- Synology NAS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netflix
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi képen a 120 fokos értéket a tengely vonalig, vagy a szemközti oldallal együtt kell érteni?
Ja és még annyi hogy ennek a letörésnek a távolságának annyinak kell lenni amekkora a menet emelkedés? -
Wasquez
senior tag
Köszönöm!
Az USB-s lehetőség az csak a 8-tól szűnt meg, vagy visszamenőleg az összes verziónál? -
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Creo esetén van valami megkötés a hálókártyával kapcsolatban?
Tényleg nem jó hozzá az usb-s hálókártya?
Realtek chip es hálókártyával fog működni? -
Norbi46
aktív tag
-
kpityu2
őstag
válasz
Norbi46 #12541 üzenetére
Nincs mit. Amúgy lehet ofszetelni felületet, de gyakran nem működik az összemetsződések miatt. Egy helikális kihúzás manuálisan, vagy a menettáblázat átszerkesztése saját értékkel ahogy fentebb írták nem egy nagy feladat. Gyakorlatilag csak a hélix átmérőjét kell változtatnod, ha a menetemelkedés nem megy el. Egyébként a YT-on van jó pár videó a manuális csavarmenetkihúzásra. Ha testként kell akkor helikális kivágást kell csinálni a hengertest palástján kábé a menetesztergálást szimulálva.
-
kpityu2
őstag
válasz
Norbi46 #12539 üzenetére
Felesleges ofszetelni, egyszerűen kisebb/nagyobb átmérőre csinálod. A 60 fokos ék ofszetelve is 60 fokos ék. Meg a menetemelkedést is ellenőrizd, a helyedben levágnék egy szeletet a darabokból és megnézném, hogy mennyire méret, illetve miért nem passzol. Műanyagnál sajnos be kell lőni a méretet, mert a hőtágulás/zsugorodás gyakorlatilag meghatározhatatlan.
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok segítségért. Kinyomtattam a menetes alkatrészeket, de nem tudtam össze csavarni őket. Pedig raktam 1mmx45" él letörést a menetek kezdetéhez.
A kérdésem az lenne hogy, SE-ben hogy lehetne megoldani hogy a menet felületeire offsetet tegyek? Tehát hogy mondjuk az anya menetes felületei 0,1 mm-el nagyobbak legyenek. -
Norbi46
aktív tag
válasz
Kicsipampam #12537 üzenetére
Szuper!
-
Norbi46
aktív tag
válasz
Kicsipampam #12535 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ha jól értem akkor ha hozzá írok az excel táblába saját értékeket akkor arra is fog valós menetet generálni a program? -
Kicsipampam
tag
válasz
Norbi46 #12534 üzenetére
Ha ezek az adatok megfelelnek, amit a szakirodalom ír, akkor igen, szerintem nem lesz baj vele. Ha nem annyi, akkor modellt készítesz a szabvány adatokkal. Youtube-n van rengeteg videó, hogy hogyan tudsz menetet "vágni"-"fúrni". Még egy lehetőség: bele tudsz javítani a listába és akkor bármilyen menettel ki tudod bővíteni.
[link] -
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Solid Edge-ben készítettem menetes alkatrészt anyával, amit ki szeretnék nyomtatni.
Igen ám de SE csak szabványos menet információkból képes valós menetet generálni!
Tehát a menetes csap 30mm átmérőjű és az anya névleges átmérője is 30 mm, magfurat átmérő: 28 mm, magátmérő: 27,835 mm.
A kérdésem az hogy ha így kinyomtatom össze tudom-e csavarni a 2 alkatrészt, nem fog összeszorulni? -
bazsi83vp
senior tag
válasz
Kicsipampam #12532 üzenetére
Csináltak anno egy tonna eszköztárat (aztán ahogy odakerültem én is, mit tudom én.. szelepek, csőidomok, műszerek) és azokból építünk fel gépeket.
Amúgy egész jól működik.
Pl. Inventorban megcsináltam a kollegának a berendezés vázszerkezetét, lemezhajlításait (ezt az alap összeállítást exportáltam ki dwg-be.) és utána ő azzal dolgozott tovább.A saját gépeimet amúgy majdnem mindig csak Inventorban csináltam és szeretném ezt a Solidworks-sal folytatni.
Amúgy volt, hogy a kidolgozott, mérethelyes áramlásmérőt (bármit), a DWG-ből beemeltem az Inventorba, nem kellett még egyszer kidolgozni, ami már megvan.
Ránéztem amúgy a Solidworks-os csövezésre, hogy is működik és le is lettem b.szva, hogy nem... abban nem csövezünk. Pedig kb fél óra alatt kapizsgáltam a módszert, de hát ez van. -
kpityu2
őstag
válasz
bazsi83vp #12528 üzenetére
Sajnos nem ismerem a DWG 3D-t. Ezek a parametrikus formátumok általában úgy néznek ki, hogy van egy 3D alapformátum a "CAD kernel" és ennek az adatát egybecsomagolják az adott szoftverhez tartozó kiegészítő információkkal és abból lesz a szoftver saját formátuma. Ezek a kiegészítő információk szoktak elveszni az export-import során. Itt egy kisebb lista a népszerű CAD szoftverek által használt 3D kernel formátumokról: [link] Itt meg egy kis magyarázat: [link]
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
kpityu2 #12527 üzenetére
Köszi,
alapvetően DWG-be exportáltunk eddig (AutoCAD is van), de majd otthon megnézem ,hogy mit nyit egy komplett berendezésnél ebből a file-ból a Solidworks.Ja és apropó... ahogy néztem, nem exportált közvetlen DWG 3D-t a Solidworks. gondolom ott is előbb ki kell exportálni, mondjuk ebbe a formátumba (vagy amit tud) és úgy fog megjelenni AutoCAD-ben a testmodell.
-
bazsi83vp
senior tag
Sziasztok,
need a little help...
A cégnél kitalálták, hogy az eddigi parametrikus tervezőszoftvert (Inventor) hirtelen le kellene cserélni Solidworksre (2022, vagy 2023 verzióra tippelnék).
Nekem pedig dolgozni kellene benne, csak még életemben nem volt hozzá szerencsém.Tudnátok ajánlani, küldeni segédanyagot, kézikönyvet (angolt is megköszönném), vagy tematikus oktatóanyagot hozzá?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Kicsipampam
tag
válasz
Kicsipampam #12517 üzenetére
(Magamnak válaszolok.) Meg lett végül is. A Win10-ben az alkatrész kiterjesztéshez az SW volt hozzárendelve, míg a Rajz kiterjesztéshez a SW Launcher. Mindkettő úgymond ua. csak ez utóbbi, ha van már egy SW megnyitva, nem nyit egy újabbat.
-
Parson
addikt
válasz
Ferink #12518 üzenetére
Hello. A megoldás erre nagyon egyszerü a fent ismertetett config.pro opció tükrében.
Nevezetesen 2 külön config.pro-t kell definiálnod (emlékeim szerint a Pro/E (Creo) 3 szinten olvas be config.pro fileokat, így ha még mindig ugyanez a szitu Crreo-val is, akkor elég 1-1 külön config.pro file-t creálni ami csak ezt a beállitási opciót tartalmazza).
Na most ezek után csak 2 külön munkakönyvtárba kell öket mentened, és két külön SW inditó parancsikont definiálnod, ahol (ha jól emlékszem) a start könyvtár (working directory) különbözik, és az ezekbe a külön-külön könyvtárakba mutat. (Amúgy sem szerencsés két külön creo-t futtatni egyazon idöben egyazon working directory-ból, de persze ez már csak data management kérdés.)Innentöl kezdve ha az egyiket inditod, arra az egyik, ha másikat, arra meg a másik lesz érvényes.
Pontosan most nem ugrik be a parancsikonbeállitás amit fentebb irtam, de ha pontatlanul is irtam, ez vagy nagyon haosnló logika mentén könnyen megoldható. Egyedül a config.pro file-ok beolvasási menete után kell egy kicsit olvasni, ezt most én nem tettem meg, csak fejböl irtam emlékek alapján, bocsi érte, de talán ez is elegendö ugródeszka. -
Ferink
aktív tag
válasz
Agent T #12516 üzenetére
Szia,
Igen erről olvastam, de nem teljesem ez az amit keresek.
Én arra az estre szeretnék megoldást, amikor: két Creo van megnyitva, két külön munka könyvtárral. Pl.: Creo1 és Monitor1 -> aktuális munka, Creo2 és Monitor2 -> valamilyen minta összeállítás, stb.
Ilyenkor a Creo1 minden ablaka a Monitor1-en nyílik meg, ez így rendben is van.
Viszont az indítás után Monitor2-re áthúzott Creo2 minden újonnan megnyitott ablaka is Monitor1-re kerül. -
Kicsipampam
tag
Valaki esetleg tudja a megoldást erre a problémára? (Lehet csak Windows baj?) Akárhányszor duplán rákattintok egy SW alkatrészre vagy összeállításra, akkor megnyit egy "új" SW-t. Viszont rajznál ugyanezt nem teszi, ott "rendesen" működik. (Megörököltem egy sokak által használt munkaállomást, akik a fene tudja, hogy mi mindent állítgattak el. Még nem találkoztam ilyen problémával.)
-
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
Ha off elnézést kérek, de végülis Creo-hoz kapcsolódik a kérdésem.
Két monitor esetén lehet kényszeríteni az új ablakok megnyitását a 2-es monitorra, ha már a Creo ott fut, mert áthúztam?
Gondolok itt a munkakönyvtárból kitallózva fájl megniytásra, vagy modellfából bárminek a külön ablakban való megnyitására? Ezeket mindig az 1-esen nyitja meg...
Azt tudom, hogy a Windows meg tudja jegyezni melyik program melyik monitoron induljon el, de itt most adott programon belül nyíló új ablakokról lenne szó.
Előre is köszönöm. -
detroitrw
addikt
válasz
Kicsipampam #12511 üzenetére
Koszi sracok az infokat, ha jutottam valamire akkor persze megosztom.
Odaig magamtol is eljutottam, hogy a Simplify -t nezegettem mar amivel sikerult eredmenyeket elerni, de ugy erzem meg lenne ebbe potencial.Bar azt hozza kell tenni, hogy render kepek keszitesehez kell ez az egesz, es sajnos ha simplify-vel alkotom meg a model mentest akkor az aktualis program egykent fog ra tekinteni, szal nem lehet kulon texturazni a feluleteket, csak egybe az egeszet. Persze le lehet menteni kulon egy fajlba az osszes csavart meg a kulonbozo feluletu anyagokat, de azoknak a pozicionalasa eleg korulmenyes import anyagkent.
Na de majd nezelodok, ha lesz egy kis idom.
A masodik #12512 linked hibas
-
Kicsipampam
tag
válasz
detroitrw #12509 üzenetére
Már tudja valahány verzió óta az Inventor, hogy összeállítást alkatrészbe le lehessen menteni. Előtte, amit tudsz egyszerűsítsz a modellen, pl rádiuszok, csavarok stb. (de még lehet így is sok lesz, akkor jön a kpityu2 kolléga megoldása)
[link]
Csak, hogy tanuljunk belőle, ha célt érsz valamelyik módszerrel, megtennéd, hogy leírod. -
kpityu2
őstag
válasz
detroitrw #12509 üzenetére
Ahogy látom a fogadó szoftverek háromszögmodellt szeretnek. Nezd meg az stl export beállításainál, hogy meddig tudod rontani a tesszelációt. A sik felületekhez elég a 3 v. 4 sarokpont, ívesekhez meg annyi, hogy Phong renderrel ne nézzen ki rondán. Ha sehogy se sikerül, exportáld stp-be és nyisd meg olyan CAD szoftverben ami jól kezeli a háromszögmodelleket és a parametrikus modelleket is (Autocad, Rhinoceros) és ott konvertáld.
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Inventor -ba (2023) el lehet ugy menteni az osszeallitast, hogy egy szilard test vagy csak a felulete legyen?
A problemam az, hogy a kimentett acelszerkezet stp vagy stl fajlba 1GB+ meretu, es ezt meg at kell raknom arhicad-be vagy egybol D5 render-be, amitol a programok a model merete miatt gyakorlatilag hasznalhatatlan mertekbe belassulnak
Vagy hogyan lehetne sokkal kisebb meretukent lementeni?
Cpu: 5800x
Vga: 3060 (12GB)
32GB ram (dualba)Elore is koszi a segitseget!
-
zsolti75
senior tag
válasz
Kicsipampam #12506 üzenetére
Már húszonx évvel ez előtt készítettem rendes evolvens fogas íveket lézer vágáshoz SE-vel. Nem eggyet, sokat. Kb. 10p volt megcsinálni, és nem kellett hozzá egyenlettel vezérelt görbe sem, mert alapól tud fogaskereket és fogprofilt rajzolni.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Kicsipampam #12497 üzenetére
de tudta.
-
Parson
addikt
válasz
Kicsipampam #12503 üzenetére
Ok kolléga urak, vélemények részemröl újfent átgondolva és elfogadva, egyben ezúton elnézést részemröl az okozott kényelmetlenségekért ha volt ilyen (teljesen mindegy, hogy jogosan vagy jogtalanul).Továbbra is elsö helyen a konsruktivitás és a szakmai információadás / segítségnyújtás - lehetöségekhez mérten még produktívabban és direktebb információközléssel, ahol lehetséges. Szép napot mindenkinek.
-
tycon
tag
https://drive.google.com/file/d/1EJSlObRXy4ZUrVEuI_eCAgfgpQjvTNkc/view?usp=sharing, https://drive.google.com/file/d/1UBTExw7hvLIODwzj0_k5LlYKhqHCN-yV/view?usp=sharing, https://drive.google.com/file/d/1gEvotLsmSxo_klN_KRnuPR9wHyfl9uoB/view?usp=sharing
-
Parson
addikt
válasz
darthzannah #12500 üzenetére
'Fogalmad sem volt miről volt szó, de nyomtad az igét.'
Sajnálom, de ezen csak nevetni lehet.
Az hogy te mit hiszel, az csak a te dolgod. De jól van ez így, hidd el.
'másokkal ellentétben, akik csak megoldják a problémát'
Tipikusan bagoly mondja verébnek esete - minekután te is csak iránymutatást adtál pl itt, ahelyett, hogy komplett megoldóklulcsot adtál volna.
#7539 darthzannahMiért nem tudsz egy picit csak picit komplexebben gondolkozni? Már egy problémafelvetés önmagában is olyan információ, ami másokat olykor pont a saját sikere felé lök. Már egy általános iránymutatás az, ami még több embernek segit eligazodni egy témában. Az, hogy konkrétan szájbarágósan adjam a kezedbe a megoldókulcsot, az egyszer kisegit téged az életben (ebben a fórumban ingyen és bérmentve, máshol komoly pénzekért), de nem mindig ez a jó megoldás. Ha tényleg azt hiszed, hogy ez a fórum semmi másról nem szabad hogy szóljon, mint sem egzakt problémára adott egzakt felelettel, akkor nézz magadba, olvasd vissza a saját hsz-eid is, és vedd észre, h te is ember vagy, és te magad sem fogsz tudni megfelelni a magad által elvártnak. Szóval ne birálj engem, amíg te magad is ugyanazt csinálod - max én pár hsz-szel többször jöttem ide.
Az pedig h hogyan reagálok néha? Talán olvasd vissza az akciókat is, ne csak a reakciókat. Alapelvem, hogy segitsek, de ha vki pimaszkodik vagy tiszteletlen, akkor arra én is hasonló módon válaszolok - ha ez nem tetszik, akkor peched van.'Fogalmad sem volt' - Milyen alapon gondolod, hogy az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulások nem fognak hasonló stilusú választ szülni? Nézz már magadba, de nagyon erösen, hogy mégis ki az aki generálja a 'személyeskedést' ! Én mindig csak és kizárólag a problémára fokuszálva szoktam elkezdeni a válaszadást egy-egy újonnan felmerült témában (aztán vki mindig elkezd beszólogatni - lásd pl saját magadat - szakmai érvelés helyett személyeskedéssel, és onnan indul az amit kritizálsz) ùgyhogy le lehet rólam szállni, neked meg a földre visszaszállni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest