Új hozzászólás Aktív témák

  • Vertigo18

    addikt

    Nos, eljött az idő, úgy döntöttem, hogy a három havi, téli, alapozó edzések, 2-3 naponta 10-15 km-ek után, melyek mindig 140-es pulzuskontrollal voltak futva, végre engedjem kicsit el az egészet, végre ne figyeljek a pulzusra. Az elmúlt napokban úgyis kaptam itt olyan tanácsokat, amik arra ösztökéltek, hogy ne figyeljek annyira a pulzusra, kicsit lazítsak, ezért volt egy "örömfutásos" tervem a mai napra, hiszen a februári előírt kilométerem már majdnem megvan, ezért azt terveztem, hogy kiengedek. Eddig olyan 06:10-es pacekkal mentem szigorúan 140-es pulzuson a 15 km-eket, elégedett is voltam vele, hiszen tél volt, -11ben is kint voltam, minden 2., vagy 3. napon mentem, egyszer sem lazsáltam (nah jó, egyszer nagyon bebasztam, akkor kaptam magamtól egy plusz pihenőnapot :D ). Aztán, indulás előtt úgy döntöttem, hogy csinálok egy olyanmókát, hogy két kilot bemelegítek a szokásos 140-es ütésen, majd tolok 10-et úgy, hogy nem nézem a pulzust, de rendesen megtolom. A cél az volt, hogy ne dögöljek bele, de azért fogyjon el a végére majdnem mindenem. Aztán a maradék kb. 3 km-t levezetésnek szántam, hátha összejön a pulzus visszaállítása 160 alá.

    Nos, érdekesre sikeredett...

    A bemelegítés a tervek szerint zajlott... 140-es ütés max.

    A közepén a tíz olyan lett, hogy párszor gondolkodóba estem, hogy feladom, de mindig átlendültem. Ezzelaz Endomondon megdöntöttem a legjobb 5km-emet és legjobb 10 km-emet. Szerintem menne még jobban, de egyáltalán nincs ilyen célom. Mondjuk ez se volt az...

    A levezetés kész kudarc lett, nem tudtam visszamenni a 06:10-06:30 körüli pace-re, valami miatt "vitt a lábam" előre, így a pulzuskontroll sem sikerült.

    Szóval ennyit számít kb. a három havi téli pulzuskontrollos alapozás. Vagyis nekem ennyit számított. :B

    Köszönök minden tippet! :R

    Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

Új hozzászólás Aktív témák