Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    válasz Alg #11605 üzenetére

    Én sosem futottam az elmúlt pár évben 6-7 fok alatti hidegben, amióta rendszeresebben tolom (igazán rendszeres tavasz óta).
    Leginkább mert nem volt megfelelő ruhám hozzá, de a torkom sem bírta, mindig berekedtem, köhögtem, hörögtem utána, még ha meg nem is fáztam. Most viszont már van ilyen olcsóbb decathlonos futónadrágom (felső még nincs, annak kevésbé érzem a hiányát), hát hatalmas élmény, azt kell mondjam, nagy hiba lett volna, ha idén is szünetet tartok. Azért szerencsére tartósan hideg még nem volt a télen, 30-án volt mínusz 3-4 fok, az volt a leghidegebb, amiben futottam eddig, de nem volt gond. Sálat kötöttem a szám elé, plusz egy réteg felülre, a tempót is visszavettem 4:50-re, így egy laza 7 km jött össze.
    Mondjuk nagyon szoktam izzadni, most is sikerült eléggé átlucskosodnom, ez nem túl ideális hidegben. Ezen segítene megfelelő felső öltözet? Mondjuk olyan felső külső rétegnek, ami ha meg is izzadok alatta, a hideget nem engedi át? Most sem volt gond igazából, csak zavart, hiába a 3 réteg, éreztem a hideget.
    Ma 10,5 km sikerült, 4:40-re, nagyon szép idő volt, sütött a nap, +3 fok, pont jó. Viszont ebben az időben azért maradok ezeknél a lazább tempójú, nem túl hosszú futásoknál, valahogy se a résztávozáshoz nincs kedvem, de sokkal hosszabb ideig sem akarok kint lenni, mondjuk max. 1 órába ami belefér. Gondolom ez azért nem baj, majd február, március környékén mehet a gyorsítás, meg a hosszabb távok, hogy idén végre fussak valami félmaraton versenyt és még az időm is vállalható legyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák