-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pikszel
addikt
válasz basaja #49520 üzenetére
Nappali fotóknál a 100-as vagy legalacsonyabb ISO-t kellene használnod, persze ezt gyér fénynél beltérben már megint érdemes elereszteni (ISO 100-200) mert bemozdult kép és zajos árnyékok lehet a végeredmény. A fehéregyensúlyt, pedig fényviszonyok/napszak döntik el és nem tudom van-e már valamelyik vasban egyedi fehér mérésére? És sajnos a kijelződ végett sem feltétlenül a színhelyes képet (sokat láttam a monitoron sz@r című frázist) látod a kalibrálása miatt.
Esti képeknél mehet az ISO 200-400 nyugodtan és ha ember van a képen, akkor ISO 100 + vaku, de az sem túl távolról.
Amit világosításnak írsz, az az expozíció korrekciója. +-2 fényértéket tudsz állítani, azt nem tudom milyen lepésekben. Ez a exponálási/"zár"időt lassítja, illetve gyorsítja. Tehát amit vit világosításnak látsz (már ha nem értettelek félre) az beégés, mert az érzékelő összes digitális képpontja úgy dönt, hogy annyi idő alatt már elég fényt gyűjtött ahhoz, hogy fehér legyen (szubtraktív színkeverés).
Üdv.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
w333
félisten
válasz basaja #49523 üzenetére
Hmmm ... jobbra számítottam ahhoz képest hogy láttam a Moto G 4 Plus teszteket, de egyáltalán nem rossz, minőségre szerintem kicsivel gyengébb a Nexus 6 -tól (há már ugyan ezt a márkát nézzük)
A záridő lehetne hosszabb ... ha jó látom 1/5 a legnagyobb ami beállítható
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
válasz basaja #49544 üzenetére
Fotó + videó 84 összpontot kapott ha legörgetsz a weboldal aljára akkor láthatod hogy Photo 85 pont, míg a Videó 81 pontot kapott !
Szerk.
Kicsit OFF de én sem értem hogy lett ilyen jó kamerában a Nexus 6 !
Flickr -en is ilyen friss képeket látok !
Meglepően jók ... itt még lehet csemegézni akit érdekel Link !
Lassan el kéne már látogatni a Budai Vár / Citadella környékére !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Quqesz
nagyúr
válasz basaja #50036 üzenetére
A masina jó lesz, ez legjobban a templomos képen látszik. A téma kitalálásában van még hiányod, de ez könnyen javítható. Pl: oroszlános képnél inkább a vár bejárata felé fordulj és a kép bal síkjában legyen az oroszlán. Ha tudsz ráfókuszálni az oroszlánra, akkor a háttér lehet homályos is.
A tónál meg menj le a partra és tedd a telefont szinte a földre v úgy, hogy az épület tükröződjön. Keresd a témát és a telefon jó társad lesz benne[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
gipsztigris
addikt
válasz basaja #50585 üzenetére
Köszi! Az én képeimen is elvileg ott vannak a csillagok is!....csak nem látszanak! Olyan szép tiszta égbolt volt hajnalban mikor hazaértem, hogy nekifogtam fotózni. De csak a hold mutatta meg magát a képeimen. Úgy látszik a csillagokhoz még fel kell nőni!
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
ToniSoprano
addikt
válasz basaja #50584 üzenetére
Nekem tetszenek a képek. Szépek a színek, mondjuk látszik hogy a HDR sokat tud segíteni a képek minőségén, igazán a HDR-es képek lettek élesek és jó estefele.
Az egyik képen lefotóztad valakinek a pénztárcáját ás TAJ kártyája teljesen látható, lehet BigBlackDog azt képet törölni kéne...
-
Aryon87
félisten
válasz basaja #50979 üzenetére
Ha chrome-t hasznalsz, jobb felso sarokban 3 potty, az elobukkano menunel valaszd az asztali webhely kerese opciot, es akkor attolt asztali modban. Ugy mar konnyebb lesz, es akkor az osszefoglalo alapjan tudsz linket csinalni. Nemreg jottem en is erre ra.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
-
BigBlackDog
veterán
válasz basaja #51413 üzenetére
+ (#51412) no more: Köszi! Nem manual módot használtan, hanem HDR-rel készültek (sajnos ott nem érhetőek el a manuális beállítások).
Tata, Angolpark, Cseke-tó az egész pontos helyszín az első kettőnél, az utolsó pedig a parkban található barlangnál. Ha valaki Tatán jár, mindenképpen ajánlom egy séta erejéig a helyszínt az Öreg-tó és a Derítő-tó mellett!
-
Aryon87
félisten
válasz basaja #51935 üzenetére
Neeem, elkaptam a jarvanyt, ami mostansag van, nem kellett mas hozza, csak a 3 hete szenvedo beteg anyam, + kis hideg (ejszakai fotozas).. 2 nap utan ugattam en is szepen.. Most igy dolgozni elvezet lesz..Nem ismerem ezeket a gepeket, csak jol neznek ki.
Kivancsi vagyok Hollandiaban mi latnivalok lesznek. Ott csak 2.5 napnyi termes lesz
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
válasz basaja #52434 üzenetére
Koszi sracok Este feltolom a tobbit, vadasz i kell a free wifiket, es a kepeket igencsak xarul nyomja.. Flickr oldalamra ahogy tudom toltom.
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Steam topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- LEGO klub
- Politika
- Xbox Series X|S
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest