Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
Olyan gondom van, hogy megadtam a rögzítőnek az egyik kamera IP címét, és látom is a switch-nél, hogy van forgalom, és a rögzítőnél a kamera beállítás menűpont alatt, ki is írja, hogy online a státusz, de nem látok kamera képet, ha számítógépről lépek be akkor meg igen, ahogy eddig is. Mit nem csinálok jól?
-
Marci112233
addikt
válasz DiszNóÓl #22191 üzenetére
Ha jól nézem ez a rögzítő van benne. Ez maximum 80 méterig képes ellátni a kamerát, ha jól olvasom a dolgot, tehát 150 méterre egy külön PoE switch nélkül nem fog menni. De switch-nél is figyelni kell mert alapból azt hiszem azok is 100 méterig hivatalosak, de akad ami tovább képes ellátni feladatát viszont árban ez lehet húzósabb lesz.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
kunberci
senior tag
Teszek fel pár képet az NVR belsejéről.
Én SSD-t tettem bele, egy kicsit "maszek" szerelés is volt, szerencsém volt, hogy volt beépítő keretem is.
A SATA kábelt ki kellett cserélnem hosszabbra, mert az rövidnek bizonyult nálam. A gyári SATA kábelt is lefényképeztem.
Szinte teljesen üres az egész doboz, csak az a kis panel van a hátuljánál.
[kép].
[kép].
[kép].Beépítő keret.
[kép].Csak két csavar fogja a beépítő keretet, de az SSD-nek szerintem elég.
Még most jön majd a próba. -
DiszNóÓl
senior tag
helló, ha kb 150 méterre akarok kamerákat felszerelni akkor ez(2 kamerás változat) a szett jó + 2*150m utp kábel? vagy még kell valami hozzá? Esetleg valami más bestbuy szett, ami jobban megérné?
HATER
-
-
sambenez
addikt
Aliexpressen most ezt a 16ch Annke nvr-t sikerült 257,85$-ról 199,01$-ra levinnem.
Spend & Save - US $15.00US ($5 off every US $30 spent (max US $15 off))
Seller Discount - US $15.00
Promo Code - US $22.00 kód: 11SUPERS22
Coins - US $6.84(684 Coins)Már az eredeti ára is annke.com ár alatt van.
Ha esetleg más is éppen ilyet keresne. -
vacs
Topikgazda
Guidetti: kameránál a 15-20 fps is elég lehet, nézd meg nihill Annke AC800 bemutatóját.
Annke vagy Reolink rendszert javasolnék, de ha ismertebb kell, akkor Hik/Dahua/Uniview pl
5, de inkább 8 MP legyen, ember felismerés célszerű, mobil app van mindhez.Suineg: van olyan kínai kamera ami tudja a hikvision protocolt pl, egy Hik rögzítőt nem szabad egy kínai xy-hoz hasonlítani, jóval komolyabb cucc! Ha elégedett vagy a Kínaival, akkor felesleges a HIk.
kunberci: elvileg nem fog rögzíteni külső hdd-re, direkt így van megírva a legtöbb esetben a firmware!
(^)(>.<)(^)
-
antatom
tag
Sziasztok! Elmélkednék kicsit, segítsetek.
10 hónapos imou bullet 2c kamerán belülről a lencseüveg vízpöttyös , párás lett egyik napról a másikra. A szerviz küld futárt, kivizsgálják a problémát. Többször is emlitik hogy ha nem találnak hibát, ki kell fizetnem a munkadijat, plusz a futárt. Most ha teljesen eltünik belöle a viz, mire odaér, elképzelhető hogy jónak ítélik a kamerát és én fizetek a hibás termékért, vagy pozitívabban állnak a dologhoz? Belföldi VÍZ áruházból való. Eddig is voltak esős idők , nem volt beázás, lehet hogy nem is tudnák ezt újra elöidézni, de ilyet nem illene produkálnia szerintem. Járt e már így valaki , nem e tipusra jellemző hiba? Megpróbálok képet mutatni. Köszi -
sambenez
addikt
Szomorú vagyok úgy látom nem akar az annke általános BF akciót tartani. Pedig még apák napját is tartottak.
Tönkre ment a 32ch-s kínai nvr-em vennem kellene gyorsan helyette valamit, gondoltam egy annke jó lenne, de örülnék ha kicsit olcsóbban megúsznám.
Ehhez egy kérdés az annke nvr kezeli más gyártók kameráit? -
kunberci
senior tag
Létezhet e az a megoldás ennél az NVR-nél, hogy nem teszünk bele SATA HDD-t, vagy SSD-t, hanem csak az első USB portra kerülne egy külső házas HDD, vagy SSD, így is működne az NVR (rögzítés)?
-
Oriza57
újonc
Sziasztok,
Egy Imilab EC5 kamerát üzemelek be mostanában. (A doghead... )
A sok kínai gagyi után ez sokkal átgondoltabb, a hibáival együtt jobb minőséget,
használhatóságot képvisel.
Egy résszel nem boldogulok: az Automation. Ez valami folyamatdefiniáló, de nem találok leírást róla, próbálgatással nem jutottam semmire.
Van esetleg valakinek tapasztalata, doksija erről?Köszi!
Gurulni jó! Amíg a motoron ülsz.
-
Suineg
senior tag
-
Guidetti
csendes tag
Huh, köszönöm a választ és a pontos kérdéseket.
Igen családi házról lenne szó, igazából szerintem olyan 20-30 méter között látótávolság már bőven jó lenne, nyilván a több se baj. A jármű felismerés nem szükséges és az ember felismerés sem lényeg igazából. Minimum 4 kamerára lenne szükségem (vagy talán 6, de ha már van márka meg típus onnantól kiismerem magam), úgy, hogy folyamatos legyen a videó tehát ne ilyen 15-20 fps-es. Még annyi lenne egy szempont, hogy akár a gyári akár valami kompatibilis mobil app eléggé egyszerűen kezelhető legyen mivel nem csak én használnám.
Amúgy külföldi rendelés játszik, de lehetőleg Eu, meg olyan helyről ahol érvényesíthető jól a garancia. Árat meg nem tudom így elsőre 400-500 Euró, tehát 150-200k reális lehet vagy ha nyugati akkor számoljak inkább többel?
Nyilván minden szempont amit leírtam képlékeny, tehát ha nem pont ilyen paraméterűek az se vész#22158
Köszi a tippet, ahogy így megnéztem tényleg tök jó, talán most így a kínaiak közül az tűnik a legjobbnak számomra. -
jézusom
addikt
válasz Suineg #22154 üzenetére
Nekem 11 kamera van rajta jelenleg, de állandóan változik. Egy 4-5 Mpixeles kamerát jó lenne 6Mbiten üzemeltetni, de 3 körül van a határ, hogy be is töltsön, amikor nézni akarod. 4k kamerám nincs, de másnak raktam fel annke 4k kamerát kinai boarddal, és ott be se tölti a videot, vagy éppen leveszem ilyen 3ra, tiszta kockás a tömörÍtés miatt.
Tudom a kÍnai mindent is ráÍr a portékára szemrebbenés nélkül, de azért a 32ch 4k képesség eléggé túlzó. Vagy éppen tudja csak 3Mbiten nem sok értelme
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz Guidetti #22152 üzenetére
Szia.
Persze létezik.
Az oldal tetején a topik összefoglalót olvasd át kérlek, rengeteg hasznos információ van benne.
Valószínűleg családi házban laksz, írd meg, hogy mekkora a kert, milyen messze van a kerítés vége és az utca front, csak hazai vagy külföldi rendelés is játszik-e, kell-e ember és gépjármű felismerés, hány kamerát szeretnél és persze, hogy kb mekkora keret áll rendelkezésre![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
vacs
Topikgazda
válasz Suineg #22153 üzenetére
5 percen belül kérlek szerkeszd az előző hozzászólásod, ne írj újat!
1. Oldal tetején a topik összefoglalóban le van írva, hogy egyik xiaomi kamera sem támogat onvif-et!
2. Attól függ milyen kameráid vannak! Ha nagyon magasra állítanád a minőséget, akkor már nem bírná. Nekem is van, 3 kamerát vezérel, semmi baja!
3. Igen, jó áron van![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Dictator^
veterán
válasz bigrock #22146 üzenetére
Megjött a Hikvision POE switch.
3 db Hikvision kamerám van, ami sajnos valami hiba miatt (talán pára?) POE-ről már nem tápolható. Sípol a kamera, felvillan az IR, de nem "bootol" be.
Viszont 12V adapterről simán megy.
Ezeket a VEZ POE injektort rádobtam az alap POE Switchről ami 48V 2.5A -es adapterről fut, viszont ugyancsak nem bootol be így, hiába trükköztem meg, hogy a 12V-os csatlakozójáról kapja az áramot (POE injektor amit linkeltem).És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Suineg
senior tag
Most rendeltem meg ezt, remélem megéri ezt az árat? Ha megjön..
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Adott egy ilyen kamera: SXJ02ZM Xiaomi
Azt szeretném megtudni vajon ez onvif-es e? -
Guidetti
csendes tag
Sziasztok!
Eléggé újonc vagyok a kamerákban egy pár napja kezdtem el beleásni magam és tudom, hogy megosztó téma,de alapvetően nem vagyok túlságosan "kínai brand" párti nyilván ha nem lesz más akkor valószínűleg Hikvision vagy valami olyasmi lesz.
De gondoltam azért megkérdezem létezik-e nem kínai és nem brutálisan drága nyugati vagy bármilyen más megoldás?Előre is köszönöm!
-
snooze
veterán
-
Janos250
őstag
Szevasztok!
Segítséget kérek tapasztaltabbaktól.
Most vettem ezt a kamerát, akkor még 12924 forintért. Tetszik, mert 5MP, van benne human felismerés, stb.
https://www.aliexpress.com/item/4000611191194.htmlSajnos a gmail használatát nem sikerült életre keltenem.
Utána olvastam - itt is - be van kapcsolva a kétlépcsős azonosítás, alkalmazás-jelszót írtam be, de nem megy. A mail cím eleje ki van törölve.
Mit rontok el?[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
_q
addikt
Annke C800-nál mi a különbség a 'Turret' és a 'Turret (AI)' verzió között? Ezeket lehet amúgy oldalfalra is tenni vagy csak mennyezeti falra? A 'Bullet' verziót láttam oldalfalra rakva is, csak a kép megtévesztő a 'Turret' verzió esetén.
-
vacs
Topikgazda
-
kunberci
senior tag
Reolink RLC 510A kamerához (3 vagy 4 db), jó lenne ez az NVR:
[link].
Viszonylag nem olyan drága, és ilyen olcsón le tudok mondani a gigabites port hiányáról is.
Szerintetek jó vétel ennyiért? -
Kisbre
tag
Sziasztok.
Tudnátok abban segíteni, hogy a Reolink E1 Pro kamera éjszakai módban látszanak az IR LED fényei?Köszönöm.
Lehet hülyén tettem fel a kérdést
-
Bazsee71
őstag
válasz nihill #22115 üzenetére
Azt nem írtam, hogy nem ragaszkodom az NVR-hez, teljesen új rendszer kiépítése is működőképes. A 2 db vízszivárgás érzékelőt könnyen elengedem, csak láttam pár rendszernél, mint opció.
Meguntam a bizonytalan működésű, suta, egymástól külön futó appokat, és az ingatlan bővítésével egyidőben szeretnék kiépíteni egy komplett, megbízható, felhasználóbarát rendszert. -
Marci112233
addikt
válasz topi66 #22129 üzenetére
Rögzítőt már nem frissíteném csak a kamerákat. Amúgy a Guardian Vision amúgy is angol, de az EDGE Internet Explorer módban magyarul hoz be mindent. Ott is megszűnne a magyar nyelv?
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
topi66
aktív tag
válasz Marci112233 #22121 üzenetére
Frissítés után bukta a magyar nyelvet az ügyfelem,szerencsére az angol megy neki. Mást nem vettem észre.
-
Marci112233
addikt
válasz sambenez #22124 üzenetére
Igazából az egyik kamera ma adott egy hamis mozgás érzékelést. Visszanézve a felvételt semmi nem volt valójában, még az udvaron a kutya sem mozdult meg. (Bár a kutyára eddig sem riasztott akárhogy mozgott a kamera előtt.)
Ez okból kérdeztem mert az Annke oldalán a kamera fw-hez pont a hamis mozgás érzékelést írja ki.
[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
válasz Marci112233 #22121 üzenetére
Ha nincs gondod a működéssel, szerintem ne rakj rá semmit.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott a H800-as szett amiben ugye ez a rögzítő van és 5 darab ilyen kamera van rákötve.
Na most a rögzítőn ez az fw van fent: V4.30.216 build 211029
Ahogy nézem az Annke oldalát van hozzá újabb fw ezen számon: N48PAW&N46PCK-Firmware V4.71.000 build 20220627Kamerákon ez a számú fw van: V5.7.1 build 211130
Itt is van újabb fw ami számban majdnem egyezik.: C800-Firmware V5.7.1 build 20220316Érdemes rátolni a rögzítőre és az 5 kamerára az újabb fw-ket, vagy normál működés mellett nem szükséges.
-
_q
addikt
válasz Morris #22118 üzenetére
Igazad van én is belekeveredtem, hosszabb záridő kell, hogy több fényt kapjon a szenzor. A szenzor kap amúgy több fényt, a blende vagy rekesz ami az objektívekben van az a szenzorra jutó fényt szabályozná, de az nincs a hálózati kamerákban. De azért összerakjuk a lényeget
Amúgy én is 4k Annke kamerán gondolkozok. Azt gondoltam tud többet is, mint 12 fps. Black friday alkalmával jó lenne egy jó ár értékű akciók kifogni.
#22119[w]
Felesleges venni NVR-t? Elég ha ONVIF képes a kamera?[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
válasz Tamagocsi123 #22117 üzenetére
ha nem ragaszkodsz a Xiaomi-hoz, akkor kb. bármilyen kamerát választhatsz, amelyik tud FTP-re menteni és/vagy e-mail értesítést küldeni
erre beállítasz egy NAS-t vagy okosabb router-t egy vinyóval és bumm, saját rendszered van
cmdr PETER W. VOLKOV
-
Morris
veterán
-
nihill
őstag
válasz Bazsee71 #22114 üzenetére
Az Annke-nek az upgraded NVR-jei tudnak plusz alarm inputokat kezelni a kamerákon felül, ha ilyenre gondolsz. Mondjuk a 7 mozgás + 2 víz érzékelőhöz elegendő input csatornához már a 32ch NVR kell...
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Bővítjük irodánkat, ahova egy komplex biztonsági rendszert szeretnénk telepíteni. Jelenleg földszintes az épület, most 3 külső kameránk + nvr, illetve egy belső mozgásérzékelős online riasztórendszerünk van. A mostani megoldással (főleg szoftveres oldalról) több szempontból sem vagyok megelégedve.
Olyan rendszert keresek, ahol egyben tudom kezelni a kamerákat, érzékelőket, riasztót, lehetőleg minél fejlettebb szoftveres támogatottsággal, plusz pont ha saját telepítés megoldható.
Tudtok esetleg ilyen rendszert ajánlani? Találtam párat (eufy, mydlink, ring, tapo), de egyik sem az igazi.
Ami tervben van (képlékeny):
4 db kültéri és 2 db beltéri kamera
7 db mozgás/jelenlét érzékelő
2 db videócsengő
2 db vízszivárgás érzékelő
Bármilyen tippet szívesen fogadok. -
[w]
őstag
válasz kacatoskazi #22111 üzenetére
kérsz egy cserét, merthogy a régi szar, ők meg kivezetik az UID-t az adatbázisból, nehogy az élelmes magyar véletlenül mégis életre keltse és így mind a régit, mind a cserét tovább használja
problem?
cmdr PETER W. VOLKOV
-
nihill
őstag
válasz kacatoskazi #22111 üzenetére
Miért ne adnád meg nekik?
-
kacatoskazi
csendes tag
Sziasztok!
A legutóbb vásárolt Reolink kamerám 1 év után nem akart tovább szolgálni.
Felvettem a kapcsolatot a Support-al és azt írták, hogy küldenek másikat helyette viszont adjam meg a hibás kamera UID-jét.
Szerintetek nyugodtan adjam meg nekik UID-t, vagy csak miután megkapom az új kamerát?
Vagy addig nem is fogják küldeni csere kamerát, amíg nem adom meg nekik? -
vacs
Topikgazda
válasz Tamagocsi123 #22109 üzenetére
Mivel a Xiaomi egy full zárt rendszer, ezért semmilyen más felhőbe nem fog rögzíteni a sajátján kívül, illetve nas támogatott még!
Ingyen van a felhő mentés, cserébe ennyit tud!(^)(>.<)(^)
-
_q
addikt
válasz Morris #22082 üzenetére
Záridőt állítasz vele. Nem tudom milyen fps-t tud a kamerád, de egy 24 vagy 25 fps felvétel esetén, amit a TV-ben látsz mondjuk, annak a duplája kell legyen a záridő, tehát 1/50s. Így kapod meg a "megszokott" folytonosságú mozgást.
Az hálózati kamerák többség 15fps körül rögzít ha jól tudom, ami már eleve darabos mozgást eredményez, ehhez 1/30fps-t kellene állítani legalább, de mivel egy már darabos felvételből indulunk ki, még gyorsabb záridőt érdemes választani. Mondjuk az fura, hogy te nappal jó fényviszonyhoz állítottál gyorsabb záridőt, míg este, mikor sötét van oda pedig kevesebbet és így a jó a felvétel.
-
Dictator^
veterán
válasz bigrock #22104 üzenetére
1. Mármint mi mögött? A routerből a közvetlen kijövő UTP-re dugtam rá, nem kap elegendő áramot a router adaptere által? Router gyári adaptere (Power12 V ⎓ 1 A)
2. Sosem használtam ilyet, eddig mindig POE Switchből volt betápolva, de gyanítható, hogy elszállt a kamerák poe ellátása, ezért a saját 12V 1A-es tápjáról tökéletesen működik. Ezt, hogy kiváltsam (tetőtér) vettem ezt a POE splittert, vagy minek hívják, hogy a tápvezetékével legyen betápolva (ha már a POE oldali nem megy - gyanítom gyári Hik betegség, vagy párát kapott, mert eddig 4 kamera szállt el így 3 év alatt).
3. A kamerák gyári 12V-os vezetékén keresztül betápolható a jó kamera is, illetve az is ami már POE-éről nem tápolható.[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
üdv
Vettem Vez PoE tápfeladó-leválasztó szett, Fehér PP12-POE-0.15M-W -et Hikvision IP kamerához, viszont Routerból kijövő UTP kábellel nem képes feléleszteni a kamerámat (két fajta Hikvision kamerával is teszteltem, de egyik sem kapcsol be így).
Mi lehet a gond?
Úgy tudtam, hogy ezekkel a szettekkel kiváltható a POE Switch (ha UTP kábelről akarom betápolni).[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
vacs
Topikgazda
válasz Tamagocsi123 #22098 üzenetére
Elolvastad az összefoglalóban a Xiaomi részt?
Tudod, hogy pl nincs Windows pc app?
Ha nem zavarnak a korlátozások, akkor igazából bőven jó a 2K verzió is.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest