- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Manjaro Linux
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- PHP programozás
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
yetmanus
tag
válasz
sarkanyolo2 #1196 üzenetére
át tudod írni, csak legyetek mindketten a vonalban
nulla ft az átírás
-
yetmanus
tag
no hát nagyrészt digisek mennek át a fliphez, ugy a digi ellen lett ugymond kitalálva, viszont ott ahol e kettő mellett van esetleg upc vagy invitel... Ők a járulákos veszteség. Ha jól gondolom, ez már egy spec ár a upc-nél, viszont zuglóban mintha a honlap szerint koax és optika is lenne, persze nem párhuzamosan egymás mellett. Ugy tudod megnéz hogy mi van nálad, ha rákeresel a címedre, hogy ha az alapnetnél 50Mbps a feltöltés, az optika, ha 5Mbps akkor koax
-
yetmanus
tag
válasz
sarkanyolo2 #1132 üzenetére
áramtalaníts, routert és beltérit, majd először a routert, aztán a beltérit kapcsolt vissza, és jön a hbo 3
-
yetmanus
tag
válasz
LallerHUN #1032 üzenetére
No hát nem éppen etikusan járt el a T-s megtartós hölgy faterodnál. A flip a T fapados márkája, így ugyanaz a a cég, de mégis más. Kb az történt, mintha előfizus mobilból dominó feltöltőkártyásra akarnál váltani, és a megtartós győzködne hogy az milyen szar, pedig ugyanazt a 4G-s hálózatot használják, stb.
Példa: Flipes promos hölgyek megállítottak az árkádban pár hónapja, hogy ismerem e a flipet használok e otthonit, mondom T-s vagyok, és utamra bocsátottak sűrű elnézést kérve a zavarásért, hogy használjam továbbra is egészséggel. Itt kezdődik az etikusság valahol, hogy nem megeszi egymást a 2 márka. Mindenesetre a flip ugyanazt adja mint a T, csak extrák nélkül. Nincs tv go, videotéka, felvétel opció, archív tv és nem lehet eszközt rendelni. De a Tv szolg ugyanaz a 137 csati mint a szuper családi hd-ban, szóval a hölgy nem mondott igazat. Ha elbizonytalanodsz, hívd a 1446-ot, ott helyretesznek mindent
Mindenesetre ha a flipet ekézte hogy 'milyen szar', akkor a T-s hálózatot is ekézte ezzel, azaz saját magukat, szóval nem szerencsés tőle.
Szóval a 'válogatást' te tudod összerakni, ha a kedvenceknél előrepakolod azt a 20-30-40 csatit, amit szeretnél nézni. Csak akkor kerül többe a tv ha több tv-n akarod, vagy hbo-val együtt.
Uccsó kérdésed: haverom ugyanígy váltott a T-ről anno,és a dolog, ahogy magyarázták neki a flipesek: átküldik a flipes megrendelést a T-nek, az nyilatkoztatja a saját előfizetőjét h valóban szeretné a dolgot (itt egy megtartási kísérlet is), aztán ha minden klappol, időpontot egyeztetnek a flipesek.
Azt hiszem kb ennyi a sztori -
yetmanus
tag
No, a szisztéma az, hogy 2017.05.16-án mikor elindult a flip, még xdsl.en is szolgáltattak, nemcsak optikán meg koaxon, és akkor 100megát adtak. Ezt DSL-en ugy oldották meg, hogy 50mega rézen, a másik 50mega 4G-n jött le, de ugye a 4G-s része nem volt korlátlan. Ezt ugy 2-3 hétig adták, aztán a versenytársaknak szúrta a szemét a dolog (mmint a flipnek mint olyannak a létezése), ugyh szépen bepanaszolták az nmhh-nál, kaptak a nyakukba egy vizsgálatot, és ki kellett vezetniük az xdsl-t, ugyh maradt a koax és az optika. A link amit bedobtál, az még pont rézen ment.
Egyébként abba sikerült belekötniük, hogy hogy nem ismerte a hatóság azt, hogy ennek a hibrid megoldásnak (réz és 4G) mennyinek kell a garantált le/feltöltési értéknek lenni. Csesztették őket, aztán inkább kivezették. Mellesleg jól tették h kivezették, így kipipáltak egy fogást rajtuk. Azt hiszem hogy ennyi a sztori -
yetmanus
tag
Hát ilyen nincs a flipnél, de az anyavállalatnál a T-nél sem. Vettem a fáradtságot, és keresgéltem bizots ami biztos az ÁSZF-ben, de nincs benne ilyen lassítás, semennyi sem, különben értelme nem lenne 150 és 300megás csomagoknak. Ez talán a UPC ÁSZF-jében volt beragadva, meg néhány kisebb helyi szolgáltató szórakozott ilyemivel. Ha bezuhan a sávszél, akkor érdemes felhívnod az ügyfélszolgálat hibabejelentőit, vagy megnézni hogy a többi domainen faintosan jön e a kakaó. Ha csak 1-2 domain a probléma, és a többin műxik, akkor az nem szolgáltatós hiba valszeg
-
yetmanus
tag
válasz
viktorhu #820 üzenetére
Annyi történt csak, hogy mivel a T fogta magát és új netcsomikat vezetett be, így a flipnek is gondolom alkalmazkodnia kellett. Korábban 4000ért indultak el és akkor 120/10 (250/20) és 120/50Mbps (250/75) volt koaxon és optikán, majd tavaly augusztusba jöttek az uj T netcsomagok, és a flip is váltott ezekre 100 és 250es letöltési sebességekre, majd az ár csökkent január 1-es net ÁFA csökkentéssel.
Most ezzel a változással VÉÉÉGRE szétszedték ÁSZF-ben is a koaxot meg az optikát, garantált értékek is változtak, így:
korábbi koax és optika is 100asnál 1/1 és a 250es 15/4-ről
most koaxon 150/5 (15/1) és 300/20 (15/4)
optikán így: 150/50 (60/25) és 300/75 (100/30)Nem mellesleg plusz 300Ft-ot a hülyének is megéri másfélszeresére váltani, optikán mindenképp (márcsak a garantált miatt is), de koaxon csak akkor ha inkább letöltő vagy
Hmmm... Jut eszembe, az ősidőkben nem 100 és 200mega netekkel indultak?
-
yetmanus
tag
Át kell Írni az alapokat. Tegnap óta van HBO Pak és Maxpak, 3000 és 3600Ft-ért hűség nélkül az előfizetés mellé
Még nincs neki nagy csinnadrattája, de szerintem hamarosan kampányolnak
-
yetmanus
tag
Újonnan belépőknél a stream egységesen 3HD 0SD, a korábbi előfizetőket is lassan átváltják erre (gondolom a Telekom most leteszteli kicsiben a helyzetet, mielőtt bevezeti mindenhová).
A lényeg: Flipnél most nincs felvevős beltéri egység, az csak a telekomnál van. Ott úgy, hogy 2HD 1SD-vel, tehát egy hd adást tudsz nézni, miközben egy HD adást rögzítesz
Szóval ebből a szempontból a flip iptv-je ezt nyujtja, tehát hogy 3 tv-n egyszerre valós időben nézed a HD adásokat -
yetmanus
tag
Üdv! Akkor folyamatosan frissítik be ezt a strem-es dolgot
Akkor pontosítok:
- Kb december óta 3 HD strem megy, a korábbi ügyfeleknek folyamatosan frissül át erre a 2SD 1HD-ról (örvendetes amúgy)
- A nettel kapcsolatban gondolom nem akartak reklamáló ügyfeleket, hogy csökkentik a netet, így ezt a megoldást választották: 3735Ft/4625Ft régi, dec 31 előtti előfizetések az áfacsökkentés után a 120/10 és a 250/20-as net, 3700Ft/4700Ft új flip2018 január 1-től áfacsökkemtés után, 100/10 és 250/20, de ugye technológiánként eltér ugye a feltöltés (koax/optika)
- A netnél lehet váltani, hogy ha nem akarsz 3735-ft-ot fizetni, leválthatsz a 100as netre, és akkor 3700Ft, visszafelé már nem lehet, így a kecske is jól lakik meg a káposzta is megmarad. Ez szerintem jó döntés volt hogy megmaradt a választási lehetőség.
- Az új csatornáknak meg kellett jelennie nálad is, a változás, hogy nincs sport M és soundance channel, van helyette shorts tv és heti tv, valamint a 2 új HD a natgeo-nak és a spílernek a HD-ja(#528) johnmay:
1. Az ADSL-t el is felejtheted, ugye a flip értelemszerűen optikán és koaxon köt csak (korábban 2-3 hétig az induláskor volt DSL is, de beléjük állt a hatóság, és inkább kivonultak a technológiából, de ezt a helyzetet kibeszéltük az elején, ha visszaolvasol), így jelen esetben díjmentesen beviszik az optikát. Viszont addig nem érdemes hívni őket, amíg nem járt le a rezes szerződésed, mert egyszerre csak 1 szolgáltatás lehet ott, hiába más a technológa
2. Igen kell hozzá tv készülék, hagyományos is megteszi, avagy egy HDMI bemenetes monitor.
3. Ha már lejárt a DSL szerződésed, ne is gondolkozz, optikán nem igazán vannak hibák/problémák (vannak, de a koaxhoz és DSL-hez képest elenyésző), valamint egy huawei ONT-t kapsz, igaz azon nincs AC, csak a 2,4-es wifi, viszont jobb is, mert a T oldalon a Sagemcom ONT-val még vannak bajok -
yetmanus
tag
válasz
mbalint987 #524 üzenetére
Hát a régieknél még nem frissitettek streamet, de egy ideje (nemtom mióta) az újaknak 3 HD stream van. Onnan tudom, hogy már 3 ismerősöm is flipes, és akinek tavaly év végén kötötték, már 3 HD-val kapta, a régiek még maradtak, sztem az is meg lesz hamarosan.
Ugye itt most változott a csatornaszám is 132-re, maradt a 106 SD, és már 26 HD, meg frissült bele sok helyi adó is. A tavaly bekötötteknek maradt a 120 mega és a 250, január 1-től már csak 100 mega és nem 4000Ft, hanem 3700Ft, a gyorsító 130 helyett már 150mega, így maradt a 250es végülis. Árban pár 10 forinttal tér el a tavalyiak és az idei ügyfelek, de ugye más a sávszél egy leheleltnyit, egyelőre ennyit derítettem ki az ÁSZF-ből, meg az áfa változás miatti árakból -
yetmanus
tag
Ömmm... Szerintem frissíteni kellene az összefoglalót o.O
-
yetmanus
tag
válasz
viktorhu #514 üzenetére
nah, fent van az ászf-ben is, itt: [link]
Én ebből azt vettem le, hogy akiknek előző évben elindult a flipjük, azoknak ez a 3753ft-os havidíj lesz (ezt számoltuk ugye?), azt nem piszkálják. Viszont új flip csomag indult most elsejével, a flip2018, ez kerül 3700Ft-ba, viszont ebben 100 mega net van. Így aki eddig volt ott, most 50 ft-al többet fog fizetni, de 20 megával több is lesz a nete, a váltás nem automatikus senkinek és nem kötelező
Így a hatóság sem köthet bele, az ügyfeleknek is jó, mert senki nem nyavalyoghat hogy kisebb lett a nete, stb... Neked viktorhu, semmiben nem jelent változást a dolog, mivel gyorsítóval ugyanannyiba kerül a régi és az új, a gyorsító vége is ugyanúgy 250 mega
viszont az új csomag szerint nem 120+130 mega, hanem 100+150 meg
Na és végre itt van 2 új HDazért azzal kiegyezek mindig, ha ugyanannyi pénzért bővül a csatikínálatom
-
yetmanus
tag
válasz
flegga92 #470 üzenetére
Akkor földim vagy XD Az invitellel én is összefutottam párszor, de amikor 5 és 15 megás netekkel akarnak operálni DSL-en, amikor T koax és digi optika van a területen, az már a vicc kategória... Mindegy is, ez már másik topic téma lenne.
A flipnél ugye 120/10 és 250/20as a net, nincs bekötési/szerelési díj, és a routerével sincs bajom, sőt! Igaz a sagemcomot a T szolgáltatáshoz használom, de ki vagyok vele békülve.
Amúgy hacsak nem a 'felhőben' élsz, 10 és 20Mbps feltöltés is elég, szinte már mindegy hogy 250 vagy 500 mega a teteje XD Jövőre jön a spíler és a natgeo HD, ugyh 106sd és 26HD-ra módosul a csatornakiosztás. Innentől csak azt kellen eldöntened hogy mire használnád a netet, és mit néznél szívesen -
yetmanus
tag
Hát itt minden technológiának megvan az előnye és a hátránya
A koaxnál 10 és 20Mbps a feltöltés, viszont AC-s routert adnak, optikánál 50 és 75Mbps feltöltési profilt adnak, viszont a routerben csak 2,5 GHz-es wifi freki sáv van. Az a mende-monda az lehet, hogy a Telekom saját magának már bevezette az uj Sagemcom AC-s ONT-t pár hónapja, hátha majd jövőre átszivárog a fliphez isflegga92: ahogy nézem azért sokkal többre jössz ki a helyi szolgáltató+Mytv-vel... Ha koax, akkor 120/10 és 250/20Mbps lehet a sávszélesség. Itt azért 4 discovery csatit kapnál, egyiket asszem HD-ban. Jövőre a natgeo is HD-ban jön, ugyh 106 + 26HD-ra modosul majd a dolog
Melyik településen is vagy? -
yetmanus
tag
válasz
sarkanyolo2 #455 üzenetére
Ahaaaaa, így világos, na akkor ezt gondolom a 2,4essel mérted, kipobálod 5GHz-val? Elvileg annak is ugyanaz a jelszava, csak más a felhasználoneve. Nekem is koaxom van, ugyanez a típus, csak 250es nettel. Nekem okostelon 200+ jön wifin, csak egy falon át már nem annyit tud xD
-
yetmanus
tag
Úgyúgy!
Itt a fórumban Mbps-ként szoktuk leírni
Egyébként egyetlen hátránya, hogy a flip (korábban a telekomnál is) a huawei ONT-t használja még, amiben csak 2,4GHz-es wifi frekvencia sáv van, így az eszköztől függően 20-60Mbps sebességet tud adni, sajna nincs benne 5Ghz-es wifi freki sáv, amivel el tudnád érni a 100-120Mbps-t wifin, vagy a dupláját a gyorsítóval
BTW akkor észrevetted, hogy nem 10Mbps a feltöltés, mivel azt papíron kellett hozzáigazítani a koax feltöltéshez, a valóságban 120/50es, vagy 250/75-ös profil van optikán -
yetmanus
tag
válasz
HELLAFLUSH #423 üzenetére
Elvileg ez az amit te is írtál, tatung [link]
Pár napja a telekom topicban írtak az univerzális távirányító és tv/stb/telefon összehangolásról, érdemes oda is benézned -
yetmanus
tag
válasz
jaroslav #417 üzenetére
Hát figyelj
még kb 2 hónap és kideül, mindig év végén/év elején szoktak kiderülni a csatornakiosztások
Apropo, ha most digi koaxos vagy, az ebből a szempontból nem releváns, itt a telekomos hálózat számít, ugye a flip a T márkája. Ha mondasz egy kerületet vagy várost, sztem az itt fórumozók meg tudják mondani hogy ott milyen technológia van (98%-os valószínűséggel), vagy ha a T oldalán beütöd a címed, akkor ha 100 vagy 250es max elérhető netet látsz, tuti koax, vagy ha látod a gigabitet, biztos hogy optikád van
-
yetmanus
tag
válasz
jaroslav #413 üzenetére
Ömmm, a nettel kapcsolatban mondok egy kis infót. Ugye ez koaxon és optikán megy csak (DSL-en nem, mert az NMHH belerondított a dologba), és alapvetően papíron a net 120/10 és 250/20.
Azonban ez csak koaxon van így, optikán a normál telekomos profilon megy, azaz 120/50, és 250/75Mbps.
Szóval az is számít, hogy milyen T-s hálózat van a címeden, bár én a 250/20as netemet sem tudom (még) kihasználni, csak miért ne alapon -
yetmanus
tag
válasz
jaroslav #404 üzenetére
Nekem mostmár 2 haverom is flipes, meg egyikük szomszédjánál minor kötötték a telekomot, összefutott a szerelővel a lépcsőházban, és magyarázta, hogy hónapok óta 2-3 hetes várakozással dolgoznak a szerelők, mert nem bírják a 'rohamot' a flipnél... A telekomos kapcsolatomnál utánakérdeztem, és kisebb a lemorzsolódás, mint az anyacégnél
De ha megengedsz egy jótanácsot: egy szolgáltatónak/márkának az infóit ne a legnagyobb ellenlábasánál keresdKövetem a digi meg a flip fb-ját is, és a diginél sokkal több kiakadást szoktam látni XD apropo, a flip lájkolók 5ezer felett járnak, ez azért beszédes, főleg úgy, hogy tényleg egy kistestvére a T-nek
-
yetmanus
tag
válasz
Remekelek28 #375 üzenetére
Akkor neked teljesen ideális. azt vedd figyelembe, hogy október huszadikán jön az új törvény, hogy csak eszközökkel lehet 2 évet aláírni, máskülönben csak 1 évet. De megmozdult valami a távközlési piacon, ugyh ha jót akarsz, nem kötöd le magad hűséggel. Attól függően hol laksz, koaxon egy sagemcom, optikán egy huawei routert kapsz. Összesen 3 beltérit tudsz megrendelni a szolgáltatáshoz. A 4K-s havidíjban benne van egy stb és egy router, ha 2 stb-vel kéred 4300Ft, ha 3al kéred 4600Ft.
Szerintem ha a telefont nem használod, meg nincsenek extra tv-zési igényeid, akkor 120 mega nettel és 130 csatival untig elvagy, ezen az áron ennyit, hűség nélkül sehol nem kapsz, és ha találsz jobbat, nem kell csorgatni a nyálad a hűség végéig
Még valami, ingyenes a bekötés. Hűség nélkül elég meredek, de a T bevállalta, és jól tette, viszik mint a cukrot. Ha kicsit visszaolvasol, találsz pár tapasztalatot a flipről bekötés ügyileg, vannak optikások és koaxosok is a topikban, egynémelyikük leírta a digis felmondásának a sztoriját. Jó csemegézést -
yetmanus
tag
válasz
sarkanyolo2 #365 üzenetére
Valóban, a Telekomnál is megy a 2HD, bírja is a vonal, csak még az indulás óta nem oldották meg ezt a HD-s problémát, haveromnak telóban egyébként ígérték, hogy nem kell sokat várni
Chereiose: Wifi: valszeg a régi optikai routeredben nem volt 5GHz-es frekisáv(ha meg volt, sz.r volt :p) ebben a sagemcomban meg vannem mellesleg és is mértem vele hasonló eredményt
-
yetmanus
tag
Persze, vágom, itt csak azt kell tudni, hogy hány tv-n nézi majd, meg mire használja. Érden koax van, persze a 10 mega feltöltés nem a legjobb, de attól függ mire használja majd valaki (optikán a valóságban ugye nem ennyi persze). Nekem a 250/20 untig elég mindenre, sőt szinte ki sem tudom használni.
-
yetmanus
tag
válasz
Chereiose #324 üzenetére
Na, mielőtt itt mindenki asztalt borít a szolgáltatókra, megjegyzek 1-2 dolgot. Haverom a flipet rendelte meg az indulás után 1-másfél hónappal. Felhívta az ügyfélszolgálatot anno, és kikérdezte őket a dologról. Ha korábban volt ott telekomos koax szerződés (esetében előző albérlő, lemondta, nem áthelyezte), nem kell fúrni, egyszerűen csak a régi T router helyére odarakják a flipes Sagemcom routert, és hacsak nem kérsz több beltéri egységet, mint ahány az előző lakónak volt, akkor furni sem kell.
Akkor hogy tiszta vizet tegyünk a pohárba: a flip nem egy másik szolgáltató, mint ahogy a T és a Digi, hanem a Telekomon belül egy márka a vezetékes oldalon, és egyszerre az egyik lehet a lakásban, nem tudják megoldani hogy 2 végpont legyen aktív. Így magyarázták haveromnak, hogy 2 eset lehetséges, ha van a címen telekom szolgáltatás, és flipre váltanának.1. Szolgáltatás kiesés nélkül csinálják meg, a meglévő telekom szolgáltatásra indul a flipesektől egy igény, telekom oldalon érzékelik, felhívják a T-s előfizetőt, hogy le szeretné e mondani, aztán a flipesekhez vissza megy az igény, hogy a telekom elengedi a végpontot/telefonszámot, aztán időpontegyeztetés, és bekötés, T oldalról meg a bekötéskor szűnik meg. Hátrány, ez 2-3 hetes átfutás
2. a te esetedben mivel a telekomos előfizető lemondta a szolgáltatását, ebben az esetben meg kell várnod, hogy visszaérkezzenek a T-hez az eszközök, ha arról az oldalról lezárták az egész lemondást, indulhat a flip, onnantól már megy mint kés a vajban. Gyorsíthatsz a dolgon, ha postán adta fel az előző lakó az eszközöket, elkéred a postai azonosítót a feladóvényről, bediktálod egy mt-vel a flipeseknek, pár nap alatt lezárják, és indul a mandula. Az utóbbi egy mondatomat javaslom.BTW: ha hűségidő nélkül bekötöd a flipet, és mire a digi odaér pár hónap múlva, és működik a dolog, miért váltanál aztán a digire, ha addig sz*rtak rád? sztem 4K baráti ár 130 csatiért és a netért, de te tudod.
-
yetmanus
tag
válasz
FreedomHUN #300 üzenetére
jelentsd be hibára, mert t-pontban nem tudod elintézni sajna, ott csak a t-home-al foglalkoznak. Kicserélik, időpont, stb, és el van kapálva a történet
(#301) DonLaca@ annyira nem
nagyrészt digisek, vagy olyanok mennek oda, akik nem engedhettek volna meg maguknak távközlést
akkor lett volna öngól, ha mind a 2 millió háztartásban indultak volna, ahol a T-nek koaxa vagy optikája van...
(#302) Arween említették páran, hogy ahol a szomszédok szerint nincs gebasz a telekommal, ott a flip is jol fog működni
De ez persze függ attól is hogy optika vagy koax helyen laksz
-
yetmanus
tag
-
yetmanus
tag
válasz
sarkanyolo2 #290 üzenetére
csipogj rájuk azzal a lendülettel
Nekem is ez az eszköz van ugyanígy 250megán, de a T-nél, gond egy szál se o.O Fura módon valahogy stabilabb a történet 3,5 év digi optika ingadozás után
Ez azért tényleg ott van
-
yetmanus
tag
válasz
FreedomHUN #264 üzenetére
Egyetértünk
A UPC-nak és a Telekomnak a spec árainál is lejjebb van, a diginek is fel kell kötni a gatyamadzagot, bár az invitel megvétele miatt kicsit hátradőlhet
Nade erről inkább nem írok többet, mert a hálózat és szolgáltató pro kontrába való innentől.
(#265) Arween azért az minimmum havi 6ezer megtakarítás, egy évre vetítve egy kisebb havi fizetés, még úgy is ha a nagyobb netet kéred. Én a 250es T-s netet szinte ki sem tudom használni XD De jó ha van, ha egyszerre sokan vagyunk wifinUgyh van akkor 3 hónapod agyalni
-
yetmanus
tag
Fura módon az utóbbi pár hónapban kezdtem egyre többször látni a digit erőteljesebben kampányolni
Vagy több itteni fórumon egyre több helyen írják h tudtak hűséget hosszabbítani, avagy több helyütt a 3-5ezer forintos spec okos csomagjuk is megjelent. Ez azt jelenti, hogy mi jól járunk, végülis ez a verseny lényege, minél többet adni minél olcsóbban
Végre valami meg tudta a digit kicsit szorongatni. Kíváncsi vagyok mi lesz ha jön a digi a mobillal, az is fel fogja kavarni az állóvizet
-
yetmanus
tag
válasz
mbalint987 #229 üzenetére
Mondjuk még nem jogerős a történet, de jellemzi a hazai állapotokat, h belenyúlnak NMHH irányból a versenybe. Elég büszme dolog lenne egy szolgáltatótól, ha az indulás előtt 30 vagy több nappal gyakorlatilag elárulja a versenytársaknak hogy mire készül. Szerintem ezt bevállalták. Fogyasztói hátrányt pedig egyáltalán nem jelent, én örülök neki, hogy van, sokaknak ideális, és végre több választás van.
-
yetmanus
tag
válasz
viktorhu #203 üzenetére
maradéktalanul egyetértek. úgy veszem észre, hogy a hatóságok (szinte minden országban) mintha csak a 20.században élnének, és nem fogják fel, h verseny van, inkább korlátozzák azt. ez egyáltalán nem szolgálja a fogyasztók érdekeit, közel sem. egy szolgáltató kihasználja a hálózata adta előnyöket, és egy durvább árral jön? válaszoljon a többi is még jobb árakkal és szolgáltatásokkal, ez viszi előre a távközlést... nem az állami versenykorlátozás.
-
yetmanus
tag
válasz
viktorhu #200 üzenetére
jól mondod, bár sztem nem nagy érvágás a dolog a flipnek, mivel ezt a 100 megát még telekom oldalon sem tudják sok helyen adni rézen. Viszont az nmhh részéről meg nem szép a dolog, megfosztanak sok előfizetőt attól, hogy kedvezőbben vegyenek igénybe szolgáltatást. Azok meg akik pár napa alatt rézre kötöttek szerződést, nem lehetnek sokan
-
yetmanus
tag
válasz
sarkanyolo2 #195 üzenetére
hát én panelról tudok nyilatkozni, ott azért gyorsabban megy a dolog, kb 10-15 percig méregetett a lakásban hogyan tudja megoldani, elmondtuk az elvárásainkat, 30-35 perc alatt mindent a helyére rakott, kb 20 percet állítgatta az eszközöket a központtal, cakkpakk kb másfél óra alatt megvolt, aminek max a fele volt a szerelés maga. Bár ez ugye lakásonként tuti változhat
nálunk nem kellett kábelcsatornába fűzni, csak 1 stb lett rendelve ugyanabba a helységbe ahol a router van, ugyh ment gyorsan
-
yetmanus
tag
válasz
sarkanyolo2 #193 üzenetére
nekem koax telekomos netem van, és nagyon elégedett vagyok vele, igaz csak 120 mega, de fura modon kevesebb az akadás mint a volt digi optikámon. Haveromnak leadtam a drótot, átvltotta a flip 250esre, pár utcával lejjebb lakik tőlem, egy darab gondja nincs vele
már csak azt várom h a T-nél is legyen valami változás, de ahogy olvastam a T topikban, van mozgás
Szóval ha a környéken rendben van, nálad is úgy lesz
-
yetmanus
tag
válasz
jaroslav #189 üzenetére
Bizony, amikor tegnap viktorhu felhasználó írta, hogy a koaxához megrendelte a 250 megát, vettem a fáradtságot, és megnéztem a honlapot, és valóban, mehet koaxon is, ugyh le is adtam a drótot haveromnak (flipes), maholnap rendeli a nagyobb netet
nincs bonding meg 4G, hanem simán egy koax kábel, és a sagemcom hgw, és repeszt is
mindenesetre ha a flipnél elérhető koaxon, várom a T-s részre az átgyűrűzést
Kíváncsi leszek
-
yetmanus
tag
válasz
jaroslav #178 üzenetére
Igazából jó kérdés. Ugye a flip 500ezer háztartásban indult, gondolom kisebb a létszám is, nincs még felfuttatva a márka. Max ugye okos csomival vagy a spec 3K-s ajánlattal válaszolnak rá, de miután az invitelt betápolták, nem találhatják olyan nagynak a veszteséget
de mondjuk attól én is a falra mászok, h az emberek el vannak maradva a szolgáltatásokkal... Rengeteg haverom és a fél baráti köröm fizet horror összegeket a sz.tét, ami után 10éve még jó volt... Legyen az szolgáltató váltás vagy hűség... Amugy leadtam a drótot, haverom is vált holnap a nagyobb netre, megnéztem a honlapot, tényleg mehet a dolog
-
yetmanus
tag
-
yetmanus
tag
válasz
jaroslav #132 üzenetére
Na igen, még ahol van 500Mbps vagy 1Gbps... Asszem a upc meg sok kis szolgáltató ászf-jében szerepel ilyen 3-600GB adatmennyiségi korlát, szerencsére a T rendesen megcsinálja a hálózatait
pont tegnap este néztem így 20:00körül, csúcsidőben, a 120as netem koaxon 15Mbyte/sec-el szedte a torrentet, haveromnak flipje van, nála ugyanez... Ugyh váltószám gyanánt tökéletes. Csak a letöltésekkel, többi eszközzel 1Terra felett vagyok, gond egy szál se
Apropo, fliphez nemigen tudsz bemenni -
yetmanus
tag
mondjuk igen, magentával elég sokmindent tudsz igénybevenni (én csak azért nem használom, mert a vezetékes telefont egyáltalán nem használnám), mobil oldalról is
muterodnak meg ott van a bonum, igaz az csak katolikus cstorna, a pak meg az összes történelmi keresztény egyházat tömöríti, de javíts ki ha tévedek
-
yetmanus
tag
válasz
viktorhu #118 üzenetére
azt hiszem a telekomos topikban volt egy bemásolt számlalevél, hogy megszűnik ősszel pár vezetékes net csomag, lehet erre vezethető vissza, bár sztem amekkora az iram a 4 'nagy' között, pár héten/hónapon belül biztos többet tudunk. Bár a 120 mega netemmel több mint elégedett vagyok (szemben a volt 100/50-es digis netemmel, amivel voltak bajok), azért nem tiltakoznék én sem valami ujdonság ellen
a 10es feltöltést eddig minden speedtestnél hozta a T, de nemsokára beruházok az asztali gépembe, és nem ártana majd a jobb feltöltés
-
yetmanus
tag
én itt a topikokban a hsz-okból meg némi utánaolvasásból 3 okot találtam, ami miatt elérhető a flip valahol:
1. hálózatfejlesztés után nem ömlöttek az ügyfelek a hálózatra, igy a flipet el kellett indítani, hogy teljen a hálózat
2. versenytársak megléte, ahol kevés az előfizetőjük, de a többi szolgáltató mellett labdába akar rugni azért a telekom, és rálép a többi szolgáltató tyúkszemére(fentebb volt egy jo kis hsz erről
3. sok a telekomos előfizető, de erős a versenytársi jelenlét, és az elvándorlást megelőzendő, adható a flip.
Negyedikként talán lehetne mondani, hogy akik nem akarnak kiegészítóket meg minden egyebet, azoknak tökéletesen megfelel a dolog szerintem, ha egyetemista lennék még, akkor flipet kötök, nem telekomot
Amúgy lehet számot hordozni, de azzal inkább hívd fel az ügyfélszolgáltatotaztán ott is elmondanak minden egyebet
-
yetmanus
tag
Alapvetően 120/10 (ez a 4K-s árban) plusz egy ezresért 250/20as, viszont optikán ezt rendesen át szokta lépni, a korábbi flipes topikok hozzászólása alapján (új márkát vezetett be a telekom, ezt keresd forumban)
Koaxra van a feltöltés bekalibrálva, ugyh ezért ez a névleges alacsonyabb feltöltés -
yetmanus
tag
Na ezen felsírtam egy csöppet
mindenesetre hirtelen elhatározásomban ránéztem én arra a flip ászf-re a honlapjukon, és nincs ilyen díj. Persze, ha a kisfiad/lányod leönti forró kakóval a routert és megpurcan, azért ne csodálkozz ha bármelyik szolgáltató felszámolja az árát. De ha 'belebújik a kóboráram', és 'magától' szenderül jobblétre a szolgáltató eszköze, azt javítják alapból (kb mint a T-nél). Munkatársam is flipet kötött, koaxon, ugyh kikérdezte a szerelőt
-
yetmanus
tag
No igen, először zavart engem is, de meg lehet szokni. Mindenesetre ha a szolgáltató ad eszközöket, akkor mindenhez adjon sajátot. A jövő nem a lineális tv-zésé, ebből a szempontból a telekom és a upc előrébb van, persze (téka, hbo go, tv go/horizon, stb), de ha nem akarsz kötöttséget meg simán csak tv-zel netezel, akkor a diginek méltó vetélytársa, kellett vmi amivel kicsit élesedik a verseny
Hívd fel őket sztem, és majd mondanak valami okosságot
-
yetmanus
tag
válasz
mbalint987 #56 üzenetére
Hát egy másik topikban kibeszélték hogy az nmhh beleszállt a márkába, azóta dsl-en befagyasztották a flipet, de koaxon és optikán megy akadálytalanul. Se a Telekomnál se a Flipnél nincs adatforgalmi korlát. A használati útmutatójuk szerint ez a 2 hgw/ont van: koax: Sagemcom F@ST3686AC és optikán a Huawei HG8245H típus. Előbbiről tudok nyilatkozni, 2,4 és 5GHz wifi frekvenciasávja van, elégedett vagyok vele. Van mellé egy másik gigabites routerem, de nem gond a kettőt együtt használni!
apropo: koaxon 120at, optikán 250 megát adnak lefele
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Üzletből, gyártói garanciával, bontatlan dobozában, Macbook Pro Retina 14" 2022, M2 Space gray
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest