-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Audison
senior tag
Üdv. Keresek 2db OPA2228P-t megvételre. Kérem akinek van az PM-ben írjon nekem. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
Üdv. Valami fényesebb, magasba húzó dual opa-t tudtok ajánlani?
-
Audison
senior tag
JRC NE5532 opa-t hol tudnék venni? Kellene 4darab.
-
-
Audison
senior tag
Üdv. OPA-t szeretnék cserélni egy NAD C542 pörgetőben. Gyárilag 2134PA van benne, aminek tetszik a középtónusa de picit laid back hatása van. AD827 mennyit dobna rajta? Mi a különbség az AQ és SQ között?
-
Audison
senior tag
válasz laleeee #77872 üzenetére
Az miért van, hogyha RAM-ból játszok zenét (foobar), akkor betudok állítani tök alacsony latency-t (50ms)? Ha HDD-ről, akkor meg a 300ms is kevés? Igazából nem jelent problémát, mert csak egy klikk berakni ramba, de azért mégis...
szerk.: bocs laleee nem neked szántam...
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
Sziasztok! Tudja valaki, hogy a Foobar miért nem rakja be az olyan Flac fájlokat a memóriába, amelyek 1 nagy fájlként vannak berippelve (teljes cd anyag egy fájl)? Ezekhez tartozik egy .cue fájl amit a foobar szépen szétszed számokra bontva, de ezeket nem rakja be a ramba. Viszont, ami számonként van berippelve, ott minden egyes fájlt be tud tenni a memoriába. Milyen beállítás kell ehhez?
-
Audison
senior tag
Sziasztok!
Régen jártam itt, viszont hamarosan újra visszatérnék a fejhallgatózás világába. Amit tudni érdemes, anno boldog tulajdonosa voltam egy AudioGD NFB11-es és egy DT880 (600Oohm) -as fejhallgatónak. Volt előtte HRT DAC + Matrix Mstage páros, aztán Essence One is...Az AudioGD volt az utolsó DAC-om, azt nagyon szerettem, de külföldre költözés miatt eladtam mindent. Azóta nagy lemezgyűjtögetésbe kezdtem és szeretnék az új rendszerbe beiktatni egy CD játszót is. Tudom, hogy már egy jó ideje a PC-s zenehallgatás a divat, de imádom a korongokat. Most kényszerből egy SoundMagic E30-at nyúzok egy iPhone SE telefonnal, amivel nagyon megvagyok elégedve, sőt ez a hangzásvilág sokkal jobban tetszik, mint anno a DT880-as.
Kutattam kicsit, hogy milyen fejhallgató létezhet az E30-as görbéjével, és talán az ATH-R70X áll hozzá a legközelebb, de mindenféle ajánlást megköszönnék. A fejhallgatót pedig egy TEAC PD-301 és UD-301-es CD-DAC/HP erősítővel hajtanám. Ha valaki hallotta már az említett AudioGD-t és az UD301-et, az írhatna pár sor személyes tapasztalatot. Gondoltam arra is, hogy az AudioGD-t választom újból egy valamilyen CD játszóval, de szeretnék egy egységes rendszert. Ha a TEAC megoldás helyett létezik sokkal jobb felállás, azt is szívesen meghallgatom.
A képen a CD lejátszó mellett itt nem az UD301 látható, hanem a AI-301DA sztereo erősítős változat. Ez a kombo is érdekelne, ha rendelkezik ugyanolyan jó hanggal és fejhallgató erősítővel, mert esetleg később jól jöhet a hangfalhoz.
-
Audison
senior tag
A Musiland Monitor 01 USD támogatja a DSD-t? Mert nekem gond nélkül viszi...
-
Audison
senior tag
Szerintetek melyik a jobb opció, ha az USB-COAX átalakító USB-ről kapja az áramot?
1,5M-es AQ Forest vagy egy 25cm-es mezei kábel?
-
Audison
senior tag
válasz EQMontoya #42651 üzenetére
Ez a kimeneti teljesítmény gondolom az, hogy milyen erő lakozik az erősítőben, nem? Mondjuk egy 250 ohmos vagy egy 600 ohmos fejhallgatónak mi az ideális?
Pl.: NFB11:
3500mW/25 ohm
1800mW/50 ohm
900mW/100 ohm
300mW/300 ohm
150mW/600 ohmNFB29:
8000MW / 40 ohm
3500MW / 100 ohm
1200MW / 300 ohm
600MW / 600 ohm[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
Viszont az NFB11-em rengeteget javult már a kis suricataval is..A héten érkezik mellé a musiland usd 01, azzal megintcsak egy kis javulást várok. A via nekem nem jött be, gyakorlatilag a legrosszabb koax forrás is lepipálja.
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
válasz dgyuri0123 #42067 üzenetére
Én régebben foobart használtam, aztán aimp3-at, de szerintem is a Bug Head a jobb. Tetszik, hogy ha CD-ről játszok zenét és berakom a Bug Head-be, akkor berakja a memóriába egy az egyben. Akár ki is vehetem a CD-t.
-
Audison
senior tag
Ez a Bug Head nagyon különös. Jól hallok?! Valahogy meggyúrja a zenéket.
-
Audison
senior tag
válasz schawo #41905 üzenetére
Hát kiderül, egyébként külön csatlakozó (RCA) nincs az alaplapon, header tüske van, amire rákötöttem ezt: [link]. Annyira jó minőségű volt a csatlakozó, hogy a Profigold kábelem megette, elengedte a forrasztást a csatlakozó, így kukázni kellett. Ebayről rendeltem 2500ft-ért, de még egyszer nem dobok ki érte pénzt, ezért néztem valami normálisabb megoldást. Szerintem azért az alaplapi koax minőségét nem nehéz megütni, bízom benne hogy jobb lesz. Ha nem, akkor marad a kingrex vagy a hiface.
-
Audison
senior tag
válasz HUNNIA1920 #41885 üzenetére
Attól veszem, akitől Te vetted a nagy tesót. Még kicsit olcsóbban is
-
Audison
senior tag
válasz HUNNIA1920 #41880 üzenetére
Nekem annak a kistestvére lesz, most csak erre futja.
-
Audison
senior tag
válasz bkercso #41876 üzenetére
Egy normális koaxra. Pontosabban melyik XMOS, mert ebayen van mindenféle... WIN10-el gond nélkül megy? Olvastam, hogy valaki panaszkodott driver ügyileg. Igazából a Squeezebox felelne meg legjobban az igényeimnek, de nem tudom, hogy annak milyen a coax kijárata, egy hasonló árkategóriában lévő usb-coax átalakítóhoz képest (hiface, kingrex).
-
Audison
senior tag
Szerintetek egy M2Tech Hiface TWO-val vagy egy Logitech Squezzebox classiccal járnék jobban, ha Coax-ra vágyom?
-
Audison
senior tag
Sziasztok.
Squeezebox- ot keresek aprón, de nem nagyon találok. Esetleg van valami alternatíva helyette?
(#41823) schawo: Már nem squeezeboxot használsz?
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
válasz HUNNIA1920 #41748 üzenetére
Nekem volt fent Linux Mint, de nekem az audiogd elég élettelen, unalmas volt és szerintem a mélyek is kontrolláltabbak voltak. Na de lehet csak placebo...
-
Audison
senior tag
válasz Radomer #40644 üzenetére
+1
Az NFB11, 1 óra zenehallgatás után elég jól felmelegszik, nem forró, de nem is kézmeleg és ezután kezd el igazán jól zenélni. Hétvégén én is csinálok egy egész napos üzemidőt, kíváncsi leszek.
Na meg ha minden igaz, érkezik hozzám egy XMOS U8 is, ha minden igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
Sok szó esett mostanában az audio-gd termékeiről és nekem is izgatta a fantáziámat egy NFB. Pontosabban egy NFB 11. Pár hete raktam fel egy hirdetést (nem sok reménnyel) , hogy keresem ezt a típust és nagy szerencsémre múlt héten fel is került egy nagyon megkímélt darab, az előző tulajdonos szerint alig több, mint 15 órát ment, így makulátlan esztétikai állapotban került hozzám.
Az előző dac/amp párost nem régen eladtam, pontosabban egy asus xonar essence one-t használtam, (abból is az alap verziót) elégedetten. Tulajdonképpen nem a feljebb lépés volt a cél, hanem keresni akartam valami más hangot...hát sikerült. Ugyanis nem egy ligában játszik a két játékos. A One világosabb, élénkebb az NFB meg kicsit sötétebb, melegebb, összességében természetesebb. A legnagyobb változást a tér és dinamika hozta, a mély testes, de nem tolakodó, nem telepszik rá az egész hangképre. A hangszerek jól elszeparálódnak egymástól, jól kivehetőek, a cinek szépen, tisztán szólnak. Az erősítő részével is elégedett vagyok, a 600 ohmos DT880-al jól megbírkózik. Így pár óra hallgatás után ezek az első benyomások.
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
Szerintetek, ha coax-ot szeretnék használni, akkor melyik megoldás a jobb? Ha a realtek alaplapi kivezetést vagy ha a kis sony CD/DVD lejátszó coax kimenetét használom? Eddig USB-ről ment a DAC, de most erőltetném a coaxot, ha van így értelme...
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
Üdv.
Véletlen bukkantam rá, hogy a laptopomon van gyári spdif kimenet. Elvileg egy ilyen átalakító szükséges hozzá: http://www.summitsource.com/images/products/ADS122.jpg
működhet?
-
Audison
senior tag
válasz vodkaboy22 #27129 üzenetére
Köszi, jelen esetben újonnan nem telik rá, használtan meg most nem találok. Jelenleg a tv optical kimenetéről megy az asus, de még mindig sokkal jobb mint ha usb-ről menne, amíg nem találok valami jobbat.
-
Audison
senior tag
Laptop és essence one közé tudtok mondani usb-coax átalakítót olyan 30k-ig? Vagy ha van más megoldás amivel kikerülhetem az usbt, szívesen hallgatom.
-
Audison
senior tag
Szerintetek EZ mi féle? Haverom nézte ki magának, beszélt is az eladóval, 75-ért oda is adná.
-
-
Audison
senior tag
válasz stranger28 #24023 üzenetére
Nem nagyon, meg lehet az időpont sem lesz jó.
(#24024) Bodz:
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
válasz stranger28 #24021 üzenetére
Mennék, ha lenne mivel. Há' gyere
-
Audison
senior tag
válasz chrisnagy13 #24019 üzenetére
Köszi.
Pár hónapig nem kívánok hozzányúlni, hadd ismerjem ki a hangját az eredeti opampokkal először, aztán majd próbálgatok.
Pár albumot már végigtoltam vele. Ezelőtti felállás nekem MSII+Matrix Mstage páros volt. A matrixot eredetileg meg akartam tartani, gondolván, hogy az Asus kimenete gyengus lesz a DT880hoz (600Ohm), de végül túl adtam rajta, bízva a véleményekben és tesztekben. Szóval 10 órás állásban a hangerő bőven elég, korrektnek mondanám. Veri az MSII+Mstage-t, nem is akárhogy. Felbontásban, részletességben, dinamikában, zeneiségben, mindenben. Én az MSII-t úgy ismertem, mint egy eleven kis méregzsákot, de az Asus rárak még erre pár lapáttal. Gyors, eleven és meglepően tiszta. Szóval hallelujah.
-
Audison
senior tag
Megérkezett az Essence One. Egyelőre még csak ennyit tudok
-
Audison
senior tag
válasz stranger28 #23758 üzenetére
Minden USB eszközt leválaszt?
-
Audison
senior tag
válasz stranger28 #23746 üzenetére
-
Audison
senior tag
Köszi a tippeket, szerintem marad az Essence One.
-
Audison
senior tag
HRT MSII-höz viszonyítva feljebb lépés lenne a Dacmagic 100? Vagy mi lenne a következő lépcsőfok? 60-100k-ig bezárólag milyen DAC-ok jöhetnek szóba Metal, Rock, Blues-rock műfajokhoz? Ami a lényeg, hogy Coax, Toslink, USB legyen rajta, hangra legyen dögös, eleven, gyors. Akinek vannak ötletei, ne kíméljen.
-
Audison
senior tag
válasz Ear001 #23628 üzenetére
Köszi, de jó ez így?! Nem tudom, lehet én lihegem túl ezt a filter dolgot csak, de nekem úgy jön le, mint olyasféle beépített EQ, ami egyes tartományokat emel, így nem a "nyers" anyag jön át az erősítő felé. Végül is ha tényleg így van, ahogy mondod, hogy a legtöbb DAC-ban ott van ez a filter csak beépített és nem lehet állítani, akkor tök mindegy...
(#23630) contaxg: Az M-DAC-ban ki lehet kapcsolni a filtereket?
-
Audison
senior tag
válasz vodkaboy22 #23582 üzenetére
Szerintem ezek az újabb HRT-k nagyon túlárazottak lettek..
-
Audison
senior tag
Szerintem nagyon igényes lett..
-
-
Audison
senior tag
-
Audison
senior tag
Nekem is csak torrent futtatásakor pattog..akkor ott valami más zűr lesz.
Ez AVX-ről van, egy próbát megérhet:
"USB DAC-osoknak: olvastam, ma egy érdekes írást külföldi oldalon, miszerint ha Windows 7-re frissítések útján raktad fel az SP1-et,akkor egy kisebb fajta programozási hibának köszönhetően nem frissülnek normálisan az USB driverek. Az ide vonatkozó Microsoft leírás: http://support.micro....com/kb/2529073
Ez csak az előbb leírt verziónál érvényes, a Win7 telepítőbe beépített SP1-re már nem,ott helyesen telepíti a drivereket.
Könnyen leellenőrizhető,hogy valakinek az új verzió van e fent:
Keressük meg a 'C:\Windows\system32\drivers\winusb.sys' fájlt, jobb gomb rajta, majd 'Tulajdonságok', majd a megjelenő ablakon a 'Részletek' fület válasszuk és ott ezt a verziószámot kell majd látni: 6.1.7601.17514" -
Audison
senior tag
válasz Deadzone41 #19920 üzenetére
Az első verzió. [link]
Nekem az első verzióval az volt a legnagyobb gondom, hogy külön trafó kell hozzá, mert nem EU-s a bemenete.
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
válasz Deadzone41 #19915 üzenetére
Kifutottam a szerk. időből. Egy kicsit eltérő a belsejük. Illetve ebben már más az opamp is, az első verzióba állítólag nagyon gyengécskét raktak, továbbá az újban már jobb a transzformátor is.
(#19918) bkercso: Tervbe van véve ez is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest