Új szolgáltatási márkát vezet be a Telekom

A Flip oldalán szinte semmi sem utal arra, hogy a Magenta kötelékéhez tartozna. Jelszava az egyszerűség és a jó ár, hűségidő nélkül. Félmillió háztartásban elérhető.

Új márkát vezet be a Magyar Telekom a vezetékes piacra, ez a Flip. Az internetet, tévét és telefont kínáló helyhez kötött szolgáltatáscsomag kizárólag együtt vehető igénybe, nincsenek különböző csomagok, csak a négyezer forintos pakk.


[+]

Az IPTV  technológiát használó Flip TV 106 + 24 HD csatornát tartalmaz, azaz összesen százharminc kerül a listára, a HD változatok tehát elérhetőek SD minőségben is. Ebből 7 közszolgálati, 12 kereskedelmi (szórakoztató), 7 sport, 21 film-, illetve sorozat, 5 hírcsatorna, 7 zenei, 13 életmód, 10 mesecsatorna, 15 dokumentum és ismeretterjesztő, 9 idegen nyelvű. Ezeken túl helyi TV csatornák is elérhetők lokálisan, mint például az Érd TV, a Kapos TV, vagy a TV13 a XIII. kerületben. Az első set top box ingyenes, maximum három kérhető, a második és a harmadik havidíja 300 forint.

A Flip Internet a helyi sajátosságoknak megfelelően vagy xDSL technológiát használva (ez 100Mbit/S letöltési sebességet ígér 10 Mbit/s feltöltés mellé, a garantált minimum 1/1 Mbit), vagy kábelen és optikán vehető igénybe, választani azonban nem lehet. Ahol a kábel/optika lehetővé teszi, ott viszont havi ezer forintért bekapcsolható a sebesség növelő opció (ez számlázási ciklusonként egyszer változtatható), így 200Mbit/20Mbit-re növelhető az internet sebessége, igaz a garantált minimum ettől nem változik. E-mail, webtárhely, fix IP cím nem kérhető.

Érdekesség, hogy egyes szolgáltatási területeken "a hálózat műszaki tulajdonságainak függvényében a szolgáltató a kínált sebességértékek biztosítása érdekében a vezetékes hálózati kapacitást hybrid HGW révén 4G mobilinternet megoldással kiegészítheti". A csomaghoz egyébként Wi-Fi router jár.


[+]

A Flip Telefon percalapú számlázást ígér, egy egység öt forintba kerül. Hálózaton belül ingyenes, bár ez a telekomos számokra nem, csak a Flip ügyfelekre vonatkozik. A szolgáltató létesítéskor nem számít fel sem telepítési, sem belépési díjat, egyúttal hűséget sem vár el a fogyasztóktól, a váltás lehetősége folyamatosan adott.

A havi számla másolata, a folyószámlaműveletek, a híváslista, a csekk újraküldése egyaránt ezer forintba kerül, a szám- és SIM-csere, az előfizető módosítása pedig ötezres tételt jelent. A rendszeresen kicsit megcsúszó ügyfeleknek jó hír, hogy az első fizetési felszólítás eljárási díja 0 forint.

A Flip saját ügyfélszolgálati számot is kapott, ez a 1446. A területi lefedettség kérdése érdekes, három olyan címet vizsgáltunk meg, ahol a Telekom egyébként szolgáltat, de csak két helyen térhettünk volna át Flipre. Az elérhetőséget ezen a linken lehet ellenőrizni.

Azóta történt

Előzmények