-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz ZeUS2140 #42726 üzenetére
Sapphire fejhallgató erőssítőről hallott már valaki?
hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
törölt tag
Hú, srácok, köszi Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok hsz-t gerjeszt a felvetésem
Szóval a lényeg az volna, hogy a DAC-ban levő USB vevő ne a tabletről szívja a tápot, hanem kapjon máshonnan. Az nem olyan nagy gond, ha a tablet nem töltődik közben, mert önmagában vagy 80 óra zenelejátszásra képes, csak ha még áramot is kell adjon USB-n, akkor ez lecsökken olyan 6 órára, ami elég siralmas.
Nézegettem amúgy több fajta kábelt, van olyan, ami elvileg tölti a forráseszközt (tabletet), miközben az OTG eszközre csatlakozik, és van olyan, aminél az OTG eszköz tud plusz tápot felvenni. A helyzet viszont az, hogy nekem az lenne jó, ha nem csak kiegészítené ez a plusz kábel a tabletről jövő tápot, hanem teljesen kiváltaná, amihez valószínűleg arra az Aquox cuccra lenen szükség, vagy házi barkácsolással hasonlóra, de ilyet itt kint sajnos nem tudok csinálni szerintem.
Ez a probléma egyik fele.A másik fele, ami itt eléggé OFF, hogy az egyetlen lejátszó a jelenlegi állás szerint, ami kiadja a hangot USB-ra, az a már emlegetett USB Audio Player Pro (Poweramp, Neutron, VLC, stb mind nem tudja). Meg is vettem, viszont azóta is folyamatosan neten kell lógatni a tabletet, mert különben rinyál a licenc miatt, és azonnal kilép, amint nincs netkapcsolat. Ez pedig irodában elég necces, mert nincs publikus net, telefonról kell megosszam neki, ami még a telefont is lemeríti pár óra alatt Refundot nem tudok már rá kérni, mert persze ez nem derül ki annyi idő alatt, mint amennyit a Play ad a kipróbálásra, hogy rohadnának meg, és nem is azért akarnám vissza a pénzt, mert olyan sokba kerül, hanem inákbb elvből, hogy ha valaki ilyen tapló, és a fizetős felhasználiót szivatja, akkor az ne keressen inkább egy fillért sem...
Szóval mindezek miatt jelenleg nem igazán kényelmes sajnos a tabletről zenélés, pedig elsőre jó ötletnek tűnt. Viszont mivel gyakorlatilag vadiúj tablet, és másra alig használom, így nem éri meg megtartani (szerencsére a lakótársam pont akar egyet venni, azért át is venné beszerzési áron), szóval különösebb szívfájdalom nélkül meg tudok válni tőle, és szerezni egy DAP-ot, ahol koaxon át nem lenne ilyen gond, és árban nagyjából hasonlóra jön ki a téma. Persze a kezelése nem feltétlenül lesz olyan kényelmes, mint a nagy érintőképernyő, de legalább lesznek hardveres gombok a play/pause funkciókhoz. A TEAC USB részét pedig tudom majd a későbbiekben például otthon a laptopról használni, szóval nem vész teljesen kárba a dolog.
Egyéb híreinkben: Azt hiszem viszont abszolut Burr-Brown rajongó lettem Erre épül a Plenue 1 is, amit imádok, és az UD-301 is, ami még annál is sokkal jobb. Szóval Wolfson és Cirrus monnyonle
-
.DLL
veterán
válasz fericske #42793 üzenetére
Igen a megoldási ötletek arra az esetre érkeztek, ha a DAC usb-kártyája nem a DAC tápjából kapná az energiát, hanem az USB bemeneten át. Láttunk már ilyet, egy járt nálam pl. a Violectric V100, amiben benne volt egy Vio DAC kártya, de nem kapott tápfeszt az erősítőtől.
Amúgy ha másra nem arra mindenképp jó ez a megoldás, hogy aminek kell tápfesz, az megkapja. Ha egy pillanatra eltekintünk attól, hogy, mitől merül a tablet, a lényeg az, hogy közben tölteni is kéne, és így párhuzamosan ő is rá van kötve az 5V-ra, tehát töltődik, így nem merül le. A töltésszabályzó benne van a tabletben, ha fullon van az akksi, akkor lekapcsolja a töltését.
(P.H.)
-
s4tch
veterán
válasz krichd1 #42794 üzenetére
Ha az alapprobléma annyi, hogy OTG használat közben kellene tölteni a tabletet, arra vannak megoldások, pl. ez. Funkcionálisan megfelelne, a hangra gyakorolt hatást meg majd elárulja a kolléga, ha ezt választja. Egy próbát nekem ennyiért megérne, ha hasonló cipőben járnék.
-
contaxg
veterán
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
krichd1
addikt
válasz fericske #42793 üzenetére
Most ott tartunk, hogy a UD-301 USB vezérlője nem a DAC tápjából kapja a működéséhez az áramot (ami nem 100%, még utánanézést igényel), hanem a tabletről és emiatt merül le hamar az akksija. Ennek megoldására jöttek a javaslatok.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
fericske
addikt
A probléma továbbra sincs megoldva.
A dac-nak saját tápja van, vagyis ezen okból nem szívja le a tabletet.
Ezekkel a megoldásokkal amiket hoztok itt többen is, csak a dac kaphatna plusz delejt, de neki nem kell.
Az ampert megkapja a saját töltőjéről, a tablettől meg a folyamatos jelet, ami alapján ő külső hangkártyaként működik. Ezen kívül neki nincs szüksége több energiára a tablet felől, hiába akarnánk hozzákóburálni egy akármilyen tápot a tartalékágnak, nem foglalkozna vele, mert neki ebből a láncból csak a tablet hangkártya jele kell - már nem tudom hogy írjam. Úgy látszik elég jól meríti a tablet aksit ez a művelet.
Ugyanakkor tökmindegy hogyan akarnánk forgatni a kábelt és milyen tápot akarnánk ráaggatni, a tablet nem kapna áramot belőle, miközben a dac is rá van dugva. Lehet próbálkozni, de a delej csak a dac felé fog menni, és a tablet továbbra sem töltődik. -
.DLL
veterán
válasz Radomer #42791 üzenetére
Nálam nincs zenehallgatás közben töltés. Nem is lehet, mert az üzem 2×12V-ról megy, a töltődés pedig -párhuzamosítva a két akkut- 1×12v-ról, erre egy külön tölés kapcsoló van, olyankor nem lehet használni a DAC-ot. 2 napot is kibírna, de minden éjjel töltöm, fullon jobban szól a DAC. Január-február könyékén lesz 1 éves ez a felállás.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Radomer
aktív tag
A winchesteres változatnál a táp le van párhuzamosítva a kisebb USB szabvány végett ahol nincs annyi delej.
Sheratan-nak az adat és a táp kábelnek külön kellene érkezik a dac-be.
Nem biztos, hogy zenehallgatáshoz szerencsés ugyanarról a tápról még tölteni is a tabot, bár ebben nincs tapasztalatom.
Ez kb olyan lenne mint nálad .DLL. Zenehallgatás közben töltenéd egy külső tápról az aksikat.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Radomer
aktív tag
Sheratan:
Egy ehhez hasonló kábellel meg lehet oldani, de akkor kell egy tisztességes tápegység is mellé.
Én pont ezért néztem olyan dac-ot aminek az USB energia ellátása belülről megoldott, hogy elkerüljem ezt a hercehurcát.
Ha nagyon tölteni is akarod a tabot mellette, akkor be lehet oda a forzásokkal köttetni még egy tápkábelt a tab csatlakozója mellé.
u.i: Ha mini usb a csatlakozó szerintem azt is tudnak varázsolni rá..
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz krichd1 #42783 üzenetére
Vagy egy ilyen TeraDak, bár ezt nem tudom mennyire minőségi.
(#42784) fericske: Szerintem legegyszerűbb, ha a tabletről csak az adat megy a DAC-ba és az áramot teljesen külön egy külső lineáris tápegységből kapja a DAC.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Azt hiszem kicsit képzavarban vagytok ezzel a kábellel kapcsolatban.
A jeladó a tablet, az y végnek az ő oldalán kellene lennie "hivatalosan", habár a másik irányból is működik, mint adatkábel.
A tartalékdugó nem játszik szerepet, mert 1 usb van a tableten.
Ha az a terv, hogy egy külső tápba menjen bele ez a tartalékdugó, annak nincs értelme, mert az a TEAC-nek menne csak, ha nem kap elég áramot a tabletből, de neki nem kell mert nem onnan veszi fel az áramot a működéséhez - mint egy külső tápnélküli vincseszter - ott csak adattovábbítás van. A tablet továbbra sem kapna áramot, amikor rá van kötve a dac-ra.
Vagy tölti azt a tabletet, vagy a dac megy vele. -
-
.DLL
veterán
-
fericske
addikt
válasz #16820480 #42779 üzenetére
Ha ezt a tabletes témát komolyan gondoltad, van egy jó tippem, aztán majd látod kezdesz-e vele valamit.
Vannak komolyabb tabletek is, és ez egy durva jószág. Az ára ehhez képest teljesen baráti.
Erről simán tudod használni a TEAC-et. Van 2 usb port is rajta és külön DC töltő hozzá, vagyis nem foglal usb portot az áram.
Windows-os, tehát a dac részéről támogatott oprendszeres. A jelenleg elérhető legerősebb procival jön, Core M, ami a mobil i5-ös procik szintjét hozza. Bőséges, bővíthető háttértár lehetőséggel ami még fontos lehet.Azért gondoltam erre, mert megnéztem ezt a TEAC-et és elég komolyan áll hozzá az usb-ről való működéshez is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi
Akkor lehet, hogy nem fogja megérni a vesződést, azt hiszem inkább lehet, hogy lepattanok a tabletről forrásként, és marad egy olcsóbb DAP, amin van digitális kimenet. Eddig egy X3K a nyerő, olcsóbban nem találtam még digitális kimenetet. Pedig olyan szép lett volna tabletről, jó árban ki is jött -
fericske
addikt
válasz #16820480 #42776 üzenetére
A második ág tartalék, ha nem tud felvenni az eszköz elég áramot 1 usb-ből. Másra nem jó, sőt ha csak azt szeretnéd használni nem fog történni semmi.
Amperből mehet kicsit több, hamarabb feltölt, de nem szabad rajtahagyni. A feszültség érdekesebb. Annak nem ártana pontosnak lenni, mert az viszont meg tudja sütni. -
törölt tag
Most néztem, hogy lehet olyan OTG kábelt kapni, ami kétfelé van választva, egy ága jön a forrásból (tablet mondjuk), egy ága megy a céleszközbe (DAC ondjuk), és van egy ág, amit be lehet dugni áramforrásba, hogy a céleszköz erről (is?) kapjon áramot. Ilyennel vajon tudna működni a TEAC USB vevője? És ha igen, akkor ha tfh egy 1A-es mobil töltőre dugom, akkor az rendesen tudna neki adni áramot, vagy megsütné? Mert mobilokban tudom, hogy van erre szabályzó áramkör, de itt alapesetben nem merülne nagyon fel, hogy egy töltőt dugjon rá az ember mondjuk egy alaplapi USB kiemenet helyett.
-
Tim82
félisten
Fura felvetés, tekintve, hogy az aptx egy kifejezetten bluetooth audio átvitelre kitalált szabvány, nem pedig fájlformátum/konténer, mint az mp3.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
krichd1
addikt
Nem hallottam ezt a Marantzot.
(#42771) Radomer: Ez szomorú, ha tényleg így van. Bár meg is magyarázná, hogy miért ítélik meg eltérően néhányan USB-ről. Amikor én kipróbáltam, nem mértem meg, fogyaszt-e áramot USB-ről.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Olvasom ezt a marketing oldalt, és azon gondolkozom, hogyha ez az aptx tömörítés ennyire király, hatékony és gyors, akkor miért nem váltotta le fájl szinten pl. az mp3-at? Oké, jelenleg csak félinformációim vannak, így nem tudom a teljes egészet, csak ez így eszembe jutott, mert annyira királynak írják le ez a kodeket.
(P.H.)
-
s4tch
veterán
válasz krichd1 #42761 üzenetére
Csak a fícsörökre koncentrálva írtam a különbségeket. Láttam én is a belső képeket, én is tartok a gyengébb felépítéstől, ezért lenne jó meghallgatni az AI fejes kimenetét a verdikt előtt.
A Minx Xi-n gondolkodtam a nappaliba, pont ilyen integrált mindentbele cuccot kerestem, de végül Marantz MCR610 lett belőle. Azt nem hallottad véletlenül? Szerintem teljesen vállalható a fejes kimenete, de leginkább egy A/B tesztet kéne csinálni egy dedikált fejes erősítővel, hogy tudjam hová tenni...
(#42760) sheratan: "Bár nem tudom, hogy a BT mennyie használható adatátvitelre."
Az aptx technológiát pont erre találták ki.
-
krichd1
addikt
válasz Audison #42765 üzenetére
Mivel az a mezei kábel aprópénz, szerintem rendeld meg és hasonlítsd össze őket, így magad megválaszolod a kérdést. A Forest USB nem egy kiemelkedő kábel áráért, sőt szerintem max. jóindulattal átlagos, így a rövidsége miatt akár a mezei sem lehet sokkal rosszabb, vagy tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
Szerintetek melyik a jobb opció, ha az USB-COAX átalakító USB-ről kapja az áramot?
1,5M-es AQ Forest vagy egy 25cm-es mezei kábel?
-
krichd1
addikt
Ennél jóval több különbség van, ha megnézed a fentebb linkelt képeket. Ez a AI301DA nem szimpatikus, sokat spóroltak például a trafón. Szerintem inkább külön DAC + külön erősítő. Ha már ilyen minden egybe dolog kell, akkor szerintem a Minx Xi az, ami már vállalható és érdemes érte pénzt adni.
-
törölt tag
válasz krichd1 #42758 üzenetére
Ennyire nem néztem utána.s4tch: Elsősorban fejeshez használom, szóval akkor valószínűleg ez UD jobb választás volt, bár kényelmes lenne marhára, ha BT-on kapná a jelet, nem merülne annyira az USB OTG miatt a forrás. Bár nem tudom, hogy a BT mennyie használható adatátvitelre.
Még gondolkozom erősen ezen a dolgon, mert a vezérlés csak kényelmesebb egy tabletről/telefonról, amit másra is tudok használni, de mondjuk egy DAP-ról koaxon vagy optikán etetve meg a kapcsolat lenne egyszerűbb talán.
Az viszont jó lenne, ha át lehetne kötni a tápját, bár én itt házilag úgysem tudom megcsinálni, de majd a jövőben talánNatívan nem megy droidon, csak az Astrill app-on át, csak eddig nem tudtam, hogy van appjuk is (ami persze szintén a Play-ről tölthető le, tök logikus, ha egyszer arra kellene, hogy elérjem a Play-t
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz #16820480 #42757 üzenetére
Van azért más különbség is. Az UD301-nek csak RCA és XLR kimenete van a fejhallgatón kívül, az AI301DA-nak rendes banándugós csatlakozói, és van benne egy 2x30W-os erősítő, ami az UD301-ből teljesen hiányzik. Állítólag jó hangja van az integrált erősítőknek, kisebb monitorokat simán meghajt. Nekem ez alkalomadtán jól jönne. Ezen kívül az UD301-ben csatornánként van 1-1 DAC, az AI301-ből ez a megoldás hiányzik, így a fejhallgató-rész valószínűleg jobb az UD301-ben.
Én is Japánból rendelnék. Nem akarom elkiabálni, de van egy hozzáértő ismerősöm, aki azt mondta, ezeknek a sorozatgyártású kütyüknek a tápját át lehet kötni 230V-ra. (Általában ugyanazon a gyártósoron készül a japán, amerikai, európai piacra szánt példány, ugyanaz bele az alkatrész.) Ha ez megoldható, akkor meg lehet spórolni az átalakítót.
Ja, hogy Kínában vagy, ezt nem tudtam. A StealthVPN nem megy droidon?
-
törölt tag
válasz EQMontoya #42754 üzenetére
Megette a régit
s4tch: Az AI-301AD az nem annyiban más csak, hogy Bluetooth is van benne? Mert valamilyen erősítő ebben is van, nem is rossz, bár elég világos hangú az eddig hallgatottakhoz képest, viszont a HF ad hozzá egy kis testet.
Japánból rendeltem, mert ott sokkal olcsóbb, csak amire nem figyeltem rendelés előtt, hogy ott 110V-os táppal szerelik, így kellett hozzá egy átalakító.Kínai tűzfal ellen nem jó a tor, próbáltam még régebben. Mostanában már a PPTP és L2TP sem megy, az OpenVPN néha megy egy darabig, az egyedül viszonylag használható az az Astrill féle StealthVPN (dupla titkosítású kapcsolat). Illetve az OpenWeb, de az csak böngészővel megy és csak asztali rendszeren.
Amúgy ha esetleg valaki használ OTG audiót, miért merül ennyire a tablet tőle? Nem kellene tápot adjon ennek a DAC-nak, mert van sajátja.
-
s4tch
veterán
-
törölt tag
Megjött az UD-301 a reggeli postával
Simán megy MiPad-ről USB-OTG kábelen (csak az USB audio player-t volt kicsit nehéz innen a tűzfal mögül beszerezni), nagyon jó hangja van Most éppen tablet - UD301 - Headflow - HRM7 lánc szól, eddig úgy érzem, hogy jó vétel volt minden szempontból.
-
PuMbA
titán
Kösz Ebből a beállásból van, a film címében pedig ott a név
-
Bodz
nagyúr
válasz Exodius #42750 üzenetére
Ugy tudtam...
U-05 is bolondozik neha usb-n*, latszolag munden rendben van, kijelzon megjelenik a bitmelyseg, stb, csak eppen hang nem jon belole. Egyszer csak elkeszul a C-Media is a Win 10 driverrel.*Opera + Youtube + Lynx meg se nyekkent eddig, igy olyankor usb-t kell hasznalnom. De csak igy, mas bongeszo, nem Youtube oke.
-
Exodius
őstag
Bes*rok...laptopra fölraktam a Denon driver-ét meg mikor rákötöttem az USB-t akkor telepítette magának az eszközt és működik!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Exodius #42740 üzenetére
Vagy másik gép USB-je. Tévén optikai kimenet, vagy "médiapléjer", mert azokon is van optika. ?
Ha semmivel sem szól, akkor gari, de csak akkor. Addig ne izgulj szerintem. Driver nem sérülhetett valahogyan, mert anélkül a "winfos" nem látja.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Exodius
őstag
az egyik percben még volt hangja a Denon DA-300 USB-nek, aztán már eltűnik a hang és nem is látja a Windows......MI A FAS?? Átdugtam más USB-portokba a kábelt, aztán kicseréltem a kábelt egy mezeire, ott se látta. Bekapcs, újraindít, még mindig semmi. Bemeneteket nyomkodtam a Denon-on, ott sincs változás, ha USB-DAC-ra megyek. Mi lehet a baja?
-
fericske
addikt
Belebotlottam egy ilyen oldalba. Érdemesnek tartom megosztani itt. Biztos akad mindenki számára érdekesség közülünk. Lehet mazsolázgatni
Megy a fejes, füles, dap és dac topikba ez a bejegyzés.
-
kerobi
senior tag
válasz schawo #42731 üzenetére
Igen én is úgy gondoltam, hogy a belső érpárt kötöm a jelre és a földet a testre. Sajna Hböszörményi vagyok, itt meg csak Somogyi van mindenből
De van egy jónak látszó hír: találtam itthon fél méter zeck k5 instrument kábelt. pont annyi amennyi kell.
Megforrasztom, FBS-t nyomok bele szigetelésként, osz' köszönöm. Eláll pár száz évig. -
titán
válasz kerobi #42730 üzenetére
Hát, ez az, nem segít rajta, hogy mikrofonkábel elrendezésű, ha alapvetően vacak. A kábel nem sztereó (még ha úgy is tűnik neked), véletlenül se kösd be sztereó módban, közös földdel. Vagy fogd össze a belső csavart érpárt, és együtt kösd rá a jelre, a föld pedig menjen az árnyékolásra, vagy egy kicsit talán jobb megoldás, ha a az érpár egyik tagjára a jelet, másikra a földet kötöd. Budapesten tudsz vásárolni?
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz kismikis #42727 üzenetére
Azt szeretném kérdezni, hogy az amp és a dac közzé rca kábel lehet mikrofonkábel? Jobb a vezetőképessége?
A hifi kábelek általában esztelenül árazott hobbi termékek, a mikrofon kábelek profi cuccok.
(#42720) kerobi
Szóval be lehet tenni, de "jobb vezetőképességre" nem kell számítani, a hangminőség nem ezen múlik. Mind vezet, egyik sem hagyja el az elektronokat. De aszimmetrikus bekötésre alapvetően jobb a koaxiális elrendezés, mint a csavart érpáras. Persze ettől még lehet egy-egy csavart érpáras mikikábel jobb, mint valamelyik koax. A kábel hangja elsősorban a kapacitásán, másodsorban az impedanciáján, harmadsorban egyéb apróságokon múlik.[ Szerkesztve ]
-
ZeUS2140
aktív tag
Erről hallottatok már?
Elég komoly alkatrész temető, de vajon mit tudhat?hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
titán
válasz kismikis #42723 üzenetére
A kérdés arról szólt, hogy inkább koaxiális elrendezésű, vagy csavar érpáras (mikrofon) kábelt használjon-e koaxiális RCA csatlakozóhoz. A márkák harcát kár volt idekeverni, a Mogaminak, Beldennek, Gothamnak, Sommernek, Taskernek, Van Damme-nak (csak hogy pár profi gyártót említsek) is van koaxiális kábele, akárcsak mikrofonkábele. A professzionális felhasználásban is szükség van mindkettőre.
-
kismikis
tag
válasz kismikis #42723 üzenetére
A somogyi kábel kapcsán szöget ütött fejembe a gondolat, hogy milyen -időnként gyalázatos- eszközöket használnak, hallgatnak a zene hallgatók. EMBEREK!!! Egyetlen rosszul megválasztott hálózati kábellel romba lehet dönteni a milliós rendszert is! Lehet, hogy a som miki kábel jó hangú, de kicsi az esélye.
Apró adalék. Több kiváló fejhallgatót vásároltam az utóbbi hónapokban, töredék áron. Az eladók néhány óra használat után eladták az "arany tojást tojó tyúkot", mert nem vált be, "szarul szólt". Igen, de nem a fejhallgató, hanem az egész rendszer. A régi indián mondás szerint "hiába veszel luxusvillát, ha az ablaka a szeméttelepre néz". -
kismikis
tag
válasz kerobi #42720 üzenetére
Igen, lehet, sőt az a gazdaságos. A hifi kábelek általában esztelenül árazott hobbi termékek, a mikrofon kábelek profi cuccok. Nálam a Canare L-4E6S vált be, de sajnos itthon már nem árulják. Helyette a Van Damme és a Belden kiváló minőségű és elérhető.
Ha szereted a nyugodt, tiszta hangot, akkor 4 erű starquad , nem ezüstözött, egyszerű, szimpla réz harisnyával árnyékolt kábel a nyerő. Például ezek.
A bekötés is fontos a jó hanghoz. A jel csak a szigetelt ereken mehet, az árnyékolást elegendő az egyik végen beforrasztani, így árnyékol, de jelet nem visz és nem torzít. Célszerű ezt a véget megjelölni, vagy mindegyik kábelt felirat szerint szerelni. A fórumokon megoszlanak a vélemények, a forrasztott véget a többség szerint forrás oldalra kell dugni, mások szerint az előerősítő felé,de ez már szőrszálhasogatás.[ Szerkesztve ]
-
kerobi
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az amp és a dac közzé rca kábel lehet mikrofonkábel? Jobb a vezetőképessége?
Vettem 4 db minőségi rca-t csakhogy az rca kábeltörője vastag kábelre lett méretezve, így fityeg a 2 eres árnyékolt benne. Ha mikrofonkábelt kötnék be az masszivan állna benne. -
addikt
válasz joe999 #42710 üzenetére
Üdv!
"Próbáltam és tettem is be egy USB kártyát, azzal jobb lett a hang, mint az alaplapival." Kérdezném, hogy pontosan milyen típusú USB kártyát tettél be, és milyen alaplapod van?
Köszi."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz Primary92 #42698 üzenetére
Itt beszélgettünk róla. Akkor kaptam tőle a tuti rajzot. Most maratom a nyáklapot a hétvégén.
Üdv!
Párhuzamosan fut a Szekeres project is mint B-terv. Egy canampot hallottam anno, az tetszett. Majd kiderül, hogy ez a layout az én fejesemmel megkönnyeztet-e
hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
-
Ribi
nagyúr
válasz binatone #42706 üzenetére
Ez az alap, de hogy mennyit lehet rajta finomítani, az már egy másik dolog.
IRF510, vagy 610 a javasolt, ezek rendelkeznek a legkisebb bemeneti kapacitással.
Milyen a táp, mit hogy old meg... Jó móka ez. -
joe999
tag
válasz krichd1 #42708 üzenetére
Próbáltam és tettem is be egy USB kártyát, azzal jobb lett a hang, mint az alaplapival. Vettem egy SUPRA USB kábelt, nem rossz, sokat finomodott vele az összkép. Húros hangszereknél, főleg gitárhang esetében vettem észre, hogy selymesebben lágyabban szól, ami nem jobban tetszik. Ami fontos még, hogy eddig nem nagyon volt a színpadnak mélysége, most van, határozottan lehet érezni, hogy bizonyos hangok előrébb vannak, mások mások meg hátulról szólnak. Ilyen szempontból coax- on még nem volt időm tesztelni, de elsőre úgy hallom, hogy lágyabban szól, nyugodtabb a hangja és az USB-n tapasztalt enyhe magasba húzást nem hallom.
-
joe999
tag
Használ valaki Denon DA-300-at digit coax-on keresztül? Mennyire szentségtörés az alaplap digitális koax kimenetét használni? Tegnap kipróbáltam és nekem úgy tűnik, hogy nyugodtabb így a Denon hangja, USB-n mintha egy kicsit magasba húzna és izgágább.
-
F1rstK1nq
aktív tag
A hangprojektort azért ne vegyük most bele, mert az csak barátnővel közös filmezésekre meg haverokkal közös ps4 játékra van.
Én most önző mód csak magamra gondolok. Jelenleg egy olyan megoldást keresek ami a Superlux HD681 EVO-ból kihozza a keretemhez mérten a legtöbbet. Amire használom a fejest az: full HD film + sorozat megfelelő forrásból. Focimeccsek tvből (ez elég rossz forrás, telekom hd csomag). Ps4 játék.
Ezekre kéne egy DAC+fejhallgató erősítő úgy hiszem az eddig leírtakból. Erre lehetne jó megoldás a linkelt SMSL M6, csak azt nem tudom, ezt hova illene bekötnöm.[ Szerkesztve ]
Adrenaline is natures way of telling you 'don't fuck up.'
-
.DLL
veterán
válasz F1rstK1nq #42700 üzenetére
Hát én ott kezdeném, hogy a hangprojektort
kukáznámeladnám, és az árából vennék egy jobb 2.0 sztereó hangfalpárt akár aktívat is. Kivéve akkor ha nagyon szűkös a rendelkezésre álló hely. A hang-prodzsektoron nincs analóg bemenet? Mert akkor az SMSL analóg kimenetét rákötöd, és kész is. És még a hangproji kérdéses minőségű DAC-ja is kimarad a jelútból.(P.H.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest