Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Agony #57519 üzenetére

    Biológus mérnök. Tanultam élelmiszeres dolgokat is.

    Még jók lesznek idén. Ha mégsem, akkor felfújódásból fogod látni szerintem. Bármi amiben van komolyabb mennyiségű víz erősen romlandó. Itt a pH-val szoktak játszani, hogy alacsonyra teszik savakkal és tartósító is van benne, úgyhogy még ennyit elbír. Alapból ezeket érdemes hűtőben tartani, ha ki akarod tolni, hogy meddig állnak el.

    Én be is tenném a hűtőbe most a helyedben. Esetleg nyiss fel egyet, és nézd meg, hogy kinézetre, állagra, szagra, ízre a szokásos e. Ha elkezdik emészteni a bacik, akkor tuti folyósabb lesz, esetleg a színe is változik, bubik lesznek benne így anaerob körülmények között, stb. De szerintem tartósító még bőven lehet benne, és azért van egy komoly ráhagyás is élelmiszeriparban, mert egyik gyártó sem szeretné visszahívni az összes termékét a polcokról.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák