Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pero19910606
csendes tag
Sziasztok!
Az elinduláshoz szeretnék egy kis segítséget kérni, ha megértem a logikát utána tovább tudok lépni szerintem
A feladatom az lenne, hogy egy cellába kiírjam cikkszámonként és raktáranként ha egy termék esetében változott a készletszint. Első sorban hiánytermékek és az új beérkezések a fontosak, tehát:
8:00 Lekérdezés "X" termék készletszint: Normál
16:00 lekérdezés "X" termék készletszint: Hiány-->
Azaz "Új hiányról" van szóKövetkező nap 8:00 lekérdezés "X" termék készletszint: Normál-->
Azaz "Új beérkezés"Van még rengeteg különböző feltétel, ami egy terméknél eldönti, hogy mit kell kírnia. Pl: az adott terméket csak egyedi igényre vásároljuk, így ha 0 is a készlet, akkor ne hiányként jelentkezzen stb stb.
Ezt HA, ÉS, VAGY fügvényekkel meg tudtam oldani, megfelelően kiszámol mindent, de úgy érzem, hogy túl sok a feltétel és nagy el lehet veszni az ilyen képletekben. Ha bejön új feltétel vagy javítani kell, akkor nagyon sok időt vinne el így szerintem
Sokszor használtam már macrot, de nem ilyen feltételekkel.
Le tudna esetleg valaki írni a fenti példa alapján, hogyan nézne ki a kód VBA-ban?
Kell itt változókat felvennem, vagy elegendő így megírni?
If Range("A1").Value = "Normal" Range("B1").Value = "Hiány" then
Range("C2").Value = "Új hiány"Esetleg akkor kéne változó, ha azt szeretném, hogy mindig addig számoljon amíg az utolsó sorig van érték, ne pedig egy előre meghatározott tartományban?
Bocsi, hogy kicsit hosszú lett, de nem egyertelműen akartam leírni.
Köszönöm előre is ha esetleg valaki tud segíteni!
Üdv!
pero
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore pizza és kenyér topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Képregény topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest