Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- TP-Link WR1043ND router
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
Új hozzászólás Aktív témák
-
megaandrew
tag
Sziasztok!
Ezekkel van valakinek valamilyen tapasztalata?
Victure PC530
Apeman ID73
Mibao D100 -
kisbogyo
csendes tag
válasz Niki19841023 #8392 üzenetére
MIndenképp megéri legalább megpróbálni. Nekem fekete szivacsom volt, de sajnos nem kör alakú. Így farigcsálnom kellett. A belső kör kivágása volt a legnehezebb. A külsőt csak zsilettel körbevagdostam. Az én falvastagságom 2-3mm volt. Ahogy sikerült. A csőhéjnál vigyázz, hogy zárt maradjon, ne nyíljon szét ha összerakod. Mindenképp el akar (fog) nyomódni, mer a belső felület (dome rész) nem sík. Ívesre kivágni, meg művészet lenne. De vannak ügyes emberek..... nem lehetetlen.
Sok sikert!
Üdv! -
jézusom
addikt
válasz Niki19841023 #8392 üzenetére
Az optika körül a gumi korong erre lenne hivatott, úgy látszik kevés sikerrel. Én gyanítom, hogy a a búra száloptikaként viselkedik, ha van egy kis karcolás rajta és "belevilágít" az anyagba az infra,azt án az tükröződhet is.
-
Niki19841023
csendes tag
válasz kisbogyo #8391 üzenetére
Köszönöm!
Leszedtem és megcsinálom, így, hogy van remény a javításra.
Tehát a lencse köré kell tenni valami szigetelést, ami eltart egészen a műanyag felület belső részéig. Mindenhol tökéletesen szigetelve. Igaz?Az "elhatroló" attól függetlenül bent maradjon? Vagy ezt is szigeteljem körbe, hogy jobban illeszkedjen?
Ilyen csőszigeteléssel megpróbálom.
Lehet ez azért van, mert nem illeszekedik gyárilag az elhatároló? Ez lehet "gyári" hibás, de minden megoldható
-
zsoika
addikt
Első próbálkozásnak régen vettem itt a HA-n(4eft) egy ilyen kamerát+rögzítőt. Tanulónak jó volt, viszont a felvevő része tönkrement. Lehet kezdeni v.mit a kamerával? Pl. VLC -vel rá lehet kapcsolódni?.
-
kisbogyo
csendes tag
válasz Niki19841023 #8383 üzenetére
Szia,
Nekem volt hasonló problémám. Szintén dome kamera, bár az Hikvision. A lényeg az, hogy a kamera rész körűl nekem van egy fekete szivacsgyűrű, ami teljesen felfekszik a dome belső falára. Így teljesen izolálja az infra ledeket. Ha ez nincs, vagy hiányos, az infra ledek fénye visszaverődik a ccd-be a belső ott homorú üveg (műanyag) felületről. Ez elvakítja. Megoldás nekem az lett, hogy csiáltam egy másik szivacsgyűrűt, ami eltart a ccd házától, az átlátszó burkolat belső faláig, és mindenhol felfekszik rá. Nem volt egyszerű kifaragni, de nem lehetetlen. Nekem megoldotta a hasonló jellegű problémát.
Üdv: Zoltán -
zsoika
addikt
"A szoftverben ki kell kapcsolni az infrát, esetleg a smart beállítás jó. És fel kell tenni külön infravetőt."
A búrát is cserélni kell, úgy még szebb lenne a képe (nappal is). Az infravető mindenképp indokolt , mert a bogarak bezavarják a mozgásérzékelőt és teli lesz tüskével a felvétel.
-
MODERÁTOR
Megadta magát a kinai csoda kamera itthon.
Helyette ez a kamera ajánlott kategória?20 éve a Prohardveren
-
jézusom
addikt
Nekem is ilyen 3db kamerám. Ez egyértelműen a hibás konstrukció, a műanyag búrán szellemkép szerűen megjelenik az infra fénye. A szoftverben ki kell kapcsolni az infrát, esetleg a smart beállítás jó. És fel kell tenni külön infravetőt.
-
Niki19841023
csendes tag
Sziasztok!
Van két dome kamerám felrakva a ház elejére-végére. Működnek is rendesen (eddig mindig csak nappal néztem rá), de éjszaka pár napja észrevettem, hogy olyan a képe mintha ködös, foltos lenne (csak éjszaka, infrák működésénél nem jó).- Az infra ledek a kamera mindkét oldalon működnek.
- Az érdekesség, hogy a férjem hajnalban levette a műanyag borítást a kamera elől, és akkor tökéletes volt.
- A műanyag borítás kicsi matt, de egyáltalán nem vészes
- Nappal viszont nagyon szép képet ad
csatolom a képeket.
a kameraműanyag borítás nélküli hajnali kép.
Olvastam egy régebbi oldalon egy ilyen hibajelenséget, megoldást is talált rá az író egy idő után, csak épp az nem került leírásra. Egy másik leírásban is volt hasonló, ott az ellenző fekete festése oldotta meg, de ugye az más fajta kameránál volt.
Férjem néztem, hogy az infra nem zavarja-e a kamerát, de a műanyag borításban lévő fekete "elhatároló" tökéletesen zár. Lehetséges, hogy a műanyag annyira matt lett? (leszerelés közben amikor közel volt a férjem a kamerához, ott jó volt a kép)
Esetleg valakinek valami ötlete, javaslata? -
nTom
aktív tag
a múltkoriban valakinek nem tetszett a megvett infrarefije. Most volt időm lementeni 2 képet, a kamera és a külön infra különbségéről.
A ház előtti rész sötét éjszaka, mert van egy tujasor előtte, a túloldali utcai világítást takarja
ezt az infrát vettem : [link]
a kamera exir ledje :
az infra :
Nekem tökéletes, annyi bajom van vele hogy csak 60fokos a szórás, nem volt szélesebb
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz flegga92 #8376 üzenetére
Csak akkor vegyél gáz-riasztó fegyvert, ha el is mernéd sütni ott a panelban. Szerintem yorki világgászaladna a paprikatöltettől, ha elsütnéd ott zárt térben. Helyedben vennék egy jó lámpát azzal percekre meg lehet vakítani az embert, közben meg ütlegelni Van itt lámpa topic, iszonyat brutál ledes cuccok vannak, de nem a gagyit kell keresni.
Dahua kameránál az ONVIF AUTH mit jelent pontosan? Gondolom a hozzáférést lehetne jelszavazni, de erre nincs opció, csak az történik, ha alkalmazom, hogy nem tudok csatlakozni az NVR-el
[ Szerkesztve ]
-
nTom
aktív tag
válasz flegga92 #8376 üzenetére
kedvet kaptam a dummy kamerához, rendeltem is 3 fekete dómot. Viszont a villogó ledet ki fogom kapcsolni, számomra ezzel kiabál a kamera hogy kamu. Inkább egy rövid vezetéket ragasztok a hátuljára, másik felét befúrom/ragasztom kicsit a falba, hadd lássák hogy be van kötve
-
nTom
aktív tag
válasz megaandrew #8377 üzenetére
amíg nem kapsz választ, addig is tessék visszaolvasni, rendszeresek a hasonló kérdések.
"-jó szoftveres támogatás (mobil eszközök, számítógép támogatása)" na ez az olcsó kategóriában szerintem nem megy, de valaki hátha tudja
Tavaly decemberben ilyet vettem : [link]
Azóta kölcsön van egy havernál, ezzel kommunikál a családdal, ha nincs otthon -
megaandrew
tag
válasz megaandrew #8368 üzenetére
Erre esetleg tudna valaki valamit?
-
flegga92
senior tag
Köszi mindenkinek a választ!
Csak egy Yorki van, jámbor jószág, de ha felkeltik álmából baromi mérges tud lenni elég hangosan ugat, de amint ember kerül a közelébe biztos játszani akarna Gázspray van, gondolkozok egy gázriszató pisztolyon, vagy valami fasza élethű airsofton.
Hétfőn úgyis lesz lakógyűlés, megemlítem mit szeretnék, van e ellenvetés. Még a felettünk lakó 3 tulajtól is kérek engedélyt, mert lehet hogy a lépcsőfordulón ők is látszanának.
Dummy kamera jó ötlet, keresek valami jól kinézőt, némelyikről annyira ordít, hogy kamu. Van egy biztonsági cég nem messze tőlünk, hátha van valami hibás, de komolynak kinéző kamerájuk, abba szerkesztek egy villogó ledet.
Ezek közül melyik a hihetőbb? [link] [link]
Ettől függetlenül belülre is szeretnék tenni valami kamerát belülre, mit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz flegga92 #8369 üzenetére
Emeletes liftes házban lakunk. A mi szintünkön 3 lakás van. Az ajtónk melletti sarokba a plafon alá szereltem fel egy kamerát a két szomszéd hozzájárulásával. (Az előírást meg lesz...k.) A kamerán direkt bekapcsolva hagytam a működést jelző villogó LED-et, hogy feltűnő legyen. A szomszédok örültek is a kamerának, mert az esetleges betörők számára vélhetően visszatartó hatással van. Nem kockáztatnak a mi szintünkön, próbálkoznak inkább másik emeleten. A kamera belátja a folyosó részt és jól látszanak a liftből kilépők is. Mozgás hatására (videotartalom változásra) állóképeket (jpg) tölt fel egy FTP szerverre. Eddig (6 éve) senki nem reklamált miatta.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Milyen megoldást tudnátok az problémámra ajánlani?
Társasházban lakom, mostanában visszatért a rejtélyes ajtó nyitogató, random időpontban éjszaka, nappal mindegy neki, rápróbál a kilincsre, néha kulcsokkal is zörög, de mire kiérek eltűnik. Szerencsére a kutya jelez, lehet ezért nem jött még be.Kicsit utána olvastam a jogi szabályozásnak, de elszomorodtam, magánszemélyként nem sokat tehetek, hogy a lépcsőházban kamerát helyezzek el. Addig tiszta volt, hogy közös helységet nem kamerázhatok be, de a törvény kifejezetten tiltja a magán tulajdonú lakás bejárati ajtajának felvételét közös helységből, illetve csak engedéllyel rendelkező cég üzemeltethet ilyet.
Első körben néztem az ajtóba kukucskáló helyére, kb 12e Ft + sarc ha megfogják a vámon, csak ezzel a felvétellel nem nagyon tudok mit kezdeni, max ha valami kedves szomszéd szórakozik fel tudom szólítani és hátha abba hagyja. Lehet erre inkább valami mini kamerát tennék ki ami SD kártyára rögzít.
Másik megoldás ami jogi szempontból oké, hogy belülről figyelem az ajtót, ha esetleg egyszer bejönne.
Milyen kamerát ajánlotok, ami értékelhető képet ad éjszaka is, nem baj ha wifit tudja, nem szeretnék megint kábelezni, majd felújítás után, tud NAS-ra (SMB/FTP) és akár SD kártyára egyszerre rögzíteni.
Árban minél olcsóbb jobb lenne, azt látom, hogy kb 10$-tól a csillagos égig terjed ezeknek az ára.Köszi előre is!
-
megaandrew
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. 4mX4m-es gyerekszobába keresek kamerát. A kritériumok:
-minimum 1080p
-éjjellátó funkció
-wifi
-hangcsatorna
-jó szoftveres támogatás (mobil eszközök, számítógép támogatása)
-távvezérelt forgatás
-360°-os körbeforgathatóság nem lenne rossz
-minél nagyobb látószög lehetőleg képtorzítás nélkül (~100°)
Maximum 40eFt körüli összeget gondoltam és nem gond, ha itthon nem kapható a kamera, külföldi rendelés is érdekel. -
fulton
addikt
Igen- úgy állítottam be. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Értem.
Érdekes de az látszik a problémát az okozta, hogy a mobilos stream nél 30 fps-t akartam beállítani.
Holott csak 20 at lehet valamiért...640x480 ban. Most jó megint, de elég volt erre rájönni....Egyébként ha a rögzítésnél be van lőve hogy előrögzítés 5 másodperc, és a mozgásérzékelés is aktiv, akkor miért van hogy nem a mozgás kezdetétől rögzít? vagy rosszul értelmezem ezt a dolgot?
-
zsoika
addikt
Jaja! Én is így értettem
Azóta amióta beszéltünk rengeteget tudtam meg a kamerám beállításáról, de még vannak sötét foltok.
A vicc az benne, hogy most már kb 1/2 óra alatt felszerelnék egy kamerát komplett kábelezéssel és szoftveres beállítással....laikusként meg 3hónap olvasgatás, tesztelés/próbálkozás.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
megőrülök ettől a kamerától? Senkinek nincs ötlete
Érdekes HD felbontásnál csatlakozik, de ha max-ra állítom nem. -
fulton
addikt
lehet betett neki hogy a firmware-t frissítettem. Bár utána működött, csináltam egy H265+ ról vissza állást H265 re, és onnan semmi.
Régebbi firmware-ra van megoldás visszatenni? (böngészőből nem engdei)
-
fulton
addikt
Találkoztatok már ilyennel?:
SS azt írja a kemrámhoz: "bontva van!" sárga háromszög mellette. Ujra raktam már az SS is de semmi.
A kamera hozzáadásánál manuálisan is elvégeztem mivel nem találta, de nincs élőkép semmi.
Ez most mi??? -
fulton
addikt
Az miért van hogy SS ben beállítom a mozgásérzékelést, valamint az időzitőnél is kijelölöm, és mégsem indul el mozgásnál a felvétel, hozzáteszem éjszaka?
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Valamiért csak az adatfolyam 2 n stream- kor jó a mobilos kép. De érdekes ezt a 640x480 at itt nem tudom fentebb állítani. miért? természetesen nem csontra akarnám mert nyilván azért lassu a másik, de kicsit fentebb.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Azt tudja valaki hogy a DS Cam-ról ha nézem a mobilon, miért olyan mintha kb 10 fps em lenne csak?
Gépen jó, de mobilon nem. Már minden beállítással próbálkoztam de semmi. -
psg5
veterán
Sziasztok!
Hazhoz kintre szerelnék picit ejjel is lato 2-3 db kamerat, melyek a kepet felhobe toltik es mobil approl nezheto es ha letezik aksis verzio az is jo lenne ha normalis aksi es bem 3 napinta kell tolteni es wifihez kapcsolodvavlegyen elerheto.
Mit javasoltok?
Lehet akar Aliexpressrol is.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
MODERÁTOR
Ez a port mire szolgál a kameránál?
Device discovery port: 3702
20 éve a Prohardveren
-
fulton
addikt
Azon gondolkodom, de javítsatok ki ha hülyeséget beszélek, szóval használja a TCP protokolt, na meg a 80-as portot a kép továbbításra streamelésre. De Nem lehetne mondjuk neki megadni hogy a 8000 portot használja. Azért gondolkodom ezen, mert mi van ha más alkalmazás is használja ezt (ha jól rémlik elég gyakori port) és azért lehet az akadozgatás. Mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Szobai megfigyelésre (macska hogyan rosszalkodik) szeretnék IP kamerát, lehetőleg olyat ami távolról forgatható és értelmes képet készít leginkább csak nappal van rá szükség.
Mi a legjobb ár érték arányú készülék erre a célra?Köszi
-
fulton
addikt
Srácok, Hikvision 2185FWD-I kamerához hol találok én firmware-t? honlapján nem látni
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz bigrock #8334 üzenetére
Hát belső hálón, azaz kábelen..meg meg ugrik a másodpercmutató. Nas SS ről állítottam végül be, tehát azt használom.. De ahogy nézem 2Mb/s fel és 1 mb/s le amit lefoglal a kamera a NAS sávjából.
Érdekes hogy nem bírja. 418play a nas, ez a routerem van
És a gép amiről nézem kábelen csatlakozik a routerhez.Már sikerült az IE letrt is belőni hogy jelenítse meg az élő képet.
Valamint a felvételi lejátszó képét hogy tudom kirakn teljes képernyőre az SS ben?
Még a mozgás érzékelést kellesz belőni.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
És azt tudja e valaki, hogy ezen megoldás, routerbe csatlakoztatva az ip kamera, majd gépen nézve az élőképet, hikvision -ról miért szakadozik a kép, ha leveszem a bitrátát 512 re akkor jobb. De 8100 at miért nem bírja? Egy jobb router kéne hozzá?
-
fulton
addikt
Eljutottam addig hogy:
Sikerült hozzá csatolnom CIFS módon egy neki szánt kvótás könyvtárat a nas-on.
A hivision-nál most formázni kell. Ez nem fog bekavarni a NAS nak? mármint nem fogja gajra vágni a hdd-t? vagy ez valami virtuális dolog lesz amit formáz? -
fulton
addikt
Azt hogy lehet beállítani a Hikvision admin oldalán, hogy netHDD ben fel is vegyen a nas egy HDD-jére? van erre mód? hogy tudom én ezt megcsinálni
-
fulton
addikt
Ha az "IR lámpa" engedélyezése ki van kapcsolva, akkor nem lát éjszaka? vagy ez csak vizuális fény a kamerán, és nincs befolyása a felvételre.?
-
bigrock
Topikgazda
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Papír szerint tud hangot. A rögzítőre nem érkezik semmi, legalábbis én nem hallok semmit. Ezzel átqrtak, vagy tényleg valahogy tud?
-
fulton
addikt
Azon gondolkodom elég látható helyen lesz így a kamera és úgy fogom beállítani hogy az úttól kamera alatti pontig és a közte lévő teret (kapun belül és kapu út közti rész) vegye. Viszont a szomszédok feljelenthetnek a kamera miatt levetetthetik annak ellenére hogy az ő portájuk közel sem lesz benne? Vagy semmi közük hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
De lehet jó hozzá ezt nem tudom így megállapítani, zsákba macska dolog de biztos van olyan ami jó hozzá.
Viszont találtam itthon kis vasat, vaslemezt 3 vagy 4mm es (kicsit vastag de mind1.
1 db heggesztőpálka, méretre vágás, pici csiszolás, nitrohigitóval zsirtalanítás és fujás (fehérre). (és a csináld magad élvezete )
Majd holnap belinkelem milyen lett. Célnak megfelel szerintem. Sulya van (vaslemez miatt), 3 lukat furtam a tartóra, 8x100mm tiplivel fogom befogatni, azért ennek meg kell tartanía szerintem.De valóban 2k simán megéri az a tartó. Szép is, formás.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Csinálok magamnak egy konzolt, majd belinkelem ha elkészül.
-
kirkri
addikt
Ez az egyszerűbb változat nem jó hozzá? OK, hogy a másik pofásabb, de ez töredéke árba kerül. A leírásoknál azt írja, hogy DS-2CD21xx típusokkal kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
fulton
addikt
Az nem baj, de hol látsz Te iylet pontosan
Linkeld már át. Priváton akár, mert én csak olyan áron látok mint magyarban.
Wall mount
DS-1272ZJ-110
Wall mount + junction box
DS-1272ZJ-110BEz a kettő jó hozzá.
-
fulton
addikt
Na majd kipróbálom, köszönöm. Most kikapcsoltam, mert feleslegesen ne menjen. Ugyanis nem jó így falra szerelve. Kellett volna fali konzol hogy normálisan lehessen szabályozni mit vegyen. De látva 10k az ára, inkább csinálok hozzá egyet. Azzal lesz jó.
-
fulton
addikt
Meg nekem ez az IVMS 4200 nem akar működni, a Hik Connect meg nem mutatja az élő képet mintha nem lenne valami plugin meg neki. Van ötleted?
-
fulton
addikt
Hogy mondod? a lencsét fogjam meg és tekerjem? tehát nem a vasat amire fogatva van a lencse és forgatható, hanem magát a lencsét?
Meg hogy is mondjam, szeretném ha kicsit látómezőt tekintve vizszintesen is tudnám tájolni, de ezt hogy lehetne megoldani?
Csak úgy ha fizikailag a kötődobozt is dönteném de az meg..macerás nagyon a magasban.
Mert hogy most falra van szerelve a dome kamera, nem plafonra.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Na, nem tudom ledönteni a kamerát hogy jó legyen a kép, mert csak fejjel lefelé tudom függőleges irányba elmozdítani. Ez most komoly? én azt hittem mindkét irányba lehet dönteni, nem csak 1 irányba.
A kötődoboz miatt kellett így felraknom, de így meg fejjel lefelé van a kép bakker. Ne tudjátok meg milyen ideg vagyok már így estére. Midnen összejött ma
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Rákötettem a kamerát.
A nas-omon (418play) az SS el nézve (nézném), azt kapom valós képnél hogy: "ennek a kamerának a videóformátuma nem támogatott" erre valami ötlet? pedig támogatott a kamera által.Valamint miért nem tudom kijelölni a 2 TB lemezt rögzítésre?
Azt Alap kötetként Basic hoztam létre. Különállóként. Csak az elsőnek benne lévő SHR kötetes 4 Tb engedi kijelölni. Ez miért van? -
fulton
addikt
Értem, köszönöm.
Találtam a kamera belsejében ilyen kis golyókat, gondolom a nedv elszívó, azok maradjanak benne? -
zsoika
addikt
Szia: Biztos nem használ neki, de tegnap jöttem haza a Balatonról és ott iszonyat sok térfigyelőt láttam oszlopokra szerelve. Egész nap süti a nap őket és kapja az esőt (illetve tanyázik rajta a madár, pók stb.) elég réginek tűnt némely típus és még működik.
Az itthoni Hikvision dom kamerám ahogy néztem olyan langyos 40 C° körüli sajáthőt bocsájt ki, de nekem a hemplatt alatt van. -
fulton
addikt
Hikvision dome 2185fwd-I. Amiről szó van.
Új hozzászólás Aktív témák
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Opel topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- TP-Link WR1043ND router
- Gitáros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest