Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    Voltam ma jótékonysági futáson Kislődön. [link] Hát a szervezésben volt egy-két gikszer. Úgy egyébként a Tovafutók jókat szoktak szervezni, ezt se mondanám kimondottan rossznak, de azért lehetett volna jobb is. Tulképp a versenyt már ott elbuktam, hogy azt mondták a regisztrációnál néhányunknak, hogy 7 kört kell futni. A mezőny 95%-a 6 kört futott csak (1 kör 1.25km), ami összesen 7.5km volt, mi páran toltunk ráadást. Gondolom belezavarodhatott a csajszi a körökbe meg a távokba. Így utólag nézve, rá volt írva a rajtszámra is hogy hány kör, de úgy gondoltam a szervezők csak tudják, ezért nem is nagyon érdeklődtem mástól. A másik nem túl kellemes dolog a rajt időpontja volt: 12:30. Ha nem jótékonysági futás, akkor biztosan kihagytam volna. Gondolkodtam előtte, hogy esetleg pálya függvényében 3k vagy 5k PB-t megpróbálom, de emelkedős volt a pálya, sehol egy fa, egy deka árnyék nem volt. Szerintem sokak csak azért nem lettek rosszul, mert páran kiálltak a faluból slaggal locsolni a futókat. Elvek ide vagy oda a locsolkodással kapcsolatban, én is nyakon borítottam magam párszor. Nyilván itt már nem az idő volt a szempont, hanem hogy ne essek össze. Azt hiszem nyáron nem nagyon versenyzek már többet, még a Somló csúcsfutás, amit bevállalok, az csak 3km.

    A verseny pontban 12:30-kor indult, nem volt csúszás a mi rajtunknál. A hangulat jó volt, elviccelődtünk. Az élboly szépen bekezdett 3:00min/km-el dombnak fel. A dombtetőn olyan 500m után visszaálltam 4:00-4:30-ra, mert erősen látszott, hogy itt ebből most nem lesz PB és nem a pace-t, hanem a pulzust kell majd figyelni. Szinte mindig 180 felett volt, amikor rápillantottam a verseny alatt. Az első 2 kör egész jól ment 5 perc alatti ezrekkel, utána elfogyott a lelkesedés. A 3. kör végétől a frissítő fele a nyakamban landolt, az 5. kör után pedig szinte végig azon járt az agyam, hogy fel kéne adni. Kellett 1-2km, hogy elhessegessem a gondolatot, és a feladás helyett inkább visszavettem a tempóból, néha bele is sétáltam, hogy bírjam a végéig. A 6. körben belecsípett valami apró darázs szerűség a nyelvembe, éreztem is, hogy elzsibbad egy pillanatra, de szerencsére megúsztam ennyivel. Vánszorogtam még egy kört, aztán a befutót szokás szerint megküldtem amennyire tudtam. Szeretek még ott is 1-2 embert megelőzni. 198-as max és 178-as átlag pulzus jött ki a végére. Ha másban nem is, legalább ebben vastagon sikerült rekordot döntenem. Tavaly még 187 volt a max és 176 a legmagasabb átlag a félmaraton PB-nél. [link]

    Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy a napi 10.000NE D-vitamin + Ca, Mg pótlás használ a láb problémáimra. Egész jól ment most a futás, alig éreztem, hogy dagadna az ér. Lehet, hogy ezeknél az apró izmoknál (amik összehúzzák az ereket) is számít, hogyha hiány van ezekből az ásványi anyagokból. Izom görcseim nem nagyon voltak, inkább remegni szoktak mostanában az izmaim, de az is szinte teljesen megszűnt mióta szedem. Még folytatom ezt pár napig, utána átállok 2000NE D-vitaminra, és Ca, Mg-ra nagyobb dózisban. Mellette meg tolok majd még egy levél diozmint. Remélhetőleg ennyi elég lesz, hogy helyrejöjjön amennyire lehet. A futást most hanyagolni fogom egy darabig, elég ez a heti 1-2x 10k, esetleg rövidebb résztávok. Helyette beiktatok heti 2-4 pilates-t és saját testsúlyos edzést. Augusztusban kezdek el újra félmaratonra készülni, szept3-án meg jó lenne a veszprémi félmaratonon megint PB-t futni. A lábam miatt már feladtam idénre az 1:30-as félmaratont. Az 1:40 alattival megpróbálkozok majd, de nem hiszem, hogy így elsőre összejönne, talán az ősz végére, amikor már nincs annyira meleg.

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák