- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Facebook és Messenger
- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Netflix
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
sss
őstag
Hali,
A bekötésnek van bármi költsége? Google nem volt a barátom.
-
Márton
nagyúr
válasz
FreedomHUN #1094 üzenetére
nna, az már jobban hangzik
-
Márton
nagyúr
válasz
FreedomHUN #1092 üzenetére
Ja, leesett, bocs
De még mindig nem értem optikán hogyhogy csak 50, mikor az kéne legyen az alap.
[kép] -
Márton
nagyúr
válasz
FreedomHUN #1086 üzenetére
22? Kerület?
Azt hittem optikán 50 az alap:
"Optikai területen élő ügyfeleink részére 150/50 Mbit/s gyorsaságú internetet biztosítunk, sőt amennyiben a címen elérhető, lehetőség van internet gyorsító opciót igényelni. " -
Márton
nagyúr
gyorsítóval mennyi az up? 100mbit?
-
Gaborking
tag
Bekerült a Moziverzum és a Jocky TV csatorna
-
nem ellened szól, te az ügyfél vagy, nem neked kell értened hozzá
a digivel peched volt, azért nem nagyon gyakori, hogy ennyire rossz.
az optika szintjeinek beállítása azért is vicces, mert a rendszerben a lakásodba egy passzív osztóról jön a kábel, ezzel az erővel minden kötés után át kellene állítani az egész környéket. családi házas digi bekötésnél kérdezték, hogy hagyjanak-e pár métert pluszban az ont előtt. kérdeztem, hogy ugye nem probléma az sem, ha az egész plusz mennyiséget rajta hagyják, mondták hogy ugyan már, csak ne nagyon törjem meg. így most a szekrény mögött szerintem 15-20 méter plusz kanóc vannem rosszabb tőle se a net, se a tévé.
-
hunluigi
senior tag
válasz
FreedomHUN #1077 üzenetére
Szörnyű... 😔 Néha nem tudom sírjak vagy röhögjek... 10 cm-en variálnak egy 0.2-0.3 /km csillapítású szálnál, de ha az adott vezető határszögéről érdeklődnél nézne bambán. Anyáméknál konkrétan közel derékszögben (hurok nélkül) fordult a nagyon okos szerelő a szoba sarkában...
-
válasz
Gubu0101 #1078 üzenetére
Én is kértem ráhagyást, mondtam, hogy érjen el addig a pontig, de hogy méretre kell vágnia, az baromság...
Még jó hogy kértem, mert pont Vasárnap pakoltam át, mondjuk így is el voltam vele, mert a lyukon a kábel még átment, de a végén lévő csati már nem, kicsit játszottam (fúróval lyuk tágítás) mire sikerült visszahúznom, meg is sérült a külső védő réteg (van több is) a kábel vége felé, de tökéletesen megy szerencsére (ha nem lett volna jó, akkor kértem volna hogy vágja le a végét és kösse be újra, nyilván az pénzes, de emiatt nem akartam hívni őket, megoldottam)
-
Gubu0101
veterán
válasz
FreedomHUN #1077 üzenetére
Jaja,nekünk is megkérdezte,hogy még mennyi pluszt tegyen rá az optikai kábelre,ha esetleg átpakolnánk a modemet máshová,így kb 1.5m van pluszba.
-
Halley
tag
Nem vagyok szaki, csak arra hivatkozom amit nekem mondtak.
Amikor kötötték be a telekomos szerelő mondta (az még nem flip volt) hogy pontosan mondjuk meg melyik készülék hova fog kerülni, mert még 10 cm sem lehet ráhagyni, hogy később máshova kerüljön pl. a TV. A lakás bármelyik legtávolabbi pontjára elviszi a kábelt, csak pontosan határozzuk, meg később ne legyen nem ide akartam. Elmondása szerint ez azért fontos az optikai rendszernél, mert a jel stabilitását csak akkor lehet garantálni, ha előre, meghatározzuk, és eszerint állítják be a jelerősséget. Ehhez én nem értek, de az biztos, hogy soha nem volt semmilyen ingadozás se TV-nél, se internetnél. Amikor telekomos IPTV-re váltottam előtte digi volt, ott ment a koax a tv-be és kész. Néztem a TV-t és más lehetőség nem volt, ettől jóval többet nyújtott a telekom iptv-je.
Ráadásul a diginél például egyik nap beállítottam a digitális csatornákat, a másik nap már nem tudtam nézni, mert pixelekre esett a kép. Az internet is folyton ingadozott. Amikor kifogásoltam azt mondták egy lépcsőházra a tetőn van beállítva jelerősség (lépcsőház/előfizetés) és valaki biztos ezerrel torrentezik és elviszi a többiek sebességét, és ennyibe hagyták. A telekomnál bármikor megmértem az annyi volt mindig, mint amit előfizettem. Aztán a flipre váltásnál csak a modemet és a set-boxokat cserélték, maradt a minőség csak extrák nélkül. Úgyhogy nálam nagyon jó a flip szolgáltatása, talán csak a felvétel funkció hiányzik néha. -
mondjuk ez a centire kimért optikai kábel is elég merész kijelentés, hogy attól stabil a net
meg a kábeles digi képminőségét fapadosnak nevezni is érdekes.
-
FreedomHUN
senior tag
Félreértettétek egymást, a bejövő kábel lehet optika. Strukturáját tekintve modem/ont-től nincs különbség, utp megy a géphez is, meg az iptvhez is. Bejövő kábel lehet vagy optika vagy koax.
zazenke ha most kábelezel vigyél utp-t meg koaxot is a végpontokig, upc kaon médiaboxa (horizon) pl. mind a 2-t használja (dvb-c előreirányú ts de mivel modem ebben már nincs utp-n kapja az ip-t)
10 éve mikor nagy lakásfelujitást csináltunk vittem mindent mindenhova
pedig akkor még telekomnak meg flipnek híre hamva sem volt ahol lakok.
-
Halley
tag
válasz
zazenke #1064 üzenetére
Nálam optikai a Huawei routerig. Onnan is optikai a set top boxig, ami a tv mellett van. A box-ból HDMI a Tv-be. Tehát utp sehol. Sőt az optikai hossza nagyon pontosan kimérve, sehol egy felesleg 10cm, mert erre a hosszra állítják a jelerősséget, így soha semmi ingadozás. Szuper kép és állandó net. Nem hasonlítható a fapados digivel össze.
-
-
zazenke
őstag
Sziasztok- csak hogy tisztán lássak ha az optikai verziót jönnek bekötni hozzám akkor optikával elmennek a huawei routerig utána meg 2 db utpvel megindulnak a számítógép és a tv beltéri felé ? vagy csak 1 szál utp vel kacsáznak végig és ha a tv és a számítógép egymáshoz közel van akkor a végén ketté osztják még valamilyen eszközzel?
-
válasz
sarkanyolo2 #1061 üzenetére
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Most kattingatom a flip oldalát és úgy átom van PIP funkció. Hogy lehet bekapcsolni?
-
FRENK1988
veterán
Nyíregyházán másnál is köhög a szolgáltatás (net inkább igazából)
-
Norby86
őstag
válasz
FreedomHUN #1054 üzenetére
Mondjuk nálunk is előfordul ez a hiba néha, meg olyan is hogy 1-2 órára vagy több órára kiesnek csatornák, a nettel csak félévente egyszer van gond max ilyen 30-60 perc kimaradás max. Végülis én nem igen nézek tv-t, viszont a család többi tagja igen. Még azért nem tudok dönteni mert a három box-al amennyire szükségünk van, már árban egálban van a digivel. Itt gyorsabb a net de ugye vannak ezek a kisebb hibák. Szerintem felkeresünk egy flipes ügyfélszolgálatot és akkor ott részletesen kikérdezem az ügyintézőt hogy mi mennyi meg hogy és talán úgy könnyebb lesz dönteni. Ha 4000-ért lenne a gyorsabb nettel meg a plusz két box, szó nélkül váltanánk.
(#1055) AMD Power: Ha nem kell plusz box valóban olcsóbb, csatorna kiosztásban pedig a sok HD csatorna ami kecsegtető, mert ennyit és ilyen minőségben a Digi nem ad HD csatornákat. A saját csatornáit adja, de az nem nagy szám, sportot nem nézek nagyon.
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
Norby86 #1052 üzenetére
Folyamatosan hibát kellet jelenteni tv-re pixelesedett, nettel nem volt gond, tv csatornakínálat sztm egy hulladék a diginél (sportot nem nézek). Nekem ez volt a fő indok, meg az hogy akkor már 10k-t fizettem. Boxon az infosáv tartalmasabb mint a legtöbb tv-n.
Argab asus ac1200-am van arrol megy az egyik box ap modban hiba nélkül.
-
Norby86
őstag
válasz
Gubu0101 #1046 üzenetére
~27Mbit/s nem kevés kicsit letöltési sebességnek?
Az a garantált minimumon is alul van, mert azt olvasom hogy 60/25 a garantált. Közben kiszámoltam amire kíváncsi voltam mert megtaláltam a képletet, szóval 50 Mbit/s sebességgel ha jól számolom akkor 6,25 Megabájt/sec sebességgel jönnének le a fájlok a netről (persze szervertől is függ). Ez most jelenleg olyan 12-14 Megabájt/sec a Digin. Mondjuk tény ami tény, ha most letöltök egy 2 gigás fájlt már nem oszt vagy szoroz hogy lejön 3 perc alatt vagy várni kell rá 8 percet. De azért még erősen gondolkodom a váltáson. Milyen előnyei vannak ennek a Flip szolgáltatásnak a Digivel szemben? Képminőségben a HD csatornák képe tűéles? Műsorinfó van a boxon? Milyen boxot adnak hozzá pontosan?
(#1048) AMD Power: Nektek mi volt a bajotok a Digivel, miért váltottatok és milyen pozitívumot tudsz elmondani a Diviel szemben? Érdekelne engem hogy tudjak mérlegelni, mert nekünk majd csak áprilisba ér véget a hűség aztán döntünk hogy még egy év Digi vagy Flip. Ártól is függ, mert ugye nálunk 3 beltéri kellene ami már 600 Ft plusz és internetgyorsítás ami 1000 ft plusz ahogy olvasom itt, az meg 5600 Ft, eddig fizettünk a tavaly áprilisi hűség kezdetekor 4500-600 forintot miben volt az 1000 Mbit/s net, a 137 TV csatorna meg a telefon. Aztán mult hónapba már 5300-as csekk jött, most meg 6300 Ft-os.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Subaru topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lightyear - befektetési app
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest