-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #88396 üzenetére
Meg lett a hiba.
DX3 Pro val hibás kábelt kaptam.
A fura az, hogy PC alatt teljesen jól működött, de semmi mással nem.
Így azt hittem komatibilitási probléma.Moode audio így se működik, mert nem látja a külső hdd-t
De feldobtam a Volumio-t ami végre megszólalt.
Bár eddig nem tetszik amit hallok, de valószínű állítgatni kell. -
Tim82
félisten
válasz lanszelot #88399 üzenetére
Akkor még egyszer, mert szemlátomást nem ment át.
A Moode felületén akármit állítgatsz, addig nem lép érvénybe, amíg nem mentesz a Save gombbal az adott beállítás képernyőjén, és sok esetben még ezután is újra kell indítani a komplett rendszert. Tehát ha azzal próbálod a problémádat demonstrálni, hogy mutogatod, hogy mentés nélkül állítgatod a forrásra vonatkozó beállítást, majd csodálkozol, hogy nem jó, akkor már egyértelműen tudjuk, hogy az eset PEBKAC, live vagy nem live videó ide vagy oda.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Van ott felül egy Save gomb, miért is nem alkalmazod? Merthogy addig állíthatsz Te bármit a Moode-ban, amíg nem mentesz, addig nem történik semmi.
Másrészt meg miután mentettél, még ki fogja írni a Moode, hogy legyél szíves újraindítani a rendszert. Tedd meg neki ezt a szívességet.
Ezek után nézd meg, hogy mi van.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ba cy lus
addikt
Fura. Nekem a Topping E30-cal nem volt ilyen gondom az usb bemenetét használva (sem). Még azt érdemes kipróbálni, ha van otthon usb-spdif átalakító, hogy azt közbeiktatva használni. Külön emiatt nem vennék, hacsak valami nagyon minőségit nem, ami sokat javít a hangon, és egy dac/amp fejlesztés után is használható.
-
:AMF:
senior tag
válasz lanszelot #87892 üzenetére
Még pár dolog eszembe jutott.
Az én dac-omban ugyanolyan usb vezérlő van, mint a Tiédben. Előkerestem a saját OTG kábelemet és rádugtam a telefonra (Samu A40). Mindenféle állítgatás nélkül működik rendben, semmi pattogás, vagy fura zaj nincs. Ha a dac, kábel rendben van, akkor szerintem működnie kellene nálad is. Korábban írtad, hogy usb hub-on keresztül van összekötve a telefon a dac-kal. Nekem van olyan hub-om, ami érdekesebbnél érdekesebb hibajelenségeket képes produkálni akár pc-vel, akár rpi-vel, így szerintem azt mindenképpen ki kellene iktatni.Más téma, de lehet, hogy téged is érint:
A DX3 Pro (V1) kapcsán az ASR fórumán elég sok panaszt olvasni. Pl. zúgó hang, ami a jelentkezését követően még másodpercekkel azután is hallatszik, ha kikapcsolták a masinát. (Ez érdekes módon csak telefonra kötve jelentkezett, pc-nél nem.) Ezen túl szintén tapasztaltak földelési galibát, amikor megérintették a készülék házát/hátlapját. Olyan is volt, akinek ideje korán elhalálozott. De panaszkodnak a hangerőszabályzóra is.
Nehéz úgy hozzászokni a transzparens, magas minőségű hanghoz, ha zenehallgatás közben a hintaszék lába folyton a poroltónak koccan... -
senior tag
válasz lanszelot #87892 üzenetére
Ha nem megy androidos telefonon, akkor miből gondoltad, hogy androidos boxon menni fog?
Az Rpi kapcsán nincs "talán". Megy vele és kész. Felhasználói tapasztalatok is vannak a DX3-al kapcsolatban.
Semmilyen billentyűzet, egér, monitor, vagy varázsgömb nem kell az Rpi beállításához és kezeléséhez. Csak a telefonod.
Ha csak válaszokat vársz úgy, hogy semminek nem nézel utána, akkor lehet tényleg földet kell dobni erre a témára. -
senior tag
válasz lanszelot #87858 üzenetére
Nem, az rpi egyáltalán nem pc és biztosan megy a DX3-al. A beállítása nem bonyolultabb, mint az áhított lejátszóé (azt is be kell állítanod, gondolom). Kapcsolgatni nem kell, mert alig fogyaszt. A lejátszó felülete egyszerű és felhasználóbarát, akár telefonról, akár tabletről, pc-ről használod. Elbír a zenéiddel, van usb és akár coax/optika, amit csak akarsz.
-
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #87607 üzenetére
Arra gondoltam, hogy nem hordozható, hanem a DX3 Pro hoz valami lejátszó /ami nem pc/.
Csak bekapcs és play.
Könyvtár kezelés, veszteség nélkül, és mp3 ban vannak a zenék. Tehát ami ezeket tudja.
Létezik ilyesmi ami nem arany áron van?
Nem értek hozzá, ha valami érthetetlen, kérlek kérdezzetek.
Több mint 20000 zeném van, ha ez is kell. 512Gb -re még ráfér.Mert akkor otthonra venném azt, hordozni meg maradna a telefon.
-
contaxg
veterán
válasz lanszelot #87741 üzenetére
Szerintem nem. Ez egy USB DAC digitális lejátszóval, BT kimenettel
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz lanszelot #87711 üzenetére
Coax néven van a Te dacodon az SPDIF vagyis a szabványos digitális bemenet (pl. cd játszóhoz vagy egyéb külső digitális forráshoz,). Amazon.co.uk eddig nem volt feltétel ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz lanszelot #87705 üzenetére
Én nem korlátoznám USB-re , hanem az S/PDIF kapcsolat lehetőségét is felvenném a megoldások közé. Esetleg ez?
-
-
senior tag
válasz lanszelot #84720 üzenetére
Én 20e Ft-ért vettem egy használt Lenovo Tiny-t innen az apróról. J3060 proci van benne, tdp 6W, W10 + Foobarhoz tökéletesen elegendő.
Volumioval csak annyi volt a bajom, hogy nem tudtam megszokni 10+ évnyi Foobar használat után, stabilitási problémám nem volt.
Az rpi-t amúgy spdif hat-el szokás használni audio célokra, pl. Allo Digione, vagy Hifiberry Digi+, de persze működik usb-ről is. (Ha érdekel a téma, keress rá itt a fórumban, vagy az rpi topikjában.)Korábban mintha azt írtad volna, hogy a barátnőd használja a pc-t, ezért nem tudod azt zenehallgatásra kisajátítani. Ha csak dolgozik rajta, akkor a háttérben futó Foobart tudod telefonról vezérelni, így mehet róla a zenélés a munka mellett is. Persze, ha ő is hallgatna valamit, akkor ez nem annyira járható.
-
senior tag
válasz lanszelot #84715 üzenetére
Ezek a boxok szerintem nagyon ingoványos területek, ha zenelejátszás a cél és külső eszközre küldenéd a hangot. Vagy működik az alákókányolt rendszerről, vagy nem.
Egy raspberry pi-vel kellett volna próbálkozni, arra van kimondott célszoftver (pl Volumio) és működik vele usb-ből.
Vagy esetleg egy pici usff pc-vel, amit ugyanúgy eldughatsz a sarokba és működik headless a lejátszás (foobar a beefweb-bel telefonról is irányítható). -
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #84700 üzenetére
Ez a DAC-AMP kuka, ez csak pc-vel megy.
Android box-al ha épp kedve van 1 óra dugosgatás után hajlandó, de akkor meg már a franc se akar zenét hallgatni, ha felbaxott.
No meg ha össze is jön egy óra múlva, akkor meg olyan mintha kontaktos lenne.
BT kapcsolódás sose érdekelt.
Így a fejeseket se tudom használni, azok is kuka.Félre ne értsetek, nem titeket okollak, csak segíteni próbáltatok, csak el vagyok szomorodva, hogy kidobtam egy valag pénzt.
-
Dorien
veterán
válasz lanszelot #84690 üzenetére
"Bluetooth headphone amp/Bluetooth receiver application
You can connect your phone, ipad, or laptop to DX3 Pro by Bluetooth, and then you can use a headphone to listen to the high quality music. Or you can connect DX3 Pro' s RCA output to let it served as a high quality Bluetooth receiver.
DX3 Pro's USB input is able to compatible with Android and lOS, no matter phone or pad, DX3 Pro's DA will bring much better sound to you.
*The Android devices are required to support OTG USB sound card. The IOS devices are required to use special DAc cable or camera kit to connect." [link]Szóval elvileg mennie kell...
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
senior tag
válasz lanszelot #84690 üzenetére
"The Android devices are required to support OTG USB sound card. The IOS devices are required to use special DAC cable or camera kit to connect."
Milyen OTG kábellel próbálod? Kábel hossza? Telefon tudja az OTG-t? IOS-nél teljesülnek a fentiek?
Nálam egy Ugreen otg kábellel Samsung telóról simán ment minden a D10s-en (elvileg ugyanaz az XU208 usb van bennük). -
s4tch
veterán
válasz lanszelot #83232 üzenetére
Abban azért remélem, egyetértünk, hogy nem várhatod el senkitől, hogy helyetted nézzen utána az összes lehetséges kompatibilitási problémának. Olvass esetleg utána, hogy rom csere segít-e ilyesmin. Ha nincs rá találat, akkor próbáld ki te magad. Nekem anno a Meizu Pro 6-nál a gyári frissítés hozta meg az usb audio támogatást, így simán lehet, hogy a telefon hardveresen rendben van, viszont a miuit kiherélte a Xiaomi. Ha a Samsunggal működik a Topping, akkor a kábel és a dac egyértelműen jók.
Tényleg nem tudok mást javasolni első körben, mint azt, hogy a hibyvel is fuss egy kört, illetve esetleg az usb beállítások között próbálj ki több lehetőséget. Nálam volt egy usb-c dongle, ami érthetetlen módon csak PTP módban volt hajlandó csatlakozni a Pixelhez.
-
Ba cy lus
addikt
válasz lanszelot #83208 üzenetére
Nem is feltétlenül kell, a már ajánlott Hiby ingyenes. De szerintem a Neutron Playernek is van próbaverziója. Ezeknek az alkalmazásoknak a beállításai között be kell állítani a közvetlen usb hozzáférést a jobb hangminőség érdekében. Most úgy rémlik, nekem másképp nem is lehet belőle egyáltalán hangot kicsalni smsl x-usb-vel, csak ezt beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz lanszelot #83201 üzenetére
Hiby alkalmazást próbáld ki, ha az sem megy, akkor jöhet az uapp. Az a telefon emlékeim szerint android 9-et futtat, azzal voltak bajok usb audio fronton, ezért nem minden app fog feltétlenül működni.
Az iPod melyik verzió? Ha régebbi, mondjuk egy classic, akkor olvass utána, hogy egyáltalán kompatibilis-e a Toppinggal.
-
borix
őstag
válasz lanszelot #82704 üzenetére
Ne a 250-300 ohm-ból indulj ki.
Van, hogy a 250 ohm-os fejes könnyebben hajtható mint a 150 ohm-os.
1 Nyitott vagy zárt legyen a fejes, és milyen zenei stílusra kellene?
2 Könnyen hajtható a fejes, akkor olcsóbban kijössz DAC erősítő téren.
3 Ne te akard eldönteni, hogy könnyen hajtható e a fejes, és elég e a DAC/erősítő hozzá mert nem vágod.
Azt a kb 65eFt rászánod akkor szinte bármilyen fejest vehetsz hozzá, cserélgetheted mellette nyugodtan ha nem válna be.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
válasz lanszelot #82699 üzenetére
Tényleg, benéztem, azt fejesre írtad. 70 font nagyon sovány.
Hogyne lenne értelme. Max neked nincs rá igényed, így feleslegesnek tűnik. Extraként szerintem mindig örömteli a léte bármilyen asztali cuccnál. Akkor van inkább gond, ha szegényes a kodek támogatás és/vagy elsősorban arról használná a tulaj.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz lanszelot #82696 üzenetére
Hová lett az említett 150 fontos keret?
Egyikkel sem találkoztam még.
Nem is fejesnek kell annak lennie. A dac-ban van a bt vevő, a forrás meg lehet pl telefon, tab, stb. Csak egy extra jelen esetben, amit nyilván nem muszáj használni.Most akkor fújj egy nagyot és alaposan gondold végig mire mennyit akarsz költeni. Ne fussunk felesleges köröket!
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz lanszelot #82684 üzenetére
Jack dugós akkor felejtős a DAC.
Vagy nézegess DAP lejátszót pl FiiO M11 és társai, vagy asztaliban gondolkodj.
Lenne egy normális telód, akkor is amiről beszélsz az zsebbenyúlósabb dolog lenne, a mobilitás + DAC és kellő erősítés a nehezebben hajtható fejesek miatt.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest