Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Agony #40164 üzenetére

    "Megvan, hogy a korábbi felmérő alapján mit bír a lába és azt kell tartania a teljes távon, aztán a végén lesz egy időeredménye, ami lehet hogy 4:50-es átlag lesz, lehet hogy 5:10, de ennyi volt benne."

    Ha így nézzük, akkor talán nem számít annyit, hogy eltérő eredményeket ad a Garmin és a Stryd. Kiválasztod valamelyiket, aztán az alapján letolod teljesítmény alapon. Ha viszonylag jól követik le a változást, akkor nem lesz probléma úgy sem függetlenül attól, hogy mennyi a valós érték. Akkor lehet gond, ha rosszul követik le, és visszaveszel, mert túl sokat ír, vagy túltolod, mert túl keveset ír a ténylegeshez képest. Próbáltál már egyébként 1-2 edzést így watt alapon?

    Az emelkedőzést külön gyakorolni kell. Lépcsőn felfutással, dombozással, ilyesmikkel. Ami nekem legjobban tetszett, hogy amikor Veszprémben edzettem, ott lementünk a völgybe futni, aztán minden utcán felfutottunk a völgyből, ami ott volt. Azt hiszem összesen 7 utca, darabonként talán 300m lehetett felfele 90-100% körüli intenzitással, lefele meg lehet kocogni. De ugyanezt meg lehet egyetlen emelkedőnél is csinálni, csak jóval unalmasabb. Ha sokat gyakorlod, akkor már nem érintenek meg annyira az emelkedők, és szerintem sebességben is javulsz valamennyit. Az érdekesebb kérdés, hogy teljesítményben többet adsz e le, vagy amiatt leszel jobb, mert hatékonyabban futod őket. Én inkább az utóbbira tippelnék, mert a combnak sokkal nagyobb a szerepe az emelkedőknél, a síkot meg szinte csak vádliból futod. Nem véletlen, hogy egyedül a veszprémi félmaraton után szokott comb izomlázam lenni, sehol máshol...

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák