Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #62161 üzenetére
AMB M^3 ?
-
guppy
őstag
Van valakinek valami jólbevált taobao agent-je ? Csak ott kapható amit keresek.
-
-
guppy
őstag
válasz bkercso #59557 üzenetére
Alkoholos fekete filcre gondoltam én is , vagy majd lecserélni perforált festett lemezre.
erősítésen sokat gondolkodtam hány lépcső legyen és mekkora legyen a mértéke, ráadásul az ellenállás amivel beállítom a bass boostba is bele számít, ha majd olyan forrásom lesz max módosítom, de most a Mytekkel és a K1000-erl nekem a 2,5x is elég
A ledekkel viszont harmadjára is megjártam, most már direkt kis teljesítményűt és fényerejűt kerestem, de még mindig bevilágítják a szobát
-
guppy
őstag
Már majdnem elkészült teljesen az M^3 erősítőm
A 2 kapcsoló funkcióit gondoltam megosztom veletek, úgy se nagyon láttam még ilyet más M^3-as erősítőjén. a jobb oldalival a fesz erősítést lehet állítani, 1x; 2,5x; 5x; Bal oldalival a bass boost-ot, 0dB; 5dB; 10dB; Ha teljesen elkészült rakok majd fel képeket a belsejéről is logoutra
First world problem:egy hétig a DAC fejes kimenetét voltam kénytelen használni, nem hittem volna h ennyire fog hiányozni közben az erősítőm hangja
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz alphamooncam #59014 üzenetére
Köszönöm, pont ilyesmit kerestem!
-
guppy
őstag
Sziasztok!
Sort kerítettem AMB M^3-as erősítőm befejezésére (végre rájöttem h tudok egy 3 állásos kapcsolóval 2 körben 3 ellenállás értéket is beállítani) . Épp a bass boosthoz számolgatom hova állítsam be a görbét, és ehhez kéne nekem segítség. Ehhez a képhez hasonló EQ-t szeretnék beállítani foobarban, h kipróbálhassam h fog szólni, milyen kiegészítővel lenne ez a legegyszerűbben kivitelezhető ?
Szerk: K1000-hez kell majd a bassboost, ellensúlyozandó hiányosságait
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz BigBlackDog #47668 üzenetére
személyes tapasztalat ?
-
-
guppy
őstag
válasz dgyuri0123 #47190 üzenetére
Nézz körül aliexpressen is, kicsit bonyolult keresni, de egész jó üzleteket el lehet csípni, de a szállítási árra figyelj.
-
guppy
őstag
válasz schawo #45557 üzenetére
Egyrészt az 1 nagyság-rendel nehezebb, drágább, és olvastam olyan véleményeket is, h vékony vele a hangja. Továbbá annak nem változtatható az erősítése, legkisebb is 5x, többi fejessel nem is igazán használhattam volna. Meg az M3nak valamennyire változtatható a hangja műv. erősítők cseréjével, és a bassboost is jól jöhet.
-
guppy
őstag
50W-os lengyel trafó, abszolút túlméretett a célra, ahogy a táp hűtőbordája is
AMB M^3-as erősítő, MOSFETek A osztályban működnek (meg az opák is), 27V-os tápról AD8610AR opákkal, relés DC-offset védelemmel, később változtatható erősítéssel (1x/2,5x) és ki be kapcsolható bass boostal, valamint változtatható is (+5dB/+10dB). a bassboostot főképp a K1000-miatt fogom berakni, jelenleg ki van kapcsolva és 1x az erősítés is
részletesebb infók az erősítőről ITT
Anyagárban mindennel együtt nekem kicsivel 100k fölött van, dobozokkal, csatikkal, szállítással együtt
bkercso - Diósdi, ha kész a dobozolás is jöhetsz hallgatózni
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
Végre minden üzembe helyezve, már csak a dobozolás maradt.
szerk: szimpatikus egybe cucc ez az AUNE S16
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
"Total applied 4 pcs exact matching 150W transistors offer the strong power output
Class A output 3500MW at 25 ohm ,drive most headphones can working under pure class A state
40W transformer ,Class A PSU's for DC supply."3,5 GW 25 ohmon, mindezt A osztályban, Budapestet simán kifűti sztem
-
guppy
őstag
ÉLETRE KELT !!!
sajnos az AD8610AR műveleti erősítők rosszak voltak, így most (ideiglenesen) TL081CP-szólnak benne, ezzekkel is elég faszányosan szól, O2 asszem azonnali hatállyal nyugdíjba is vonul
szigma11 és epsilon12 még nincs üzembe helyezve, hiányzik még pár alkatrész, meg a dobozok is, de muzsika legalább már van
szerk: mennyire jó ötlet AD8610AR-t ebayről rendelni, szokták ezeket hamísítani ? vagy rendeljek inkább mouserről ?
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz Azurooandrew #43733 üzenetére
Keresd a hibát a tesztben
"A FiiO Q1 mellé 16-150 Ohm közti impedanciájú fül- ill. fejhallgatót ajánlanak, kimeneti feszültsége (32 ohmos töltéssel mérve) 190 mW."
-
guppy
őstag
Este rendelek mouser-ről, be lehet társulni ha valakinek jell onnan valami, hogy felezzük a postát
-
guppy
őstag
Nincs valakinek egy jó tippje, honnan érdemes vishay-dale CMF típusú ellenállásokat (azok a barnák) rendelni ?
Sajnos pár érték kimaradt a csomagomból, amik nem az alap kit részei ...
U itt, jó-minőségű torroid trafót ? Árwillt és elektrokonthát néztem eddig.
-
guppy
őstag
Tudnátok nekem valami jó kis csatlakozókat ajánlani, tápkábelhez ? 27V DC, és 2A menne rajta át, de nem lenne hátrány, ha 40V-ig lenne hitelesítve. Egy új épített erősítő 2 doboza közé kell, 2db apa és 2db anya. Ha lesz rá igény, erről az erősítőről is készül bogbejegyzés, sok képpel, mint az előző projektjeimről
szerk: nem lenne hátrány, ha a farnellnél kapható lenne, amúgy is rendelek onnan
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
Találkozott már valaki olyannal, h pattan, ugrik a hang foobarral történő lejátszás során (memóriából) ha görgetem a honlapokat ? (operában) prioritást high-ra állítva is kb u olyan (lejátszóét)
-
guppy
őstag
Próbálta már vki működésre bírni ezeket az XMOS USB-SPDIF átalakítókat androidos telóról, vagy tabletről ? Ahogy olvastam, USB audio class 2-t használ, ezért kéne működni neki, de semmi kézzelfoghatót nem találtam róla eddig.
-
guppy
őstag
válasz bkercso #40168 üzenetére
Grat !
Jól néz ki, eddig egy O2 + ODAC + aksit terveztem munkahelyi rendszernek használni, de gyanítom h ez porba veri az ODACot Lesz majd róla előre elkészített BOM amit elég feltölteni csak valamelyik nagyobb kereskedőnek, h ne nekem kelljen összeválogatni az alkatrészeket ? Vagy esetleg egy group buy ?
Mekkora a fesz erősítése ? kapcsolható ?
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #38289 üzenetére
aki DACot keres 100k-ig annak fogom ajánlani kipróbálásra ezek után az Impact Twint, de én maradok a kis Myteknél
-
guppy
őstag
válasz szabolcs1975 #36816 üzenetére
amerikai, keress rá a topicban, elég jó mytek 96
(nekem is ez van)
-
guppy
őstag
Ismer arra vki módot, hogy windows 7 alatt gombkombinációval tudjam váltani melyik az elsődleges hangkártyám ?
-
guppy
őstag
válasz krisztianAMG #35911 üzenetére
Jól sejtem h az ott egy "Krell" KSA5 nyákja ?
-
guppy
őstag
válasz fehér_ember #33820 üzenetére
azokkal lehet állítani a gaint, mekkora legyen az erősítés.
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #33808 üzenetére
Engem érdekelne a KSA5 hangja, így tudok lehetőséget biztosítani h a kaiserrel is meghallgasd
(korábban követtem is a headcase-es fórumot, de a nyáktervek nem akartak elkészülni soha, így fehagytam az építési terveimmel)
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #26427 üzenetére
nekem meglett
-
guppy
őstag
válasz RetepNyaraB #26271 üzenetére
ellentétben a májaddal
-
guppy
őstag
Kéne valami nagyon olcsó fejhallgató erősítő, TV-hez, analóg bemenettel. Lehetőleg itthonról, DIY is jöhet, csak olcsó legyen, és ne aksiról menjen
Ötletek ??
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #26046 üzenetére
de nem is kerül annyiba mint egy mytek, igaz h erősen kompromisszumos megoldás, ot vannak még a hivox cuccok, nem tudom a juniornak va e továbbfejlesztett változata, de az is tudná elvileg a követelményeket, bár én ebben a kategóriában inkább különbontanám a dolgokat
-
guppy
őstag
válasz bkercso #24695 üzenetére
Bkercso & Bodz, köszi a válaszokat , ami azt illeti azóta beszéltem az illetővel, egy műholdvevőhöz lesz, amin van analóg hangkimenet is, tehát sztem ezek alapján a legjobb megoldás vmi olcsó, esetleg DIY erősítő lesz, ilyet még nem volt alkalmam nézni, de sztem ebalyon lesz belőle bőven
-
guppy
őstag
Nah, turkáltam egy kicsit a topikot, és az ebay-t , találtam egy pár megoldást, mennyire van értelme olyat választani amin nem szabályozható a kimenet, mert olyanból csak 1db-ot találtam, és az a legdrágább...
S.M.L. - 12k - szab kimenet, 6,3 jack
noname - 3,5k
MUSE PCM.. - 6k
MUSE mini új - 8,5k
MUSE mini új - 8,5kezek közül melyikért érdemes pénzt adni, ha csak az a cél, h egy olcsó fejessel lehessen TV-zni este ?, melyikkel van talasztalat ?, van e olyan modell amivel van tapasztalat, és kihagytam ?
-
guppy
őstag
milyen dac-ampot lehet ajánlani olyannak akinek csak tv-hez kell, amerihaifocihoz ? (tehát minél olcsóbban), kéne rá fejes kimenet, optikai bemenet, és analóg bemenet (ez kevésbé fontos)
volt vmi amit Bodz dícsért, h anyukájának is azt vette, de nem találom, több javaslat is jöhet nyugodtan
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #24566 üzenetére
A centrance-nak is van egy hasonló, igaz nagyobb, de annyi megér h utánanézz
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #24414 üzenetére
tényleg, bocs
matrix mini-i (usb nem a legizmosabb, de spdif-ről sokkal jobb)
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #24412 üzenetére
Amúgy ha mondasz egy keretet sztem még fog érkezni ajánlás
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #24404 üzenetére
Mytek 96 - csak mondjuk az USB bementet hiányzik, de amúgy hibátlan
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #24187 üzenetére
jó kis esti olvasnivaló lesz
-
guppy
őstag
válasz hifipisti #23939 üzenetére
Farnellnél hogyan működik a kiszállítás, mennyitől ingyenes ?, van személyes átvétel is ? (már régebben néztem az oldalukat de nem sikerült erre választ találnom..)
(#23946) Ribi - akkor jól tudtam , arra jól emlékszem h Magyarországról ilyen 5k-kat számoltak fel rendelésenként ?
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
melyik volt a róla szóló topik amiben lehetett róla tapasztalatokat olvasni ?, tudom h volt már linkelve, csak nem találom
-
guppy
őstag
válasz gyenesmartin #23865 üzenetére
igen, az előző posztomban ott a link
-
guppy
őstag
válasz szaszayanou #23852 üzenetére
az O2-nél azért jobb ami most van neked, de főképp más a hangzásuk (a fejestalin halottak alapján mondom)
szerk: én is a the WIRE re szavaznék, nálam tervben van egy balanced verzió majd (biztos h nem kövi félévben)
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz szaszayanou #23848 üzenetére
Tudok , O2, nah de a viccet félretéve, kb mennyit szánsz a projektre ? Még mielőtt válaszolni tudnál megmutatom én miket nézegettem eddig (mind félvezetős) :
The Wire - több féle kialakításban is [link]
Gilmore Dinalo - u az mint a Gilomre Lite
Gilmore Dinahy - nagy teljesítményű változat, hasonló topológiával, K1000-hez ideális lenne, ha végre elkezdeném
AMB M3 - Ntomkának van ilyen, szereti, de erről az aktív földről nem olvastam valami jókat... -
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #23829 üzenetére
blog jöhet
-
guppy
őstag
válasz <MZ/X> #23798 üzenetére
[link] 58k jelenleg, full legálisan, hozzájuk szóló garival.
sztem igen, de vásárlás előtt ha tudod hallgasd meg, volt már itt akinek nem tetszett (usbről nem a legizmosabb), ha csak usb-ről fogod használni dacnak hrt-k jó alternatívák, őket is szintén ki tudod próbálni otthon tudtommal
-
guppy
őstag
válasz bkercso #23792 üzenetére
igen, az is egy jó opció (sőt ), helyette javasolnám a HD600-at, onnantól már lehet cserélgetni alatta a meghajtást, meg eljárni hallgatózni
szerk: a félrevezetés elkerülése érdekében - a hd600 karaktere nagyon! különbözik az 555-étől, felbontásban, és tisztaságban viszont sokkal jobb
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz <MZ/X> #23785 üzenetére
én merem ajánlani a zerot dacnak, egy jó spdif jelről elég jól tud szólni, de később érdemes hozzá venni egy jó kis fejes erősítőt is, de a lehetőség adott h kipróbáld, sztem tégy úgy. Lehet érdemes hd555 mellé egy usb-s dacamp kombón is elgondolkodni, ha nem tervezed a cseréjét, persze szigorúan kipróbálás után.
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #23596 üzenetére
ok -> "szűk tartomány volt kissé eltalálni az ideálist"
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest