Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
slfln
senior tag
válasz Assdak #18726 üzenetére
Az X-Fi HD USB komoly fogyatékossága, hogy az receiver chipje nem támogatja a szabvány audio 44.1kHz mintavételezést, csak a 48kHz és többszöröseit. A wmp-n azért jön hang mert átmintavételezi 48kHz-re, azt az egy zenét is azért játssza le mert, az valószínűleg 48kHz-es mintavételezésű. ASIO is ezért nem megy, mert nem tudja 44.1kHz-re kényszeríteni a dacot. Ahogy írták, át kell állítani a mintavételezési frekit. Bár túl sok jó nem történik ilyenkor, de legalább fog jönni belőle hang.
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz Fera_27 #12370 üzenetére
A görbéknek nincs igazán baja. A THD az IMD, zaj, dinamikatartomány részek néznek ki alaplapi hangkártya alatti színvonalúnak. De mondom megint ezek csak RMAA mérések.
Mindenesetre aggasztó. Meg külön drivert is igényel, ami ma már nem menő.
Lényeg az, hogy inkább próbálj meg összekaparni szerintem egy HRT MSII-re valót, jobban jársz ( -vadássz használtra).
De az Xfi meg az E10 is jobb választásnak tűnik.(A fordított szöveg sehol nem szól külön a DAC teljesítményéről.)
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz Audison #12355 üzenetére
Bocs, hogy belevauvau és ezek csak RMAA mérések, de ebből már sejthető, hogy a Monitor 01 US-nek igen komoly problémái lehetnek.
-
slfln
senior tag
válasz Degeczi #12279 üzenetére
Még tippként erre gondolok, hogy ilyesmi van nálad is:
"VIRTUAL GROUNDS: It would seem the E10, unlike the Mini3 clone E11, does not use a virtual ground. This makes sense because the virtual ground in the E11 prevents using the USB charging port while using it due to the potential severe ground conflicts. The E10, being entirely USB powered, has to operate connected to the PC’s ground. That said, when I connected the E10 to my grounded Agilent scope it freaked out and had massive DC offset. So while there’s no DC voltage between the USB ground and the input or output audio grounds, the E10 seems sensitive to ground loops. Use extreme caution when using it with grounded equipment."
-
slfln
senior tag
válasz contaxg #12276 üzenetére
A DAC-jaikon egy RCA páron meg egy USB A/B-n kívül más nincs. Azon nincs mit variálni, meg kapcsolgatni.
Ha ennyit adnának el a HS-ből is, akkor lenne dögivel panaszos user a pattogáson át / a nem tetszik a színén keresztül / a miért nincs a talpán gumibigyó / a nem tetszik az elején a szitanyomat, nem értem mik azok a számok k-val a végén ami világít és az minek rá, mert hülyeség / a túl rövid a hozzáadott kábel / miért nincs rajta potméter / miért nem működik az Xboxommal és még sorolhatnám végtelenségig a lehetőségek tárházát.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz Degeczi #12273 üzenetére
1. batch: probléma azzal, hogy nem sikerült sokaknak értelmezni az ábrából, hogy mikor van a bass boost bekapcsolva. Szavazás útján több előlaptervből megválaszottak HeadFi-n egyet, ami rákerült a 2. batchre.
Utána jött az inkompatibilitás néhány nem megfelelő méretű és alakú jackkel, amire sok panasz érkezett.
Sok eladott termék --> több felhasználási körülmény, rengeteg különféle fejes/füles --> több probléma.
Viszont alkalmazkodtak ehhez is és ezért jön a 3. batch.
Szóval nem azt talicskázzák össze, amit a szeméttelepen találtak.(A twitteren alul bal oldalt a 3. van, jobb oldalt az 1.)
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz szilu7 #12229 üzenetére
Lehet én vagyok ilyen szerencsés, de nálam az armatúrás hiperérzékeny DBA-02-n kívül semmi nem zajong. Az is csak őrült, abnormális hangerőn.
Most is lecsekkoltam a K550-el ami ugye egy érzékeny, alacsony impedanciás fejes és totális csend van low gainen 8-as álláson. Az egyetlen erősítő eddig, amit fülhallgatóval is jól lehet használni. A HeadStreamer pl. túlhisselte a DBA-val hallgatási hangerőn a zenét. Fejesekkel ott se volt semmi problémám.Degeczi: Ez a felvétel magában egy teljes katasztrófa. Tényleg pattog, de ezt nem az E10 csinálja, a felvétel ennyire rossz. (Megnéztem mással is.)
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz dudika10 #12152 üzenetére
Ha rákeresel mondjuk úgy, hogy "change in sound level can be detected" akkor több helyen is feljön a 3dB és az is alig.
Csupán saját megfigyelés, de a 2dB-t is elég sok ismétlésre és tesztjelekkel sikerült belőni. Zenével ez persze több lesz.
Aztán pl. ott van a hangnyomásszint különbségek érzékelése különböző frekvenciákon még. Minden másképp változik, ezért (is) veszélyes arra hagyatkozni, hogy én belőttem fülre aztán az úgy van és tuti jó.(#12158) Ear001: Mikrofonnal felveszem? Utána meg mondjuk spektrumon visszanézem a két forrás között rögzített hangerőkülönbséget. Házi módszerrel így.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz Ákos97 #12147 üzenetére
Remélem te is érzed, hogy ezek a mágikusnak vélt dolgok rémesen könnyen megindokolhatóak. Hangfalról hasonlót reagáltam volna mint deadzone.
Nem röhögök, de az azért ironikus nem, hogy két forrás között eddig ilyen "jegyzetelhető" különbségek voltak, két eltérő fejes között, amik sokkal jobban hatással vannak a hangra, azok között meg semmi.
Bár már látom az ellenérveket is másoktól: - gyors váltást az agy kompenzálja, -ennyire rossz volt a Canalot, - kedvencem: együtt kell vele élni hónapokig és várni míg kihallod. - nem volt bejáratva a (tetszőlegesen behelyettesíthető akármi) etc...Az ilyen verbális úton való raktározásból születnek a jól ismert audiomítoszok.
#12149:
Na látod pont a memóriám az, amire az utolsóként hagyatkoznék.Megpróbáltam számtalanszor. ~2dB pontossággal tudom belőni fülre. Ez még mindig elég arra, hogy amelyik hangosabb, azt jobbnak halljam zenével és mindig a hangosabb fog nyerni.
"Ez egy építő jellegű tanács": Legyél tisztában azzal amiről meg akarsz győzni, mert megint hülyeségeket írtál. "Persze nem beszólásból, csak észrevételből mondom."
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz Ákos97 #12145 üzenetére
Téged elég könnyű meggyőzni még.
Ha már az alkalmazkodásnál és emlékezésnél járunk: miért gondolod úgy, hogy (tegyük fel azonos zenével) különböző hangerő mellett és sok eltelt idő után képes vagy különbséget tenni két forrás között? Főleg olyan téren, mint pl. részletesség, kiemelés egyes frekvenciákon, vagy akár az általad emlegetett dinamika. -
slfln
senior tag
válasz contaxg #12139 üzenetére
Hangerőkülönbség. Vagy az egyik sokkal gyatrább volt.
Ákos97: Fogadni mernék, ha éjszaka észrevétlenül adnék mondjuk 60Hz-re +3dB-t egy szoftverrel a zenédhez lövésed nem lenne róla, mert az agyad alkalmazkodna hozzá. Olyan drasztikus különbségek, amikről te beszélsz, főleg ilyen árú termékeknél nem léteznek - vagy igen komoly tervezési hibáik vannak.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz contaxg #12134 üzenetére
Hihetetlen boldog vagyok és áldottnak érzem magam, hogy ezzel a fogyatékommal élhetek. Rossz lehet neked.
Egy különleges képességem sincs... Főleg nem ilyen ritka.
Bár egyszer megettem 12 virslit, az már nem rossz szerintem.
Meg tudtam 75cm-t bunnyzni 24" kerekű bicóval még 4 éve.
Úgy látszik a még gyúrnom kell, ha ki akarom hallani a semmit.[ Szerkesztve ]
-
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #11438 üzenetére
Akkor biztos nem azért vannak a kiemelt szponzorok között az oldalsó banneren és a headfonia sem kap jutalékot minden amazonon eladott Asgard után. Tuti nem azért pusholja Mike annyira... de legalább bevallja.
"If you would like to support Headfonia and send some money our way, you can order through Amazon.com as we get some commission from every purchase."
Ahogy mondtam, nekem mindegy. Nem akarok fölöslegesen érzelmeket felkavarni. Mindenki használja azt, ami tetszik neki.
Én inkább hiszek egy mérnöknek, mint egy marketing szakembernek.
Ha valaki egy nagyszerű torzítást hall jónak vagy jobban tetszik neki a kommersz whisky és azt élvezi maximálisan, akkor ez van, én megadom magam.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #11436 üzenetére
Engem annyira nem izgat. Nekem elég az, hogy az E10-el nincs nagy gond ott, és arra, ahol nekem kell.
Ha emlékszel a Schiit miatt dobták ki a head-fi-ról, mert az Asgard pukkantgatós problémáit fejtegette éppen, ami nem tetszett a kedves jól tejelő szponzornak.
Ennek ellenére szívesen megmérné "a poén kedvéért" azt írta korábban.
Ha Jason tökös gyerek lenne ezek után már küldött volna neki egyet igazolni a korrektségét a termékének, de tudja jól, hogy az SE erősítője objektívan nem szerepelne jól. -
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
Bocs, ez pongyola volt.
Azért tettem hozzá, hogy természetesen a 24 bites zenénél, ha lehúzod a digitális hangerőt, akkor az már nem lesz annyi és kevesebb információ jut el a DAC-ig.
Az meg már más kérdés, hogy hallod-e egyáltalán a deficitet.
Lsd. az AES cikkek között a 2007-ben publikált több évig tartó E. Brad Meyer és David R. Moran nevéhez fűződő kutatást, amiben igazolódott, hogy normál körülmények között semmilyen előnye -lejátszáskor- a 16/44.1 feletti bitsűrűségnek/mintavételezésnek, mert az emberi fülnek egyforma lesz.
Többek között ennek a kutatásnak is az eredménye az SACD/DVD audio bukása.
Mielőtt jönne a kérdés: persze ugyanazok az anyagok, amiket kiadtak így máshogy fognak szólni, mert belenyúltak keveréskor. Ha (jól) visszaalakítod 16/44.1-re nem fogsz különbséget hallani.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
A 24 bit nem csak a 24 bites zene miatt "jó".
Van egy sokkal fontosabb előnye:
A nélkül változtathatod viszonylag széles tartományban digitálisan hangerőt, hogy az bármilyen hatással lenne a hangminőségre vagy változtatna az eredeti bemenő adaton. (16 bitnél --/-- amúgy meg a 16/44.1 többször is bebizonyosodott, hogy az ember számára teljesen transzparens.)[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
"I just finished testing the E10 and it's fairly respectable. The max output is around 2.5 Vrms which is borderline for your HD600's depending on how loud you like to listen and what sort of music you listen to (see my More Power article). It also hates 24/88 content. But, if you can live with those limitations, it's a relative bargain."
(A TE7022L nem támogatja a 24/88.2kHz-et)
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #11276 üzenetére
Ehhez tudni kéne, hogy a Bifrosttal az Asgard abban az állásban mennyit ad le 300ohmba.
Ákos97: "De több kell".
DT880/250 - P 90dB SPL-hez: 0.38mW; 0.299 Vrms
HD650 - P 90dB SPL-hez: 0.13mW; 0.205 VrmsA 880/250-nek 3x akkora teljesítmény kell ugyanahhoz a hangerőhöz.
Az optimista Furutech gyári adatokat meg hagyjuk inkább.
(#11280) baluka26: ? ... ! ---> jason@schiit.com
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #11273 üzenetére
Azt hittem ezen már túl vagyunk. Azt próbáltam bemutatni, mire elég az E5 és mire "elég" a Lyr 6W -ja. Nem mondtam, hogy elég hozzá.
Ő ezért mondja, hogy nem elég hozzá. Azokkal is számol, akik szeretnék felrobbantani a fejüket halkra kevert klasszikussal. Nekem például semmi szükségem 115dB peakre, mert az E10-et a 880/600-al napjaink zenéjével low gainen 3.5-ön (8-ból) hallgatom. A HD600 akkor ~3-mason lenne kb.
Ha megnézted az excelt, amit csináltam láthattad szemléletesen is, hogy milyen nevetséges teljesítmény kell szinte minden fejesnél a 90dB-hez. Utána pedig a logaritmus sajátosságai miatt milyen teljesítménynövekedés kell pár dB növekményhez.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Nemrég írta (utolsó hsz. perpillanat) NwAvGuy:
"...The weak area in many products is the headphone output more so than the DAC. For example, the 10 ohm standard output impedance of the DACport (you have to pay extra to get a 1 ohm output) can cause audible differences with many headphones. With the HD600, however, even the 10 ohm DACport will be OK. The E10 doesn't have enough output for many headphones, including your HD600s. The O2 (or ODA) solves the headphone problem for nearly any headphone you might want to use now or in the future.
As for DACs, I'm not done measuring the E10, but what I've seen so far is at least respectable. I would rule out the E7 as it can only do 16 bit audio. Based on other reviews, the HRT it's also respectable. The E10 and HRT are right around the point of diminishing returns and the least expensive DACs I know of offering 24 bit over USB.
Without running blind tests I can't say for certain the E10, HRT and DAC1 would sound the same in blind testing but I suspect any differences would be much less significant than many would expect. The plan is for the ODAC to perform at least as well overall as the E10 and HRT and it will be blind tested against the Benchmark DAC1 and likely other more expensive DACs. And, best of all, it can be packaged with a very solid headphone amp--something that still eludes nearly all the similarly priced competition."
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz contaxg #11229 üzenetére
Fogalmam sincs.
A specifikációk semmitmondóak, a doboz meg szép és úgy látom hájend' súlyú is - 30kg.
32ohmba 100mW? Ennyit egy FiiO E11 is tud a telefonakksijáról.
Először rá kéne dugni műszerre megnézni, van e köze egyáltalán nyomokban a valósághoz. Kétlem.
Ha van akkor meg nem hiszem, hogy komoly különbségek vannak.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz Deadzone41 #11221 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad.
10-es mintánál min. 9 találat kellene ahhoz, hogy egyértelmű különbségről beszéljünk. Kíváncsi vagyok lenne-e olyan környezet és van-e olyan ember, aki a két DAC-ot vakon meg tudja különböztetni.A hangsúly a tökéletesen egyeztetett hangerőn van. A legtöbben lusták ahhoz, hogy ezt beállítsák.
Így viszont a két eszköz összehasonlítása nem ér semmit.Ha már vakteszt: nemrég megjelent egy publikáció egy érdekes kísérletről, ahol vérprofik különböző hegedűk hangját próbálták felismerni, köztük pár méregdrága Stradivariussal.
Ismét bebizonyosodott, mennyit jelent az elvárás és a valamibe vetett hit. -
slfln
senior tag
válasz MC Pite #11201 üzenetére
(PM-re)
A Creative tud jó DAC-ot csinálni, az X-finél az erősítő rész lehet a kérdőjel szerintem.
A Fubart és a Pro-Jectet én kerülném, már papíron sem szimpatikusak. Az előbbit "lényegében" a kutyacica-nyau-vau-val járó hatalmas cool-factor miatt, ami ápol és eltakar, az utóbbit meg azért, mert egyszerűen elhaladt felette az idő.A FiiO szerintem jó, ha nem nagyon halkra kevert klasszikus zenét akarsz hallgatni valami nehezen hajtható fejessel, és ennyi a keret, akkor ezt vinném. A mérések még mindig nincsenek kint. : / Ha e mellett teszed le a voksot, akkor érdemes várni, mert a következő szállítmányokban majd cserélik a jacket.
Ha meg tudsz még összekaparni egy kis pénzt, akkor a technikailag stabilabb lábakon álló HRT-t vinném gondolkozás nélkül. Mondom ezt mindenfajta befolyásoltság nélkül.
Mással jelen pillanatban (én speciel) nem foglalkoznék. Nem azért, mert ezek vannak/voltak most nálam, hanem azért, mert nem tudunk jobbról ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Nem is ide akartam és dupla is lett. Fantasztikus.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Tyll korábbi, bejáratással foglalkozó cikkének folytatása.
Úgy néz ki az IMD-n kívül túl sok minden nem történt a 331 óra alatt."If they sound lousy out of the box, but they start sounding a lot better as you listen to them over time, it's your amazingly versatile brain figuring out how to cope with the world.
The miracle is in your head ... not in the headphones."
-
slfln
senior tag
válasz contaxg #10993 üzenetére
4300$-ért nem tud PC-ről zenét sztrímelni USB-n, csak pendrive-ot olvasni (egyedül wav támogatott ?!) meg Epölt dokkolni?
Kár, pedig hihetetlen nagy alkalmi vétel lett volna ez is. Így most nem tudom meghallgatni semmin az új 32bit/768kHz-en felvett Commodore 64 játékok alól kimentett zenéket.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Óóóó, ez már bitszámban felülmúlja a másik kedvencemet, a Phasure NOS1-et. Az 24bit/768kHz-et tud async USB-n. Igazi ultragigameperhájend. Csak 3320€.
Az XXHighEnd - Ultra HighEnd Audio Player szoftver hozzá 100$-ért meg kész ajándék ennyiért.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bigmasterg #10911 üzenetére
WD-40 után valószínűleg elköszönhetsz tőle örökre.
Itthon ami kapható pl. a Cramolin kontakt javító cuccai, vagy a CAIG-nek is van ilyen terméke... de majd ajánlanak mást is biztos. -
slfln
senior tag
válasz bkercso #10767 üzenetére
Nem szabad? A legtöbb normális DAC nem száll el a 0 dBFS jelnél. Mi lesz akkor a bitpontos lejátszással és a dinamikatartománnyal? Ha ilyen van, akkor ott valami komoly gríz lehet a gainnel...
Jobban megnézve a Toccata mérései a szerencsés pillanat ellenére annyira nem jók. Főleg az az 50Hz-es hálózati zümi néz ki elég furán ott alul, ami már egy érzékeny iemmel hatalmas búgás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
A D5 rosszabbul szerepel, mint a legtöbb alaplapi hangkártya. Ezek a hibák könnyedén kihallhatóak.
(#10724) bigmasterg: Neked még nem volt olyan érzésed a mostani rádiós slágerlistákat hallgatva, hogy ugyanaz a szar szól már egy órája?
-
slfln
senior tag
válasz Deadzone41 #10704 üzenetére
Előállíthatsz olyan körülményeket is, hogy ne tűnjön kontrolláltnak a teszt és ne ezen feszengjél, hogy koncentrálnod kell.
Például tedd le a cuccokat az asztal mellé mondjuk - vagy oda, ahol nem látod - és kérj meg valakit, dugja be valamelyiket. Hallgasd meg azt a 2-3 számot. Aztán kérd meg újból a segítőt, hogy vagy váltson, vagy hagyja úgy az egészet és hallgatózz megint.
Ha már kis minta (2-4) is bukó, akkor az túl sok jót nem jelent.bigmasterg: Verébre ágyúval?
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #10695 üzenetére
Ha az utolsó DAC-od eladása után ennyi idővel is új részleteket sikerült meghallani az 1000x hallott Bloc Party számokban, akkor nem fog gondot jelenteni csupán pár másodperc elteltével felismerni egy gyökeresen más forrást.
Nem kell ugyanoda tekerni. Kivágsz egy 30mp - 1perces részt, amit betanulhatsz és az megy párhuzamosan a két gépen.
A mintát lenyomhatjuk 20-ra is.
-
slfln
senior tag
válasz bajnokpityu #10676 üzenetére
Kedves István!
Szívesen látlak az aranyból kiöntött és mindenki tapasztalatát túlszárnyaló, 99%-os pontosságú füleddel egy egyeztetett hangerős vaktesztre! Idő mint a tenger, ez nem akadály!
Valamint várom sok szeretettel az első cikkedet is, ami felett lehet másnak is hőbörögni - és nem a helyesírási hibákon.baluka26: Teljesen félreérted. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy tanulmányozd át jobban. Ki lehet belőle olvasni, hogy ugyanazt, vagy nem ugyanazt hallja. Ez is lett volna a cél.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Úgy érted, hogy ugyanazt a rendszert hallottad gyengébbnek? Túlságosan belenagyítottam
Igaz, a jó kedv sem indokolja, hogy valami jobban szóljon.baluka26: És ha elolvastad, akkor ez is ott van, ezt (is) figyeltem. Nem azt mondtuk be amúgy, melyik szól, hanem azt, hogy ugyanaz e, vagy mást hallunk! A jegyzőkönyv kitöltéséhez van megnevezve az eszköz csupán.
Öhmm... nem tudom ilyen elvárásaid vannak a hangerővel, én nem szeretnék közel süket lenni 40 évesen.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bkercso #10659 üzenetére
Én is legitim dolognak tartom a meghallgatást. Ha azonban jelentős különbségek lennének egy gyors A-B-val is ki kellene tudni szűrni, ha probléma van vagy szignifikáns különbségről van szó. Az olyan hibákat is mint a fázistorzítás, ami fáradékonyságot sok estben fejfájást okoz, valóban csak idővel lehet meghallani. Volt sajnos ilyenhez már szerencsém és eleinte nem értettem, hogy mitől érzem leterheltnek magamat és mitől fáj a fejem már fél óra után, ha azt hallgatom... pedig jól szólt.
Egyik eszközzel sem éreztem ilyet 3 nap után sem, így ezt ezzel kizártam.
Írtam is, hogy én ettől ezzel többet foglalkoztam, mint egyesek gondolják.A teszt nem 4 percig tartott, ahogy ez ki lett itt találva. Személyenként ~1-1.5 óráról van szó és ez csak az éles teszt. Előtte volt lehetőségük csak a számot betanulni és utána az egészet látva, majd nem látva próbálták megjegyezni, melyiknek 'milyen hangja' lehet.
Én két napig készültem rá.A jó mérések még nem biztos, hogy jól szólnak gondolatmenetedhez csak annyit fűzök hozzá, hogy a DAC1 kiválóan szerepelt minden mérésen. Az audiofilek pedig egybehangzóan áldják és dicsőítik azóta is a hangja miatt. Hozzáteszem, hogy ez az egyetlen normálisan dokumentált és mért eszköz, amit jelenleg ismerünk.
A vaktesztek pedig igenis legitim dolgok. Amíg az agyad a szemeddel párosulva ennyire befolyásolja a füledet, addig ez az egyetlen tisztességes módja annak, hogy valós eredményekkel szolgálj. A vakteszt önmagában nem objektív! "Az eljárástól lesz objektív" - de valóban, ez egy szerencsétlen elnevezése a dolgoknak. Valójában ugyanúgy a füledre hagyatkozol ilyenkor is, csak a többi manipulátort kicsukod.
A "hosszan kell hallgatni, és otthon"-ra visszatérve: Nem egy tanulmány szólt már arról, hogy azonos dobozban hazavitt különböző - normális!- termék hetek után sem szólt máshogy. A legnagyobb összesítés erről itt van.
Ha tudod mit hallgatsz hosszú távon, akkor az ugyanúgy hiteltelennek mondható, mint a vakteszt. Végül is akkor is ha nem tudod, de az egyikről mondjuk jobbakat olvastál, mint a másikról közben az erősen hat tudat alatt.
Példaként lásd a tegnapi Tiloson ment hifi vitában, amikor behülyítették a népet, és a mindenkinél rosszabbiknak ismert márkájú készüléknek volt jobb képe, amikor nem tudták melyiket nézik.
Ilyenkor már ugyanis a hangulataid, a környezeted, az hétköznapokon ért hatások is befolyásolják a megítélésed. Ha azon a héten amikor A-t hallgattad megdöglött a kutyád, befizettél 45 csekket, elromlott a kocsid akkor azt rosszabbnak fogod hallani, mint B-t a következő héten, amikor is megjött a fizetésed, 3-masod volt a lottón és sikerült venned egy rég áhított könyvet...Nem akartam megtéríteni, meggyőzni senkit. Csak arra akartam volna ösztönözni az olvasókat, hogy néha használják a fejüket és ne higgyenek el mindent, és mindenben, ami előtt nagy árcédula csücsül.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bajnokpityu #10646 üzenetére
Várható volt.
Mindenki süket volt, hülye és szar zenével teszteltünk, de te bezzeg...
Milyen 'láncról' hadoválsz? Milyen kábelekről? OMFG! Felfogtad miről van szó és mennyi időt szántam pl. én erre? -
slfln
senior tag
válasz bajnokpityu #10639 üzenetére
Nézd, veled tökéletesen fölösleges vitatkozni, mert többször is bemutattad, hogy képtelen vagy rá. Itt egyedül én próbálok válaszolni a kérdéseidre.
Érvelek, alátámasztom amit mondok, linkelek, hivatkozok, számolok...
Te pedig arra vagy képes, hogy elküldesz 'olvaaa inlabbolni' és próbálsz más embereket magad mellé állítani, hátha beugranak a száguldó marhavagonodba.
4 napja nem bírsz egy könyv címet, vagy egy linket adni nekem, mit kellene tudnom a 'memoria torzitasrol'. Pedig szeretnék tanulni. Akár tőled is. Nyitott vagyok rá.
Bejössz, beugatsz valami totálisan értelmetlen zagyvaságot, amit 345-féleképpen lehet értelmezni, mert se eleje - se vége és csodálkozol, hogy nem fogjuk fel.
Az agresszióra és korlátoltságra pedig az imént mutattál példát saját magad.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz bkercso #10621 üzenetére
Ne haragudj, de még mindig nem értem, miért nem jó.
Az RMS definíciójából ---> Pavg = Vrms^2/R és ebből számoltam a db SPL peaket. -
slfln
senior tag
válasz szakibá... #10616 üzenetére
Hogy alátámasszam és továbbfűzzem a kitűnő gondolataidat hivatkozok példával és forrással.
Az 1980-as évek közepén Bob Carver (<--- a történetről bővebben a link alatt) csinált egy nagyon jó kísérletet.
A kísérlet lényege, hogy megmért egy hihetetlenül drága csöves Conrad Johnson erősítőt teszt jelekkel, lemásolta a csöves erősítő torzításait és implementálta azokat egy tranzisztoros erősítőbe.
Az így létrehozott erősítőt senki nem tudta megkülönböztetni az eredetitől, miközben annak az ára pl. csupán töredéke volt az eredeti csövesnek.Sajnos a hatalmas 'audiofil ködben' ez nem igazán talált megértésre és sokan fel sem fogták, mit is csinált.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Igen, ez lenne a lényege végleteikig leegyszerűsítve.
Sajnos a dolgok nem ilyen egyszerűek, mert rengeteg buktató van. Annak viszont, hogy valamit máshogy hallunk, annak a fizika törvényeivel jól magyarázható okai vannak, amitől nem szabad elzárkózni.
Amíg nincsenek részletes mérések mindenről, és a gyártók az embereket tökéletes sötétségben tartva hamis és teljesen használhatatlan specifikációkat adnak meg, addig maximum találgatni lehet, miért van.contaxg: Elképzelhető, hogy ennek ellenére mégis van olyan körülmény, ahol lehetne észlelni különbséget... de ahogy írtam is, egy egyeztetett hangerős vaktesztet én kétlem, hogy túlélne.
[ Szerkesztve ]
-
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #10605 üzenetére
A Lavryról...
Érdekelne, hogy megnézte e valaki, mi is az az elvérzés egyáltalán?
Úgy látszik nem.
A fül igen gyenge alacsony frekvenciás torzítások meghallására. 40Hz alatt hozzáadott torzításokra tulajdonképpen tökéletesen érzéketlen. [link]
Ezen a képen a 60ohmos fejhallgatóval - 500mW van.
A Lavry a [Unit 3] a lila.
Nézzük a torzítást 400Hz-en --->-90dB, azaz 0.0031623%
Nézzük 20kHz-en ---> -82dB, azaz 0.0079433%Ez szinte lehetetlen, hogy egy vaktesztet túléljen a Benchmark ellen.
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #10605 üzenetére
Ezt sikerült lederiválni belőle, hogy a K1000-hez bármi elég?
Amúgy hány működő K1000 lehet még a világon, és ehhez hányan keresnek még erősítőt vajon?Feladom.
Milyen torzítás? Mitől lenne másabb, mint egy másik 50ohmos fejesbe adott torzítása az E5-nek?
Megint a headfion betanult szöveget mondod vissza és ismét te is leírod, milyen amikor alulerősítve van valami és vágja a csúcsokat. Csak az a baj, hogy szó nincs ilyenről.
Az E5 Oohm közeli kimeneti impedanciájú. Mitől kellene változnia a fejhallgató frekvenciamenetének?Ha egy 50ohmba 15Vrms-t tudó erősítőből veszel ki 1Vrms-t vagy egy olyanból ami csak 1,5Vrms-t tud, akkor egyedül az dönt, hogy ezt a teljesítményt milyen minőségben adja le. Nem pedig az, hogy még van mögötte 15x annyi teljesítmény. Szólhat sokkal jobban a kisebb is.
A Lyr fő eladási pontja azt mondod az, hogy 6W-ot tud 32ohmba. A hatalmas varázserővel bíró fantasztikus Jason mivel indokolja azt, hogy megvetet veled fölöslegesen egy csomó gaint?:
"Why not? If everyone wanted polite little low-power headphone amps, this would be one awfully boring world, wouldn’t it?"
Unalmas lenne, ha tudnám kezelni a potmétert rajta? Jéé! Tényleg, inkább szívok! Megveszem ezt a szart! Megveszem a sokkal drágább túlméretezett alkatrészeket is vele, mert... minek is? Mert semmi szükségem nincs rá?!
- A te porszívód hány wattos?
- 1800. Miért, a tiéd mennyi?
- 15000! Ha feltekerem csutkára, felszívja a 4 személyes kanapét a másik szobából a szalagparkettával együtt.Nézzük meg tudnál e süketülni a HE-6-al könnyedén a Lyren, mert az biztos, hogy a fejhallgatók 99.5% a poti alsó 1mm-én gazdálkodna csak.
A teljesítmény tehát 6W 32ohmba. Természetesen az lenne a legjobb, ha meg tudnád kérdezni ez mennyi 50ohmba, mert így csak közelítek.
Ekkor a fesz
Vmax = Gyök(Leadott teljesítmény [W]*Terhelőimpedancia) = Gyök(6*32) = 13.85Vrms
Nagyon kicsi a kimeneti impedancia, ekkora feszt kellene tudnia 50ohmba is.
Akkor,
P = (Vmax*Vmax)/Fejhallgató impedanciája,
P = (13.85*13.85)/50 = 3.85WA maximális hangerő:
dBSPL = 83.5+10*log(3850) = 119.5dB SPL azaz a dobhártyaszaggató, azonnali halláskárosodást okozó hangerő. Mindezt az egyik legnehezebben hajtható fejhallgatóval, amit jelenleg kapni lehet.
Bőven elég 110dB SPL is a nagyon széles dinamikatartományú klasszikus zenéhez is.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #10602 üzenetére
Kollégát idézem: "olvaaa inlabb utana" !
OK, nézzünk egy extrém példát, hogy lásd a 'legrosszabb' esetet a 'legnevetségesebb' erősítővel, ami csak van.
Tyll mérései szerint a HiFiMAN-ek közül a HE-6 a legnehezebben hajtható.
83.5dB/mW (<--- remélem a HiFiMAN így adja meg) érzékenység, 50ohm.Számoljuk ki, hogy egy atomgagyi FiiO E5 milyen hangosan tudná probléma nélkül meghajtani.
Az E5-öt nevezhetjük ideális feszültségforrásnak, egy gyengus akksiról kapja a tápot és bármilyen impedanciába tud neked 1.2VRMS-t beleköhögni.
Mennyi lesz ez 50ohmba?
P = (Vmax*Vmax)/Fejhallgató impedanciája,
P = 1,2V*1,2V/50 = 28,8mW
Milyen hangos lesz?
dBSPL = Érzékenység dB/mW-ban megadva + 10*log(Pmax [mW])
Ez, ha jól számoltam ezen a hajnali órán, akkor 98.1 dB SPL
Ez mire elég?
Ha nem akarsz idejekorán a süketek klubjához csatlakozni, akkor 90dB SPL alatt kellene zenét hallgatnod. Mivel ez szinuszra lett számolva, zenénél kevesebb lesz, de arra pont elég, hogy a Bloc Party-t ~ élvezhető hangerőn tudjad hallgatni vele.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #10600 üzenetére
Mégis... mihez kell neked a 6W? Felrobbantani valamit?
Átgondoltan? Ennyi hitet tenni egy emberbe, aki a "szarral viccelődik", amikor a termékeiről beszél...Tyll minden mérésnél a jobb alsó sarokban írja, hogy mennyi kraft kellett a fejesnek a 90dB SPL-hez.
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #10596 üzenetére
Jó sok negatív visszacsatolással meg lehet csinálni a csöves fejhallgató erősítőket is nagyon alacsony kimeneti impedanciára. / - akár negatívra is/
Ez jó is mert csökken a torzítás, csökken a zaj, és változnak a ki és bemeneti impedanciák......és gyakorlatilag eltűnnek a páros felharmonikusok, amitől annyira egyedien szólnak a csövesek.
Szóval beleöltél csomó pénzt a nagyon bonyolult áramkör megtervezésébe és reménykedhetsz, hogy nem csesztél el semmit... végeredményben pedig sikeresen megközelítetted így egy tranzisztoros erősítő teljesítményét nagyságrendekkel több pénzért.
Nice work!
Ortho? A K701-nek háromszor annyi kraft kell 90dB-hez, mint az LCD-2-nek.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bigmasterg #10585 üzenetére
Ehhh... az csak a hab a tortán.
de inkább azért, mert:- Sehova nincs szükség ekkora feszültségre
- Mindegyiknek borzalmasan magas a kimeneti impedanciája, ami minden fejhallgató frekvenciamenetét -még a magas impedanciásokét is- széjjelbarmolja
---> + a 0-át közelítő damping
- Mocskosul torzít
- Sávkorlátoltak
- A hatalmas gain miatt használhatatlanok mindenhez[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bajnokpityu #10582 üzenetére
"csak nem akarod megerteni, h mit mondok. utoljara, es ha nem hat nem."
^
I
Örülök neki, hogy végre van valami, amiben egyet értünk, én is ugyanezt gondolom.Igen vannak olyan esetek, amikor a diszkrét kapcsolásnak van értelme... de kb. csak akkor ha nagyobb, mint 8VRMS, vagy több, mint 300mA kell.
A jelenleg piacon lévő fejhallgatók közül egynek sincs szüksége sem ekkora áramra, sem ekkora feszültségre, hogy meg bírjanak szólalni.
Normális körülmények között viszont semmi szükség rá, mert a 0.5$-os műveleti erősítő is megoldja a problémát.
A DAC1-ben korábban pl. tudod mi volt? Ez. (Nem azt jeleni, hogy nincs pocsékul mért műveleti erősítő!) Igen, egy 100Ft-os műveleti erősítő, aminek már csak az árától feláll az audiofil közösség hátán a szőr... és ilyennel van tele az összes mixelőpult is pl.
Nem azért mert olcsó, hanem azért mert jó és egyszerűen nem kell jobb.
Mivel a műveleti erősítőket - amiket lehetőleg nem Kínából kell venni- igen pontos gépekkel, nagy minőségellenőrzés mellett gyártják, egyszerűen nincs értelme diszkréten megépíteni ugyanazt drágábban. Semmi mást nem csinálsz, csak bajt magadnak, mert nagyobb a hibázás lehetősége és még több alkatrész kell, nagyobb PCB stb.Vannak normálisan megépített és tesztelt diszkrét erősítők, mint pl. a Violectric cuccai, amit meg mernék venni, de az árán is látszik, hogy az nem olcsó mulatság.
Egy ebayes diszkrét erősítő Kínából aprópénzért... hát kb. sejthető mire kell számítani, ha rádugod egy műszerre. (A nem műszerrel kell zenét hallgatnit, most hagyjuk ki, ha lehet).----
Legalább valaki megmérte. Majd a konkurencia válaszol... ha tud.
Hiába 'olvaaa inlabb'-olok, nem találok semmilyen szakirodalmat a 'memoria torzitas'-ról. Tudsz dobni egy linket?
baluka26: Sajnos nem értem miről beszélsz. Nem ítéltem el az egészet. Azt a párhuzamot találtam viccesnek, hogy a 'diszkrét megoldás legteteje' szerepel éppen ilyen mérésekkel.
Huhh... ajajj. A csöves egy életforma. Tudod, olyan mint a veteránautó. Pocsék műszaki tartalom, de nagy báj.
Nem azért drága mert jó. Azért drága, mert minden hozzá kapható alkatrészt már a 'nyüvek rágják' régen és mocskos nehéz beszerezni... Kereslet-kínálat...Vagy ha mégis olyan jó, akkor mutass egy stúdiót, ahol van elektroncső.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bajnokpityu #10580 üzenetére
Természetesen... nincs.
Az én válaszom úgy sem lesz elég jó, így engedd meg, hogy pont Dan Lavry szavait idézzem:
"The fact is, an OPamp that works great in one circuit may be bad for another and visa versa, a cap that works great to filter RF may be the worse choice for sample hold and visa versa.... "
Amúgy vicces, hogy ezt mondod, ugyanis a DA10 fejhallgató erősítője éppenséggel diszkrét...
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz contaxg #10573 üzenetére
Nem mindegy? Ha ennyi pénzért csak fícsör funkciót tölt be, akkor minek rakják rá? Főleg a Grace... és írja rá, hogy "Reference headphone amplifier"... <--- látod ők így kezdik.
Bár ezek az M902 mérési lehetnek. A M903-ban elvileg már átgondolták és más van.
Szóval nem vádaskodok, nem kell félreérteni.600ohm egyszerűbb terhelés ezeknek, mint 60ohm.
Ebben a gazdasági helyzetben... ilyen árfolyamokon... pfff...
Amúgy meg nem adtál árajánlatot azóta sem. Azóta volt egy eladó itthon, de nem sikerült megegyezni vele. Inkább megvárom az ODA és az ODAC-ot.baluka26: Pedig a Grace is jó ideje jelen van a profi iparban és együtt szokták emlegetni a Lavryval és a Benchmarkkal.
Igen, csak 60ohmba van. Vagy alacsony impedanciás fejhallgatók nem számítanak? Ne felejtsd, hogy a legtöbb professzionális felhasználást megcélzó fejes 50-80ohm körül van!
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #10571 üzenetére
Gondolod, hogy van pofája fars eredményeket publikálni? Vagy reszkírozni a cég hírnevét ilyen ostoba húzással?
Meglátjuk, hogy a Grace és a Lavry fog-e válaszolni erre. Ha ezután csak lapítanak a fűben megszeppenve, akkor egyértelmű a szitu.
Azért az érdekes, hogy egyikről sincs publikált mérési eredmény sehol a Bencmarkon kívül, nem?
Biztos a másik kettőnél is porosodik a sarokban egy Audio Precision System 2722. Dugják rá és cáfolják meg (végre).
-
slfln
senior tag
John Siau a DAC1 egyik tervezőmérnöke nemrég publikált egy cikket mérésekkel, amiben megnevezés nélkül bemutatta 2 'konkurens cég' papíron tökéletesnek tűnő termékének teljesítményét, ha azok 'valós' terhelés alatt, normális hangerőn történtek volna.
Az egészben a hatalmas fricska a cikk végén van, ahol megadja a másik két termék MSRP-jét.
Rövid keresés után bárki megtalálhatja, hogy a 2. a Grace Designs M902, a 3. pedig a Lavry DA10... -
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
Teszt hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz Tomi_Sci #10376 üzenetére
Várd meg, amíg Nwavguy publikálja az ODAC tervét!
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz Deadzone41 #10182 üzenetére
-
slfln
senior tag
Egyszerűen érthetetlen, hogy hogy lehet kevés a magas a 880-ban, amikor gyakorlatilag arra építkezik. Világos, magas centrikus és ezt velem együtt pár százezer ember is megerősítheti neked. Vagy abnormális mértékben EQ-zol -annak ellenére, hogy állítod, hogy nem- vagy fogalmad nincs mi az a magas tartomány. A DBA-02-n kívül gyakorlatilag minden sötétnek tűnik mellette.
Fogalmam sincs mihez vagy szokva, de ha ebben kevés a magas akkor több fejhallgatót neked pénzkidobás kipróbálni, mert egyikben sem lesz több. Esetleg vegyél egy szirénát. -
slfln
senior tag
Akinél meg teljesen máshogy szólnak a lejátszók az olvassa el a Benchmark wikijének ide vonatkozó részeit. Bár csak az iTunes, a WMP, Winamp, Foobar, Realplayer lett rendesen lemérve, tovább lehet gondolni, hogy vajon mennyire lehet tökéletesen transzparens az XBMC, Cplay, uLilith, JRiver és miért szólhat másképpen.
(Remélem semmi kétértelműt nem írtam.)
-
slfln
senior tag
E10
KMT: Értsd úgy, hogy amennyiben ez az érték nagyobb (mint 1/8), nem teljesül, akkor jó esély van frekimenet torzulásra, kontrollálatlanságra.
Ezt a két szót kiemelve tényleg ezt jelenti... de ha lehagyod a mondat elejét és csak ez villog előtted neonfeliratként, valamint a továbbiakat elolvasva is csak ennyire emlékszel, akkor nem ebben a két szóban van a hiba.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Tőled egy kicsit ettől többet vártam... Légy szíves értelmezd, amit írtam.
Itt van a damping alakulása a kimeneti impedanciával a Grado esetén. Neked az egészséges 4ohm lenne. Ez alatt lenne optimális. Te a kb. semleges zónában játszol a két kék vonal között, tehát a szartól mész a szarabbig. Mivel a Gradok imp/frek ábrájában csak 10ohm az ugrás 80Hz körül, a frekimenetre túl nagy hatással nem lesz a kimeneti impedancia változása.
Kontrolláltságot tekintve 0 és 120ohm között ég és föld különbség van a Gradonál. Éppenséggel nekem is van egy Alessandro MS1i-m... Mivel a lejátszóm KI-jét ismerem, hogy 0.3ohm, a terhelő impedanciámról pedig tudom, hogy 120ohm világos képem van a kettő közötti különbségről, mert kipróbáltam.
A különbség pedig nagyon számottevő.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Ez eléggé nagy általánosítás és kb. annyi információval ér fel, mintha azt mondanám, hogy vannak kék szemű emberek.
Vehetjük ökölszabálynak, hogy az erősítő kimeneti impedanciája nem lehet nagyobb a fejhallgató impedanciájának 1/8-adánál. (Meier ezt az értéket 3-4x esnek adja meg.)
Ekkor már egyrészt kellő mértékű a damping másrészt nincs hatással a frekvenciamenetre.
Azt, hogy mennyire és, hogy hol fogja módosítani a hangot, azt fejese válogatja. Minél hepehupásabb a fázis/frek és az impedancia/frek ábra annál nagyobb hatással lesz a fejesre. A HD595 pl. egy igen jó példa erre, ez pl. nagyon érzékeny az erősítésre és lehet, sokan ezért találják pocséknak a mélyeit.
Nagyobb problémát okoz a KI a több utas dinamikus és balanszolt armatúrás füleseknél, vagy hibrideknél, mert a keresztváltó környékén csúnyán összezavarja őket a magas ellenállás.
A 1996-os német DIN szabvány szerint még mindig 120ohmra kellene a fejhallgatókat tervezni. A Sennheiser, a Grado, az AKG megerősítette, hogy ők 0 ohm közeli KI-ra terveznek jó ideje.
Ennek részben az is az oka, hogy a hordozható lejátszók terjedése miatt alkalmazkodni kellett az új körülményekhez. Egy DAP-nál nem szerencsés a nagy KI, mert a teljesítmény nagy része elszopálódik az ellenálláson és így az üzemidő jelentősen csökkene értelmetlenül.
A KI ugyanúgy rákfenéje a hangfalas rendszereknek is. Erről a Stereophile írt egy jó cikket régebben.Sajnos egyes gyártók viszont még mindig síri csöndben vannak, ha ilyenekről kérdezik őket. A Beyerről pl. nem tudni, hogy ők mire terveznek. Ez a hozzáállás meg annak köszönhető vélhetően, amit Shufny is írt ^.
Az A1 100ohm KI-je például elég érdekes, de ezt valószínűleg az indokolta, hogy nincs rajta gain váltó és így a 32ohmos fejesek egy jó erőben lévő DAC-ról megerősítve az alsó 1mm-én gazdálkodnának a potméternek.
Több helyen találkoztam vele pl., hogy a Beyer régi 'stúdiós' fejesei határozottan jobban szóltak 120ohm KI-ról.
Vannak viszont olyan erősítő gyártók, akik direkt ennek a hatására játszanak. Azaz direkt csinálnak magas KI-jú erősítőt, hogy az ő cuccuk máshogy szóljon, mint a többieké, a paraszt pedig vérszemet kapva a máshogy szól effektus miatt nyitja is a bukszát és bevásárolja a szemetet.
Ma már lett linkelve a fejes topikban, de akit érdekel a téma, és gyorsan meg akarja érteni mi a dörgés, annak ajánlott elolvasni ezt, mert példákkal jól elmagyarázza, mi hogy van.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Nem, mert képtelen vagy rá. Erről is készült tanulmány, mérésekkel.
Igen, a fül memóriája rendkívül pocsék ilyen összetett dolgoknál, arról nem is beszélve, hogy mennyire belebeszél a többi érzékszervünk a hallottakba. Ezért érdemes legalább a szemedet kizárni, ha komolyan össze akarsz valamit hasonlítani.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Nem. Objektív akkor lett volna a teszt, ha az eszközöket műszerrel megmérik és a kapott mérési eredményeket összehasonlítva kihozták volna, hogy az A rendszer technikailag felülmúlta B rendszert, ezért jobb.
Azért szubjektív, mert pont ellenkezőleg: Leültettek 38 tapasztalt embert, hogy a hallása után tegyen különbséget és végeredményében vagy nem hallott különbséget, vagy ugyanannyi részük találta jobbnak az egyiket a másiknál.Attól, hogy excelben csinálnak egy statisztikát a minta eloszlásáról, attól nem lesz objektív egy felmérés.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bajnokpityu #8815 üzenetére
Tudod igazolni vakon, hogy 'szubjektívan' jobb az eredmény, amit hallasz? Kipróbáltad? Ahogy Shufny is rám szólt: elképzelhető, hogy más lesz, de jobb is?
Én viszont megint azt kérdezem, hogy vért izzadva, ki tudol A-B-zni vakon bármilyen különbséget?
Sokan az 3-4%-os THD-t sem képesek ki A-B-zni. Vajon ettől nagyobb hatása van egy kábelnek? Pláne egy tápkábelnek.
Az ember sajnos nem az érzékszerveiről híres, hanem az agyi képességeiről. A fülünk se lóg ki, nem egy nagy szám. Itt már műszerek által mérhetetlen különbségekről beszélünk, a hallást már rég meghaladtuk.Gondolom arra akart utalni, hogy az életben egy komplex szerkezet sokkal összetettebben viselkedik a valós terhekre, mint papíron az idealizált modellre.
Ez rendben is van, de az analógia nehezen húzható rá erre az esetre. Papíron nem tudsz számolni a kilopott vassal, a gyengébb minőségű felhasznált cemenntel, a kihagyott adalékokkal és az általános trehánysággal. A végeredmény pedig tényleg eltér a számolttól, de ezért vannak a biztonsági tényezők, hogy ezeket az kivédje.
Mégis mi köze ennek az elektronikához? -
slfln
senior tag
Látod a két összekötő kábelt a tesztben, amit linkeltem?
Amúgy iszonyat gyenge minőségű kábelek és egy jó minőségű (7-10eFt) között hallok különbséget. Az olcsó szar teszkós kábelem rosszul vezető anyaga és szigetelése, gyenge csatlakozói miatt pl. sokkal halkabban, mosottan és tér nélkül szóltak.
Két jó minőségű kábel között azonos hangerőn nem vagyok képes különbséget tenni vakon.bajnokpityu: Szerinted az a korlátoltság, ha nem hiszek a húsvéti nyusziban?
Miért ne lehetne lemérni a tápkábel hatását a rendszerben? Mármint , ha lenne. Kérlek magyarázd el. 3D-ben nézünk 1080p-s felbontású filmet, a számítógépes animációk lassan úgy néznek ki, mint a valóság. Több milliárd tranzisztort be tudnak tenni egy bélyeg nagyságú chipbe... de a tápkábelt nem tudják megmérni... pfff... Nem lehet azért, mert nincs is különbség?A témát mellőzve.. tényleg ne haragudj, de ha mérnöknek mondod magad lehetnél valamivel igényesebb a külalakjára annak, amit ideírsz. Ékezetek, vessző, helyesírás, kis és nagybetű stb. Élvezhetetlen nagyon... Igénytelen, egyszerűen nincs kedvem elolvasni, amit írsz.
-
slfln
senior tag
Placebo az audioban: Az újban, a drágábba vetett hit, amikor a javulást semmi nem magyarázza ténylegesen. A képzelt fejlődés csupán lelki, pszichikai okoknak tudható be.
A látvány, a külalak nagyban meghatározza a hallottakat. Amint ezt a problémát kiszűrjük azzal, hogy mondjuk letakarjuk a berendezéseket, a hatás megszűnik és már nem tudod megkülönböztetni őket.
Tanulmány erről.bajnokpityu: Én az okot akarom tudni, nem pedig okoskodni. Amíg nincs bizonyíték, nem fogok hinni se a lochnessi szörnyben, se az ufókban, se a télapóban. Igen, azok sokszor boldogabbak, akik feltétel nélkül hisznek valaminek. Engem ez így viszont sajnos nem hoz lázba.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bajnokpityu #8798 üzenetére
Vagy különböző kapacitású, elektromos ellenállású kábelek miatt, esetleg a rossz földelés miatt részben oszcillálni kezdett az erősítő, ezért lett más hangja különböző kábelektől. Vagy csak az ellenállás változása miatt történt valami. Vagy a táp szar.
Persze gondolom szó se lehet ilyenről, és a vastag kábel okoz, az átmérő növekedésével logaritmikusan javuló hangot.kk831228: Igen, ez nem a Föld kerek klub.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
- Ha eleged van a vacakolásból: új 2,5 Gb PCIe és USB hálózati adapterek
- Xbox Series / One Kontroller Beszámítással
- Új 3,4GHz Intel N100 barebone
- Új 8GB 1600MHz 1,35V DDR3L és 1,5V DDR3 laptop RAM-ok, ingyen (Fox)posta másnapra
- Apple Iphone 16 plus 128gb fekete szinben TELJESEN UJ bontatlan FUGGETLENUL elado
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest