- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
válasz bigmasterg #1000 üzenetére
Miniatűr doboz, DC táp, belsejét nem látom. Én így nem adnék érte 11k-t
Én most ezt vinném amíg lehet[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
Köszi, csak asztali gép nélkül nem sokra mennék vele.
Esetleg StyleAudio Carat-UD1, vagy tudtok olyat ajánlani, amit lehet itthon kapni?
-
bigmasterg
addikt
válasz bigmasterg #1002 üzenetére
Hát ez? Így első blikkre jónak tűnik:
Valve Class A TubeSzerk.: most látom, hogy egy 'kicsit' drágán adják. [link]
[ Szerkesztve ]
-
chubii
senior tag
válasz bigmasterg #1003 üzenetére
Üdv!
Ha jól tudom schawo pont ilyen Bravo erősítőt rendelt ebay-ről, és ha már itt tartunk érdekelne,hogy megjöttek-e már , és milyenek ??
It's gonna be legen - wait for it - dary!
-
bigmasterg
addikt
chubii Köszi, tényleg.
"Én vettem néhány 12AU7 csővel szereltet, ha gondolod megvárod, míg megkapom (pár hét). Úgyis írok róla pár sort. Ismerőseimnek is ajándékozok belőle, de ha megmarad egy-két darab, akkor eladó lesz itt a Hardveraprón."
Ha a vaterás kolléga ára alatt tudod majd adni, akkor engem lehet/valszeg érdekelne majd egy.
De tényleg, ha 2010-04-17-én rendelted őket, akkor nem kellett volna már megérkezniük, vagy csak elfelejtettél írni róla?
Várom mi hamarabbi beszámolódat. -
titán
válasz bigmasterg #1005 üzenetére
Még nem, kb 30 nap a szállítás. Kb. 16 körül oda tudom majd adni néhány plusz NOS csővel (GE, RCA, Amperex, Telefunken). A csövek maguk többet érnek, csak sikerült jó áron hozzájutnom.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
devast
addikt
válasz bigmasterg #1005 üzenetére
Nekem kínából rendszeresen egy hónap szokott lenni a szállítási idő. Mondjuk Dél-koreából, Szingapúrból vagy USA-ból két hét alatt meg szokott jönni
-
titán
-
titán
A délutánom ráment arra, hogy elkészítettem a 20cm-es összekötő kábelt (Neutrik RCA, Neutrik 6,3 jack + Klotz szimmetrikus sztereó patch kábel). Kész is lettem vele, összerakok mindent, erre szétmegy az egyik K240-en a Kácsa által forgalmazott kis 3,5-es jack dugóm, és tönkretette az egyik 3,5 -> 6,3 átalakítómat (beragadt a jack hegye).
Apropó, Kácsa Audio által forgalmazott noname jackeket ne használjon senki! Ez már a második, ami szétment. Az első miatt majdnem agyfrászt kaptam, mert az M-Audio kártyámban ment szét egy 6,3-as, úgy hogy beragadt a hegye és csak a jack teste jött ki. Alig tudtam kijátszani belőle a darabjait, egy kicsit meg is hajolt az egyik jack lefogó fül
Szóval mivel tönkrement az egyik jack, nem tudtam volna A-B-zni az egyforma fülesekkel, így a délután maradéka egy új jack (immáron Neutrik, a Kácsásokat ki is dobom...) applikálásával telt.
Kész lettem, összeraktam két kis erőlködőt, és rögtön megállapítottam, hogy a gyári csövek használhatatlanul zajosak (lehet kb. 60dB jel/zaj arány) . Mivel erre számítottam a tesztek alapján, ezért előre betáraztam egy csomó csővel:
1. General Electric 5814A Five Star (ebből nem adok csak egyet sikerült szereznem)
2. Telefunken 12AU7 Ribbed Plate (ebből is csak egy van)
3. RCA/Conn 12AU7A ClearTop (ebből van több is)
4. Mullard/Ultron 12AU7 (ebből is több van)
5. Philips E80CC Special Quality (ebből egy van, ez egy különleges darab, nem azonos szabvány, mint a 12AU7, sőt, a fizikai mérete és az erősítés mértéke is nagyobb, ez volt a legdrágább az összes között)
Úton van még:
6. General Electric 12AU7 (ebből egy kupac)
7. Philips/Amperex 12AU7A (2db)A teszt során K240 600 ohmos változatát használtam, mert ha valaminek kell kakaó, akkor ez az. Ha ezzel elboldogul, akkor nincs az az ágyúsüket, akinek halk lenne a Bravo egy 100ohm alatti fülessel párosítva.
Úgy teszteltem, hogy az M-Audio 1/2 kivezetésére került az egyik Bravo + K240, a 3/4 kivezetésére a másik Bravo + K240. A hangkártya controlpaneljében összekapcsoltam a két kimenetet, így ugyanakkora hangerővel szólt ugyanaz. Mindig csak az egyikben cseréltem csövet, így szépen egymáshoz tudtam hasonlítani a különböző csöveket.
Első összehasonlításban a csak az 1-4 csöveket tettem be.Természetesen a kínait mind hülyére veri. Mindre jellemző, hogy nincs hallható háttérzaja. Teljesítménye bőven elegendő a K240 kihajtására, 50% hangerő fölött csak halláskárosultaknak ajánlott. Mindnek kell kb 10-20mp bemelegedési idő.
1. GE: Nem rossz, de semmi kiemelkedőt nem nyújt. Dinamikája jobb, mint a kártya saját beépített NJM4556AL opamp alapú füles erősítője, de a nagy hangerőn (50% felett) a középtartományban enyhén torzít. Persze soha nem jutna eszembe 5mp-nél tovább ilyen hangerőn hallgatni. Részletessége nem rossz, kb. az opampal van egy szinten. Hangszínpad szintén nem kiemelkedő.
2. Telefunken: Abszolút vesztes, a beépített opamp is simán lenyomja. Hallhatóan torzítja a mély tartományt már közepes hangerőn is, annyira nem jó, hogy nincs is róla mit írni. (Máshol nagyon dicsérik ezt a típust, lehet, hogy egy hibás darabot fogtam ki, de az is lehet, hogy hosszú bejáratási időt igényel.)
3. RCA/Conn: Az abszolút legjobb (szvsz). Részletesség, szétválasztás, hangszínpad alapján a legjobb. A mély tartománya kicsit kevés, és nem a legdinamikusabb, de ezért bőven kárpótol a közép és magas tartomány. Nem is lehet egy lapon említeni a beépített opamppal.
4. Mullard/Ultron: Nagyon szoros második. A legjobb mély tartományt ő produkálja. Mély dinamikában fantasztikus. A közép is nagyon kellemes, de a magasai nem olyan részletesek. Kicsit szűkebb a színpada, mint az RCA. Persze még így is messze jobb mindenben, mint az opamp.
---
Holnap még tesztelem a maradék Philips E80CC, meg a fenti csöveket a K500-zal, erre már nem jutott idő.
Amiből van több (RCA/Conn, Mullard/Ultron, GE), azokat a csöveket tudom mellékelni az erőlködőhöz (de a GE még nem jött meg).
Erőlködőből 5 darab érezett, az ismerősi körben 2-re tartottak igényt, 2 még szabad.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Valamikor nyáron tarthatnánk egy local head-fi meeting-et Szívesen belehallgatnék más cuccaiba.
@schawo: Nekem is van pár RCA cleartop-om, bár azok 6cg7 típusúak. Nem rosszak, tény
-
titán
Megtaláltam a legnehezebben hajtható fülesemet. A 600 ohmos K141M-t eddig semmire nem becsültem a szűk hangszínpadja és gyenge dinamikája miatt, de ezzel az erőlködővel életre kelt, és végre úgy szól, ahogy elvártam tőle Valószínűleg eddig nem kapott elég feszültséget.
-
p_adam
addikt
Én rendszerleépítésben vagyok de per pill most ezeket tudnám bemutatni:
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Igen, Sigma Pro, és egy épített eXStatA hibrid erősítő hajtja. Viselve nem véletlen hogy nehezen találni róla képet
Viszont a tere nagyon nagy, talán a legnagyobb az összes fejhallgató közül, a K1000 ami ilyen téren megszorongathatja. A legmagasabb és a legmélyebb hangok sajna elfogynak (igaz hogy ez a HD250 érdeme is, más fejhallgatók nem jelenítik meg ennyire jól a teljes frekvenicatartományt) de ami van az rettentő jól szól. -
AMDFan
addikt
Hivox Lupus Junior megfelelő erősítője lehet egy AKG K601 fülesnek?
Valami olyan megoldás érdekelne ami USB DAC + füleserősítő egyben. -
Sebhelyes
senior tag
LT1364-es opampot DIP8 tokkal lehet vajon valahol kapni Budapesten?
-
dim69
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy van egy Sennheiser HD 485-ös fülesem, ehhez érdemes-e külön fejhallgató erősítőt venni, vagy elég az E-mu 0202 füles kimenete? Többen írtátok, hogy nem sokat ér az erősített kimenete ennek az E-mu-nak. Mégis, a füles 32 ohmos, nem tudom egy külön erősítő nem lenne-e túlzás.
Vagy ebben a fejhallgató kategóriában hanyagoljam az ilyen dolgokon való gondolkodást?Ha mégis megérné költenem külön füles erősítőre, schawo által kínált Bravo G2 V2 jó lenne hozzá? Egyáltalán van még belőle schawo?
Köszönöm a segítséget!
-
titán
Bocs, én szeretném leszögezni, hogy nem kínálok erősítőket. A múltkor hozattam pár darabot saját használatra, 2 megmaradt, és azokra akadt érdeklődő, de nem tervezem, hogy továbbiakat hozzak (ezeket is haszon nélkül adtam oda).
Egy 32 ohmos fülesnek akár elég is lehet az EMU kimenete, de valójában csak jósolni lehet, biztosat állítani nem. A műszaki adatok sajnos gyakran nem pontosak, sőt hazudnak, így a számításokra nem lehet adni. Én mindenképpen kipróbálnám külön erősítő nélkül.
-
dim69
csendes tag
Bocsi, én sem úgy értettem, hogy folyamatosan van neked belőle, csak hogy a megmaradtakon akarsz túladni. De ezek szerint már késő, nincs több. Mondjuk valószínűleg nekem fölösleges is lett volna.
A kipróbálással csak az a gond, hogy emiatt nem akarok Pestre menni, Kaposváron meg nem nagyon tudok olyan helyet ahol ki lehetne próbálni külön füles erősítővel...
Emu 0202 megvan már egy ideje, jól szól a HD 485-el, de nincs összehasonlítási alapom. A hangja az eddigi cuccaimhoz képest szép részletes, viszont valami hiányzik, amit nem tudok megfogalmazni. Mondjuk úgy az erő, és ez alatt nem a hangerőre gondolok. Viszont lehet erről nem csak az Emu tehet, hanem a füles is kevés. Passz.
-
dim69
csendes tag
AMDFan:
Megpróbálok szerezni kipróbálásra, egy HD 595-t. Köszi neked is és mindenkinek a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
zenemano
csendes tag
halihó itt! csak most találtam ezt a topikot. tök jó látni, hogy a head-fi-on kívül van egy fórum a hazai nerd-öknek is, amit néha bújni lehet. ha lesz időm neki is esek jobban, de azt már most jelzem, hogy egy ilyen nyári "can jam"-ben szívesen benne lennék (remélem még nem késő). tudok vinni Grado sr125-öst meg egy korrekt belépő szintű DAC/amp-ot (Audinst HUD-mx1).
egyelőre ennyi a setup, és egy opamp próbán/cserén kívül nem is tervezek mást.. -
bigmasterg
addikt
Épp azt akartam kérdezni, hogy lehet-e olyan usb dac-et kapni, ami nem erősíti a hangot. Mivel laptop hangkártyáját megkerülve akartam a gépet erősítőre kötni.
Amikor ezt megtaláltam. Ha jól sejtem, akkor ez erősítetlen jelet ad ki, ami utána rendes (fejhallgató) erősítővel meghajtva jobb eredményt ad, mintha egy eleve erősített jelet erősítenék tovább, esetleg valamilyen olcsóbb erősítős dac-ot használnék.
Ez így van, vagy nagyon mellé lőttem és ez a kis kütyü alapvetően meghatározza a kimenő hangot és egy ilyen olcsóbb cucc-al sokra nem megyek? -
bigmasterg
addikt
válasz bigmasterg #1047 üzenetére
Akkor kérdezek egyszerűbbet.
Tudtok olyan usb-s dac-et mondani, aminek NINCS fejhallgató kimenete? (csak rca) -
zenemano
csendes tag
válasz bigmasterg #1048 üzenetére
hali! igen, van ilyen. ez most egy nagyon ígéretes belépő szintű cucc, ez pedig egy már szinte legendás, de még mindig "budget" (a tengerentúlon eltérő fogalma van a népnek a budget-ről). vannak még biztos olcsóbb kütyük is, de nekem az az érzésem, hogy ha szeretnéd hogy jó is legyen valamire amit veszel, akkor ennél nem érdemes lejjebb menni.
olyasmi cuccnak amit az előbb linkeltél nem sok értelme/keresnivalója van egy fejhallgatós rendszerben.[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz zenemano #1049 üzenetére
hy! Köszi a választ.
Az elsővel annyi a problémám, hogy nem usb-s, a második meg 300$. Az most nekem kicsit sok, most jött meg a kis csöves bravo v2, plusz elvileg a héten jön egy HD650.
Most inkább a 30ezer körüli dac-okat nézegettem.
A Carat HD1V rca kimenetéről tud valaki nyilatkozni? Azt olvastam, hogy fejhallgató része nem a legjobb, de az rca-t nem szidták, nekem most úgyis csak az kellene.
Esetleg az Aune DAC, viszont erről még nem olvastam, csak devast-től pár sort, még lehet utána olvasok. (Itt meg ugye megvan a külföldről való behozatal macerássága)
Tudtok még valamit mondani ebben a kategóriában, ami usb-s és jó az ár/érték aránya?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest