Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz emvy #34148 üzenetére

    Hajjaj, ha csak 38 körül lett volna!

    29 körül kezdődtek a bajok. Ráfoghatnám a belső combizomra, ami begörcsölt, meg is álltam kinyújtani, utána nem is sikerükt már rendesen megindulni. 32-nél volt egy szép hosszú rámpa egy hídra fel, ott sétáltam bele először, de onnét már csak rosszabb lett. Párom jött a második kör nagy részén velem, volt nála sós perec, meg előre kevert 2x fél liter izó, szerintem enélkül ki sem bírtam volna.

    Nem kezdődött rosszul amúgy, első km-en volt nagy tumultus, az 6 fölött lett, utána 3 km 5:45 körül, aztán beálltam 5:30-ra, ami egészen jól is esett. Félmaratonnál 1:58-cal fordultam rá a második körre, szóval azért lehet, hogy kicsit túl feszes volt az 1:49 körüli félmaraton PB-mhez képest, de ennél gyengébb meg eleve kevés lett volna a kitűzött 4 órához. A kör eleje hosszan, de alattomosan elnyújtva emelkedett, a második körben ez is kényelmetlen volt már, utána még küzdöttem egy kicsit, aztán jött az ominózus 29-30. 35 körül mintha kicsit épp sikerült volna átlendülnöm, de akkor jött a híd vissza, aztán a tekergés a belvárosi macskakövön, és mire rákanyarodtam az utolsó hosszú egyenesre, addigra a tököm kivolt már. Győzködtem magam, hogy még a 4:10 meglehet akár egy 6:10- es tempóval is, de ott már nem volt, ami vigyen... Na, ez volt 38 körül. Tartott kb 40-ig, ott azért adott némi motivációt, hogy végre 4-essel kezdődik a km, meg rádfordultunk a stadionhoz vezető szakaszra.

    Csalódott nem vagyok, akárhogy nézem, ebből többet most nem lehetett kihozni, minden kb ideális volt: a pálya, a környezet, az időjárás, a segítség Katicától (rollerrel jött velem nagyon sokat), és a stratégiát sem kárhoztatom, ehhez a célidőhöz ez kellett. Egyszerűen nem tudom még a 4 órát, mindent beleadtam, ennyi volt bennem. Valószínűleg a felkészülésen ‘úszott el’, az intervallumaim, és résztávjaim túl gyorsak voltak (5k tempó az előbbi, 10k tempó, és félnaraton tempó közti az utóbbi), illetve kevés volt az alapozós, és a hosszú (30 km+) futás, igen gyakran váltottam ki a hosszú napokat (akár tempósabb) félmaratonokkal.

    Mindezzel együtt idén a 10 k-m becsúszott végre 50 perc alá (48:21), 6 percet javultam félmaratoni távon (1:54-ről 1:49-re), ez a maraton pedig szinte kerek 30 perccel volt gyorsabb, mint a tavaly októberi (akkor 4:44 lett a vége), szóval ahhoz képest, hogy 2,5 éve annak örültem, hogy végre tudok negyed órát egyhuzamban futni, ahhoz képest azért szépen haladok...

    Persze, volt vele munka, meg még lesz is, hajjaj, de egészen pontosan 6700 km-rel vagyok előbbre, mint 3 éve voltam, és ez pont 6700 km-rel több, mint amit az azt megelőző 37 évben futottam. :U

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák