Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Jöttem mentegetőzni megmagyarázni Zsoltnak a szegénységi bizonyítványom :D

    Szóval az úgy történt, hogy még nyáron beregisztráltam a virtuális NY maratonra (ingyenes, Strava kihívás). Akkor még havi 200+ kmeket futottam, nem gondoltam, hogy ilyenkor még mindig kripli leszek.
    A vasárnapi (egyben teszt) FM után majd megpusztultam (5:24 pace), éreztem én, hogy a maraton most elérhetetlen, de aztán jött Katica :R és lapát kezeivel belémrakta a boogiet.
    Úgyhogy hétfőn eljátszottam a gondolattal, mi lenne ha... és tegnap, az uszodából hazafelé menet lőttem izo italt is, a biztonság kedvéért. Ugyanakkor tegnap egész nap vegetáltam, teljesen kicsinált az úszás(tanulás), béka hátsója alatt volt az energiaszintem. Mindenesetre este elég lelkesen rákészültem arra, hogy ha mára virradóra becsülettel kialszom magam, lehet hogy nekimegyek mégis.
    Erre a gondolatra, és hogy mit vigyek magammal, mikor és mit egyek/igyak, mikor induljak, mikor fussak Barátommal, mikor zenére, annyira felpörgetett, hogy végül marhára nem sikerült jól aludni, pihentetőleg pedig végképp.

    Így aztán reggel hoztam egy bölcs döntést, elengedtem a maratont, beérem a félmaratonnal. Esküszöm, még gondoltam is arra, Zsolt (miután vasárnap jól "leb@szott" :D) milyen büszke lenne rám, hogy ilyen racionálisan gondolkodtam.

    Csak aztán úgy alakult, hogy az este megálmodott Rebelben mentem ma ki, mert a saras erdőhöz most nem volt sok kedvem, a környéken körözéshez (aszfalt -> Kayano) meg úgyszintén, mert az elég volt vasárnap. Így maradt a kedvenc pályám, ahol nem lehet lassan futni, a kedvenc cipőm, amiben nem lehet lassan futni, és Peti barátom, aki októberben betegen futott 3:15-ös maratont.
    Szóval hiába indultam én lassabb tempóval, az kb. egy kilométerig tartott ki. Összetalálkoztunk, felvettem a tempóját, említette egy idő után, hogy ez 5:00 pace, belefér-e még, mondtam, hogy szerintem még bírom egy picit, addig igen, na utána 5:00 közelébe se mentünk vissza.
    Nincs más mentségem, olyan igazi "nagyon adta" nap volt ez. Gyönyörű idő is lett, úgyhogy folyamatosan gyorsultunk. Úgy 15km-nél számolgattam, hogy ha így folytatjuk, ebből még talán-talán FM PB is lehet, de akkor még nem tűnt feltétlenül reális célnak.
    Mindenesetre abban maradtunk, hogy mi lenne, ha nem beszélgetnénk tovább, és takarékoskodnék az erőmmel - így is lett, és tovább gyorsultam (míg Peti kényelmesen kocogott mellettem...). A végén már egyértelműen rámentem a PB-re, ahhoz viszont túl kellett futnom az eredeti távot, mert az elején ~700 méternél volt egy pár perces megállásom, míg a kondiparkban csináltam egy-két gyakorlatot.
    Ekkor már az utolsókat rúgtam, a sportpályáról hazaindulva végképp elszállt a pulzusom is, az életerőm is; az út is sokkal rosszabb volt, és jött a szintkülönbség. Nem sok, de épp elég.
    21.8km-nél álltunk meg, 185 pulzussal, és azon gondolkodva, hol találok alkalmas bokrot, amibe ha kell, bedughatom az okos fejem... de végül összekapartam magam.

    1:39:53 lett az idő, új félmaratoni PB, nem sokat tudtam faragni az eddigi rekordból, de azért csak sikerült áttörni a bűvös 100 perces álomhatárt. Maradt még benne, mert az elejét lassabban futottuk, a végén az emelkedő miatt nagyon kínlódtam, de ahhoz képest, hogy éhgyomorra, kialvatlanul mentem úgy, hogy a táv kétharmadát végigpofáztuk, nem rossz. Ráadásul ha a szexet illetően igazatok van, akkor azt hiszem pár másodpercet sikerült már tegnap este eldobnom magamtól (mondjuk nem bánom :B).

    A 4:44 pace-re összességében büszke vagyok, de kicsit savanyú a szőlő. Lehangoló, hogy fél éve az EU futáson 4:14-es átlaggal tudtam 18km-t. De szerintem olyan gyors én már sosem leszek.
    A hasizmom szerencsére jól van, meg sem érezte a mait, a jobb combhajlítóm az, aki mióta hazaértem, folyamatosan szidja a női felmenőimet.

    Hát nem mondom, hogy dióhéjban, de ennyi :) Még ~200km hiányzik az idei 2023-as célkitűzésből, azt már csak laza kocogásokkal fogom összekaparni, állatkodást idénre már nem tervezek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák