-
IT café
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
Newyorker #11447 üzenetére
"Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a levelező rendszer működésében bekövetkezett probléma elhárítása, annak komplexitása miatt a vártnál több időt vesz igénybe.
Kollégáink folyamatosan dolgoznak a megoldáson, előrejelzésük szerint a szolgáltatás visszaállítása a hajnali órákra várható. A leállás időszaka alatt postázott levelek a helyreállítást követően érkeznek be a postafiókokba.
A rendszer meghibásodás kijavításáig megértésüket és türelmüket kérjük!
Köszönettel,
Invitel Zrt. "
-
válasz
Newyorker #11432 üzenetére
Én már régen nem foglalkozom az ilyen szolgáltatós címekkel... Még anno TvNet-es címem volt az első és utolsó ilyen, emlékszem is rá mekkora nyűg volt, amikor ott hagytam a TvNet-et, mindenkivel tudatni! Mondjuk azokban legalább volt annyi, hogy állításuk szerint a szerződés megszűnése után három hónapig még él a mail cím, aztán végül még 6-8 évre rá is élt, persze nem használtam, csak volt amikor ránéztem webmail-re, hogy be tudok-e lépni! Amikor Invitel-nél bontottam szerződést, másnap megszűnt a mail címem! Gmail-re még anno a meghívásos időszakban sikerült bejutnom, sosem volt vele egy perc gondom se...
cigam, én is, sőt a UPC-től is, de gondolom nem 1 napos email szerver kiesésért!
-
-
-
-
-
-
válasz
Newyorker #10398 üzenetére
Természetesen nem szabad csökkennie a sebességnek!
Én azt írtam múltkor, hogy...
"A leginkább még mindig a D-LINK DSL-360R T1, vagy T1E ajánlott, vagy pedig a DSL-321B!"
Na most ebből a DSL-321B sosem volt, és gyaníthatóan sosem lesz az Invitel-nek, mint ahogy a többi szolgáltatónak se! Azt megveheted magadnak a boltban! A másik kettőből pedig az egyik az, amit most kaptál! Ha megnézed az alján a címkét, ott rajta van a pontos típus, és a hardver verzió!
-
válasz
Newyorker #10396 üzenetére
Ez nem ugyanolyan, ne tévesszen meg a neve, ebben BroadCom Chipset van, még a régiben gagyi TrendChip! Ez szinte megegyezik a DSL-321B-vel, nagyon jó modem, az egyik legjobb ADSL-hez! Ha esetleg további gondjaid lennének, van rá custom firmware, amit dchard fórumtárs írt, azzal finomhangolható a kapcsolat, amiben mindenkinek segít dchard!
-
-
-
-
-
válasz
Newyorker #10336 üzenetére
Bejelentheted, hogy szakadozik a net, ha szerencséd van, akkor 1-2 napon belül lecserélik a modemet! Amikor én Inviteles voltam, akkor legalábbis úgy cserélgették, mint más az alsóneműt... Ha nem, akkor meg vehetsz egyet magadnak! A leginkább még mindig a D-LINK DSL-360R T1, vagy T1E ajánlott, vagy pedig a DSL-321B! Kívülről mindkettő azonos, fekete dobozban van, de utóbbi drágább!
-
-
-
jozsi252
veterán
válasz
Newyorker #4979 üzenetére
hogyha nem szakad csak melegszik nagyon akkor mindegy használd ameddig megy. 8megás már nincsen de annak 7 megabit körül volt 6.8-7.0
10 megabitnek meg kb 8.7-8.9 megabit lesz legalább ez tekinhető normális értéknek. szóval ha már 8.5 fölött van akkor szerencséd van sok ember szív vele hogy még ennél is kevesbb van meg, 20-30-40%os veszteség az eredeti sávszélhez képest. 15% még elmegy annál több nem, ha annál nagyobb veszteséged van akkor vonal gond van, távolság szar a modem stb.
-
jozsi252
veterán
válasz
Newyorker #4975 üzenetére
Ha az invitel adta akkor gondolom 360R-t adott, arról a modemról nem mondanak túlsok jót. Értem ez alatt hogy szakadozik vele a vonal, valamint nagyon felmelegszik stb.
Nekem Comtrend van ct-5071e a típus azthiszem de még sohasem szakadt meg vele a vonal nemis melegszik nagyon meg a sávszél is megvan szóval ez jó modem úgy gondolom.
De ha akarsz venni akkor D-Link be a 321B jó modem. tesztek is alátámasztják.up: Inviteles cikkhez meg hozzáteszem, gyorsabb internetet szeretnénk így van, de ezzel együtt sajnos az ár is nagyon megnövekedett ami nemtúl jó
-
törölt tag
válasz
Newyorker #4794 üzenetére
Nem tudni,hogy mennyi lesz a valós letöltési tempó. Mérésről még nem tudok képet felrakni, szerintem ma már nem is fog megtörténni a váltás , inkább holnap.
10 csomagnál 1.2 Mb / sec illik jönnie (de sok mindentől függ)Szerintem várj még vele. Hátha lesz még itt a fórumon többeknek ilyen csomag és nyomnak majd speedtest eredményeket!
-
törölt tag
válasz
Newyorker #4778 üzenetére
500 Ft
Hát ez ciki. Felhívtam az ügyfélszolgálatot , hogy mi van a már a csomagmódisítással. Erre közli a hölgy , hogy ő nem lát a rendszerben ilyet, hogy én kértem a váltást. Érdekes.. direkt meg kérdeztem kora délelőtt, hogy akkor rendbe vagyunk? Mondja rendbe.
Na most újra rögzítette az igényemet a másik ügyfélszolgálatos -
törölt tag
válasz
Newyorker #4764 üzenetére
Mikor megújult a honlapjuk (kb egy hónapja), akkor a 8M-ás garantált sávszélét is levitték valami nagyon nevetségesre...
Méghozzá 2000/256-ra.(#4766) Roli27: Nálam is van, de a fibernet az borzalom, meg van kb 20 kis putri szolgáltató. Lehet valamelyikkel jobban járok. Idegesít már, hogy 7K-t fizetek a 6M-ért...
-
törölt tag
válasz
Newyorker #4721 üzenetére
semmi?
Mert nekem rohadtul nem kéne még egy ezresért +2Giga le, +0 fel, úgy, hogy még ezt sem tudják biztosítani.
Inkább az árakat vinnék lejjebb, ne iylen nevetséges emeléseket csináljanak.
Kondolom van sok vérpistike, aki most biztos vált csak azért mert nayobb, és így 5 perccel gyorsabban jön le a bummheccsát 2. -
Newyorker
addikt
válasz
Newyorker #4660 üzenetére
nah megkérdeztem, a válasz:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Társaságunkhoz érkezett megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról
tájékoztatjuk:Jövő hét folyamán kerülnek kiadásra az új díjcsomagok. Jelenleg még nem tudunk részletes információval szolgálni.
Továbbra is készséggel állunk rendelkezésére.Tisztelettel:
Invitel Zrt.
Lakossági és Kisüzleti Ügyfélszolgálat
" -
-
Killing
addikt
válasz
Newyorker #4169 üzenetére
Ez teljesen jó. Általában ennyi a plafon a 8 megás ADSL-nél. De ha modem cserével se megy akkor már a vonalad rossz/túl hosszú. De itt semmi baj nincs a vonaladdal.
"A linksebesség az a sebesség amivel a modem és a szolgáltató oldali DSLAM kommunikál. A felhasználó számára a linksebességnek a 100%-a nem hasznosítható, mert az tartalmaz a komminkáció fenntartásához szükséges információkat is(overhead). Ez úgy kb ~13% körül van a legnagyobb csomagméret esetén(ATM , PPPoE, IP fejléc), kisebb csomagméret esetén több. A nettó sebesség - amivel a felhasználó pl. egy letöltés vezérlőnél kiírt sebesség érték során találkozik - a linksebességnek úgy ~87%-a.
Gyakorlatban egy az up to 4-es csomag esetén úgy maximum ~3.8Mbps/220kbps-re elég, vagy kevesebb ha nem bírja a vonal. Az up to 8-as csomag esetén úgy maximum 6.8Mbps/440kbps-re elég, vagy kevesebb ha nem bírja a vonal."
-
Killing
addikt
válasz
Newyorker #4146 üzenetére
Az biztos nem várható. A modem maximum nagyobb sebességgel is tud üzemelni, de ha nem ad annyit a szolgáltató...
Például: Ha előfizettél egy 4 megás netre, és a modemed ADSL2+-os (ami elviekben 24 megánál kicsit kissebb sebességet jelent) te nem fogsz 14, vagy akár 24 megával tölteni, hanem csak 4-el. -
-
Nightmare
senior tag
Aktív témák
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Szép állapotú Apple Iphone 8 Plus 64GB független fekete - akku 74%-os - 1 hét próbagaranciával! -
- Apple Watch 3 okosóra gyári szilikon szíjával - akku 86%-os (!) - 1 hét próbagaranciával! -
- Iphone 15 Pro 128 GB Natural Titanium 17 Hó Gari
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC 7. GEN I5-7500 CPU NVMe SSD DDR4 HDMI Windows 11 Pro
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- CJ Jung könyvek egyben eladóak
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest