Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mozilla Thunderbird
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzolika10
aktív tag
válasz Geri89 #22398 üzenetére
Én még nem kaptam semmit. Emailben kaptad? Ha van rajta adószám, akkor az már egy jó jel, anélkül el se fogadják. Persze lehet, hogy kell velük egy párszor levelet váltani, amire megértik, hogy mit szeretnénk.
Szerk.: Nem igaz, hogy nem kaptam semmit. Kaptam egy nyomkövetési számot a DHL-től, a feladás helye Németország, szóval van rá esély, hogy EU-n belülről jön és pár napon belül ideér.
[ Szerkesztve ]
-
Geri89
aktív tag
-
Suineg
senior tag
Ha egy tplink tapo c200 csatlakozik egy XM NVR-hez (onvif) ami folyamatosan rögzít, akkor párhuzamosan tudja használni a kamera a saját appjában megadott utasításokat? Pl. riasztás-push, e-mail, mozgásérzékelés, vonalátlépéssel..stb,
[ Szerkesztve ]
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Annke webshopból tervezek rendelni 4 darab c800-at. Van lehetőség áfás számlát kérni a vásárlásról? Ha nincs, akkor tudtok valami olyan helyet, ahol lehet róla kérni? Céges rendelés, ezért csak számlás kamera jöhet szóba. Ha van valamilyen hasonló tudású kamera itthonról akkor az is szóba jöhet.
-
dokee78
félisten
Tudnátok ajánlani pénztárca barátabb kültéri 4 kamerás rendszert?
Éjjellátó funkció legyen és elég a fullhd felbontás.
-
Geralt
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy normális rendszert kiépíttetni Bp. 17. Kerben, családi házhoz. Hikvisionben gondolkodom, 4 (max 5) kamera, szünet mentes stb., igényesen megoldva. Sajnos nincs elore kiépítve az utp/poe alap…
Tudtok olyat ajánlani aki megbízható és vállal ilyen szintű kivitelezést? Fontos volna a remote hozzáférés telón keresztül is. Nem tudom kihez forduljak és a foogle keresésben nem bízom. Ha bárkit tudtok ajánlani, nagyon hálás volnék. Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Blackmate
senior tag
Az Annke NightChroma kamerákban (NC400 és NC800) jól sejtem, hogy egyáltalán nincs infra LED?
Értem én hogy ez csillivilli színes szagos képet készít este is, de ha mondjuk adott egy kontrasztosabb rész, ott jobbat produkál egy IR-rel megvilágított fekete-fehér kép, nem?
De ha nincs az NC sorozatban IR, akkor esély sincs bekapcsolni, jól sejtem? -
kunberci
senior tag
válasz varmi2 #22372 üzenetére
Maradok az RLC-510A-nál.
4db egyforma kamerám lesz. A 810A-t meg lehet meghírdetem. 4db kamera meg elég lesz nekem. -
varmi2
nagyúr
válasz Blackmate #22371 üzenetére
Reolink rolc 810A nem érdekel? Kicsit olcsóbb, de nincs nagy különbség, csak a zoom hiánya. A reolink kamerák egy nagy előnye az anke kamerákkal szemben, hogy tud 25 fps-t a max felbontásán is.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Blackmate
senior tag
Segítsetek dönteni: Reolink vagy Annke?
Anélkül, hogy hitvitába mennénk bele néhány bővebb infó: jelenleg egy Reolink RLC-522-t használok 2 éve, nagy megelégedéssel. Ezen kívül van további 3 HD-s felbontású, amiknél eljött a csere ideje. Az RLC-522-t megtartanám a terasz figyelésére és 3db 4K-s kamerát gondoltam venni. Csak PoE kamera jöhet szóba.
- Annke C800 ... $79.99 vs Reolink RLC-842A ... €83.99
- Annke FCD600 ... $129.99 vs Reolink Duo 2 PoE ... €151.99 (kell egy dupla lencsés is)Firmware támogatásban mi jellemző a két gyártóra? Reolinknél tapasztalom, hogy a 2 éve vásárolt kamerára már 1 éve semmilyen új firmware nem jött ki.
NVR-ban is gondolkozom és ott döbbentem egy nagyot, mert a Reolink lényegesen drágább az Annke-hez viszonyítva. HDD-m van, így olyat keresnék, amiben nincs:
- Annke 4K 8 Channel H.265+ PoE NVR ... $129.99
- Reolink RLN36 without HDD ... €215.99 (oké, hogy ez 36 csatornás, de olcsóbb, mint a 4 csatornás HDD-vel)Szoftveresen, tudásban mekkora a különbség? Mivel tud (ha tud) többet a Reolink?
Annke NVR Reolink kamerákkal ONVIF-en mennyire őrültség?
Van valakinek konkrét tapasztalata bármelyik NVR Home Assistanba történő integrálásával? -
kunberci
senior tag
válasz WiZARD #22369 üzenetére
Akkor 3db 811A-t kellett volna rendelned.
Nekem is megjött a 810A kamerám, de én meg visszaváltok 5MP-re, van egy kétmagos 6 gen. Pentiumos gépem aminek már nem ideális, belépésnél kicsit lassú, de a 4 gen. I5-ös géppel simán jó. Viszont nem akarom a Pentiumos gépet cserélni, és én gyakran IP-vel is belépek, nemcsak az NVR-en keresztül nézem.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz kunberci #22368 üzenetére
köszi
Leginkább valami fehér, kerek doboz lenne a nyerő.
Szóval leginkább ezek: Hyundai, Dahua, Provision, stbCsak a fedett teraszos amit tudok vízszintes felületre szerelni, a többinél csak a függőleges fal van. (nincs ragalja, lapostetős minimál ház)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
kunberci
senior tag
válasz WiZARD #22367 üzenetére
Lemértem Neked pontosan a vízmentes kötés hosszát: 10cm + legalább 1cm kell mind a két oldalon, hogy ne törjön meg a kábel, tehát 12cm-el kell számolnod. Ezek a csatlakozások egyformák a Reolink kamerák esetén.
Én csak az UTP kábelt tenném a csőbe, és a kamera kábeleit nem, ez esetleg azért is fontos, ha mégis resetelni kellene a kamerát (amit nem hinnék, hogy kellene), akkor ne kelljen kicincálni a kamera kábeleit a csőből, bár nem hiszem, hogy beleférnének.
Neked melyik doboz az esztétikus, melyik szimpatikus?
A 822A szerintem vízszintes felületre célszerű felszerelni, ez a két kamera a ragaljára kerül?[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz kunberci #22364 üzenetére
Thx.
Dobozon hátulján gondoltam kivezetni, hogy belül legyen. Mind UV védelem, mind látvány miatt.
A 4ből 3 teljesen véletlenül, a ház falon (szigetelésen) lesz.Átgondolom, amiket írtál, fém doboz nekem is szimpatikusabb, ezért is néztem az egyéb kamerákhoz való gyári dobozokat.
A víz mentes csatlakozó méretével nem számoltam, emiatt tényleg lehet hogy a nagyobb dobozoknal kell maradni. (Ha csak nem tudom legalább azt visszanyomni a csőbe)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
kunberci
senior tag
válasz WiZARD #22362 üzenetére
Még annyit kiegészítésként, bár tudom, hogy nem szereted a négyzetes formákat, de esetleg elgondolkodnék ezeken az alu kötődobozokon is. Ez már biztosan elbírná (tető) az RLC-811A súlyát.
Egy picivel drágább, de ellenben elég sok méretben van.
Nekem ez lenne a szimpatikus.[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz WiZARD #22362 üzenetére
Egy pár kérdés azért mindenképp felmerül.
1. Hol lenne kivezetve a dobozból az UTP kábel, a doboz alján, vagy a hátulján?
2. Viszonylag védett helyen lenne e a kamera a kültéri dobozzal egyetemben? (Pl. ragalja). Mennyire érné az eső a dobozt illetve a kamerát.
3. Mire fogatnád fel a dobozt? Falra (esetleg amin szigetelés van, vagy fára, vízszintes avagy függőleges felületre?
Én a dobozban is feltétlenül vízmentesre csinálnám az UTP csatlakozást, ha nem akarod nagyon megtörni a kábelt, akkor szerintem célszerű a nagyobb dobozok felé venné az irányt. Nekem a 100x100-as dobozban azért átlóban elfért a vízmentes csatlakozás.
Azért az RLC-811A dupla olyan nehéz, mint pl: az RLC- 510A, ezt is figyelembe kell venni.
Nehogy úgy járjál, mint itt a fórumtárs: egy szép beázás.
Arra is figyelni kell, hogy a kamera talpját soha nem tudod teljesen vízmentesre megoldani, akár a csavaroknál, vagy a szélén befolyhat a víz, aminek valahol ki is kell folynia. Nekem inkább az volt a szempont, hogy jó masszív legyen a doboz, és az első komolyabb szélben ne költözzön le a kamera a helyéről.
Én ráadásul a tömszelence mellé direkt fúrtam két lyukat, hogy az esetleges víz ki tudjon folyni. Illetve a doboz tetejét is megerősített felfogatással oldottam meg, nem a gyárival, így a legnagyobb szélben is stabilan fog állni.
Mindenkinek más doboz tetszik, ez ügyben Neked kell döntened, de azt is nézd, hogy az RLC-811A súlya majdnem eléri az 1 kg-ot. Illetve én akármilyen IP minősítés ellenére a doboz aljára fúrnék egy vagy két lyukat.
Még az oszlopokon is előfordult a nagyfrekis leágazóknál beázás, ott is pl. ki lett csavarva a leágazó akár mind a két alsó csavarja. Pedig ezeket a leágazókat direkt hosszú évekre, és kültéri használatra tervezték, gyártották.[ Szerkesztve ]
-
gyula20
tag
A napokban vásároltam három darab neve nincs kínai kamerát . V 380 PRO-val nagyon jól mennek.Mozgáskövetősek és van két külön fehér fény reflektor is.
SD kártyákra mentenek . A belső kamera riasztás is megy, a telefonomon bárhonnan nézhető Felhőre nem kapcsolódtam fel , mert amit felajánl az fizetős - ezt szeretném elkerülni.
Nem is lenne fontos , persze egy ingyenes nem lenne rossz. Csak a riasztási felvételek mennek az SD kártyára.
Viszont ami problémás , hogy a telefonomra nem megy a riasztás , ez talán összefügg azzal. hogy nincs felhőm hozzárendelve? Nem tudom , ha tudna valaki segíteni.kiss
-
WiZARD
addikt
válasz kunberci #22352 üzenetére
Na ezaz, én se akarok ennyit adni a dobozért, összefoglalóban lévőket is néztem.
A Reolink "gyári" doboza meg nem csak drága, de szintén túl nagy. Miért kell egy ~60mm átmérőjű rögzítés alá egy ~120mm átmérőjű batár nagy doboz?
Viszont az esztétikából se akarok engedni, így se sima szögletes doboz, se szürke doboz nem az amire vágyok, az se zavarna, ha méretben kb stimmelne.
Biztos én vagyok túl igényesHENSEL KF 0400 G -t néztem, nem tudom mennyire szürke, de legalább igényesebbnek tűnik képről.
BETTERMANN T60 RW 2007525 OBO van ami béna kocka, de legalább fehér.
BETTERMANN OBO T60, ami kocka is, szürke is, de legalább nincs tele tömszelence helyekkel az oldala.
Arra is gondoltam hogy veszek valami "olcsóbb" fajta Hyundai, Dahua, Provision, stb dobozt és azt faragom megfelelőre.
Van az ELO-80 ami szürke is, nem is szép, de legalább kerek.
Vagy univerzális gagyi műanyag, ami nagy is, tele is van lyukkal (semmi IP minősítés), de legalább kerek és olcsó.Bármi egyéb 5let?
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
vacs
Topikgazda
Jézusom: Annke Crater, de hogy támogat-e nvr-t, azt kérdezd meg a supporttól.
Suineg: az xm egy protocoll, ha egy linket is írtál volna, akkor talán tudnék segíteni
Yamahás: nem írtad konkrétan milyen telefonod van, de próbáld meg, hogy a provision app NE legyen optimalizálva és lakatold le, hogy ezzel a telefon bent tartsa a memóriában (xiaomi telefonok szeretnek mindent lekorlátozni)
(^)(>.<)(^)
-
Suineg
senior tag
32 csatornás kínai NVR-nél a HI3536C hisilicon chippest vagy a nova NT98323 chippel szerelt boardot rendeljem meg? Kb. egy az ár.
-
Yamahás
junior tag
Sziasztok.
Provision rendszerem van otthon.
Telefonon minden alkalommal be kell jelentkezni az appba.
Van erre megoldás,hogy ne kelljen? Az Android megjegyzi a jelszót, de az app mindig kiléptet. -
jézusom
addikt
Hali!
Annke márkától van olyan beltéri kis wifis kamera, amit rá lehet illeszteni a saját márkás NVR-re? Tehát nem felhős kell, hanem a többi rendes kamera mellé kéne egy beltéri.
-
kunberci
senior tag
válasz WiZARD #22350 üzenetére
Azért nem apróztad el a vásárlást, sokan inkább a költséghatékonyságot választják.
Én tuti nem adnék 30 euro-t egy kötődobozért, de az összefoglalóban is vannak kötődoboz ajánlások, azokkal egy kicsit dolgozni is kell.
Azért 4db Reolinkes dobozért már kapsz egy RLC-811A kamerát.
Szerintem a 811A-nak mindenképp kell valamilyen doboz, én az enyémeknél 500 Ft környékén megoldottam.
100x100-as erősített doboz lett, szerintem ekkora méret mindenképpen kell, hogy a vízmentes kötést (UTP), bele lehessen rakni. A kamera 3 kábelét nem fogod tudni betuszkolni a védőcsőbe, azért nem véletlenül vannak a Reolink kínálatában is dobozok. Nálam POE-s táplálás van, tehát csak 1db UTP megy bele a dobozba, és egy kicsi tartalék UTP kábellel is épphogy rá tudom tenni a fedelet.
Én egy kicsit a doboztető felfogatásán is mókoltam, hátul a lyukakban 8-as tipli van, a doboztetőt meg ha jól emlékszem 4.5x50 csavar fogja. A tiplik hátul be vannak ragasztva, így tuti nem fog leesni a kamera.
1:[kép].
2:[kép].
3:[kép].Illetve a doboz alsó részén van két lyuk, ha véletlenül befolyna a víz, akkor alul ki tudjon folyni.
Én még az UTP kábelt is védőcsőbe raktam, koax kábel külső köpenye, szerintem nem szerencsés, ha hosszabb távon a kamera kábeleit süti a nap, vagy éri az eső, még akkor sem ha ezt elvileg tudnia kellene.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Megrendeltem végül 2 db RLC-822A + 2 db RLC-811A + RLN8-410.
Fix fókusszal olcsóbb lett volna 14%-kal, így viszont viszont talán jobban be tudom majd állítani a szöget. Már csak valami normális kötődobozt kell keresnem (30€/db áron nincs kedvem hozzá), de lehet megpróbálom anélkül, hogy be tudom-e alá tuszkolni a kábelt. (akár a védőcsőbe benyomni, akár kicsi lyukat vágva a szigetelésbe)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
jézusom
addikt
válasz WiZARD #22341 üzenetére
Én biztos nem fogok tervrajzot elemezgetni, de ha van kérdésed, segÍtek.
Az összefoglalóban van tervezési segédlet a látószögeket illetően. Varifokális kamera kényelmes, hogy felteszed, aztán beállÍÍtod a kÍvánt szöget, de vélhetőleg csak egyszer fogod beállÍtani, úgyhogy luxusnak érzem. Reolinknél ki tudod választani a fókusztávolságot.
Infra mindenképp lesz, az hogy nem látható fényű, attól drágább szerintem. De akkor a betörő se látja hogy van, pedig jobb ha van elrettentési effekt. A fehér fény kamerán, hát nem tudom, biztos jó valamire, mondjuk az is riasztó hatással bÍrhat, vagy hogy éjjel is szÍnes legyen a video.[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz WiZARD #22343 üzenetére
Szerintem is érdemes hamarabb megrendelni a kamerákat, mert elég gyakran változik az áruk.
Attól függ, milyet választanék, hogy hová lenne felszerelve.
RLC-810A, 2.8, vagy 4, vagy 6mm-es lencse, van kép és videó is róla.
RLC-820A, ez még olcsóbb, ezen nagyobb a kedvezmény.
Érdemes 4k-ban gondolkodni, nehogy később bánkódjon az ember.
Rögzítőben meg elég drága a Reolink, én pl Hikvision-t választottam hozzá. De más fajta rögzítővel csak a folyamatos rögzítés működik, ami nekem teljesen megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Azért tettem a méretezett rajzot. ;)
4 kamera balról jobbra:
-1. kamera - utcafront 14.5 m széles, közepén van a kamera, kb 10 méterre van az út, amit már nem akarok nézni. Kerítés nincs. De ha csak a ~2/3 részt látja az is elég lehet. Többire ott a 2. Kamera
-2. Kamera a kaput, utcafront bal oldalát figyelheti.
-3. Kamera a ~4.5 méter széles oldalkertet, bejárati ajtót felügyeli. (Itt tudok pár lámpát HA alól mozgásra kapcsolni)
-4. Kamera a hátsó teraszt + hátra a kertetBővíteni nem tervezem, legalábbis nem akarok nagyon pluszba kabelezni...
Ember/autó felismerés kéne, külföldi rendelés nem gond. Pénz rugalmas, amennyit kell annyit költök rá.
Home Assistant integráció jól jön.
Első körben Reolinket néztem, akár még ma megrendelném, amíg tart a BF akció ;)[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
rihi1: reolink.com vagy reolink.aliexpress.com
RootRulez: oldal tetején az összefoglalóban keresd meg és olvasd el a Xiaomiról szóló részt!
Ha a korlátait el tudod fogadni, akkor jó lehet, egyéb esetben az Dahua Imou Ranger 2-vel is elégedett leszel!WiZARD: mekkora területet szeretnél figyelni, milyen messze van a kerítés, később lesz-e bővítve, emberi alak felismerés kell-e, külföldi rendelés játszik-e, mekkora összeg áll rendelkezésre?
(^)(>.<)(^)
-
WiZARD
addikt
A következő alaprajzú családi házhoz ki milyen kamerákat tenne? (látószög, érdemes-e zoom, infra/látható fényű lámpa?)
A piros pontokkal jelölt helyekre megvan a cat5e kábel kamerának, kb 2-2.2 méter magasan.
(bal oldalt utca/autófeljáró garázshoz, alul középen van a bejárat, jobb oldalt egy fedett terasz, és jó lenne hátrafelé a kertet is látni)[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Nézegetem az IP kamerákat. Érdekelne, hogy a csapból is folyó Xiaomi 360 a jobb vagy kb ugyanannyiért egy Dahua Imou Ranger 2 (IPC-A42P)?
Jelenleg még eléggé laikus vagyok a témában, de gyanús, hogy a Xiaomi kicsit túltolt márketingjének köszönhetően ennyire népszerű és nem biztos, hogy a legjobb választás lenne ebben a kategóriában.
Esetleg más, ilyen jellegű kamera, kb ennyiért, mit javasoltok még?
Köszi: RR═════════════════════════════════════════
-
vacs
Topikgazda
Én mindenképpen ember felismeréses kamerát tennék oda.
A 20 méterhez elég lesz az 5MP, én egy Reolink RLC-510A vagy RLC-520A-t javasolnék, ha wifis kell akkor RLC-510WA, ezekben van ember felismerés és elég hatékonyan működik.
Az Annke C500 is jó, de nincs benne ember felismerés.
Szerintem 1 vagy 2 kamerához felesleges rögzítő, én is eladtam a sajátomat.
Sima SD kártya és csá.
Viszont 4 kamerához már kell nvr.
Annke-ből C800-at vegyél, ez már tud ember felismerést, bár a 8 MP már talán túlzás, de cserébe azt is látni fogod, hogy hány ősz hajszála van a betolakodónak!(^)(>.<)(^)
-
jézusom
addikt
Én most cserélek egy kinai boardot Annke NVR-re. Ezt tudom ajánlani. Poe nvr, ami nem feltétlenül jó, de nincs más nekik.
Reolink is megy mostanában, szerintem egy kategória, de a yt videók nem tetszettek. Hdd attól függ, mennyi időt akarsz vissza nézni, hány kamera, bitráta stb
-
kunberci
senior tag
válasz Victorio #22329 üzenetére
Én a 4mm-est rendeltem, a múltkori 2db 5MP-es kamerám kb 1hónap alatt ért ide. Feucht-ban kétszer elveszett a csomag (ellopták), most direkt írtam, hogy a DPD-vel küldjék, az harmadszorra rendben megérkezett. Ennek ellenére úgyanúgy a DHL a szállító, remélem erre nem kell egy hónapt várnom, és változtak Feucht-ban a dolgok, remélem, hogy nem rossz irányba.
-
Victorio
aktív tag
Köszi a segítséget mindenkinek, RLC 810A f:6.0mm lett a befutó.
Attól, hogy ez már túl szűk látószögű lesz nem félek, amúgy messzebb tudom vinni kicsit ha kell, a közelebb telepítés megoldása lenne a macerásabb.
Meg nagyon közelről nem tudom éles képet adna-e, és a perspektivikus torzítása is nagyobb lenne akkor. Minden bagoly meg veréb nagyfejű lenneHa megérkezik és felszereltem akkor majd beszámolok róla mennyire vált be.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
jézusom
addikt
válasz Victorio #22325 üzenetére
Szerintem pont jobban jársz egy nagy látószögüvel, és úgy hogy közelre teszed. De ez csak magánvélemény. Reolinknél lehet választani optikát a kamerákhoz. Nekem van egy kerÍtés közeli kamerám, nem akartam hogy a gyalogosok rinyáljanak, tekertem rá terepmintás ragasztószalagot szerintem jó madarakhoz is
-
kunberci
senior tag
válasz Victorio #22325 üzenetére
Nekem is majdnem erre a 4K kamerára esett a választásom, de én mégis az infrás változatot rendeltem. Ami egy picit drágább, viszont nem annyira észrevehető. Gondolom, ha nem lényeges a spotlámpás világítás, akkor éjszaka elég Neked a fekete-fehér felvétel is.
Minden puding próbája az evés, én a helyedben megpróbálnám, és ha nem felel meg az elvárásaidnak, ezt a kamerát biztos el tudod adni ráfizetés nélkül, de szerintem az általad nézett 4K kamera, most nagyon jó árban van.Az RLC 810A ból 3 fajta van: 2.8, 4.0, 6.0 lencse.
[ Szerkesztve ]
-
Victorio
aktív tag
Sziasztok,
Madáretető figyeléséhez szeretnék egy PoE IP kamerát beüzemelni.
(Régi project, de úgy néz ki csak most kerül megvalósításra.)A Reolink RLC-812A típust néztem ki, de pár kérdés felmerült bennem.
1.) Ez 4K, de csak 25 fps sebességű.
Érdemesebb inkább FHD, de 50-60 fps irányba elmenni?
Apró és gyorsan mozgó jószágok lesznek a képen, valószínűleg a magasabb fps "smoothabb" mozgást adna.
Ha ezen a típuson lentebb veszem a felbontást akkor lehet több fps-t kapni? Vagy valami másik típust nézzek inkább?2.) Ez f:4mm / F:2.0 (FOV H:85° V:44°)
Létezik ebből a fajtából keskenyebb FOV-os optikájú verzió?
Kb 2 méterről lenne egy A4-es lap méretű etetőre irányítva. Kicsit nagyobb gyújtótávú és keskenyebb látószögű jobb lenne. Meg egy fényerősebb se lenne rossz, hogy sötétebb fényviszonyoknál is használható legyen.
A motoros zoomos már kívül esik a kereten, 60-80€ körül jó lenne megúszni. Szóval maradnék a fixnél.
Vagy próbáljam inkább a kamerát közelebb elhelyezni?Valami ilyesmi lenne a cél.
Jó lesz ez nekem erre a célra? Berendeljek most egy jóáras RLC-812A-at, vagy valami mást javasolnátok?
Sziréna, reflektor LED, hangszóró, egyéb extrák feleslegesek.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Azt szeretném megtudni, hogy ha egy kínai Xmeye nvr-hez társitok egy nem xmeye app vezérlésű kamerát, akkor ha onvif tipus akkor ugye fog tudni az nvr-re rögzíteni, mondjuk folyamatosan.
Attól függetlenül még a mozgáskövetést, zoom-olást, vonalátlépést be lehet állítani a kamera applikációjában, és az ott szépen elkezelgeti ezeket? A rögzítés meg menne folyamatasona a kínai nvr-re? Magyarul a vásárolt kamera funkcióit függetlenül tudom müködtetni az nvr-től? Sajnos nem találok olyan xmeye kamerát ami minden kívánságomat teljesítené, pl: DOOM kivitel, 4x Zoom, PTZ, Human AI, Motion tracking -
jézusom
addikt
És van BF. De a c800 is 80dodó.
-
kunberci
senior tag
Nekem nem fontos a személy és jármű észlelése funkció, de esetleg a Reolink kínálatában is szétnézhetsz.
5MP-es WIFI-s kamera, de ezt nem tudod POE-san táplálni.
8MP-es kamera, ezt tudod POE-san táplálni, és ha a kert felé néz a kamera, akkor este nem zavar senkit, ha a 4db spotlámpa világít.
Az 5MP-es WIFI-s 2db 149 euro.
A 8MP-es 2db 136 euro. -
sambenez
addikt
Aliexpressen most lesz BF. Nézz rá az Annke storera. A C500 $59.39 lesz cseh raktárból.
-
rihi1
tag
Legmesszebb pont kb 20 méter, de ha a garázsra rakom akkor közelebb lesz minden, viszont ott csak wifi van. Egyenlőre két utp van, de max a ház mind a 4 sarkára rakok. Emberi alak nem lenne rossz dolog, mert macska járkál az udvaron. megbízható külföldről rendelek igen. két kamera mondjuk 50-60 ezer Ft. de tényleg nem tudom mennyiért mit adnak.
-
rihi1
tag
Sziasztok!
Sajnos megloptak a múlt héten.
Családi ház udvarát szeretném figyelni.
Tető alatt kint van már az utp kábel.
Viszont minél többet olvasom a fórumot, annál jobban nem tudom mit vegyek.
segítsetek választani. Valami best buy mostanság
Amit gondoltam: telefonra küldjön riasztást mozgásról ha beaktiválom,böngészőből nézhető, konfigurálható legyen. 3m magasan van, talán elég az SD kártyára rögzítés mozgáskor.köszönöm
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Annke kamerákon hogy kell a firmware-t frissíteni? Letöltöm összekötöm laptoppal? Mert NVR-en néztem, de nem találtam lehetőséget. Az egyik C500 más dimenziókban rögzít
-
vacs
Topikgazda
válasz z123456789 #22297 üzenetére
Szia.
Ahogy Nihill már kérdezte: mekkora területet szeretnél figyelni, milyen messze van a kerítés, később lesz-e bővítve, emberi alak felismerés kell-e, külföldi rendelés játszik-e, mekkora összeg áll rendelkezésre?
Ha Hikvision-t írtál, akkor nézhetsz Dahua, Videosec / Uniview (Unv), Provision / Techson-t is![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
vacs
Topikgazda
-
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
A következő bajom lenne, remélem ki tudtok segíteni. Szeretnék egy régiebbi Lumia 920-es telefont, mint IP Kamerát WAN-ről elérni. LAN-on megy, 192.168.68.114:1080-on megtalálható. Amit per pillanat a hálózatról írni tudok:
Az osztrák Magentánál vagyok, a tőlük származó ConnectBox-on jön a net a lakásba, kábelen.
Ahogy eddig kivettem, a routernek a beállításai nem teljesen vannak "nyitva", port forwardingot nem láttam benne-már keresgélem a lehetőséget egy ideje, egy számomra nem látható menüpontról írnak feszt...
Ez a router 2.4 és 5 Ghz-en ad Wifit hálózatot(bár igazából ezeket nem használják a WiFi-s eszközeim alapvetően, de néha kell-bár lehet, hogy a 2.4GHz-et kilövöm)
A Routerhez csatlakozik etherneten az asztali PC, és egy TP-Link DECO M4 Mesh "fő" egysége. A lakás másik felén van a 2. egység a Deco M4 Mesh-ből.
Ehhez csatlakozik a Lumia 920, felteszem ezért van a 68 az IP címében, mert a fú DECO a 192.168.68.1, a 2 pedig a 192.168.68.104.
Van-e lehetőségem otthonről, a szolgáltató bárminenű bevonása nélkül, a TP-link Deco appján keresztül elérni az IP kamerát?
Az app, meg a mesh sokmindenre lenne képes, de nem tudom, mennyire állja útját a router.
Ez lenne a Lumia Win IP Camera címe, és LAN/WAN elérhetősége.
A Deco appon belül van egy DDNS menüpont, ami elvileg egy általam választott domain név alatt elérhetővé tenné a hálózat általam választott elemeit, például így:sztyepadzso.tplinkdns.com.
Szintén az appon belül van "NAT-Forwarding/Portforwarding", ahol ki tudom választani, melyik Daco-hoz csatalkoztatott eszközt szeretném, milyen szolgáltatás szerint:
Melyik belső portról melyik külső portra , milyen protokoll szerint:
Továbbítani.
De így nem bírtam a dolgot működésre, a tplinkdns.com-os dolog se jön be.
Todnátok abban segíteni, hogyan állítsam be a dolgokat?Előre is köszönöm!
(szerkesztés:utolsó kép beszúrása)[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Hali!
Az Annke H800 csomagokban ugye C800 kamera van? Elvileg I91BL de azért nem akarom megszÍvni.
-
kunberci
senior tag
válasz varmi2 #22302 üzenetére
Még az is szerencse, hogy nem raktam nagyon magas helyre a kamerákat, mert azért előfordul, hogy a pók dolgozik, és az esti felvételen mindig zavar, ha egy két szál pókháló kersztbe van a képen. Múltkor meg egy nagyméretű légy volt az objektív szélénél, azt hittem annyi a kamerának, valahogy "rágyógyult", alig bírtam leszedni. Biztos az infra vonzotta oda.
-
kunberci
senior tag
válasz varmi2 #22302 üzenetére
Nézni az élőképet eddig sem volt bonyolult, a rögzítés volt inkább a szempont, és, hogy NAS vagy NVR legyen. Egyesével inkább szeretem a nagyobb képet, NVR-en keresztül szeretném csak a 4 kamera képét egyszerre látni, nekem ez így teljesen kielégíti az igényeimet. Még az NVR-nél sem döntöttem el, hogy hol legyen a végleges helye. Talán ha jól tudom a "nagyobb, erősebb" QNAP NAS esetén van az, hogy licensz nélkül kezeli mind a négy kamerát. De ezzel az NVR-el jóval olcsóbban jövök ki.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz kunberci #22301 üzenetére
A reolink-nak van windowsos gyári szoftvere amit ha telepitesz akkor onnan tudod nézni a képüket és tudod a beállításait módosítani, nem kell a böngészőbe lépni. És egyszerre láthatod minden a 4 kamra képét is.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
kunberci
senior tag
válasz z123456789 #22297 üzenetére
Én is most raktam össze egy rendszert. Nálam is 4db kamera lesz. Én a Reolink mellett döntöttem, 3 db 5MP-es, és 1 db 8MP-es (4K) kamera lesz, a 4K-s kamera most fog majd megérkezni.
Én ezt az NVR-t választottam, nekem fontos szempont volt, hogy költöztethető legyen, tehát csak egy UTP portja legyen, a kamerák táplálását, meg gigabites POE+ switch-el oldottam meg. Az NVR-be meg SSD került, de az csakis a némaság miatt.
Az inteligens funkciókat nem tudom használni, csak a folyamatos rögzítést, de ez nekem bőven elég. Nekem még az is fontos volt, hogy asztali gépen is (viszonylag könnyedén) tudjam nézni a kamerákat, ezt szoktam nézni a kamera IP-jével, és az NVR-en keresztül is. Én nem igazán nézem mobilról, sajna nekem az túl pici.
Arra leszek elsősorban kiváncsi, hogy az 5MP-es, és a 8MP-es kamera között milyen különbség lesz, amikor digitálisan nagyítok az NVR-en keresztűl, emiatt lesz most még egy 4K kamera. Én is azt mondanám, hogy 5MP alatt nem választanék kamerát.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest