Új hozzászólás Aktív témák

  • Ance

    őstag

    válasz krizmo_ #7716 üzenetére

    Apró csiperkére. Köszi, akkor tej lesz mindenképp!

    SteveS, Madoc:

    Fél kiló apró csiperkét egészben, vagy félbevágva rendkívül forró serpenyőbe teszek, megsprézem őket olajjal (ami bírja a hőt: napraforgó, kukorica) és átkeverem, hogy mindenhol legyen épp annyi, hogy ne kapjon le.
    Nagyon kicsit sózom, hogy gyorsabban menjen ki a nedvesség. Mikor már nagyrészt kiment, visszaveszem a lángot felére és felöntöm 3-4 deci alaplével (ami nálam 3-4 deci vízben egy Maggi házias levesalap zselé feloldva, mert az szuper hozzá, de lehet a zöldség is). Ebben van a só, azért sózom kicsit az elején, de el is lehet azt hagyni. Mindenképp a zselét ajánlom, ha nincs alaplé, a kockák nagyon sósak, ha csak az van, akkor felet 3 decibe.
    Borsozom, főzöm kicsit majd felöntöm főzőtejszínnel (kb. 2 deci) és teszek bele egy kanál mustárt (elhagyható). A lángot visszaveszem kicsire. Addig főzöm, amíg megmosom és felvágom a friss petrezselymet, amit beleszórok. Kicsit rottyan és ízesítem, ha még kell.
    Ha nem elég sűrű a szósz (főzőtejszín márkától függ, mennyire sűrít) akkor egy csapott evőkanál liszttől az lesz.

    Azóta gondolkodtam, valószínű a mini egész, vagy félbevágott csiperke állaga más, mint a nagy csiperkéé, azért lesz más ez a gombás szósz. Régen lehetett kapni olyan konzervet, amiben ezek a mini csiperkék voltak, azt is imádtam, de már nem látok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák