizető, és teljesen meg vagyok elégedve a szolgáltatással. Megbízhatóan működik, sose tapasztaltam sebesség esést. Nemrég emeltek 1M-ről kb 4-re, a lemért sebességem:
Ez a max sebesség 4M-nél, tehát nem kéne gyorsabban mennie ? -
bigdigit
addikt
nos egyszerű kérdésem lenne...
lehetséges szerződést bontani mert állandóan szakad a net?
mióta 8mb lett van hogy óránként 4-5x is szakad illetve torrent esetleg megy de honlapok nem érhetők el.
eddig 3 modemet is cseréltek(ebből 2 d-lnk 360r) és volt olyan levették a sebességet 3mb-re de akkor is csinálta.
smc routerem van de próbáltam már az nélkül is...hiába..
most már azon gondolkodam valami nem megfelelő teljesítés miatt valahogy mge kellene szüntetni a franca.már nagyon idegesít minden online game levág
vagy otthagyom a gépet órákra és arra érek vissza feleslegesen ment mert nem töltöttem fele időben sem.
érdekes módon modem restart vagy router reconnect szokott rajta segíteni.sajnos ennyire nem vágom a témát ez mit is jelenthet.
akik kijárnak már portot is cseréltek és azt mondták többet nem tudnak tenni. -
CSorBA
őstag
jaja
és a ping is 15-16
Az eddigi 300 helyett, juppiiii
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
LeslieG Jr. #2630 üzenetére
Elnézést kérek az Inviteltöl mert nem ''hardware''-es hiba volt hanem nálam lévő szoftveres gond.
Látszik hogy meleg van és jól elbeszélgetek magammal.
Csak a Cfosspeed-em mondta be az unalmast és összegajdította a rendszert. Mert míg Vista alatt 6.8Mbit/s-el ment a net addig az XP alatt 2Mbit/s-el.
Az eltávolítás segített a dolgon. Mégegyszer elnézést.
-
LeslieG Jr.
őstag
Hali mindenkinek!
Hát elég mérges vagyok.Most látom hogy a netem az eddigi 6.8Mbit/s-ről leesett 2Mbit/s-re. Eddig ~840kbyte/s-el jöttek le a cuccok most meg legjobb esetben ~210Kbyte/s-el.
Remélem visszaáll mert megyek Invitelékhez és nagyon durci leszek.
MOD: Jelentem most 21:53 órakor meg 3.2Mbit/s-el megy a netem. No nagyon csinálnak valamit de remélem visszalővik a normális állapotra.Azaz arra a 6.8Mbits/s körülire.
[Szerkesztve] -
lansz
csendes tag
válasz
shabbarulez #2620 üzenetére
Nekem rubicom kábelnetem van. Amikor cseszekedtek az emeléssel nagyon gagyi volt, de azóta jól müködik. Szentesen nincs gond vele!
-
CSorBA
őstag
Hát barataim, nalatok legalabb emeltek mar, itt nalam Szeged (62) /Moravaros rész-belváros/ még mindig semmi, a 300as pingeken kivul...
-
BSOD
senior tag
válasz
PartyShan #2625 üzenetére
Szó nincs róla, hogy ''multiméterrel és forrasztópákával'' kell nekiállnod!
Csak azt nézd meg, hogy a szűrő rendesen legyen csatlakoztava, ill ha a vezetékek toldva vannak, akkor milyen módon...
Egyébként nem valószínű, hogy visszavettek a sebességedből (főleg nem a hétvégén), csak a modem nem találja megfelelőnek a vonal minőségét, ezért kevesebbel csatlakozik. A következő csatlakozáskor lehet, hogy visszaugrik... -
PartyShan
aktív tag
-
PartyShan
aktív tag
válasz
shabbarulez #2620 üzenetére
Nálunk ez a kábel tv-t adja. Haveromnak ez van de még akkor kötötték be amikor a Tv Net volt még a rubicom helyett. Azzal nem volt semmi gondja. Gondolom kb ugyanaz lehet csak a neve más. De sztem semmi gond nem lehet vele.Gondolm ez nem sok segítség de ennyit tudok elmondani kérem...
-
PartyShan
aktív tag
Sziasztok.
Azoktól kérdeznék akik a 27es körzetben laknak, pontosabban Sződligeten.
Volt a napokban valami karbantartás, 24dikén és 31dikén.
Mindkét karbantartás után a vonalam sebessége eléggé ratyi.Az emelés után 5,6M/512 lett a vonal. A karbantartás után meg nagyon ingadozik a letöltésem és nem tudom h ez csak nálam van-e vagy másokl is tapasztalták. Esetleg mi lehet aprobléma ha valaki tud syítsen. Azon is gondolkoztam h kéne szólni invitelnek de eszembe jutott az ami a szerződésben le van írva (igaz már lejárt a hűségem) hogy minimális sávszél az megvan amit biztosítani tudnak ezért ezzel elkergethtnek mondván h a szerződésben benne van.
amúgy most úgy néz ki a netem hogy 2M és 5 mega között ingadozik a letöltés. A feltöltés az jónak néz ki az nem ingadozik annyit mint a letöltés.
Köszi a válaszokat/segítséget. -
Alex91
félisten
Van meg olyan hely, ahol nem emeltek savszelt? (Nalam meg nem sikerult nekik...)
-
djtoomi
addikt
Az elvileg 8mb-s net amit most emeltek 4-rők 8-ra:
-
falsetrue
tag
''paranoid irányba indul meg a fejlődésed'' && '' nem mersz kimenni a grundra''
Teljesen jogos amit leírtál
Elég sok problémám is van emiatt, pl nem volt még sosem barátnőm (bár még eléggé fiatal vagyok), majd 20 órát görnyedek gép előtt, valamint a gimiben is eléggé hanyagolom a humán tárgyakat (ügyvéd biztos nem leszek emiatt)
Amúgy: http://www.fsfeurope.org/projects/ipred2/ipred2.en.html
jó művelődést -
BSOD
senior tag
válasz
Reag3nS #2604 üzenetére
Ehhez hozzá tartozik az is, hogy napokig szenvedtem, mert szakadt és lassú volt.
Már azon gondolkoztam, hogy felhívom az őket, de rémlett nekem ilyen 4-5 évvel ezelőttről, mikor rossz volt a régi analóg modemem... túl gyorsan akart csatlakozni, de a vonal nem bírta.
Ki akartam próbálni egy másik modemmel, de nem találtam az eredeti speedtouch-ot. Nézegettem a szűrőt és észrevettem, hogy milyen gányul van bekötve (kötözgetve) házon belül a kanóc. Rendbeszedtem a kábeleket és láss csodát, megjavult az snr és a csillapítás is, a sebesség pedig 2-3 szorosára ugrott! Emelés előtt ez nem volt probléma!
Aki szenved a sebességgel nézze meg a házon belüli vezetékeléseket, ill a szűrőt! Sokat számíthat! -
BSOD
senior tag
válasz
falsetrue #2605 üzenetére
xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx*
(* saját magam álltal moderálva...)
Fogd fel ezt a kedves kérdést úgy mint atyai pofont a h***e fiának, mert ha ilyen paranoid irányba indul meg a fejlődésed, azon kapod magad, hogy egy sötét szoba eldugott sarkában kuporogsz, mert nem mersz kimenni a grundra...
'na húzzál focizni!
Egyébként sem érdekel a linked, mert mind bűnösök vagyunk* és a pokolra kerülünk...
(*tisztelet a kivételnek)
Ne értsd félre! 'No offense... -
sirály12
őstag
Sziasztok.
Lenne egy pár kérdésem.
Végre lehet nálunk is lesz adsl.
A kérdések:
Nincs semmilyen vonalam, se matávos sem semmilyen, ilyenkor mit kell tennem? Kell a matávtól egy vonal? Vagy mi? Hová kell mennem? Az invitel hozza a netet ha minden igaz. Az oldalukat megnéztem, ahol lakom, már a listában van, az utca is, csak ha beírom a házszámot akkor azt írja, hogy nem létesíthető, ez csak azért van mert nincs vonalam, vagy másért?
Előre is kösz a válaszokat. -
Reag3nS
senior tag
mondtam, hogy Vácon jó vonalak vannak!
-
BSOD
senior tag
ez lett:
[URL=http://www.speedtest.net][/URL]
-
Nimrod
addikt
Jogos a kérdés, hogy mi van akkor, ha nem titkosítod a wifi-d és más is használja akár tudtoddal, akár a nélkül. Merthogy akkor is meg van osztva.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Noctua 4080 Super
- HP Elitedesk 800 G5 és G6 mini PC i5 9500 v. i5 10500// 16GB Ram // 256GB NVMe számla + gari több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest