Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• p_adam

addikt

válasz stellaz #106599 üzenetére

Az U87 kifejezetten beszéd- és énekhangokra lett kitalálva, mint "ipari standard" - egy felvétel készítésekor nem csak ezt használják, minden mikrofonnak van értelme, hogy mért olyan, amilyen.
    Nem kifejezetten szeretem, ha bármit adaptlapról ítélnek meg, természetesen van jelentősége pl. egy "ideális" erősítőnél, de nem ennyire száraz módon.

Konkréten egy ismerős jött ezzel nekem pár napja hogy hát az az erősítő lehet jobb, mert szélesebb frekvenciamenet van ráírva. Mire mondom, figyelj, nézz bele, nézd meg a kapcsolást ez 1:1-ben ugyanaz mint a régi, csak még olcsóbb alkatrészekből van összerakva, hangban max. a régi lehet jobb. De effektíve ugyanaz, max. a +/- dB toleranciát írhatták át, amitől nagyobb frekvencia tartomány adható meg az adatlapon, mintha úgymond "jobb" volna.

Persze hallgatásról nehéz írni, vagy túl kevés az info, vagy túl sok, laikus számára nehezen értelmezhető, csak a "lényeget" szeretné tudni (jó-nem jó, megéri-nem éri, stb.).

Igen, lehet jelentősége az említett tartományoknak az előbb említett környezeti tényezők reprodukálása (vagy akár pl. Stax fejhallgatók esetében egyfajta diszkrét "túlhangsúlyozás", "levegősség" miatt), ami adott esetben jobb valóságérzetet adhat a hallgató számára - már amennyiben ő ezt így értelmezi.
    Nem tudom, meddig hallok éppen, nem is érdekel. Azt meg tudom különböztetni, hogy mely fejhallgatók reprodukálnak úgymond nagyobb tartományt - de ez nem feltétlen jelenti azt hogy a legszélesebb frekvenciamenet a legjobb, a "zeneiség" abból is állhat, hogy ezeket a "felesleges" dolgokat lecsapják és a lényegre koncentrálnak. Ennek is, annak van más-más előnye és lehetnek szintek, arany középutak.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák