Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Ismerősöm elfelejtette a kamera rendszeréhez való belépési jelszót.
Annyit ír ki, mikor monitor csatlakoztatok, hogy "WIFI NVR".
Ezt szeretném kiresetelni, ha lehetséges. Tudtok segíteni?Néztem videókat, olvastam, de egyelőre egyik sem segített.
Tigris, tigris, csóvafény...
-
bigrock
Topikgazda
-
Marci112233
addikt
válasz MaCS_70 #23196 üzenetére
Ott a pont! Igaz nem kamera hanem egy CPE610 van 50 méteres kábel végén a hozzá kapott passzív PoE tápfeladóval. Igaz nemrég egy 610-es megadta magát, és cserélni kellett.(A régi 2 év után csak 10 mbps-re korlátozta magát majd még fél év és eltűnt a hálózatból. Az új meg megy a régi tápfeladóval és régi 50-es kábellel. Ami szebb hogy vettem egy új 50-e kábelt, és mint utólag kiderült nem az volt a hibás, bár nem vágott földhöz az a 3500 Ft, így lesz miből faragni ha netán kell egy egyedi méretű kábel.)
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
félisten
válasz bogabi #23192 üzenetére
Nálam 50 méterre a passzív Poe is elvisz, azaz a 12 voltos tápegység meg tudja táplálni a 12 voltos kamerát. Nyilván van ebben is tartalék, hiszen ennyi vezetéken azért esik feszültség, de az aktív PoE jóval magasabb feszültségről indul (tán 57 volt?), úgyhogy van miből gazdálkodni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
senior tag
válasz markussandor #23193 üzenetére
Avigilon PTZ. Mondjuk nem consumer kategória.
@gozso: örülök neki. Ennek ellenere nekem ez a tapasztalatom (bár az igaz, hogy nem a consumer kategóriából van összerakva a rendszer, amit használunk, így lehet, hogy az egyszerűbb kamerákra az állitásom nem releváns). Normális ember nem használ alu UTP-t (nem is tudom, hogy létezik-e ilyen).
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
senior tag
válasz bigrock #23191 üzenetére
Én a PoE estében azt tapasztalom, hogy 50-60 méter felett jönnek a problémák. Nem feltétlen, de lehet rá számítani. Főleg, ha egy táp szempontjából izmosabb kamera a tárgy (vannak 60 és 90 W-os PoE-t igénylő kameráink, na itt már nagyon necces...).
-
gozso
őstag
válasz Bikkrom #23188 üzenetére
elveimmel ellentétben, most én is vadkamerára szavazok
első gondolatom a rendszered "továbbvitele" lett volna, pl egy t-plink cpe210-el (vagy amit jobban szeretek, ubiquiti eszköz, de azt max használtan kapnál)
de jelen pillanatban álcázhatóság szempontjából, jobbnak gondolom a vadkamerát
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
[w]
őstag
válasz Bikkrom #23188 üzenetére
szerintem ha komolyabb infrastruktúrát viszel oda az nemcsak feltűnő, de annak az eltűnését/megrongálását is kockáztatod, szóval én nem fektetnék bele ennyit
az EC2-nek net kell, különben nem rögzít a vevőegysége és 40 méterre egyébként sem hordana el
én a vadkamerára szavaznék, főleg mivel jobban álcázható, mint bármely kommersz szekuriti termék
cmdr PETER W. VOLKOV
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Egy bonyolultabb kéréssel fordulok nálam tapasztaltabb, kamerákban jártas fórumtársakhoz. Hátha van aki tud megoldást.
Adott egy 8000 m2-es telek. Itt élünk, életvitelszerűen. Az első 2000 m2-e az utcafronton le van védve egy Hiseeu rendszerrel, 5mp-es, 6 kamera, mindent lefed a ház és garázs körül. Évek óta teszi a dolgát, az építkezés alatt is jó szolgálatot tett.
A helyzet a következő. A telek fennmaradó 6000 m2-e gyümölcs fákkal van tele. 40 méter*200 méter kb az egész 8000m2. A középső 4000 m2 lényegtelen, de a hátsó (háztól legtávolabbi) 2000 m2 el kezdett lomosodni, szemetesedni. Lábnyomok is vannak. Meg minden. Ez így nem maradhat. Sejtem ki csinálta, de kellene bizonyíték. Ki milyen eszközzel oldaná meg? Net nincs a közelben, áramot még csak-csak tudok oda vinni.
3 dologban gondolkoztam. De egyik sem tökéletes.
1. A Hiseeu egyik kábelét leviszem, switch, +2 darab 5mp Hiseeu kamera.
Pro:
- Nem túl kötséges
- A meglévő, bejáratott, beállított rendszert bővíteném ami már megy a telefonomonKontra:
- Mi van ha a delikvens letépi, leszedi?
- Kellene egy kis bódét vagy dobozt készítenem neki, az áram és a switch miatt. Ami így még feltűnőbb
- 140 méter UTP már kérdéses távolság. Egy 100 méteressel már próbáltam, megy. De az nem elég, nem ér el oda. Pláne ha 2 kamerát kellene táplálnia. Vagy a Switch ilyenkor megtolja a POE áramot?2. IMI Lab EC2 vagy bármilyen más általatok javasolt aksis megoldás
Pro:
- Nem kell áram
- Ez is olcsóKontra:
- Gondolom gyengébb a képe az 5 mp-es Hiseeu-knál
- Valahogy netet kell oda varázsolnom. Lövésem nincs hogy, de gondolom valami wifi átjátszó vagy SIM router. Ami megint áram, kell doboz vagy bódé3. Vadkamerák
Nem sokat tudok róluk. De se net, se áram nem kell. Viszont ahogy rákerestem elég költségesek. SD kártya is kell.Ki mit javasol. Merre érdemes elindulni? A "szomszédba vasvillával" opción kívül.
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
bigrock
Topikgazda
válasz N.otorious #23186 üzenetére
Nem a #hikvision# domaint használják erre a célra, egyébként ingyenes.
-
N.otorious
senior tag
-
gozso
őstag
-
bigrock
Topikgazda
válasz N.otorious #23181 üzenetére
A cloud szolgáltatásra gondolsz?
Az ingyenes, feltéve, ha nem akarsz felhő be nagyobb adatot rögzíteni. -
[w]
őstag
akinek RLC-410W kamerája van, annak milyen firmware van rajta (a v3.0.0.389_21062202-nél frissebb)?
cmdr PETER W. VOLKOV
-
N.otorious
senior tag
Sziasztok!
A hikvision domain jeleneleg ingyenes? Vagy csak egy ideig ingyenes?tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
A hétvégén raktam össze egy Imou rendszert.
N14P rögzítő, + 2 db Turret SE és Bullet 2C-D.
Az NVR-be nem akar működni sehogy sem a cloud.
A rögzítőben Offline-nak írja a statust, hibába kapcsolom ki-be nem változik semmi.Windows Imou app-ba meg azt írja unregistered. Próbáltam Config Tool-al is, reseteltem is már de nem jó. Se QR kóddal, se beírt sorozatszámmal.
Viszont a 2db bullet 2C-D-t sorozatszámmal simán hozzá tudtam adni az imou apphoz, így net próbléma gondolom nem lehet. Mondjuk a Turret-eket meg offline-nak írja, de ott nem is látok cloud funkciót a dobozon.
Ja localba megtaláltja és megy az élő nézet csak cloud-ba nem tudom hozzáadni, így a távelérés nem jó.Írtam az Imou Supportnak, de gondolom beírom ide is hátha valaki járt már így.
Mi okozhatja ezt?Előre is köszi a válaszokat!
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
félisten
A Xiaomi akkus kameráival van valakinek tapsztalata?
Köszönettel: MaCS
-
félisten
válasz magicbox #23176 üzenetére
Jaja, kár, hogy az 5-ösökre nincs.
Más kérdés: babaőr...
Van egy Kami Baby-m, ami ugyan jód drága volt, de pár hónap állás után nem indul el. (Hasonlóan egy másik, PTZ Yi kamerához. )
Pótolni kellene, de ahogy látom, a kinézett Mi Canből egy FW-frissítés során kivették a babaőrfunkciót.
Tudom, hogy volt itt hasonló kérdés a közelmúltban, amire az Annke Crater volt a válasz, de abban én legalábbis nem láttam círásfigyelést -- az pedig nagyon kéne. Van ötletetek?
Köszönettel: MaCS
-
magicbox
senior tag
válasz MaCS_70 #23175 üzenetére
Ezt az állatfelismeréses fw-t sokan várták, mint a messiást . Szerencsére nekem csak Person kell, így nem feszültem ezen. A 800-as sorozatból négy db. meg már nem lett volna játszós az NVR ára mellett.
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
félisten
Jelentős életminőség-beli javuláson estem át a Reolink FW-frissítésének köszönhetően.
Eddig ugyanis az idegeimre ment, hogy a kamerák éjjeli üzemben a csapadékot és az apró röpködő kis izéket is mozgásnak értelmezték. Nekem pedig kellett az általános mozgásfelvétel, hogy lebuktassam a kertben tenyésző négylábúakat. A Reolink 8 MP-től elérhető állatfelismerése viszont elhozta a kánaánt! Kikapcsolhattam az általános mozgásra beindulást, és helyette beállíthattam a Smart detectionben a Pet üzemmódot!
Kár, hogy az 5xx-as szériában nem elérhető, de nekem megért annyit, hogy leváltsam az egyik 510-esemet.
MaCS
-
magicbox
senior tag
Kis tapasztalat, hátha másnak is segít…
A régi analóg kamera rendszeremet cseréltem le egy komplett Videosec (alap szintű 4ch NVR + 2 kamera) rendszerre. A Videosec hiba volt, mivel nekem fontos a hangminőség, ez a Videosec-nél katasztrófa, illetve a kép se volt nagy durranás (2MP, FHD IP kamerák). Saját káromon meg kellett tanulnom, hogy a kínai (össze-vissza címkézett) IP kamarák több mint 90 százalékánál borzalmas minőségű mikrofon hang van, ez egyrészt köszönhető a gyakorlatilag ugyanolyan hardvernek, illetve a hetvenes évekből származó G.711a, G.711u kódolásának (mert az után nincs licenc díj). Aki ismeri, tudja miről beszélek, egy agyonszűrt telefonos hang, kb. mint a Skype a 2000-es évek elején. Röhej, de a régi analóg rendszerem 2 külső mikrofonnal ezerszer jobb volt hangban. A magyar Videosec javára lehet viszont írni, hogy normálisan működött az nvr és az androidos programja. Igaz nem túl gyorsan, de stabilan. Viszont a böngészős hozzáférés megint a vicc kategória, illetve IE kellene active-x pluginnal. Aki ezt megoldja Win11-en annak gratulálok 😊 Még az Edge is belehalt IE kompatibilitási módban. Szóval a liveview így felejtős volt, de legalább annyira betöltődött a felület, hogy a kamerák beállítását meglehetett csinálni, mert jó pár minden a Videosec NVR-ből nem állítható.
Mivel halálosan idegesített az új rendszer, akkor kezdtem túrni a netet, illetve itt a fórumot, hogy mi legyen az alternatíva. A hang kevés embert érdekel, így nagyon kevés infó volt, ami volt, az meg mind a Reolink rendszereket dicsérte. Kiderült, hogy jogosan.
Az új rendszer egy Reolink RLN8-410-2T NVR + 4 db. RLC-520-A 5MP kamerával, direktben az NVR-re kötve, mert alapból POE-s és nem kel switch. Innentől meg kb. csak ódákat tudok zengeni… Nagyon jó minőségű, brutál érzékenységű hang, minden apró részlettel a helyén (azért egy normális hardver és az aac codec sokat segít). A képminőséggel is nagyon elégedett vagyok (egyedül a képarány, ami 4:3 a 16:9 után, de ez nem érintett meg). A Videosec képe bevilágításra simán, csúnyán kiégett, illetve túlszaturált volt, messze nem színhelyes, a Reolink ezt megoldja, a színek is rendben vannak. A kamerák árához viszonyítva egy tisztességes és részletgazdag képet kapok. Az alapból beépített 2TB HDD mellé ESATA-n került hozzá még egy 3TB HDD. De az FTP funkciót is használom, mert alapból van egy szerverem. Az NVR szépen pakolgatja fel az mp4-es videókat kisképpel. Nagyon jól belehetett állítani, hogy csak emberi alak érzékelésénél tegye. Egyszerűbb gyorsan gépen ránézni egy videóra, mint az NVR-en matatni (persze ez ízlés dolga). Ha meg esetleg bármi kimaradna, akkor a komplett rögzítés akkor is megvan. Az mp4 videókat több PC-s lejátszó nem játssza le, vagy nem lehet „beletekerni”. Ami bevált, a MPC-HC utódja, az MPC-BE ami szépen működik. Még rengeteg funkciót nem teszteltem, de rajta vagyok…
A Reolink szoftveres támogatása meg döbbenetes. Szerintem ebben minden cégre ráver. Működik minden böngészőben plugin nélkül, hibátlan androidon és IOS-en is, a PC-s verzió is odaver. Folyamatos támogatás, frissülő firmware-ek és programok. A gagyi CMS, xmEye és egyéb hulladékok után nekem ez maga a csoda. Még Philips androidos Smart TV-re is sikerült feltennem a TinyCam Monitor Pro-val (konkrétan a Reolink ügyfélszolgálata ajánlotta).
Negatívumok, amit találtam, de a fórumban is volt már róla szó. Kompatibilitás marginális, de inkább azt mondanám, hogy nulla… Mivel itt volt még a Videosec, így teszteltem. A Reolink kamerákat nagyjából egyszerűen hozzá lehet párosítani egy másik típusú NVR-hez, működik, de sok értelme nincs, mert kb. minden okos funkció megy a levesbe, kép van, de a hang csak recsegés. Az igazi küzdelem a Reolink NVR-hez kamerát adni 😊. Komoly erőszak árán is csak addig jutottam el, hogy a Reolink NVR-en már látszódtak a Videosec kamerák képe, de csak liveview volt hang nélkül, a rögzítés ment, de fekete képpel, illetve külső alkalmazással is lehetetlen volt a csatlakozás. Szóval, ha valaki rendszert épít ki, akkor vagy minden komponens Reolink legyen és boldog lesz, vagy készüljön fel minden létező problémára, Onvif szabvány ide vagy oda…
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Van 4 drb. Hikvision ip kamerám. Ezek a fajták vannak:
DS-2CD2412F-I V5.3.0 build 150814
DS-2CD2212-I5 V5.3.0 build 150814 (ebből kettő is van)
DS-2CD2342WD-I V5.3.3 build 150630
Nem egy mai darabok tudom, de szeretném őket lefrissíteni, mert elég öreg FW van rajtuk, hátha kicsit javul a képminőség stb. Amúgy mind EU régió, nem Kína. Keresgéltem a HIKI oldalán és ezeket a FW találtam.
[link]
Azért megkérdezem, hogy ezek a hozzájuk való FW-ek? És mi a módja, muszáj végigmenni a sorrenden, vagy lehet mindjárt a legfrissebbet telepíteni?
Köszönöm a segítséget.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
kunberci
senior tag
Nálam semmiképp nem megoldható, hogy egyetlenegy helyről legyenek megtáplálva a kamerák,
szóval a több POE-s switch a jó megoldás nálam.Meg a csend is nagyon fontos szempont, és semmiképp se szerettem volna olyan megoldást amibe venti van.
Minden aktív elem hűvös helyen van (akár pince), szóval a melegedéssel biztos nem lesz probléma. -
gozso
őstag
válasz kunberci #23170 üzenetére
én biztosra mentem... persze nem ennyiért.
igaz, ez a switch nálam az otthoni teljes hálózat gerince lesz... ha majd teljesen kész lesz. soha el nem készülő projekt
nyáron meleg van a padláson, azért nem lehet kábelezni, télen hideg...[ Szerkesztve ]
-
gozso
őstag
válasz kunberci #23168 üzenetére
én a POE switch-ből is a 8 portosat venném... tapasztalat: ahol 4 kamera van, lesz 5. is
meg fognak itt kövezni érte, de a 100Mbps elég lesz
[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
Teljesen jogos az észrevétel, nekem is ez az NVR-em van amit linkeltél, csak mint a Hivision oldalán látható, már a C-s verzió a legújabb.
DS-7608NI-K1(C):
[link].Hozzá egy POE-s switch, és meg van oldva a probléma.
vagy:
Meg a POE-s NVR-be szerintem venti is van, aminek a hangja borzalmasan zavarna, nem véletlenül nem HDD-t használok.
-
addikt
Sziasztok,
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? 1-2 (wifis re lenne szükségem)
2. Később lesz-e bővítve? nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe? nem
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés és az utcafront)? előszoba 10m2 + szoba 20m2
5. Kellenek-e "okos" funkciók (arc/személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Gondolom ez feláras rendesen, nagyon örülnék ha emberi mozgásra jelezne leginkább.
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (eu raktárból, plusz költség nélkül)? jajj, nem. garancia miatt inkább belföld
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? 15-20e/db? Szeretném minél olcsóbban megúszni
Kiegészítő kérdések, nem kötelező válaszolni:
8. Kell-e színes éjjeli kép (drágítja a kamerát és köztéri világítás ajánlott)? > hasznos infó, olvasd el
Akkor nem kell
9. SD kártya foglalat kell? Nekem kényelmesebb lenne, ha felhőbe töltené fel, fizetnék érte havidíjat is, ha nem horror ára van.Nem vagyok jártas komolyabban az ip kamerák világában, a tanácsotokra lenne szükségem
Valami ilyesmire gondoltam, nem tudom ez megfelelő lehet e számomra:
Dahua Imou Ranger 2 (IPC-A42P)
vagy ez?
Nedis WIFICI20CGY
Xiaomi-t kihagynám, ez a márka nekem valahogy nagyon unszimpatikus.
Fúrni, faragni nem tudok, vmi olyan kellene amit lerakok és ott van, és ennyiKöszönöm szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
gozso
őstag
válasz q13579 #23164 üzenetére
nem lesz itt vmi gond? a kamera 5Mp, de az NVR:
IP videó bemenet: felbontás: 4-ch, akár 4 MP felbontás;
Felvételi felbontás: Felvétel: 4 MP/3 MP/1080p/UXGA /720p/VGA/4CIF/DCIF/ 2CIF/CIF/QCIF;
NVR-nek én ezt választanám DS-7608NI-K1
mellé POE switxh
[ Szerkesztve ]
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Megrendeltem a REOLINK RLC-510A 5MP IP kamerákat (4 db-ot). A kérdésem az lenne, hogy milyen NVR + POE switch-et javasolnátok hozzá? Ha egyben van az lenne a legjobb, de külön-külön is megfelel.Az okosfunkciókra nincs szükségem, 0-24-ben szeretnék venni HDD-re.
Én ezt néztem ki: Hikvision NVR rögzítő - DS-7104NI-Q1/4P/M
Előre is köszönöm a segítséget.
-
jézusom
addikt
válasz Marci112233 #23161 üzenetére
Ezt írtam
-
Marci112233
addikt
válasz jézusom #23159 üzenetére
És ha az NVR-be bekötsz egy kábelt, és a másik végén ahol a kamera van teszed be a leválasztót? Úgy elvileg kéne az NVR-nek küldenie az áramot.(Bár sose volt még leválasztóm, így tapasztalatom nincs.)
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
gozso
őstag
-
jézusom
addikt
válasz Marci112233 #23156 üzenetére
nem kell, de kell
Tessék értelmezni!
A kamerám (1db) nem poés, poe leválasztót (12v)használnék, de az nvr-rel nem megy, csak külső poe switchcsel!
[ Szerkesztve ]
-
gozso
őstag
kérem szépen a segítségeteket
kicsit elakadtam, bár már túl vagyok pár IP kamera rendszeren
pici iroda, 4*5m alapterületű. egy db kamerát kellene feltennem (bővítve nem lesz, nincs is hová...nincs is minek) DS-2CD1043G0-IUF a kiszemelt, benne SD kártya lesz.
általában POE switchet használok, de itt teljesen felesleges lenne (meg van egy ilyenem elfekvőben )
egy ilyen eszközzel meg tudom oldani a tápellátást?[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz jézusom #23155 üzenetére
Pontosan milyen nvr? Ha POE portos akkor nem kell neki külön switch. Simán összekötöd vele a kamerákat és működni fog egyetlen UTP kábellel.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Poe leválasztót próbáltam használni annke nvr-hez. Sajnos csak úgy működik, hogy nem az nvr-be dugom a kamerát, hanem külön poe switchbe
Ha az nvr-be dugom, akkor rámérve olyan mint ha csak váltakozva lenne 12v.Ez Így normális?
Jó lenne ha nem kéne egyetlen kamerához külön poe swithcet használnom.
-
Bondix
tag
válasz markussandor #23148 üzenetére
Analóg
-
sziszi112
csendes tag
Sziasztok a segítségeteket kérném kamera vásárlásban mert semmit nem értek hozzá, 1 db beltéri kamerára lenne szükségem egy kb 10 nm raktárban, ahová néha napokig senki nem megy be ezért jólenne ha csak akkor kapcsolna be ha mozgás van, sd kártyára szeretném ha rögzítene , nem szeretnék wifit vagy hálózatot (nemértek a biztonsági beállításokhoz ) . semmi extrát nem szeretnék (arc/személy/gépjármű felismerés) . Külföldi vásárlás szóba jöhet, nem Kell színes éjjeli kép. segítségetek előre is köszönöm.
-
kunberci
senior tag
válasz Dani0504 #23144 üzenetére
Az UTP kábellel nem lenne semmi gond szerintem, inkább az aktív eszközök kerüljenek viszonylag hűvösebb helyre. NVR-ből is van sima, és olyan ami tud POE-t. Amennyiben nem POE-s NVR-t választasz, akkor az kerülhet hűvösebb helyre, akár a routered mellé. Akkor elég egy UTP kábellel felmenni a padlásszobába, itt lenne egy POE-s switch, és innen mehetnének a kamerák.
-
Dani0504
tag
válasz kunberci #23143 üzenetére
A kábelezés nem padlástérben, hanem konkrétan a tetőn lenne, a cseréplécekre felfogatva az utp, ezért is kérdeztem, mennyire bírja ezt egy sima fali kábel. Ott simán lesz nyáron 60-70 fok is.
Ha kibírná akkor az NVR és az egyéb cuccok egy padlásszobában lennének elhelyezve, ahol kap hideget meleget."A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"
-
kunberci
senior tag
válasz Dani0504 #23140 üzenetére
Szerintem egyik fajta rendszerrel sem lősz mellé.
A Reolink-hoz a saját rögzítője nagyon drága, más fata (ONVIF kompatibilis) rögzítőkkel meg nem tudod használni az okos funkciókat.
Azt sem írtad, hogy külföldi vásárlás, vagy csak itteni jöhet szóba, ezért is van az összefoglaló.Padlástérbe nem lesz gond az UTP kábellel, inkább ott ahol ez kültéren futna, és az idő vas fogának van kitéve, ide meg lehet védőcsővet, vagy kábelcsatornát használni.
Illetve a vízmentes kötést is érdemes jól megcsinálni, nehogy beázás legyen a vége.
-
kunberci
senior tag
válasz 4Grider #23141 üzenetére
Amennyiben micro sd kártyát használsz, ott is 256GB esetén négy nap alatt teleírod a kártyát, és sokan használnak ilyet is, azt sem kell félteni.
256GB 4nap. (RLC 810A)
128GB 2nap. (RLC 810A)4 kamera esetében az 1TB-os SSD pont ugyanolyan lenne, mintha minden kamerában 256GB-os micro sd kártya lenne. 8 kamera esetén a 2TB-os SSD is bőven elég lenne. Nyilván senki nem fog enterprise SSD-t választani, de azért az A400-at sem raknék NAS-ba, vagy NVR-be.
Meg az SSD-ket sem kell félteni. -
kunberci
senior tag
válasz 4Grider #23138 üzenetére
A WD esetén ez 500TBW, a Crucial esetén 700TBW, a garancia időn belüli TBW érték.
NAS-ba is használnak ilyen SSD-ket. Illetve garancia is addig van amig a gari idő, vagy a megadott TBW értéket el nem éri az SSD, de attól még csak gari nincs rajta, az SSD bőben bírhatja még. Én azért a gari időt is nézem, nem csak a TBW értéket.
Én már tuti nem rakok HDD-t sehová.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
-
Balázzs
senior tag
Sziasztok!
NVR merevlemez helyére van valamilyen SSD, ami hosszabb távon is nyugodtan ajánlott?
Elég zajos éjjel az NVR, ezért gondolkodom a cserén.
üdv
B. -
Morris
veterán
válasz magicbox #23131 üzenetére
Igen, jó megoldást ír. Nem lehet közvetlenül rákötni az nvr-re mert nem fog tudni vele mit kezdeni.
Én használok ugyanígy annke rendszert de annke kamerákkal. 3 db közvetlenül az nvr-en van. 4 meg poe switchen.
Így hozzáadtam a rögzítőben a másik 4-et és jó. El tudom érni külön ip címről is őket.
De ugyanúgy az nvr-ben konfigurálom őket.
Szóval működhet. -
magicbox
senior tag
válasz Morris #23130 üzenetére
Nem vágyok én 100%-ra, csak adjon képet 🙂 A fontos helyeken ott lesz a 2 db Reolink. Neten olvasgatva, ha nem direktben, az nvr-re van dugva a "nem kompatibilis" kamera, akkor állítólag rálehet bűvölni a 9000-es porton.
"I have added several different brands to my Reolink NVR including Dahua, Sunba, and a few different Chinese brands. Here is how I have been successful.
I don't use the POE ports on the NVR for my non-Reolink cameras because then you cannot access the camera settings. I have a POE switch for them. When the cameras try to connect, it seems to be hit or miss as to whether or not they load. When they don't load, log into the camera from the web login and change settings. Most commonly video encoding is the biggest issue. Frame rate or H264 vs H265 settings get adjusted until it works correctly. Weird ports cause issues so I change them to the 9000 port used by Reolink. It has worked for me."iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
kunberci
senior tag
Most elég jó árban van az 5MP-es wifi-s Reolink kamera is. Ez kb 10 eFt-al szokott több lenni, mint a nem wifi-s RLC 510A.
[link].
Igaz az Iponnál csak 1év garit adnak rá, de a 27 körüli ár nagyon jónak mondható.[ Szerkesztve ]
-
magicbox
senior tag
Most váltok egy Reolink rendszerre. Reolink 8ch nvr + 2db 520a kamera. Részben a fórumban olvasott dicséretetek és ajánlások miatt is. Viszont én tennék a rögzítőre egy harmadik féltől származó (Videosec IP 2mp HD ONVIF) kamerát. Most olvastam (reddit stb.), hogy sokan képtelenek nem Reolink típusú kamerát társítani. Van erről valamilyen tapasztalat? Fórum kereső nem segít...
-
Janos250
őstag
Egy másik kérdésem is lenne, nem tudom, foglalkozik-e valaki ilyen iránnyal.
Alarm server.
A kamerák - amikkel találkoztam - küldenek egy 20 bájtos sort,0xff 0x01 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0xe4 0x05 0xc1 0x00 0x00 0x00
majd jön egy jól használható szöveg fájl, pl:
{ "Address" : "0x3200A8C0", "Channel" : 0, "Descrip" : "", "Event" : "HumanDetect", "SerialID" : "b6e496ec8c25cd9b", "StartTime" : "2023-02-17 16:11:10", "Status" : "Start", "Type" : "Alarm" }
Tudja-e valaki, hogy az első 20 bájt az biztosan ugyanaz lesz minden kameránál (a 0xC1 kivételével, mert az jelzi, hogy start, vagy stop) vagyis ez valami szabvány, vagy számítani kell arra, hogy egy új kameránál egészen más lesz?
Mivel a text rész egész kellemes, ezért alarm szerverként egy ESP32/Arduinot - mert ahhoz értek - szervert állítok be, és akkor már bármit meg tudok csinálni: saját, és/vagy szomszéd telefonra SMS-t, vagy csak megcsörgetést, lámpák villogtatását, sziréna pittyegtetését, stb.
[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
Kedves topic társak, segítséget kérek!
Már kb. 2-3 éve nem foglalkoztam a kamerákkal, akkor is az olcsó kínaikkal. Nagyjából sikerült beállítani, és úgy emlékszem, FTP-re mozgás esetén a videó fájlt is küldte.
Most viszont csak a képet küldi gmail-re is, és FTP-re is, videó fájlt nem. Több hasonló "olcsó" kínai kamerával próbálkoztam, de egyiknél se tudtam elérni, hogy ne csak a képet, hanem videót is küldjön, tehát valami szisztematikus hibát vétek. Ugyanez igaz a 3 éves, és a pár hónapos kamerákra egyaránt, pedig az újak már elég sok mindent tudnak, például emberi test felismerést is.
Meg tudja ennyiből valaki tippelni, milyen hibát csinálok?
Köszi!Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
q13579
senior tag
válasz bogabi #23122 üzenetére
Csak sajáttal megy? Az más szempontból gond lesz, mert ettől függetlenül egy másik esetben egy DAHUA NVR-hez akartam venni 2 ilyen Reolink-et a 2 már meglévő DAHUA kamerák mellé. Azt hittem nem lehet ilyen esetben kompatibilitási probléma...
Így sajnos akkor elveszti a nagyobb árelőnyét a kamera, ha csak a "drágább" NVR-rel működik biztosan.
Pedig azt hittem már, hogy egyszerű a képlet.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz q13579 #23120 üzenetére
Reolinkhez csak a saját NVR-jét rakd, mással nem fog menni (nem esküszöm meg erre, de mintha így rémlene). Egy NVR (RLN8-410) 100 ezer kb., ehhez képest kell nézni, hogy mennyivel olcsóbb pl. 4 db. 256 GB-os SD, és mennyivel kapsz kevesebb szolgáltatást, ha csak SD-vel használod a kamerákat (pl. 4 db. minőségi 256 GB SD kb. 10-15 ezer/darab, ez önmagában 40-60 ezer).
[ Szerkesztve ]
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék egy 4 db Reolink 510-ből álló rendszert kiépíteni. A kérdésem, hogy szerintetek melyik lenne a jobb megoldás?
1) Venni egy POE NVR-t hozzájuk és ebbe HHD? (Ha igen, akkor ezekhez a kamerákhoz melyik a legolcsóbb már ajánlott NVR)?
2) Nem veszek NVR-t, csak egy POE switch-et és minden kamerába rakok egy 128, vagy 256 gb-os memóriakártyát? (Itt is kérdés lenne, hogy mi az ajánlott POE switch ennél a verziónál. Nyílván ha nem sokkal drágább már egy NVR, akkor nincs kérdés, azt kellene venni...).(Jó lenne, ha min 3 nap visszanézhető lenne).
Esetleg van-e most ettől jobb ár/érték arányú kamera a piacon (Most 25 k/db áron meg lehet venni Alzan is.?
Köszi a választ előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Erwinke
aktív tag
válasz frici69 #22950 üzenetére
Szep napot!
Belterre 20m es folyoso + kivulrol a bejarat megfigyelesere mi volna ajanlott? Mindenhol van elokeszites a kameranak.
Illetve, h lehetne kivitelezni, h ha nincs internet se wifi, akkor a kamera altal rogzitett dolgok kinyerhetoek legyenek? Ha most teszek bele kartyat az ugye elegge macera felletrazni aztan szetcsavarozni stb stb.
Viszont en ugy gondoltam, h tennek fel rack szekrenyt(ebbol is milyet?) abba egy nvr t es hddre.
Viszont ugye az nvr n 1 usb bemenet van, akkor az adatot, h lehet kiszedni, plusz kell monitor is? Vagy Usb eloszto - eger - usb beszur es ugy?Vagy van ra mod monitor nelkul iranyitani az nvr t?
Koszonom
-
vacs
Topikgazda
válasz pvt.peter #23111 üzenetére
Szia.
Reolink Go Plus vagy Reolink Go PT Plus és a napelem panel.
Írják, hogy Magyarországon támogatott a Telenor, Vodafone, Telekom 4G is.
Ezek 4MP-es, ember és gépjárműfelismeréses kamerák, küldi a telefonra a push értesítést.
Nem olcsó, de korrekt kamerák!
Youtube videó.(^)(>.<)(^)
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Úgy láttam, hogy az AHD kamerák jóval olcsóbbak használtan, mint az IP kamerák.
Kamerarendszer és riasztó bontásból van egy kupac kábal. Tud valaki abban segíteni, hogy az AHD kamerákhoz milyen vezetékek alkalmasak?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Telekre szeretnék egy kamerát kitenni az alábbi paraméterek figyelembe vételével:
- áram nincs
- wifi nincs
- egyelőre egy fának az oszlopára kerülne
- csak mozgás esetén történjen kép/mozgókép/hang rögzítés
- képes legyen riasztást küldeni mozgásérzékelés esetén
- éjszakai módra is képes legyenErre értelemszerűen egy napelemes készülék lenne megfelelő amiben van egy 4G képes SIM kártya.
A kérdés már csak az, hogy ki milyen készüléket javasol erre?Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
vacs
Topikgazda
GIJoe: itt a topikban senki nem fogja neked jó szívvel ajánlani azt a wifis rendszert.
Bikkrom: ezt látatlanul lehetetlen megmondani, pláne kb nulla információval!
Wifis, vagy vezetékes-e a rendszer, honnét kap tápot, lehet csatlakozó vagy kábelhiba pl.Mentolka: Az Imou Crusier az nem beltéri.
Imou Ranger 2 4MP amit keresel, ebben van emberfelismerés és ajánlott is, a Reolink-ben nincs, de ő is ajánlott.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Ha a AQARA CAMERA HUB G3 vagy bármilyen kamerában van egy 128GB kártya vagy bármilyen kapacitású kártya ha az megtelik akkor mi van? Kezdi ellőről vagy nekem kel törölnöm?
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani IP kamerát?1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? beltérre 1db
2. Később lesz-e bővítve? nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe? nem
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés és az utcafront)? 5-6m
5. Kellenek-e "okos" funkciók (arc/személy/gépjármű felismerés)? emberi alak felismerés
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (eu raktárból, plusz költség nélkül)? akár
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? max.35e Ft
További szempontok: PT(Z), H265, 4MP, SDkártyaKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok! Tapasztaltatok már olyat, hogy egy 5 kamerás rendszerben véletlenszerű időpontokban egy-egy kamera képe elmegy? Nem rögzít, amíg a beltérit újra nem indítom. Hiseeu márka. Eddig nem volt vele gond, nálam, meg szomszédoknál sem. Nekik is ilyet vettünk. Most egy munkatársnak is ajánlottam és ezt produkálja. IP kamera, XMEye app. 5 megapixeles.
Bármilyen ötlet, javaslat vagy tanács jöhet. Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
GIJoe
addikt
Szemezek ezzel a szettel, kikérhetem a véleményeteket?
Szeretném a jelenlegi rendszer fogyasztását kilőni, és megtakarítani... -
magicbox
senior tag
Sziasztok!
Kamera rendszer került nálam kiépítésre, alap 4 csatornás videosec nvr + 2 db videosec kamera. Szép és jó, de a mikrofon a kamerákban egy pusztulat hangminőség szempontjából (agyonszűrt 711-es kódekek, amin a zajszűrés kikapcsolása se segít, illetve recsegnek is, ha picit próbálná emelni az ember az érzékenységet). Tudnám nagyobbra cserélni, néztem, hogy a komolyabb videosec nvr-ekben van audio in, ami, ha jól tudom arra van, hogy külső mikrofont rálehessen kötni. Van ezzel valakinek tapasztalata? Illetve a programban lehet társítani kamerához, vagy az egy külön csatorna lesz? Minden segítséget köszönök.
-
[w]
őstag
válasz scabi78 #23100 üzenetére
szerintem neked mások voltak az elképzeléseid egy ilyen kameráról, de ez nem tudja azokat
lehet, hogy nem jól van elhelyezve (mittomén hány méterig lát a szenzorja, belát-e egy sötét folyosót például)
lehet, hogy még mindig nem jól állítod be, mert a surveillance menüben (meg asszem kb. sehol) nincs olyan, hogy "person detected"
tettél bele memóriakártyát?[ Szerkesztve ]
cmdr PETER W. VOLKOV
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- BestBuy topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest