Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz LanyUs #33961 üzenetére

    Igen, ott fogytál ki. Pulzus beesik, teljesítmény visszazuhan, ha megfeszülsz sem megy több. Kiürült a glikogénraktár. Pont egy frissítés (gél, iso, szőlőcukor) tudna segíteni, ha időben eltolod.

    Amúgy félreértés ne essék: le tudok futni 20-25 km-t frissítés nélkül, ami nem mindegy, hogy 6-os, vagy 5-ös tempóban (lol, azért az 5-öshöz még edzeni kell, de alakul). Ma kellemes 16 fokban indultunk, a végére kb 24 volt, igaz, a nap azért végig sütött, szóval kicsit többnek érződött. Végiglazáztuk az egészet, 2x álltunk meg enni-inni-pisilni-szelfikézni, meg egyszer menet közben ittunk belesétálva, így lett 2:16 a 21,1 km, bár én csak ittam (fél litert). Nyilván ez sem lett volna muszáj, ment volna ugyanez enélkül is, de ehhez kellett a laza tempó, és a relatív hűvös. Kedden nagy bátran nekiindultam tempót futni, 3km bevezetés, 8 km 5:00-s tempó (elvileg ez lenne a félmaratoni céltempó őszre), 3 km levezetés. Nem vittem még vizet sem (az eredeti terv 3+6+3 volt, 12 km-re meg minek), ráadásul borús időben indultam, a közepe táján pedig kisütött a nap. Végigcsináltam, de a levezetés 3 km-ét maratoni céltempón (5:35-5:40) már csak úgy tudtam megcsinálni, hogy a második levezető km-en megálltam csinálni egy képet a tréning-naplóba, meg adtam magamnak azzal együtt egy percet, hogy kifújjam magam. Nagyon kellett volna a víz a végére, bár egy pár iso-s gumicukornak is tudtam volna örülni.

    Régebben szórakoztam azzal, hogy edzés előtt-után lemérem magam, nagyobb melegben, tempót futva, simán le lehet dobni 2+ kg-t, és az mind víz, ami valahonnét hiányzik. Versenyen, ahol elvileg még nagyobb az igénybevétel, mint egy laza futásnál, az az 5 km-enként kb 1,5 deci, amit a kis műanyagpohárban kapsz, még kevés is ahhoz, hogy normálisan hidratált maradjál. 30+ fokban főleg. Meg lehet csinálni enélkül is, persze, de minek basznál ki magaddal azzal, hogy kihagyod, ha egyszer ott a lehetőség. Azt a 1,5 decit felhajtani kb 5 sec veszteség, hiszen megállnod sem kell, csak lelassítani (kis rutinnal legalábbis), ezt könnyedén visszahozod azzal, hogy valamelyest kevésbé leszel dehidratált, meghálálják azok az izmok, meg az egész szervezet.

    Persze ha az van mögötte, hogy az igazi férfi erős, kibírja, az ellen nincs érvem. Nem vicc, hallottam már azt is, hogy férfiak nem nyújtanak futás után, mert az buzis, ez valahol a klasszikus 'real-men-dont-cry' szállóige modern változata lehet.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák