- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plebi
senior tag
Sziasztok!
Van-e arra lehetőség, hogy excelbe beszúrt képeket ne egymásra halmozva jelenítse meg, hanem pl egymás mellé, vagy alá sorolva, a kézi tologatáson kívül. (Excel 2010)
Tudom a program nem erre való, de fülenként kellene elhelyeznem az egyes helyiségek leltáráról készült képeket. Nem teljes méretű képek, csak mutatónak vannak, a legnagyobb oldala is 800 px.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
sedyke
tag
Sziasztok!
Meg mindig szenvedek azzal a pivot tablas megoldassal, hogy hogyan tudnam megjeleniteni a nullas ertekeket. Akarhanyszor probalom megfagy.
Az elozo fajlom tele volt pivottablakkal, de most legutobb mar azt is probaltam, hogy fogtam az alaphalmazom es azt atvittem egy teljesen uj lapra, majd kezdtem egy uj pivot tablat.
Elvileg most csak egy tabla, egy forras stb., de most is ugyanugy megfagy es nem kepes megjeleniteni, be kell zarnom.Van barmi otletetek, hogy miert lehet?
Lehet barmi problema az alap adathalmazommal?
Egyszeruen nem ertem. -
bara17
tag
Sziasztok!
Szerintem egy elég alap kérdésem van, hogy a HOL.VAN (MATCH) függvénnyel kapcsolatban.
A keresési értéket szeretném úgy megadni cellahivatkozással , hogy csak egy szövegrészletet keresek egy szövegben ( vagyis mindegy, hogy keresett érték előtt vagy utána mi van).
Hogy adható ez meg csillagokkal?
Köszönöm!
példa
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Okoska2 #27589 üzenetére
Szia!
Megpróbálkoztam az ajánlott tömbös módszerrel, de nem nagyon akar engedelmeskedni.
Áthidaló megoldásként a következőt javaslom:
Gondolom, a kódok a "leltár munkalap" A oszlopában vannak. Ide az első sorba beírnám a munkalapok neveit.
Ezután a B2 cella képlete:
=FKERES($A2;INDIREKT("'" & B$1 & "'!A500:B500");2;0)A tartományt persze aktualizálnod kell. Ezt a képletet húzhatod lefelé és jobbra is. Az utolsó oszlopba pedig beteszel egy szum függvényt, amivel összesíted a sor értékeit.
Ha a munkalapokon nem a B oszlopban vannak a cikkszámok összesítendő adatai, akkor az fkeres tartományát annak megfelelően kell módosítani - beleértve az oszlop számot (harmadik paraméter) is.
Szerintem ez időben sem igényel túl sokat és az eredmény viszont biztosan helyes.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Kloden
senior tag
Köszönöm a segítséget nektek, szépen működik!
azopi74: Füreden vagyunk, 14 percért csak azért nem számolok fel díjat, mert élhet a meggondolás jogával, teszem azt elered az eső...
"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
Okoska2
aktív tag
válasz Fferi50 #27582 üzenetére
Koszi a valaszt.
Leltart probalnek csinalni az utolso lapon. Beirtam az osszes termek kodot es az otlet az hogy kitoltetem mind a 30 laprol. Egy kod akar 3 lapon is lehet. Szoval a Lookup nem jo ehez.poffsoft, Koszi, megprobalok megkuzdeni vele.
Milyen operációs rendszert használsz? - Lidocaint és szikét.
-
Kloden
senior tag
-
azopi74
addikt
válasz Fferi50 #27583 üzenetére
Hopp, egy bugot mégis találtam benne (a helyesírási hibákon és elírásokon kívül, bocsi, kapkodva írtam, telefonról :
Ez így a törtnapra jutó részt pontosan számolja, nem pedig felkerekekítve "egész félórákra".
Javítom:
=INT(B1-A1)*3000+MIN(ROUNDUP((B1-A1-INT(B1-A1))*48,0)*375,3000)
=INT(B1-A1)*3000+MIN(KEREK.FEL((B1-A1-INT(B1-A1))*48;0)*375;3000)
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Szerintem rendben van ez így: A képlet első része a napi 3000 Ft-ot számolja, a második része pedig a törtnapra jutó órákat árazza, az óradíjas szorzat és a maximális 3000 Ft minimumát veszi (min függvény!).
Nyilván, ha több napig tartott a kölcsönzés, akkor a napi 3000 Ft minden napra fizetendő.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Okoska2 #27579 üzenetére
Szia!
A függvényes keresés csak egy-egy munkalapon működik, azaz ugyanezt a képletet annyiszor kell beírnod a megfelelő munkalapra hivatkozással egy sor celláiba, ahány munkalapon keresni szeretnél - és ezt még húzni sem lehet. Az általad írt hivatkozás munkalapokra nem működik.
Viszont a keresés funkciónál megadhatod a hatókört - munkalap vagy teljes munkafüzet -, továbbá kérhetsz listát és abban szépen oda tudsz ugrani a megfelelő cellára.
Vagy makrót kell a keresésre írni, ami végigmegy az összes munkalapon.
Üdv.
-
azopi74
addikt
válasz Kloden #27577 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy "fél óra 375Ft, egy óra 750Ft" ?
Hiszen ha fél óra 375Ft, akkor mi a mennyisége kedvezmény az egy órában? Miért kell ezt külön kezelni? Nem teljesen értem ,ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy másfél óra 1125, két óra 1500 Fr, stb...
Azt sem értem, mit értesz az alatt, hogy "kerekítenie kell 30 perces pontossággal"
Nem úgy működnek a kölcsönzők, hogy ha pl fél órát meghaladta az adőtartam, akkor már 1 órát kell fizetned?
Na mindegy, ha jól értelmezem a feladatot, akkor az időtartmot így tudod kiszámolni, HA B1-ben és A1-ben vannak az időpontok
=INT(B1-A1)*3000+MIN((B1-A1-INT(B1-A1))*48*375,3000)
=INT(B1-A1)*3000+MIN((B1-A1-INT(B1-A1))*48*375;3000)
-
Okoska2
aktív tag
Sziasztok,
Angol 2007 es Excelem van 30 lapon dolgozom. Ha adatot akarok gyorsan kinyerni cikszam alapjan, arra irtam egy ilyet:
=IFERROR(INDEX($A$2:$F$80,SMALL(IF($A$2:$A$80=$E2,ROW($A$2:$A$80)-1),COLUMNS($F2:F2)),6),"")
A bajom az hogy ez csak egy lapon belul talalja meg en meg szeretnek mind a 30 lapon keresni egybol.
A lapok 1 tol 30 ig vannak elnevezve szamokkal.
Probaltam '1'!:'30'! meg '*'! variaciokat de nem sikerult.Segitsetek legyszi hogy tudnek mind a 30 lapbol adatot kinyerni.
Koszi!
[ Szerkesztve ]
Milyen operációs rendszert használsz? - Lidocaint és szikét.
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, egy kerékpár kölcsönzős dologhoz kérném a segítségeteket.
Fél óra 375Ft, egy óra 750Ft, egy napra 3000Ft.
A lényeget le is írtam, egy-egy cellában adott a kiadás időpontja hh:mm formátumban, és ugyanígy a visszavétel időpontja is. Ezekből kéne hogy kiszámolja az árat. Mennyire bonyolult ez?
Tehát gondolom ki kell számolnia a két cella közti időtartamot (ez még menne nekem is), azt kerekítenie kell 30 perces pontossággal, szoroznia az árral, de ha már túlmenne az eredmény 3000Ft-on, akkor maximalizálja az árat 3000-ben."Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
Louro
őstag
válasz Gravity1234 #27572 üzenetére
Megvan, még régen én is szenvedtem vele, makrós korszakom előtt: [link]
Megoldás lehet:
=TEXT(WEEKDAY(DATE(CalendarYear;7;1);1);"[$-409]aaa")Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
Esetleg csinálnék rá tömböt, hogy ha Sze, akkor Wed, ha Csü, akkor Thu és így tovább....Csak 7 esetet kell lekezelni, szóval nem vészes számítási igény.
Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
Szerintem ez lokális "probléma". Be lehet állítani a Fájl/Beállítások alatt, hogy milyen nyelven válaszoljon, értsen az Excel. De, ha makrózod, akkor az nem lehet gond. Ott úgy szoktam, hogy Range("A1").Formula = "Day(Today())" és akkor angolul ért csak. Ha Range("A1").FormulaLocal = "Nap(MA())", akkor pedig a gép beállításaitól függ.
Mess with the best / Die like the rest
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Holiday tracker fajlban ez szerepel:
=TEXT(WEEKDAY(DATE(CalendarYear;7;1);1);"aaa")
A het napjai magyarul jelennek meg.
Mit kell valtoztatnom, hogy angol napok legyen mindenkinek aki megnyitja?
Koszi,
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
lappy
őstag
válasz kacsaesokos #27568 üzenetére
De mi lenne ha elnevezed az adott lista tartomanyat akkor is igy viselkedne? Az elnevezett tartomanynevet könnyebb lehet kezelni
[ Szerkesztve ]
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz kacsaesokos #27568 üzenetére
Szia!
Azt gondolom, az lehet a probléma, hogy az adott fájlban még nincs "segédtábla" nevű munkalap, ezért szeretné az "eredeti" forrást látni, ami akkorra már nyilván be van zárva.
Szerintem érdemes lenne a forráslapot átmásolni, mielőtt az érvényesítéssel rendelkező cellákat átmásolod.
Ha még ezután is az "eredeti" forrrást látja, akkor az adatok, kapcsolatok között látod ezt a fájlt, megszakítod a kapcsolatot és akkor visszatérhet a "saját" munkalapjára.
Vagy keres-cserél funkcióval megkeresed a [valami.xls] hivatkozást tartalmazó cellákat és bennük kicseréled ezt üres szövegre - összes cseréje funkcióval.Üdv.
-
gbela
senior tag
válasz Fferi50 #27565 üzenetére
Köszi,
ha nem lehet simán egy képlettel akkor az első verzió lesz, csak 12 munkalapnál kicsit hosszú, ezt próbáltam elkerülni.@Lappy: neked is köszi, ez az egyszerűsített példámnál még működik, de a valóságban valahogy több ezer sornál, és többtucat lehetséges kritériumnál nem megoldás sajnos.
-
kacsaesokos
tag
válasz kacsaesokos #27567 üzenetére
Na közbe megnéztem a forrást, valahol jó helyről próbálja a legördülő listát előhívni, az eredeti munkalapról tehát pl: =segédtábla!$A$6:$A$8 de valamikor a kimásolt tábla munkalapjából próbálja előhívni a legördülő listát pl='[akármi.xls]segédtábla'!#HIV! és akkor ugye már nem működik a legördülő lista.
A gond, hogy egyesével nem opció átírni a forrást, mert egy oldalon akár 40-50 legördülő lista van, és kb 100 munkalap.
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz kacsaesokos #27564 üzenetére
Szia!
Milyen módon adtad meg a választék listát? Elképzelhető, hogy nem tud hivatkozni a "forrás" munkafüzetre, ezért nem jelenik meg.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ha az összesítés nem megy valami miatt (ami könnyen előfordulhat), akkor 2 megoldást látok:
1.) A képletet úgy állítod össze, hogy összeadod az egyes munkalapok sumif eredményeit:
=sumif(sheet1!A:A,Sheet1!A1,Sheet1!B:B)+sumif(sheet2!A:A,Sheet1!A1,Sheet2!B:B)+..így tovább minden munkalapra hivatkozva (a példádban B1 van kritériumnak megadva, de az akkor nyilván egy másik munkalapon van, hiszen itt az összegzendő értékek vannak).
2.) Csinálsz egy új munkalapot (segédnek), erre a munkalapra átmásolod valamennyi munkalap A:B oszlopát, majd kiadod rá a sumif képletet.Üdv.
-
kacsaesokos
tag
Hello.
Egy gyors segítség kellene, egyik munkafüzetből másikba átmásolva a legördülő lista, eltűnik, mint lehetőség kis nyíl ott lesz, de nem jön elő a legördülő lista! Nem minden másolásnál jön elő ez a probléma csak a munkalapok kb felénél, van ötletetek erre mi a gond?
-
gbela
senior tag
sziasztok,
következő problémában kérném segítségetek.szeretnék több munkalapon lévő számokat összeadni kritérium alapján, amit teljes oszlopokra néz.
Tehát van több sheetem, a példa kedvéért ugyanazon tartalommal:Szeretném minden munkalapról összegezni azon számokat amik mellett crit1 van az A oszlopban.
Sumiffel csinálom, ha egy munkalapról van szó működik is, egyszerű (=SUMIF(Sheet1!A:A,B1,Sheet1!B)) ahol B1 mezőben crit1 van írva.
De több munkalapnál mi erre a megoldás? Ezt próbáltam, persze nem ment: -
swoody
senior tag
válasz swoody #27559 üzenetére
Közbe rájöttem, hogy amit hiányoltam az a VKERES.
Bár értelmesen elmagyarázták volna anno oskolába.....
Közben így oldottam meg amit szerettem volna, bár lehet, hogy egyszerűbben is meglehet, szerintem ennél csak egyszerűbb megoldás van.
Előszőr is:
1-es táblázat adott.
2-es táblázat, Ha függvénnyel, ahol 1-es található 1-es táblázatban azt irattam ki. (ezt nem lehetett lefele húzni csak sor írányba, így 5-ször kellett megcsinálni függvényt)
3-as táblázat pedig az lenne, hogy amit 2-es táblázatban kiírattam, azt oszloposan kiírja, sajnos ezt sima "=cella" függvénnyel oldottam meg. Ezt meglehet függvénnyel oldani, hogy egy több cellából álló sort egymás alá oszloposan kiírjon?Ezt hogyan lehetne megoldani, hogy 3-as táblázat létrejöjjön 2-es táblázat nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
swoody
senior tag
válasz Fferi50 #27545 üzenetére
Fuuu, nah én nem birok rájönni két függvény összefűzésére, sőt még a Ha függvénybe se birom azt megcsinálni, hogy ne konkrét adatot írjon ki egyezőség esetén hanem egy cella tartalmát, fkeres-ről ne is beszéljünk, ott csal olyan adot tud válaszként megadni ami vízszintesen van?
-
azopi74
addikt
válasz sedyke #27556 üzenetére
"Az eredeti okom a gyorsitasra, hogy amikor szeretnem megjeleniteni az ertek nelkuli teteleket is, akkor megfagy az egesz es nem csinalja meg."
Ott akkor szerintem valami más gond lesz. (több oka is lehet) Ha nem nagyon titkos az adatok, töltsd fel valahová, vethetünk rá egy pillantást.
-
azopi74
addikt
válasz sedyke #27556 üzenetére
Ha másolod az első pivottáblákat, (nem pedig újra létrehozod az eredeti adatforrásból) és utána álltgatod csak be kedved szerint, akkor az új pivot ugyanazt a "köztes" adatbázist fogja használni adatforrásként, mint az eredeti, nem növelve feleslegesen a méretet és lassítva a műkődést.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz sedyke #27554 üzenetére
Szia!
A Pivottábla tulajdonságai között van ilyen:
a háttérbeni frissítés engedélyezése illetve
adatfrissítés a fájl megnyitásakor, ehhez kapcsolódik a külső adatok eltávolítása a munkalapról bezárás előtt.
Ez utóbbi csökkenti a méretet, de lassítja a megnyitást.Próbáld ezeket a beállításokat variálni.
Úgy gondolom, gyorsítaná a működést, ha csak az első pivottábla kapcsolódna közvetlenül az adatforráshoz, a többi pedig ezt az első pivottáblát használná forrásként (ugyanis abban is látszik az eredeti forrás minden adata rejtetten).
Üdv.
-
sedyke
tag
Sziasztok!
Van egy munkafuzetem tele Pivot tablakkal. Mindegyik pivot ugyanazon az adathalmazon alapszik.
Sajnos mara mar nagyon belassult az egesz munkafuzet. Olvastam, hogy lehet az is lehet az oka, hogy az Excel kulon adatmentes vegez mindegyik pivot tablahoz. Hogy tudom beallitani, hogy csak arrol az egyek adathalmazrol keszitsen?
Esetleg mas is okozhatja a lassulast, meret novekedest? -
poffsoft
veterán
sziasztok!
Adott egy "nyomógombom", amit mindig az aktuális cellában jelenítek meg (Delila, lehet hogy emlékszel még rá).
Amikor a shape közelébe ("mousemove"?) ér a kurzor, átvált a mozgatás formára ("kettős nyíl").
Ezt hogyan lehetne letiltani? Letiltani a shape mozgatását, átméretezését?Set zBtn = ActiveWorkSheet.ActiveCell.Parent.Shapes.AddShape(msoShapeBevel, x, y, x1, y1)
zBtn.Select
With Selection
.Name = "btnEdit" 'assign name for this shape
.ShapeRange.Fill.ForeColor.RGB = RGB(0, 0, 255) 'Blue button colour
.ShapeRange.Line.Visible = msoFalse 'no lines on button
.OnAction = "AddButtons" '<< macro assigned to this button
End With[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Van egy munkafüzetem több munkalappal. Többek között pl. A(adatokPivot) és B(diagram). Az A az egy Pivot és állandóan változik a tartalma. Ezekből a kiértékelt adatokból készül a diagram. Ha most szeretném a diagramban látni a "képet" az aktuális adatokról akkor előbb aktiválom az A munkalapot, hogy frissüljenek az adatok és ezután lépek a B lapra, hogy megjelenítsem az aktuális adatokkal a diagramot.Amit szeretnék.
Hogyha megnyitom a B(diagram) lapot akkor a háttérben automatikusan frissítse az A(adatokPivot) lapot és csak ezután mutassa a diagramot.
Angol Excel 2007köszi
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz ElemiKoczka #27547 üzenetére
A 27332-es kérdést, és a rá adott, 23333-as választ olvasd el. Az első lapra beteszel egy érvényesítést, amivel kiválasztod a receptet. A makró az első lap H1 cellájából veszi a keresendő értéket, itt lehet az érvényesítésed.
Ha a kód, és a leírás azonos sorban van, ez a makró jó lesz a feladatod megoldására.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz ElemiKoczka #27547 üzenetére
Szia!
Ehhez azért látni kellene a receptek "tárolási" struktúráját. A recept száma alapján az FKERES függvénnyel dolgozhatsz, minden munkalapra külön-külön megadva - nyilván külön-külön cellában.
A másik megoldás a makró.Üdv.
-
ElemiKoczka
csendes tag
Sziasztok!
milyen keresési függvénnyel lehet megoldani a következő feladatot.
6 munkalapon vannak késztermékek receptjei (azonos készterméknek lehet akár minden munkalapon más a receptje!); a különféle késztermékeknek nem mindig egyforma fajtájú összetevője van!Egy munkalapon szeretném azt megcsinálni, ha beütöm egy késztermék 4 számjegyű kódját, akkor mind a 6 munkalapról átemeli a recepteket (összetevőket, mennyiségüket).
A cél az egésszel az, hogy 6 üzem receptjeinek különbözőségét lehessen szűrni.
Megoldható?
Előre is köszönöm az infókat:
Koczka -
Fferi50
Topikgazda
válasz swoody #27543 üzenetére
Szia!
A Ha és az Fkeres függvények többszörös egymásba ágyazása szükséges, az eredmény attól függ, hogy van-e már előtte levő cellában érték, illetve meg van-e jelölve (1) az adott cella.
Szerintem próbálj végigmenni egy - egy képlet alkotó részein és bizonyára meg fogod érteni.Mást (többet) most ilyen "időtávból" nem tudok gyorsan mondani. Ha konkrét kérdésed lenne, azért írd meg bátran.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz slashing #27542 üzenetére
Szia!
Itt egy link, aminek az ötletét korábban én is használtam.
A trükk abban áll, hogy a képet át kell másolni egy chartra (diagram) és a chart már menthető képfájlként!Üdv.
-
swoody
senior tag
-
slashing
senior tag
válasz Fferi50 #27541 üzenetére
félreértettél. Körülmények excelfájlba adott területre kétszer kattint feljön a képbeszúrás párbeszédpanel kiválasztom pl. a pendrive-ról a képet beszúrja az excel füzetbe átméretezi stb... nah ha ez megtörtént akkor még ezt a képet át kéne másolni egy adott könyvtárba, pl. abba ahol van a fájl....
-
slashing
senior tag
Hi, meg tudom azt csinálni makróval ami jelenleg így néz ki(dupla kattintásra kép beszúrás, majd átméretezem az objektummeretezés modullal):
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Not Intersect(Target, Range("D4:AY1048576")) Is Nothing Then
Application.Dialogs(xlDialogInsertPicture).Show
objektumMeretezes
End If
End Subhogy, azt a képet még másolja is át abba a könyvtárba ahonnan megnyitom az excel fájlt? A másolással önmagában nincs gondom csak nem tudom hogy adjak a másolás parancsnak kiinduló útvonalat és fájlnevet?
-
scott_free
senior tag
hi,
amikor default értéket állítok be egy comboboxba, akkor kell a ".Text" végződés? (mert így láttam egy fórumban, de működik anélkül is):
Me.ComboBox1.Text = Me.ComboBox1.List(0)
thx!
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz azopi74 #27533 üzenetére
Tömbképlettel:
{=HAHIBA(INDEX($A$2:$A$12;HOL.VAN(0;DARABTELI($B$1:C1;$A$2:$A$12);0));"")}
Egyszerűbben, ha tartománnyá alakítjuk az A1:B12 területet, az A2:A12-nek Lista nevet adunk:
{=HAHIBA(INDEX(Lista;HOL.VAN(0;DARABTELI(B$1:$B1;Lista);0));"")}
Ez utóbbi a lista bővülésekor automatikusan bővíti a kigyűjtést.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
azopi74
addikt
válasz azopi74 #27533 üzenetére
Egyébként Excel 2016-ban van erre egy gyorsabb és elegánsabb megoldás is (Excel 2010-ben és 2013-ben is megoldható csak kicsit máshogy, de kell hozzá az ingyenes Power Query bővítmény):
Alakítsd táblává az "ismétlődéssel" oszlopot (jobb egér, insert table), aztán Data->Get&Transform-> From table
Utána kattints a query editorban a Remove Duplicates-be, nevezd át az oszlopot "Ismétlődés nélkül"-re (rename), és szúrd be a query-t B1-be. (Close and load to.. existing worksheet)Ezután ha frissül (vagy bővül) az A oszlopban az ismétlődéses lista, ha manuálisan a B oszlopban az ismétlődésen, az is frissül. Vagy megadhatsz neki akár percenti frissítést, vagy hogy minden megnyitáskor frissüljön.
Vagy akár VBA-val eseményvezéreltté is teheted a frissítést - ha frissül az alaplista, frissítsen rá automatikusan az ismétlődés nélkülire.
-
azopi74
addikt
Szia:
Ezt írd B2-be, és húzd le a képletet, ameddig szükséges :
=INDEX($A$2:$A$12;HOL.VAN(0;INDEX(DARABTELI($B$1:B1;$A$2:$A$12);0;0);0))
(Ha 12-nél több sorod van, akkor értelemszerűen A$12-t írd át annak megfelelően)
Ha nem akarod,, hogy #NA hibát hozzon a felesleges cellákba, hanem inkább üres cellát, akkor:
=HAHIBA(INDEX($A$2:$A$20;HOL.VAN(0;INDEX(DARABTELI($B$1:B1;$A$2:$A$20);0;0);0));"")
[ Szerkesztve ]
-
ueva
csendes tag
Sziasztok!
A következőben szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy lista, amelyben előfordulnak azonos értékek. (Képen az A oszlop).
B2-be egy olyan képletre lenne szükségem, amelyet a szükséges cellákba másolva megadja az ismétlődések nélküli B oszlopot.
Sem segédcellákat, sem a speciális szűrést nem lehet alkalmazni. Így nem boldogulok vele.
Köszönöm előre is a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz csferke #27527 üzenetére
Nézd meg ezt. (10 az index, a videóban 3:06-nál)
[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Ha egy mezőbe ez van =SaveDate() akkor ez a Modul ebbe a mezőbe beírja a mentés dátumát.
Function SaveDate()
Application.Volatile True
SaveDate = ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties(12).Value
End FunctionAzt szeretném ha nem a Mentés dátumát hanem a Nyomtatás dátumát írná a mezőbe. Ehhez a 12-es szám helyett kellene valami más. Sajnos nem tudom mit kellene megadni, hogy a Nyomtatás dátumát használja.
Értelemszerűen a mezőben ez lenne =PrintDate() a Modul pedig ez
Function PrintDate()
Application.Volatile True
PrintDate = ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties(??).Value
End Functionköszi
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz azopi74 #27521 üzenetére
Igen, de a többi meg nem egy gombos, attól még a kattintgatás is egyszerűbb
ettől függetlenül köszi#27520) Delila_1: köszi, kipróbálom
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
azopi74
addikt
válasz Zola007 #27519 üzenetére
Csak az utolsó megoldás igényel add-int, én pont nem arra gondoltam, hanem az első négyre
Egyébként a lite verzió ingyen van, deén sem szeretem a kiegészítők telepítgetését, akkor se, ha ingyenes (amit meg lehet oldani kiegészítő és makró nélkül, azt oldjuk meg úgy) . egyébként azt a 15 usd-s full verziót kb egy napos munkával le lehet kódolni akár VBA-ban. Vicc, hogy van pofájuk ezért pénzt kérni -
Delila_1
veterán
válasz Zola007 #27519 üzenetére
Nem kell semmit telepíteni, vásárolni, makróval megoldhatod. A kijelölt, akár nem összefüggő területek hátterét változtatja meg a lenti két makró.
Sub PirosHatter()
Selection.Interior.Color = RGB(255, 0, 0)
End SubSub ZoldHatter()
Selection.Interior.Color = RGB(0, 255, 0)
End SubA zárójelben lévő értékeket 0 és 255 között változtatva mindenféle színt, árnyalatot előállíthatsz.
Ha ezeket a makrókat a personal.xlsb-be mented, akkor bármelyik füzetedben alkalmazhatod.
Gyorsbillentyű hozzárendelése: Alt+F8-cal megjeleníted a makrókat. Kiválasztod az egyiket, és az Egyebek gomb segítségével megadod a CTRL gombhoz rendelt betűt.A színek RGB értékeit könnyen "kitalálhatod". A Kezdőlapon a háttér beállításánál a További színeket választod, az Egyéni fülön kikevered a megfelelő színt, a hozzá tartozó 3 értéket írod a makróba.
-
Zola007
veterán
válasz azopi74 #27518 üzenetére
köszi
ezt már néztem, de fizetős
Egyébként sem akartam külön kiegészítőt feltenni, de az lesz a vége, mert már unom a kattintgatást[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Kitöltésre színnel (cellaszín megváltoztatása ) létezik gyorsbillentyű?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Sajnos lehet,hogy alap dolog de most nem találom eddig excel 2003 volt abba megvolt már éve óta.Most meg 2010 excel van a ezzen képen az egyes cellába beírt próba rendet szeretném fixen rögzíteni.Vagyis ha 50 eddig vagy 100 sorba görgetnék akkor is látszódjék az 1 sorba mi van írva.
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy nem felhasználóbarát adathalmazt, amit MSDOS formátumból importáltak, és dolgoznom kellene vele. Cserével és egyéb módszerekkel mindent átírtam benne, hogy az excel tudjon számolni velük, már csak valahogy az összes cellába be kellene szúrnom egy = jelet. Létezik erre valami függvény, vagy gyors módszer?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz scott_free #27507 üzenetére
Szivi.
-
Delila_1
veterán
válasz Stimpy #27504 üzenetére
Írj simán =B2 & "-SBA" -t.
Lehet, hogy az Exceled nem ismeri az Összefűz függvényt, mert nem magyar nyelvű – ebben az esetben a pontosvessző helyére vesszőt írj –, vagy esetleg nem Excelt használsz.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz scott_free #27501 üzenetére
A helyedben a combobox feltöltését a userform aktiválásához rendelném.
Private Sub UserForm_Activate()
Dim szám
For Each szám In Sheets(1).Range("C1:C20")
If Len(szám) = 10 Then
ComboBox1.AddItem szám.Offset(0, -2).Value
End If
Next szám
End SubA len(szám)-nál hiba volt len(szám.value)-t írni, hiszen a len függvény a beolvasott adat hosszát adja, a value pedig az értékét.
-
azopi74
addikt
Ja, tényleg így is lehet darabtelivel, tegnap kissé már fáradt voltam ennek ellenére a hol.van megoldás jóval közelebb áll a férfi logikámhoz, na és nagyságrendekkel gyorsabb is (több százezer sornál már nagyon nem mindegy) ha az előtt-et így értettes, akkor delila által írtat javaslom )kombinálva a hol.van-os módszeremmel
-
scott_free
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest