Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- Vírusirtó topic
- Synology NAS
- Google Chrome
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgabor
csendes tag
Sziasztok! Ezt az alufelnit tervezem megvásárolni (MB 0458). Tetszik a stílusa, és a méretei is ideálisak az autómhoz. Amit az MB márkáról infot találtam, az annyi, hogy kínai márka. Ez alapvetően nem zavar, mert már szinte mindent ott gyártanak. Valaki esetleg vett már MB alufelnit? Mi a vélemény róla?
-
MC Pite
veterán
válasz Tompie #42894 üzenetére
Szerintem nem, akkor különbség nincs. Azért a Kleber sem öregedik olyan szépen/bírja sokáig (nyárikat és négy évszakosokat próbáltam tőlük, de ötödik szezonra nem raknám vissza).
Hankook kopik is átlagnál jobban (általában), de amiket láttam/használtam (Kinergy Eco), nem keményedett olyan gyorsan.
Bár itthonra sima téligumit én már jó ideje nem veszek; inkább a nedves/száraz 180, mint a havas 5 napon legyen erősebb, ha súlyozni kell.juvegamer: Amit hallottam (nyikorogni 1 évesen) és láttam teszteket, az alapján igen, a Laufenn gagyi.
Helyezések: 53/53, 16/16, 43/51.
Kicsit nyersebben: Hagyjuk már azokat a korrupt/buta/...nemtom gumisokat, akik ezt a szart preferálják, mert ha eladnak belőle x szettett, síkabátot, söröshordót, bluetooth hangfalat, meg csajos naptárt kapnak.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
juvegamer
tag
Üdv.
A Laufenn gumik nagyon gagyi? Jobb vagy rosszabb mint a kínaiak? Azt tudom hogy a Hankook almárkája. Elég sok autón látom, ráadásul most van egy új 4évszakos modelljük is.[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
sziasztok!
Alufelni vásárlás előtt állok.
Van lista az ajánlott vagy kerülendő márkákról
Felni színre festéséről van tapasztalat?Psn ID: sefter_hun
-
Tompie
őstag
Most már tényleg az utolsó kérdés
Plusz 8-10eFt/4db megéri a Kleber Krisalp HP3 a Hankook W452-től öregedés tekintetében? úgy, hogy úgyis hamarabb fog elöregedni mint elkopni a havi 1000-1200km használattal.
Vagy ennek tükrében megfelel a Hankook is?Köszönöm
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Csabex #42880 üzenetére
Szivesen, fel hívod bármelyik linkelt céget, elmondod h milyen autó mire használod stb és ajánlani fognak neked képzést, mindegyik csapat profi biztonsági szakemberekből és sokat látott vezetéstechnikai trénerekből áll, alapvetően tőlünk nyugatabbra ez kötelező mindenkinek, itthon még a hivatásoshoz sem kell, tehát vezethetsz úgy 40tonnás kamiont hogy életedben egyszer nem szlalomoztál műgyantán/hókásán, nem tudsz egy célfékezést megcsinálni nedves úton... Ezért írtam a furgonos példát.
Amúgy molnarpeti könnyen elérhető, privátra is válaszol ha ideje engedi. (de ne bombázd vele )
@F_Zolee: Hobbiból? És miért ne? A c-családnak lehet Porsche Cayenne hybrid SUVja, a munkanélküli alkesz szomszédnak 5-ös dízel bömöse, nekem meg mérnökként és családapaként ne legyen egy Suzukim mert nem megyek csak évi 3ezer km-t!? Na ne már... A Molos autót meg töltögesse a fene, hát Győrig alig érek el vele ha véletlenül bekapcsolva felejtem a rádiót... Bérelni meg nem fogok napi 30-40ezer + 300k kaucióért, már megbocsáss, mert 3 alkalom alatt a Vittya éves fenntartása visszajön és nem is kell konstans mozdítható 300k-nak pihennie a számlámon... Most a vételártól úriasan tekintsünk el...
@Tompie: Sok sikert, az egy buzeráns méret (már elnézést), alig akad gyártó aki készít ekkora abroncsot, én ezért váltottam méretet, mert egyszerűen nem lehetett itt a "parasztelosztóban" sehol kapni tisztességes téligumit 185/65R14 méretben, bezzeg 185/55R14 és 185/60R14-ben volt rogyásig, utánam hajították kb... Csak nem egy corolla?
@rbalint88: "a ketto helyett venni egy hibridet/plugint." Az a volvo 10 év múlva is volvo lesz, a konnektroba dughatós hybridnek meg nincsen sok értelme ha igazak a híresztelések és nincsen otthon gyorstöltőd... Anyagi csőd, mert a belsőégésű motor hibáit ötvözték az elektromos hajtás hibáival, szóval szerviz költségben lehet leveri a DPF-es dízeleket, de még nincsenek régóta a piacon (csak a Prius), ezért a tapasztalat is kevés velük... Ráadásul ahogyan hallottam jövőre nem lesz rá "ződrencám", aztán lehet hajtani a rollert, mert lesz rá teljesítmény adó (benzin+villany, olcsó lesz biztosan), nem lesz több ingyen parkolás, és töltésért is fizetni kell majd, de ugyanúgy mint egy sima turbós benzinest vinni kell olajat cserélni, akkupack is lehal néha, szabályzóelektronika is meg azért a befecsik is pár százezrenként bedobják a törcsit... Tiszta haszon h 4,2-vel eljár városban, nem?
[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
rbalint88
addikt
válasz F_Zolee #42888 üzenetére
Megmaradt auto, nem sokmillios ertek, viszont megvan hozza az erzelmi kotodesuk, ezert nem akarjak eladni. Pedig el kene, a dizel V60-nal egyutt es a ketto helyett venni egy hibridet/plugint.
Tompie: valtomeretek, azert kerdeztem, hogy esetleg jova van-e hagyva a tipushoz az is.
-
őstag
válasz 2ozzmexy #42849 üzenetére
Köszönöm a tippet Igen, pont ez a cél, hogy a legvadabb körülményeknek tudjak helyt állni és lássam, hogy miként is viselkedik az autó, mire számíthatok élesben Egy hónapja cseréltem le, szóval még amolyan ismerkedő viszony van, ezért is akarom próbára tenni és ez egész jól hangzik amit írtál
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Nirvatti
tag
Sziasztok!
Felkerültek a friss abroncsok az autóra, nosza, beregisztrálom őket a hivatalos cseregarancia miatt... Hát nem.
HA az autó jobb oldalán lévő gumikon nem látom a DOT számot, akkor az azt jelenti balf...ékek voltak és fordítva tették fel?
Az mennyire gyakori, hogy a látható két abroncson más a DOT (3520 / 3420)?
Ez is annak a jele, hogy összekeverték ott helyben a gumikat? -
Tompie
őstag
Mennyire megbízható / ajánlott cég?
https://www.gumidot.hu/
Köszönöm -
2ozzmexy
senior tag
válasz stefanitsr #42871 üzenetére
Nem katasztrofális, de a kleber veri magasan... Nem ismerem a kérdezőt, így nálam hiába viselkedik jól a Sebring Snow, ajánlani nem fogom. Amúgy itt a fórumon nem szoktunk másodvonal alatti gumikat ajánlani, hacsak nincsenek vele kimagaslóan jó tapasztalatok...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz tboldi #42868 üzenetére
Igen, jól emlékszel, de csupán peldaloztam, mert nem akartam belemenni h 17 év alatt a gyári fékfolyadék végett régen kirohatd vagy beállt az ABS vezérlő... A lényeg h nem mind1 milyen vasra tesszük fel, egy 20 éves autón papasan vezetve tuti elmegy az is...
-
stefanitsr
senior tag
válasz bazsimano #42852 üzenetére
Namost, a Taurus a Michelin csoport 5 másodmárkájanak egyike, amivel a kínai gumikkal vette fel az árharcot a Michelin csoport. Igazából ugyanazokat a termékeket takarja az alábbi öt név alatt: Tigar, Kormoran, Taurus, Sebring, Riken - csak a nevük más.
Nekem kb. két éve van ugyanez a mintázat Kormoran Snow név alatt, és igazából volt vele olyan szitum, amit Hankook Winter Icept 2 RS-el kínlódva oldottam meg, ezzel meg aránylag simán, szóval én spec azt mondanám, hogy ezek a pár éves michelin fejlesztésű compoundok ezzel a mintázattal azért messzire nem annyira rosszak, mint amennyire sokan fújognak rájuk, sőt.
[ Szerkesztve ]
RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com http://playtogether.worldofwarships.eu/invite/mqwb539
-
FireFox1996
őstag
Online rendelés tipp: megjegyzésbe kell írni, hogy friss gumit kérsz. pl. csak 2020-as, ha régebbi, nem veszed át. És máris küldik a frisset. Én most kaptam meg Michelin Pilot Alpin 5-öt 3120 DOT-tal.
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
ktgeri
tag
válasz focvis #42862 üzenetére
köszi!
találtam egy PS4S-t amit újszerűként árulnak, de 7mm-t írnak rá.
Én úgy tudom, hogy azok vatta újonnan is 6-7 milik, mint ahogy te is írtad.
A téli szokott 8-9 lenni, ha kijönnek a boltból és még fel se szerelted semmire.tehát ez az újszerű lényegében, akkor új lenne, ha valós a 7mm
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz 2ozzmexy #42865 üzenetére
Tudom, hogy nem ez a hsz-ed lényege, és lehet, hogy rosszul is emlékszem, de a 2003-as Ignácban alapfelszereltség volt az ABS szerintem.
szerk.: Igen, jól emlékeztem.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz bazsimano #42852 üzenetére
Neked ajánlottam múltkor a Polaris5 vagy HP3 gumikat? HP3-at amíg nem megy fel az ára, mert most 3. helyen végzett... A Taurust meg felejtsd el gyorsan... Wartburgra feltenném, de nem az új Citroen-edre...
Válts le 16"-ra pls, hidd el nekem, a futómű is megköszöni és 10 év múlva a derekad is meg fogja, csak most még nem tudja átható sajgással a tudtodra adni a voksát.[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz raziel01 #42864 üzenetére
Már megbocsáss de most nem értünk egyet...
Van akinek jó, mert vagy a gépjármű nem tud többet (ABStelen Ignác 2003-ból) vagy a sofőr kicsit megragadt a múltban és ha elkezd havazni, az ördög sem tudná 30km/h-nál gyorsabban üldözni...Plusz a neten általában a Taurust nem a fiatalabb korosztály rendelgeti (max szétracsézni), hanem unokák/gyereke a nagyszülőknek/szülőknek, ők meg kapják az e-mail-t h "kérjük értékelje a terméket.." gondolom úgy vannak vele h tojok bele fivestar aztán menjen a búsba... max még trollkodási célzattal mekeg valamit szöveges ítéletkétn, de ennyi.
Imádom amikor a szállítás pontosságával meg a futár kedvességével vannak tele az értékelés rovatok, az nem a terméket hanem a boltot és a speditőr céget minősíti, semmi köze a termékhez, mert ha jövő héten ugyanattól a cégtől rendelek alufelnit akkor az is 2 csillagos lesz, mert bunkó volt a futár és lassan jött meg a Taurus gumim!? Nem, a termék attól még jó lehet... Szóval necces ez...
Amúgy ugorj majd egyszer át, körbeszaladunk a panelparkolóban gumi mustrára, de defibrillátort hozzál, mert azok az autók napihasználósak...
(GTRadial, Infinity, Debica, Toyo, Dayton, Sailun, Admiral, stb. szigorúan betonkeményen 8+ éves kor, akinek nem olyanja van, nálunk az a buzi...)[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz focvis #42856 üzenetére
Taurusról jut eszembe, hogy árukeresőn rákerestem múlt héten a Taurusra mondom megnézem mit írnak róla. Csomó 5 csillagos értékelés volt.
Ugye erről kb azt kell tudni, hogy rendelés után kb 1-2 héttel küldi, hogy értékeld. Sokan meg fel se rakatták vagy mentek vele 40km-t szárazon és adják az 5 csillagot, hogy jó.
Ha ugyan ezeket megkérdeznénk 1 év múlva, hogy na milyen lehet átmenne erősen negatívba.
Na ezért érdemes inkább teszteket nézni vagy szakmai fórumon itt kérdést feltenni. -
Mit ajánlanátok 2015 Nissan Note-ra 195/55/16 méret.
4 évszakos szeretnék mert nagyon nagy részt városba (megyeszékhely) járkálós lesz, itt meg enyhék a telek.
20-25eft környékén kellene.[ Szerkesztve ]
-
ktgeri
tag
michelin pilotsport 4s újkori profilmélységét tudja valaki?
19" érdekelne főként (ha ez egyáltalán számít valamit). -
bazsimano
őstag
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
most lehet hogy 17es telit kell vasarolnunk!
mi ajanlott?
az alap adatok: 205/55/17 . Budapesten lakunk, keveset hasznaljuk az autot. hebe hoba dunakanyarba leutazunk.
citroen grand sapecetourerhez kellene.
mi lenne ajanlott?
Taurus WINTER 205/55 R17 95V XL
ez mennyire ajanlott?
elore is koszonom! -
2ozzmexy
senior tag
Régen ezt többen csinálták, mi jártunk a Groupamára, aztán ide Tökölre is ( [link] Gyula bácsi maxi respect arc, vele lehetett alkudni, személyreszabott tréning stb.), de most a főnök mással próbálkozik ( [link] ), mert kellene újítani, mert a feladatok többségét a srácok fél kézzel megcsinálták, és erre felesleges pénzt ellocsolni, mert nem olcsó ha lezáratjuk magunknak a pályát... Én tökölön rárongyoltam 140-el a műgyantára és 360fokot forogtam rajta, meg rózsaszín csacsit kerülgettünk, szóval ha jól meg van szervezve, és jó az oktató, akkor nagyon megéri és hidd el, ott kijön mennyire retek a 2 éves KinergyEco 2-3mm profillal, csak utas vagy 40 fölött a csiszolt nedves betonon... Persze ebből rendes körülmények között semmit sem érzel, vagy a Ducato borulékonyságából és rossz súlyelosztásából, amíg nem kell szlalomozni a műgyantán vele vagy moose tesztet csinálni a csiszolt betonon. Ezért szoktam mondani hogy aki ezekkel a furgonokkal 140-el mer menni a pályán, az vagy nagyon tudjon vezetni és legyen ott a szeren vagy kiáltsuk ki közveszélyesnek, mert szerintem a 90%-uk nincsen tisztábban azzal hogy manőverezőképessége katasztrófa... 140-nél ki kell hirtelen kerülni egy lepattant dísztárcsát vagy keresztbe fordult autót, akkor 10-ből 9 tuti felborítja, ezt bizton állítom.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Csabex #42847 üzenetére
Hungaroring és egésznaposra, rántópados tesztet imádni fogod, nem fogod megbánni, a nap eleje könnyedén fog menni ha van rutinod, de délután a vizes műgyantán esni-kelni fogsz mint malac a jégen, de ezért mész oda, hogy megtanuld.
Mi szoktunk bohóckodni is a kollégákkal már a vége felé, meg fogadásokat kötni, hogy a rántópados tesztet ki mennyivel fogja megcsinálni... bár mi szoktunk büntifékeset is csinálni, meg tanítanak ilyen vizuális fikszáció kivédésére meg menekülési út tervezésére. De ha mi megyünk akkor az egész tanpálya bezár és csak mi vagyunk ott...
És ajánlom hogy pakold ki a csomagtartót reggel mert egésznap csilingelni fog hátul minden... ami nem feltétlenül muszáj a kocsiba, azt hagyd otthon.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az igen! Kíváncsi leszek majd mit tud... Bár nem feszegetem a határokat, és a másik, hogy egy 101 pacis fókával max libákat kergetnék Tervezem ezt a vezetech tréninget, hogy esős csúszós úton lássam hogyan reagál majd az autó, meg én is persze, mert élesben azért jól jöhet... Egyszer volt éles az előző kombi autómmal amikor faron böktek kb 50-es tempóval egy szép nyári napon... Ott voltam a szeren, de a fenti is velem volt szerintem Olyan gyors ellenkormányzást azóta sem tudtam produkálni Jaa és nem egyedül voltam az autóban...
-
őstag
Nagyjából mindegy, mert belvárosból (V. ker) járok ki Nagytarcsára melózni napi szinten, szóval jó nagy területet járok be Néha Budaörs, Erzsébet, Békás... ilyenek, de igazából itt Pesten nincs távolság...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz gyenesmartin #42840 üzenetére
Ha belefér árban a TS860 akkor sima, sokkal jobb gumi a Conti. Nekem 205/55R16-ban volt vizen pl jobb mint az előd TS850 de hóban is jól boldogult. Hankook az középmezőny teteje / felső kategória alja a Conti meg top gumikat gyárt. De ez látszik az árazáson is.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz nightzone #42827 üzenetére
Runflat gumi szívás, elrontaj a rugózási komfortot és ha defektes ugyanúgy kuka a gumi kb. Havernak az E92 320i-n volt ő is lecserélte simára.
TPMS utólag macerás ha gyárilag nincs kiépítva (örülj neki, én fizetnék is érte, hogy vki megszabadítson tőle)
#nincsbennetarcsi
-
őstag
Köszönöm a tanácsot Qru Ma du. beruháztam egy Wintercontact Ts 860-ra ami 2 éves és egyik pár 7, illetve a másik pedig 8 mm (le mértem). Valamikor 7végén fel rakatom és a gumisnál kiderül, hogy van-e valami velük, de végig vizsgáltam és sehol nem látni semmit laikus szemmel... Lőttem egy-két fotót is.
Ja, és 15 volt /db. Lehet valaki elől elvittem, vagy marketing, de ha nem kellett volna, elvileg voltak még ketten utánam. Szerintem egy 3 év van bennük, ha kb 7 - 8000 Km. megyek egy téli szezonban, jól gondolom?
Tudtok esetleg egy olcsó gumist Bp vagy környékén? Alura kellene felrakni a nyári helyére, mert még acél felnire nem ruháztam be..."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
gyenesmartin
őstag
-
2ozzmexy
senior tag
válasz nightzone #42830 üzenetére
"Végülis nem lételem. Fővárosban közlekedek többnyire, ott meg van tömegközlekedés(meg persze pótkerék is a kocsiban ha épp nem ott történne meg), csak kiváncsi vagyok aki ilyet használ hasznos-e/megéri-e."
Távol álljon tőlem a szakmaiatlan belevaú, de ahogyna én látom többet vesztesz mint nyersz:
- rosszabb úthiba csillapítás (mert ugye BP-en nincsen kátyú... persze mert amin mi járunk azt a világ többi pontján nem csúfolják útnak)
- drágább beszerezni
- javítani is drágább
- nagyobb a tömege, tehát a futóművet (szilentblokkok) is jobban igénybe vesziTPMS nem kötelező hozzá, de ajánlott...
Magánvéleményként írom csupán le, szerintem nem éri meg, inkább sima abroncs és bedobnék egy teljesértékűt pótkereket a csomagtartóba (akár a másik szettből egy kereket). Azon el lehet járni amíg a gumis meg nem javítja a tiédet, mert itt Karácsonyisztánban a gumisok is úgy dolgoznak mint a politikusok, csak lassan szépen ahogyan a csillag megy az égen... szóval van hogy az ember egy hetet is vár a defekt javítására, szezonban meg inkább hagyjuk...
[ Szerkesztve ]
-
Dan-szan
senior tag
válasz Hachiko95 #42832 üzenetére
Oh mekkora baki , és valóban.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Dan-szan
senior tag
Üdv!
Megérkezett a Quatrac, de milyen dot szám már az ilyen?
[ Szerkesztve ]
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
nightzone
aktív tag
Köszi a tippet! Egyelőre még nincs forrás, az ÁK nem defekttűrőnek írja, de ezek szerint elképzelhető h. lehet úgy is megrendelni bizonyos helyeken?
(#42829) focvis: Végülis nem lételem. Fővárosban közlekedek többnyire, ott meg van tömegközlekedés(meg persze pótkerék is a kocsiban ha épp nem ott történne meg), csak kiváncsi vagyok aki ilyet használ hasznos-e/megéri-e.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz gyenesmartin #42820 üzenetére
Nekunk Hankook W320 van, hoban meg nem probaltam de szarazon/vizen oke es arban sem veszes.
#nincsbennetarcsi
-
gyenesmartin
őstag
válasz szabonagyur #42821 üzenetére
Elvileg 860 [link]
-
ktgeri
tag
Sziasztok!
Gyári méretem --> 235/40 R19 96
Kiszemeltem egy gumit, ami baromi jó áron van, de 235/45 R19 99H, tehát az oldalfala 40 helyett, 45-ös.
Gumiváltó szerint már túlesik a +- 20mm-es tűrésen sajnos. (egész pontosan +24)Mennyire probléma ez egyébként, mennyire kell komolyan venni egy ilyen eltérést, hogy tud romlani tőle az autó?
[ Szerkesztve ]
-
nightzone
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy 2.2-es Honda Accord amin csereérettek a gumik, új négyévszakos gumik mennének rá. Éves futás kb 7-8 ezer km. Főváros és városok között főútakon, valamint évi 2-3 alkalommal autópályán van használva. Árban nincs kitétel. Az előírt méret 205/55/91V:
Ezeket néztem:
- Goodyear Vector 4seasons Gen-2 205/55 R16 91V
- Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 205/55 R16 91VA GY gen-2 az defekttűrő a Gen-3 nem, szerintetek melyiket válasszam?
A CC+ is felmerült de abból csak 91H van ha minden igaz, és azt gondolom akkor nem lehet rá tenni.
Van más/jobb javaslat ezeken kívül? -
félisten
válasz gyenesmartin #42820 üzenetére
Nem a 850P van a 860 mellett ezekben a hülye méretekben?
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Passat GTE-re kellene gumit vennem. 215/55 R17 méretben mi van amit normális áron lehet kapni? TS860-at akartam volna de az csak 225/50 R17 méretben van. Ez egyáltalán méretben jó lenne? -
MC Pite
veterán
Négyévszakosnak igen; téliguminak... hát lassan annak is . De annak meg inkább Weatherproof ha olyan helyen használja az ember ahol hó is van.
Északon/magasan lakóknak, tyrereviews téli gumi teszt: [link]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
veterán
válasz Ereshkigal #42800 üzenetére
Jó lesz a Nexen. Ár érték bajnok.
-
MC Pite
veterán
válasz Ereshkigal #42800 üzenetére
Magyar télre ez jobb lesz mint klasszik téli. Ha találsz jó áron, a GY 4Seasons a legjobb erre, ill a Kleber Quadraxer, Nokian Watherproof is ezen a téren jó (Conti ASC is, de az a legdrágább ezekből).
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Remekelek28 #42812 üzenetére
Guminal eleg ha ragszalaggal atkotod vagy folopack. Csomagolas/rogzites nelkul nem nagyon viszik el...
#nincsbennetarcsi
-
Remekelek28
őstag
válasz molnarpeter #42811 üzenetére
A 24h futárt láttam még 3600 ft ért szállitsná. A jófogás háztol házignál a gls szállitja. De ott 7000 ft os dijat láttam.
Olyan céget keresnék ahol nem kell csomagolni. -
molnarpeter
nagyúr
válasz Remekelek28 #42810 üzenetére
Vaterafutar.hu /jófogás háztól házig
Lehet jobban megéri kettesével csomagolva két csomagban feladni.[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
Üdv
Melyik futárcég és milyen áron szállit 4 db gumit országon belül?
-
-
sgabor
csendes tag
Sziasztok!
Az alu-felni.eu -n kapható MB felnik jó minőségűek? Vásárolt már ott valaki? -
rbalint88
addikt
válasz Kornel #42803 üzenetére
nálunk is amikor helyszíneltek a rendőrök, első kérdés az volt, hogy milyen és mikori gumi van az autón. egy, hogy álltam, szóval irreleváns volt a gumi az esetemben, de 2 hónapos tesztgyőztes, szezonnak megfelelő gumi volt az autón, szóval ha mozgásban találnak meg vagy találok meg valakit, biztosan nem a gumin múlt volna
ja, mindkét saját autón hülye méret van, 235/45R17 és 195/55R16, olyanokat is vettem rá. drágább volt, mint a 225/45R17 és a 205/55R16, de annyival nem, hogy ne a gyárit vegyem. egyébként ez csak ilyen hazai furfang, hogy más méretet veszünk, legtöbb helyen be van írva a téli és a nyári gumiméret is a forgalmiba - a románoknál ezzel annyi a szívás, hogy a nagyobb gyári felnit se tudod beíratni, a németeknél nincs ezzel probléma ugye.
-
veterán
A gumi matrica kötelező az ajtón? Fogja a tulaj, felragaszt egy másikat, használt esetén ha kérdezik, így vette...
Vagy mi van, ha ajtót kell cserélni és másik felszereltségű autóról vesz ajtót?Arra akartam a célozni, hogy az ET eltérés legalább annyira fontos, mint a minimálisan eltérő gumiméret.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Qru
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest