Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitrograde
senior tag
válasz p_adam #109676 üzenetére
Azt még hozzátenném azért, hogy amit kifejtettem, nem igazság, hanem alapelv, melyhez én tartom magam. Egyszerűen szeretnék megbízni abban, aki kiadta azt a felvételt, tudván, hogy (1) az lehet, hogy nem is az egyetlen, és talán nem is a legjobb, (2) biztosan tudom, hogy egyszerű, ingyenes eszközökkel én nem tudom elérni azt, amit ő a maga professzionális eszközeivel igen (ha ő sem, akkor én pláne nem), és (3) igyekszem sokoldalú és zenehű (bármit is jelentsen ez) rendszert összerakni.
Nyilván nem kell mindenkinek az én utamat járnia, elfogadnia ezt az elvet.
És még valami, amit megtanul az ember: nincs ingyen ebéd a hifiben sem. Nyilván működhet is akár a dolog, de én nem azzal szeretnék éveket eltölteni, hogy kitanuljam az EQ csínját-bínját. Ahogyan már "tesztjelleggel" sem nagyon hallgatok zenét. -
decoati
aktív tag
válasz p_adam #106610 üzenetére
A "brain burn-in" jelenséget azért ne hagyjuk figyelmen kívül. Az agy meglepően gyorsan képes adaptálódni az új (gazdagabb) ingerekhez (sőt, képes gyorsan "rátanulni" dolgokra ha az fókuszt kap, a legfrissebb példa nálam erre a soundstage előrehelyezése (hogy ne a hatam mögül, félkörben halljak szólni mindent)). Adaptálódás után ez már nem igényel plusz figyelmet, az ú.n. gyengébb rendszerek hibái "automatikusan", zavaróan jelentkeznek.
család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
-NoVa-
addikt
válasz p_adam #106606 üzenetére
"Nem tudom, meddig hallok éppen, nem is érdekel. Azt meg tudom különböztetni, hogy mely fejhallgatók reprodukálnak úgymond nagyobb tartományt"
Fontos, és jó mondás. Azért kiegészítem egy nézőponttal. Akad viszonylag alacsony bitrátájú, de fantasztikus atmoszférájú és jó sztereó élményt adó múlt évezredbeli MP3 album az archivált gyűjteményemben. Meg akad nagy dinamikatartományú bakelitről igen jó eszközökkel archivált DSD, és a kettő között mindenféle. A fontos változás, ha egy 192KHz-es vagy nagyobb mintavételezésű felvételt hallgatok a legjobb térábrázolású cuccaimon, ott nem csak a sztereó térbeli pozíció marad meg, de a hangszer távolsága, fizikai mérete, a terembeli pozíciója és mikrofontól való távolsága, szóval relatív sokminden, és pusztán a fülest, kábelt, forrást váltogatva jól meg lehet különböztetni, hogy mik maradoznak el a minőséget lejjebb véve az élményből, és mi hol befolyásolja az összhatást. A lényeg, hogy megvannak a kedvenc együttállásaim mindenféle zenei stílusra, hangulatra, aztán a technikai miérteket csak úgy távolból érdeklődve hümmögöm, inkább zenét hallgatok.
-
Digitalis
senior tag
válasz p_adam #97966 üzenetére
Egyetértek veled. Azért szerintem aki pl. ezt megveszi [link] (exhas kereső és egészségére) az valójában és őszintén a hangminőség javítása miatt veszi, vagy mert csak telik-rá?
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
SunMount3r
nagyúr
-
stellaz
veterán
válasz p_adam #97856 üzenetére
Ilyen RCA kébelek tekintetében csak az olcsó és az ehhez képest drágább, de még mindíg nem drága kábelekkel volt dolgom egy belépő szintű hifi rendszerben. Hangban nem nagyon hallottam különbséget, de mondjuk a párezer forintos "prémium" hama azét tartósabbnak bizonyult (nem keményedett ki a szigetelése, nem töredezett meg), jobb ránézni, meg megfogni is.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz p_adam #97856 üzenetére
[link] Szép kis grafikon, ebben a láncban gondolom nagyon nincs gyenge elem
Na, az enyém (a fejhallgatón és erősítőn kívül) vérgagyi ehhez képest. Kezdve az áramellátással, amivel néha legalább megcsinálom azt, hogy kiiktatom az elosztót, de mostanság praktikussági okokból már ezt sem, annak ellenére, hogy hallom, hogy így gyengébben szól (de ha nappal hallgatok zenét akkor eleve nem is lehet úgy elmélyedni benne).
De érdekes módon ugyanazokat hallom, amit ő arról az erősítőről ír.
(Nagyon kíváncsi lennék, mekkora a különbség ha a fejhallgatót az egyikből a másikba átdugnám, vagy ilyen elemek változtatnának sokat/keveset a hangon, de költeni biztos nem költeném rá a töredékét sem.)[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
-
Ribi
nagyúr
válasz p_adam #94288 üzenetére
Én itt csak és kizárólag a mérésről beszéltem. Én úgy vagyok vele, hogy még mindig nem tudjuk hogyan/mit is kellene mérni, hogy annak sok köze legyen a hallottakhoz. És pont azért nem is igazán akarja ezt senki komolyan mérni, mert minek. Azért van mégis ezekre mérés, mert elektronika azért egy eléggé ismert cucc, milliószor bonyolultabb jeleket mérnek és elemeznek elektronikában. És kicsit vicces amikor egy "ajudijofil" benyögi, hogy a fülem jobb mint a mérőeszközök. Ez az amiért pár mérnök vénával megáldott ember hülyét kap.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz p_adam #94288 üzenetére
+1
Ha megfigyeled (legalábbis szerintem), aki itt megtalálta a saját útját, már nem nagyon írogat, csak zenét hallgat.
Én rengeteget profitáltam az itt olvasottakból. Ki is próbáltam jó pár komponenst a lánc minden végéből. Ha valami nem tetszett, rövidebb/hosszabb idő után ment az apróra. És sajnos igaz (legalábbis nálam), minél drágább volt egy eszköz, annál többet is nyújtott.
Viszont olvasni vmiről kevés. Meg kell tapasztalnod, persze megfelelő láncba illesztve (ahogyan írtad is).
Más: most jött meg egy (számomra) b@szott drága réz Forza kábel az LCD-2 fejesemhez, és azonnal ledöbbentett a gyári kanóchoz képest. Nem talán, nem mintha, nem kicsit a pozitív változás.
Pedig én korábban tényleg nem HIT-tem a kábelekben... -
Ba cy lus
addikt
válasz p_adam #93844 üzenetére
Az emberek döntő többsége - ami min. 95% - nem fog egy 100-120k-s fejhallgatóhoz többszörös áron erősítőt vásárolni, és így nem is az alapján fogja megítélni. Amit előtted leírtak, az az, hogy mit tud egy a fejhallgatóval max. azonos árkategóriájú erősítőről. Mert nagy eséllyel ezt fogják tapasztalni. Ez alapján mi is a víz a pohárban? Amit te említettél, nyilván az is egy fontos kiegészítés, de nem meghatározó.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz p_adam #93838 üzenetére
Én ezt valahogy úgy közelítem meg, hogy pár "relatíve olcsóbb" (azaz sub 1k$), de számomra jól irányzottan specializált dologgal sokkal olcsóbban meglesz azonos minőségben egy ideális megoldás, mint ha egyetlen, mindent láncot építenék, de...
A láncnak én is egy nem elhanyagolható eleme vagyok, és nem ugyanazt várom el mindig. Néha legyen visszafogott és finom, néha legyen karcos és intenzív, rázza le a fogkövet, vagy épp migrénes időszakban legyen gyors és feszes, de a természetesnél semmiképp nem erősebb basszus, vagy magas. És akkor még nem említettem különböző "korszakok" és földrajzi régiók különböző jellemző stúdiótechnikáit és hangkaraktereit, nincs egyetlen mindenható univerzális megoldás. -
lapalapa
senior tag
válasz p_adam #92678 üzenetére
Én csak azt szeretném visszahallani, ami a felvételen rajta van. Ha van a felvételen tér akkor legyen, ha nincs akkor ne legyen. Ha olyan pontos, hogy ha behunyom a szemem, és megjelenik a koncertterem, aminek érzem a méretét és érzem ki hol zenél, és néha a hátam mögött motoszkálnak, vagy megreccsen valami (nagyon para, főleg ha egyedül vagyok otthon) akkor az elég élmény.
Az analógosítást, ha a dac egyébként képes rá, akkor a forrás felől lehet megoldani, nálam legalábbis így működik, minél tisztább a bejövő usb jelfolyam, annál inkább tolódunk analóg irányba, még akkor is ha itt nem divat ez a téma.
Amikor vettem a fejesemet, akkor vittem a notebookot dacot tápot szűrőket, kábelt, mindent a boltba, telepakoltam egy asztalt (kicsit furán néztek) és kb 2 órát hallgattam, és azon gondolkodtam, hogy együtt tudnék e ezzel élni. Szóval nem vagyok mennyiségi próbálgatós, belőttem hogy mi az ami hangzásban nekem bejön és arra próbáltam rá saját cuccal.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz p_adam #92669 üzenetére
KNG többek között azt írta igényként, hogy legyen nagyon nagy tér, meg legyen nagyon valósághű a hang.
Két dolog van amit nagyon nehéz szerintem megvalósítani konzerv zenében, a nagyon nagy teret és a nagyon valósághű hangot. Aki tudja hogy kell, az meg is kéri az árát. Ehhez sajnos nem elég szerintem kb lemásolni valami neves cuccot, vagy kinézni a dac chip-hez ajánlott gyári kapcsolást és azt megvalósítani ahogy a chifi-ben szokás. Általában a komolyabb gyártóknál egy csomó innováció van a termékben, amitől az olyan lesz amilyen pl: Chord."Pontosan azok a high-end fejhallgatók nem nyerték el a tetszésem, amik "korrekcióra szorulnak", mikor mások teljes nyugodtsággal szólnak olcsó DAC-al meg tranzisztoros erősítővel is."
Ezt az állapotot kell mindenképp megőrizni, és véletlenül se szabad meghallgatni valami tényleg jó cuccot, épp a megfelelően nyitott lelki állapotban, épp a megfelelő zenén, mert akkor úgy jársz mint én.
Az ismerősöm q.drága BMW-jénél már okos voltam, nem próbáltam ki, pedig ott lóbálta az autó kulcsot az arcom előtt...
Lehet hogy tök nincs igazam, de ez az én valóságom.[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
kNG
senior tag
válasz p_adam #92669 üzenetére
Az AD700X meglepően jól szól a FiiO e10k-val (szvsz jobban mint a JDS Labs Atom Stack-el, ami elvileg ugye jobb kéne hogy legyen, mint az e10k... ). Szóval igen, ebben is van valami...
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
-
niof
addikt
válasz p_adam #91140 üzenetére
Hát igen, fejesnél meg aztán pláne nehéz dolog vakon maradni. De az ez előtti kapcsolódó kommentemben is a technikai nehézségekre gondoltam. Mert azt relatíve egyszerű megoldani, hogy egy kisasztalra odarak az ember 5-6 DAC-ot, meg egy laptopot, és elé rak egy paravánt, és mondjuk a DAC-ok meg be vannak kötve egyforma kábelekkel egy 2-3-4 bemenetű erősítőbe.
Amúgy a fejeseimmel én is így vagyok, hogy bármikor meg tudom őket különböztetni. Igaz, a HD 25-öt nem nagy kunszt, mivel szupra, de az 58X meg 650 is sima ügy. Csak tegye valaki a sötétben a fejemre!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Tulku
veterán
válasz p_adam #91137 üzenetére
Kizárólag azért írok, mert több dologgal egyetértek, amit leírtál....
Tehát az ABX vakteszt olyan mint korunk....azonnalgyorsanmondjvéleményt (mondjuk a gazember oroszokról, mert azok agresszorok...PL).
Ám az igazság ennél jóval árnyaltabb...még akkor is, ha egy 100 ezres készüléket hasonlítunk egy több millióssal. Tehát többször, több oldalról (napszak, hangulat....stb) illik meghallgatni, még akkor is ha kezdeti lelkesedésünk (akár vakteszttel is bizonyítva) egyértelműen A tetemes fölényét mutatja B-vel szemben...
És persze van, hogy bizonyos idő után felállva a fotelből mondjuk ki azt a sommázatot, miszerint ezt lehet órákig hallgatni, amazt pedig nem...és biza ez is vélemény, még pedig fontos... -
niof
addikt
válasz p_adam #91124 üzenetére
Na igen, meg lássuk be, ahhoz, hogy értékelni tudj valamit, nem megfelelő körülmény egy ilyen "rendezvény". A cerka méregetésén nagyobb a hangsúly néhány esetben, véleményem szerint.
Egyszerűen ha többen vannak, közös helyiségben, nem lehet úgy koncentrálni (vagy még inkább az a baj, hogy koncentrálni kell), nem lehet úgy ellazulni, mint otthoni körülmények között, ahol nem 3 számot bírsz gyorsan végigpörgetni, hanem mondjuk 50-100-at, nyugodtan végighallgatni, és belefeledkezni, majd ha olyan lelki állapotban vagy, értékelni a hallottakat. Az sem mindegy, hogy épp aznap milyen lelki állapotban vagy. Gondolom mindenki volt már úgy, hogy le akart ülni kicsit zenét hallgatni, de az agya épp máson kattogott, így nem olyan az élmény. Ha pont aznap nem vagy megfelelő állapotban, és még sietni is kell, plusz mondjuk azon agyalsz, hogy még haza is kell érni valahogy stb., nem biztos, hogy jól fogsz így értékelni bármit is, amit hallasz. Legfeljebb arra jó, hogy azt meg tudod határozni, hogy ez és ez a termék jobban érdekel, több időt szeretnél/kellene vele tölteni. És esetleg itt bejöhet a kölcsön kérem/adom kapcsolat, ha az emberek megbíznak a másikban...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
törölt tag
-
p_adam
addikt
válasz p_adam #89815 üzenetére
Némi időt eltöltöttem a MomentDAC MKII és D10s direkt összevetésével is, kb. annyit sikerült megállapítanom, hogy a D10s nyomulósabb középben, a MomentDAC nyugodtabb, kellemesebb, mintha a tere is egy icipicit szélesebb volna, és nem meleg, amit az első indirekt összevetés során gondoltam, összességében jobban tetszik és lehet, hogy egy másik USB -> coax konverterrel máshogy szólna. A DA11 tere mintha egy fokkal mélyebb volna, meg ott van a crossfeed is, amit sokszor bekapcsolok.
Az is közrejátszik, hogy ahhoz vagyok szokva, hogy egyből különbségeket hallok, amik megszokás nélkül nem jönnek úgy elő, jelenleg úgy vagyok 'kalibrálva', hogy 90%-ban az erősítőt + fejhallgatót hallom (zenei, így sterilebb forrás se zavaró vele, de hosszú távon lehet, hogy fárasztóbb)Lehet hosszabb időre lenne szükségem, de az jön le, hogy ezek a delta-sigma DAC-ok túlontúl hasonlítanak egymásra, remélem egyszer majd valami ladder DAC-ot tesztelhetek. Pár hónapja próbáltam egy Linn Klimax Renew DS-t, az is (Wolfson) delta-sigma, de tényleg másabb jellegű forrásnak tűnt, mint ezek bármelyike (viszont a LAN alapú dedikált szoftvert használó kezelés nagyon idegesített).
-
borix
őstag
válasz p_adam #89822 üzenetére
Addig fejleszted amíg van kedved, szóval amennyit rászánsz.
Csak azért szóltam hozzá, mert feltűnt, hogy akik nagyon elemzően nyilatkoznak egy zenéről azok sokszor egy átlagosabb zenén vagy zenekar rosszabbul rögzített stúdió felvételen tesztelik.
[link] [link] [link]
Valahogy csak több millás cuccok teszteknél jönnek gyakran elő...[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz p_adam #89800 üzenetére
"Ozzy Osbourne - A.V.H." [link]
Ez qrvajó szám. Amit Zakk Wylde művel benne a gitárral, az valami fenomenális...
A másik kedvencem tőle a "No More Tears": [link][ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 129.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
bajnokpityu
félisten
válasz p_adam #30239 üzenetére
Ez tévedés, nem volt abban BG
https://www.youtube.com/watch?v=J2n3ztfQr1gde volt,egy srác a diyaudio fórumon, aki full BGvel építette meg. Egyébként nem hülyeség, de a mai BG árakon számolva inkább staxba fektetném a pénzt.
Van ismerősömnek gyári KSA5öse, majd összehallgatom a sajáttal. Egyébként tipikus Krell hangja van az utánépítettnek is.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz p_adam #30846 üzenetére
Neked pontosan melyik Lambda van a népes családfából ? Az "ős" modell ?
A Lambda-k hangját nem ismerem, de ESP-950 hangja nekem tetszett. Fejhallgatós értelembe kicsit sötét hang, kellemesen lágy magas tartomány, a tere sincs széthúzva, túlságosan "elvirtualizálva". Mély hangjának is van energiája, mellette gyors, tiszta, részletes, de nem fárasztó. Persze nem a gyári trafójával.
Ha még sokat fejhallgatóznék, és nem kellene zárt, szerintem vennék ilyet. Bár olcsó, hozzá való erősítőt kereshetnék egy ideig.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
krichd1
addikt
válasz p_adam #30844 üzenetére
HE60 nagyon drága már, helyette inkább Koss ESP-950 + hozzá való erősítő. Bár ez is gyenge anyagminőségű, de van rá garancia.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Bargyu
tag
válasz p_adam #30801 üzenetére
Röviden, az én véleményem leginkább az innerfidelity.com-os fickóéhoz van a legközelebb (talán így könnyebben elfogadjátok). Ő azt mondja, hogy sok jó van, de a legkevésbé a HD800 színez. Lehet nekem nincs olyan nagy tapasztalatom - mégis osztom itt az észt - mert 4 hónapja van meg, de szerintem sokan félreértik a HD800-at, mert az elején mindenki leírta, hogy analitikus és steril. Szerintem meg nagyon precíz és érzékeny és azt adja vissza amit előtte van és amilyen forrást lejátszik. Csöves erősítővel és analóg hangzású dac-kal, kábellel nekem már túl lágy hangzása is volt, ahonnan visszavettem egy dac és kábel cserével. Az pedig, hogy a kábelek között ezen meghallod az Audioquest DBS jelű rendszerének a szigetelő elektromos feltöltéséből eredő tisztaságát egy mezei 7N-es 90 ezer forintos kábelhez képest, nem semmi. Igaz, ehhez nagyzenekar, pl. Carmina Burana és magasabb hangerő kell, de kihallod. (Nem kérek kommentárt ehhez, a fülemmel ezt hallom és kész, más véleménye nem érdekel ebben a témában.) Amúgy a zene tisztaságád érzed.
Szóval, szerintem nagyon félreértik ezt a HD800 dolgot, mert sok apróság is módosítja, amelyek összeadódhatnak és teljesen más hangzást lehet elérni így vagy úgy. Az innerfidelity-n is úgy fejezi be Tyl, hogy más fejesek is jók és lehet, hogy másoknak jobban tetszik az eltérő basszus, enyhe színezettség stb. Én sem gondolom, hogy ennek mindenkinek tetszenie kellene, de ha a véleményemet mondom, akkor a T1-en kívül (és valószínűleg LCD-..., Stax) nincs párja. Természetesen megfelelő rendszerben.
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz p_adam #30808 üzenetére
Na várj... most ezeket mondod töredék árnak a HD800-hoz képest ?
Volt nálam sr407 srm006-al. Az nagyon jó volt de azaz ár nekem már sok és nem volt annyival jobb a HD600-nál
a HD600-am eltudo hallgatni akár 4 órát is folyamatosan vagy többet is. Nem nyom nem szúr. pont kényelmes.HD800-at eddig 3x hallottam és tetszett. Talán egy picit súlyos.
Szerinted mit kéne próbálnom ? Egy picit tovább mennék.Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
krichd1
addikt
válasz p_adam #30808 üzenetére
HD800 hangját én sem szerettem.
Próbáld ki a mostanság szóban forgó Impact Twint firewire adatátvitellel.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
contaxg
veterán
válasz p_adam #21307 üzenetére
Az LCD3 talan meg melegebb mint az LCD2 es eleg jol hallgathato vele, de egy kulso erosito azert nem art hozza
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz p_adam #21305 üzenetére
Ne kapcsold ki ejszakara, se nappalra. Ha dugdosol kabeleket akkor viszont arra a rovid idore nyomd ki lecci
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz p_adam #21294 üzenetére
Nyilván a saját koordináta-rendszeremben értendő. Te meg sztem az előző asusomon nem tudtál volna zenét hallgatni, amennyire ismerem ízlésedet. Nekem meg néha még libabőr is összejött vele.
Transzparenciában sztem a mytek nagyon nehezen verhető. Mélyben könnyen, és az is probléma, ha nincs jól szoftverezve, h szétesik a zene. Nah, én ilyen szétesetten hallottam a lavryt, és így vontam le azt a következtetést, h ilyen a lavry. Mivel Te azokkal a beállításokkal, szotverekkel használtad, amivel nekem megmutattad, nekem arról a cuccról lett ez a véleményem. Ha helytelenül, hát lehet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz p_adam #21292 üzenetére
Nincs két egyforma készülék, mert kismillió alkatrészből állnak, és minden alkatrésznél van szórás. Ez egyértelmű. Ipari gyártásnál csak jelentős árnövekedéssel, szűkebb szórású alkatrészekkel lehetne elérni. Péterék pl nem 1%,hanem 0.1%os szórású alkatrészekkel dolgoznak.
Baj az, hogy egy napon belül volt,h visszaadtam a tulajnak egy Myteket, és kaptam egy újat, más firm-el. A két készülék hangja nem túlzok, de ég-és-föld volt. Nem hangszinben,hanem, darabosságban, fémességben, tehát zenei élményt befolyásolta a különbség. Firmwaret frissitettem, és utána jelentősen csökkent a differencia, de még akkor is maradt belőle. Mindkettőben volt minimum 3 hét járatás. Hónapokkal később meg lehetne újra hallgatni, persze.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz p_adam #21290 üzenetére
adok wirefire kártyát, még drótott is,ha tényleg érdekel. de van rajta usb,ami emlékezetem szerint kb egy kategória a lavry belső USBjével.
másik érdekes adalék: nem elhnyagolható szórás van a mytekek hangja között. és nem csak a firmware ad különböző hangot. nesze neked "stúdió" dac.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz p_adam #21287 üzenetére
Mytek 192 hifi dac,nem studio dac. Nézd csak meg a gyártói weblapot. Ezzel együtt hasonlóan kemény, irreális is tud lenni, mint az a lavry, amit nálad hallottam. (de tud puha, lágy, természetes is lenni, amit én még sehol nem hallottam lavry véleményben)
Munkára ettől függetlenül kb ugyanolyan jók, nüanszokat hasonlóan kiadják, de én nem munkára használom a dacokat. Zenehallgatásra viszont összehasonlíthatatlanul jobbnak tartom a myteket, mint a lavryt.
Ismerőseim hasonlóan vélekednek a lavryról, nem vagyok egyedül az ellenérzéseimmel.
[ Szerkesztve ]
-
-
contaxg
veterán
válasz p_adam #18579 üzenetére
Köszi Ádám, hogy szakítottál rám időt! Az XLR-rel tényleg jobb a Lavry, de csöves jól áll a Staxnak bár a félvezetősről valóban neutrálisabb a hangzás. Azonnal szólok ha ha visszajött az LCD3 és várlak szeretettel!
-
bkercso
nagyúr
válasz p_adam #17763 üzenetére
Szívesen összevetném egyszer a Szimamppal. Hasonló a kapcsolásuk.
A CKKIII vs. Gilmore-ról olvastam, hogy hasonló kategória, de a tesztelőnek a CKKIII jött be kicsit jobban. Nekem két komplementerszimmetrikus erősítőm van, azok elég hasonlóan szólnak (Szimamp és CKKIII).
Még a Pandára kíváncsi vagyok, ha Bajnokpityuval összejön a találkozó.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bajnokpityu
félisten
válasz p_adam #10454 üzenetére
most én nem brutális kiemelésekről beszélek.nyilván van közepe is a juliának.inkább árnyalatni rápakolásról.de amikor hangosítottunk is, megfigyeltem,h a benti cuccoknak volt egy mély-magas kiemelése.nem mondtam,h mind ilyen,és azt sem,h rossz.csak nekem az első,amit figyelek egy rendszerben,h mennyire korrekt a közepe.
-
contaxg
veterán
válasz p_adam #10423 üzenetére
Szerintem jobb döntés a Lavry+Halide használtan, mint a DA11
Bár ez csupan sacc, mert nem ismerem a DA11-et.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Rákerestem, hogy mennyibe fáj egy ilyen kettős. Hát SRS-717 Reference, kíváncsi lennék rá, mit tudhat. Sok sikert a becserkészéshez és előre is gratula hozzá.
-
bajnokpityu
félisten
frekimenetével nem volt bajom,hasonlitott a sajátomra is,csak több volt a mély mennyisége.
közepe sztem nem volt tiszta,ellenben nekem torz volt,lassú,nem volt olyan jó felbontása.nekem nem nem tetszett annyira a közepe, mint neked.eredeti és klón canampról hallgattuk, tehát levegősség, sebesség egyébként sem volt.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Elég kevés paraméterrel próbálunk megragadni bonyolult analóg rendszereket, azért is nehéz mit kezdeni 2-3 számmal (THD, IMD, noise, crosstalk,...). Amit tervezés alapján jobbnak gondolok, azt rendszerint jobbnak is hallják az érdeklődők, pedig nem árulom el nekik előre, melyik erősítőnek kellene tisztábban szólni... Tehát azért nem független a hangzás a műszaki tartalomtól, csak mélyen kell ismerni a kapcsolást/kivitelezést. Adatlapon azonban ezt nehéz átadni, meg sokan nem olvasnak adatlapot (alkatrész adatlapra gondolok). Én egy erősítő mérési eredményein kívül kapcsrajzot és adatlapot szoktam megnézni, aztán vagy érdekel továbbra is vagy nem.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
slfln
senior tag
Köszi a 'previewet a reviewre' .
Érdekes lenne hasonló árú, vagyis mondjuk 50k alatti erősítőkkel is összehasonlítani, mennyire érzed 'jobbnak' azokkal szemben.
Szerinted bkercso remek munkássága, hozzáértése mutatkozik meg rajta, vagy egyszerűen az a helyzet, hogy az erősítő a vártnál kevesebb hangsúlyt nyom a latba?
A teljesítménye figyelemreméltó, főleg a CEC-el szemben, hiszen ~1/14-ébe kerül.Én speciel két erősítő között a dinamikában lévő eltérésen kívül szinte semmilyen eltérést nem figyeltem meg (+ térképzés).
Ahol meg mégis, az vagy valamilyen nemkívánatos torzítás volt, vagy valami furcsa színezés, ami már tervezési hiba.
Egy jó erősítőnek nem lenne szabad színeznie.Tetszik, hogy pártatlan vagy végig és nem lettél elfogult egy pillanatra sem a drágább holmi iránt.
Várjuk a Lavry elleni összecsapást is .
-
bajnokpityu
félisten
olvastam, jó lesz!
a presenterben mi van belül?
úgy tudtam ICs,nem tranyós.K500,canampklónnal is jó párost ad! csak cseréld ki a gyári opampot!még jobban életre kel!
sztem nem szabad végleges véleményt alkotni,hogy nem volt üzemmeleg az erősitő.emiatt nemrég véletlenül vettem egy marantz erősitőt.megegyeztem a tulajjal,h ha legyőzi a rotelt,fizetek.emlékszem,h valami nem volt kóser, de hát uriember állja szavát.
és utóbb jöttem rá,h terhelés alatt kell őkelmét melegiteni,ha csak be van kapcsolva,az kevés...viszont érdekes tapasztalattal lettem tegnap gazdagabb.egyelőre nem tudom megfejteni.
ha az xfi kimenetére a kimber pbj-t kötöm, jobban tetszik,mint az audioquest diamondback asztalin DAC,rotel között meg forditva.másik meg,h az erősitőnek a tömör tápkábel jó, a DAComnak meg a fonott.itthon,nálam.
-
bigmasterg
addikt
Jókor írsz.
Elvileg holnap itt lesz már a Mytek...Mondjuk ha a halide jobb, mint a Lavry beépített USB-je és a mytek dac és fejhallgató erősítő része nem rosszabb, mint a Lavry-é, akkor lehet, hogy mégsem érné meg jobban nekem a DA11.
Már csak olyat kell találnom, aki elcserélné Halide-re a Lupus Junior-t.
(Vagy kp-re megvenné. ) -
bajnokpityu
félisten
laid back.hát igen, a fedett,fátyolos diszkrét megfogalmazása,ami alapvetően hiba.
schawo:hogy oldod meg a jack RCAt normálisan? minden évben készitek egy kábelt,v átalakitót, de olyan jó hangot, mint pl a kimberemmel tudok a hifinél,ilyen módon nem tudtam még.
egyébként idővel minden hifis rájön,h nem a hangszóró,füles a lánc legfontosabb eleme.hanem a forrás.ami manapság a DAC.én az uj DIY DACal vagyok igy.akárhányszor leülök elé, leesik állam. akármit hallgatok róla, annyi újdonság... ezért merem mondani,h a blind is jó zene... -
baluka26
nagyúr
Laid back? Én ezt a kifejezést csak a magasokkal tudom azonosítani. Szerintem a HD650 közepei elég testesek.
Mélyek kontrollálása egy zárt fejhallgatóban kissé nehezebb, mintha kinyitva lenne, nem?
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
A HD600 a HD650-hez képest abszolút nem Sennheiser karakter.
Ilyen tekintetben érdekesség, hogy itthon mennyire nem a Sennheiser vonal az erős. Vagy más az emberek füle itt, vagy kint jobban működik a marketing.
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
audi100td
nagyúr
Én is a laptopot tudom ajánlani, egy ThinkPad X200s-t használok, ennek tényeg semmi hangja nincs soha, pedig engem nagyon tud zavarni ha zajos egy gép, egyedül a 2,5-ös vinyó hallatszik ki, idle ~7 Wattot eszik. Mondjuk ilyet nem találni 130k alatt, nem tudom mennyi a keret. De a T400 is hasonlóan jó, azt néha lehet találni 80-90k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Nekem néha olyan képzeteim támadnak, hogy a basszus minősége+mennyisége szoros összefüggést mutat a jitterrel.
-
contaxg
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Revolut
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest