- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vans?
őstag
sziasztok, valamit atallitottam az Excelben, az ekezetek helyett mindenfele jeleket (pl [ ) ir ki. Mit nyomtam meg?
hábm bábm
-
karlkani
aktív tag
válasz karlkani #27188 üzenetére
Kicsit módosítottam a kolléga kérésére a képleteken. Olyan esetben, ahol csak keresztnév van megadva, nem működött. Ha esetleg másnak is szüksége lenne rá, beírom ide is.
A1 Név
B1 =HAHIBA(BAL(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)-1);"")
C1 =HAHIBA(KÖZÉP(A1;HOSSZ(B1)+2;HOSSZ(A1)-HOSSZ(B1)-HOSSZ(E1)-2);"")
D1 =ÖSSZEFŰZ(B1;" ";C1)
E1 =HAHIBA(CSERE(A1;1;SZÖVEG.KERES("^";HELYETTE(A1;" ";"^";HOSSZ(A1)-HOSSZ(HELYETTE(A1;" ";""))));"");A1)Ahogy az előzőben is írtam, miután a képletek a helyükön és "lehúztuk" őket, ameddig kell, a B és C segédoszlopokat elrejthetjük
-
Delila_1
veterán
"...Delila_1 topikgazdának"
Múltkor említettem, hogy a választ a Válasz gomb segítségével kellene megadnod, úgy sokkal könnyebben megtaláltam volna most az eredeti kérdésedet.
Módosítottam a makrót.
Sub HolTalalhato()
Dim sorB As Long, sorC As Long, usor As Integer, uoszlop As Integer
usor = Sheets(1).Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
sorB = 2
For sorB = 2 To usor
For sorC = 2 To usor
If Cells(sorC, 3) = Cells(sorB, 2) Then
If Cells(sorB, 4) = "" Then
Cells(sorB, 4) = Cells(sorC, 1)
Else
Cells(sorB, 4) = Cells(sorB, 4) & "–" & Cells(sorC, 1)
End If
End If
Next
Next
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
YAN0U
csendes tag
Sziasztok,
Segítség kellene. Adott két oszlop egyikben nevek, másikban hivatkozások (PDF csatolmányok)
FKERES függvénnyel szeretném kikeresni egy másik cellába a pdf doksit. Problémám az hogy a talált link keresés után már csak szövegként jelenik meg a másik cellában.
Hogy tudom megoldani, hogy hivatkozásként jelenjen meg?Választ Köszönöm
-
Fferi50
Topikgazda
válasz CarrGomm #27190 üzenetére
Szia!
Ez a két kis függvény bármilyen sok szóközzel tagolt névből leveszi az utolsó tagot és beleteszi az adott cellába:
Function nevveg(ByRef rng As Range) As String
nevveg = Mid(rng.value, InStrRev(rng.value, " ") + 1) 'a név utolsó tagja
End Function
Function neveleje(ByRef rng As Range) As String
neveleje = Left(rng.value, InStrRev(rng.value, " ") - 1) ' a név utolsó tagja nélküli rész
End FunctionA függvényeket egy makró modulba kell bevinned, utána úgy használhatod, mint egy beépített függvényt.
Üdv.
-
CarrGomm
aktív tag
válasz karlkani #27188 üzenetére
Nagyon köszi!! Ezek a képletek érdekes módon gond nélkül működnek, az előzőek valahogy nem akartak. Azt hittem valamit én csinálok rosszul, bár csak be kell másolni elvileg. Nem tudom miért van ez, hogy valakinek megy a képlet ugyanabban a verzióban nálam meg hibát ír.
Az elején azt hittem ez sem lesz 100-as, mert a C1-be másolt képlet Gábor helyett Gábo-t hozott eredményül, de végül az "E" oszlopba jól került be a név és ez a lényeg, szóval mindegy.
Szóval köszi még egyszer, ezt mentem, mert még kelleni fog! -
umek7
őstag
A múltkori segítségért ismét köszönet Delila_1 topikgazdának, a makró remekül működik, viszont azokat a sorokat is összehasonlítja és ad rá értéket ahol a mező üres, ezt szeretném kiküszöbölni ha van rá mód.
[ Szerkesztve ]
-
karlkani
aktív tag
válasz CarrGomm #27179 üzenetére
Az, hogy Kovács Géza József helyett legyen Kovács Géza és külön József, megoldható.
A1 Kovács Géza József
B1 =BAL(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)-1)
C1 =HAHIBA(KÖZÉP(A1;HOSSZ(B1)+2;HOSSZ(A1)-HOSSZ(B1)-HOSSZ(E1)-2);"")
D1 =ÖSSZEFŰZ(B1;" ";C1)
E1 =CSERE(A1;1;SZÖVEG.KERES("^";HELYETTE(A1;" ";"^";HOSSZ(A1)-HOSSZ(HELYETTE(A1;" ";""))));"")A nevek ugye az A oszlopban vannak. Kijelölöd b1-E1-ig, majd lehúzod, ameddig kell, a B és C oszlopokat, elrejted. Ha előtaggal kezdődik a név (dr., ifj., stb), akkor azt a vezetéknévhez csapja hozzá.
-
azopi74
addikt
válasz szabonagyur #27185 üzenetére
Ami nekem must-have a 2013-ban:
Quick analysis, normális cloud (elsősorban persze onedrive, office365 és azure) integráció, excel munkalapok (igazi excel munkalapként való, nem holmi ostoba gány HTML táblázatként) beágyazása weboldalakba, Strict Open XML worksheet-be való mentés támogatása, kulturált Data Model / PowerPivot integráció,
Nekem annyira nem húsbavágó feature, de mások nagyon örülnek a flash fill-nek és a recommended charts-nak is, meg van még pár dolog...Én a nagyobb előrelépést excel 2016-tól várom, PowerBI funkciókat még mélyebben integrálják, PowerQuery is már benne van (persze egyelőre a jó öreg MS Query-vel karöltve, nem nyírták ki azt sem), normális real time collaboration-t is ígérnek, bár ez még a jelenlegi preview buildben - 16.0.4027.1008-on vagyok - még nem tetten érhető, forecast.ets Data Modelben kapcsolatok automatikus felismerése és javaslat (Suggested Relationships), és ígérik végre valahára a PowerQuery VBA támogatását is (jelenleg sajnos sehogy sem tudsz PowerQuery VBA-ban makrózni)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz szabonagyur #27185 üzenetére
Szia!
Nem tudom, mi az amivel több a 2013-as excel. Én "leragadtam" a 2010-nél, amit az tud, már az is bőven több annál, amire nekem szükségem van.
De talán mások tudnak segíteni.
Üdv.
-
félisten
válasz Fferi50 #27184 üzenetére
Tényleg ott van, köszönöm szépen Van egy ritkán használt gépem amin néha dolgozgatok kint az udvaron, arra még jó... és már az O365 licenszből nincs több szabadon, csak a 2010-ből aztán gondoltam felrakom arra, arra még jó, csak ezt nem találtam benne
Van amúgy valami olyan ami nincs benne az Excel 2010-ben de a 2013-ban és must have?
2013-ban vannak ezek a áruház cuccok, stb de az nem érint engem.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz szabonagyur #27183 üzenetére
Szia!
Külön diagramfajtaként valóban nincs ott. De ha berakod a két sorozatot oszlopként, majd a másodikat kijelölöd, jobb egérgomb - sorozat-diagramtipus módosítása ezután kiválaszthatod rá a vonalat.
Üdv.
-
félisten
válasz szabonagyur #27182 üzenetére
Mert most felraktam egyet virtuális gépre és ugyanazt megcsináltam mindkettőben, de Excel 2010-ben nem látok ilyen kombinált lehetőséget.
Itt egy kép is róla, hogy nincs sehol a kombinált a bal oldalinál..[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Fferi50
Topikgazda
válasz szabonagyur #27180 üzenetére
Szia!
Ilyen megjelenítést biztosan tud. Csak térhatású (3D megjelenítés) diagramokat nem képes kombinálni.
Üdv.
-
félisten
Jól emlékszem, hogy a O2010-ben levő Excel nem tudott olyat, hogy mondjuk egy diagramon belül 2 féle megjelenítést, tehát mondjuk egy oszlop meg egy vonal diagram menjen?
-
CarrGomm
aktív tag
Most nézem a működő excel-t és rájövök, hogy ez így nem is teljesen jó, mert az igazi az lenne, hogy az utolsó szót áthelyezi a következő oszlopba, vagyis "Kovács Géza József"-ből lenne egy "Kovács Géza" és egy "József" oszlop.
Mit nem adnék, ha mindenkinek csak 1 vezetékneve és 1 keresztneve lenne és nem lenne senki Dr. meg hasonlók... -
-
karlkani
aktív tag
válasz CarrGomm #27171 üzenetére
Szia!
A lefordított képlet, amit linkeltél:
=HA(HIBA.E(SZÖVEG.TALÁL(" ";A2));"";JOBB(A2;HOSSZ(A2)-SZÖVEG.TALÁL("*";HELYETTE(A2;" ";"*";HOSSZ(A2)-HOSSZ(HELYETTE(A2;" ";""))))))Itt le tudod fordítani a képleteket.
Szerk.:
Látom megelőztek, de linket érdemes elrakni...[ Szerkesztve ]
-
CarrGomm
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítségre van szükségem.
Kellene egy képlet, ami egy cellából az utolsó szót átteszi másik oszlopba.
Konkrétan nevekről lenne szó és a keresztnevet kellene áttenni új oszlopba.
Találtam hozzá képleteket a neten (pl. ez), de nem működik egyik sem.
Talán mert angol és magyarul kellene beírni?
Tud valaki segíteni?Office 2007-em van
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz slashing #27168 üzenetére
Az értékké alakítás ennyi
Sub Ertek_beillesztese()
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
Application.CutCopyMode = False
End SubBill. kombinációt is rendelhetsz hozzá.
Csak arra kell ügyelni, hogy az utolsó sor ne legyen kijelölve, másképp ott is felülírja a képleteket.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz slashing #27166 üzenetére
Feltételezem, hogy a régebben bevitt soroknál a képleteket helyettesítheted az értékükkel (másolás, irányított beillesztés ugyanoda, értékként).
Ha a kitöltetlen sorokat kivéve táblázattá alakítod a táblázatodat (MS-ék találták ki ezt az ostoba elnevezést), akkor egy új sor a bevitelekor átveszi a fölötte lévő sor képleteit, és még a formátumokat is.
2003-as verzióig listává alakításnak nevezik a táblázattá alakítást.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
slashing
senior tag
Érdekelné néhány ötlet mit lehet kezdeni az olyan táblázatokkal ami rengeteg adatot tartalmaz sok képlettel hogy ne lassítsa be használhatatlra a táblázatot / gépet.
Pl.:
Adott tábla előre feltöltve képletekkel(összeadás kivonás van egy abs is ilyesmik semmi komoly), jelenleg limitáltam 10-15ezer sorban mert akörül kezd használhatatlan lenni.... kb. soronként 5 számított cella 5 fix érték és ebbe a táblázatba kerülnek be szövegből importálva az adatok(soronként úgy 10 cella) amiket feldolgoz az a néhány képlet. De roppant gyorsan telitődik ez a 10-15ezer sor... néhány hét..... nekem is rossz mert állandó jelleggel ezzel kell pöcsölnöm ill. annak is aki ezt használja mert ahogy telitődika tábla úgy lassúl a feldolgozás a végefelé már egy szimpla kattintás is 10 sec lehet...
Ui. muszáj előre felképletezni mert olyanok használják akiknek lövésük nincs ahhoz hogyan kell a képletekkel bánná, még a fogd és húzd is problémás sajnos nekik...
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Delila_1 #27164 üzenetére
Érdemes volt elmenni, visszajönni. Útközben beugrott a megoldás a 10-zel kezdődő adatokhoz.
Function Karaktercsere(Szoveg As Range) As String
Dim strTemp As String, hossz As Integer, b As Integer, sor As Long
Dim sz As String, kezd As Integer
sor = Szoveg.Row
sz = Szoveg.Value
hossz = Len(Szoveg)
If Left(sz, 2) = "10" Then
strTemp = "x.menet"
kezd = 3
Else
kezd = 1
End If
For b = kezd To hossz
If Mid(sz, b, 1) = "2" Then
strTemp = strTemp & "k.csavar"
ElseIf Mid(sz, b, 1) = "5" Then
strTemp = strTemp & "k.csavar2"
ElseIf Mid(sz, b, 1) = "7" Then
strTemp = strTemp & "l.alátét"
ElseIf Mid(sz, b, 2) = "10" Then
strTemp = Left(strTemp, Len(strTemp) - 1) & "+x.menet"
b = b + 1
Else
strTemp = strTemp & Mid(sz, b, 1)
End If
Next b
Karaktercsere = Cells(sor, "A") & "+" & strTemp
End FunctionProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz azopi74 #27162 üzenetére
Javítva
Function Karaktercsere(Szoveg As Range) As String
Dim sz As String
sor = Szoveg.Row
sz = Szoveg.Value
hossz = Len(Szoveg)
For b = 1 To hossz
If Mid(sz, b, 1) = "2" Then
ElseIf Mid(sz, b, 1) = "5" Then
ElseIf Mid(sz, b, 1) = "7" Then
ElseIf Mid(sz, b, 2) = "10" Then
strTemp = Left(strTemp, Len(strTemp) - 1) & "+x.menet"
b = b + 1
Else
End If
Next b
End Function[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz azopi74 #27160 üzenetére
Szerinted mit kell gyúrni? Mindegyik értéknél kipróbáltam.
A példa szerint az eredmények elején mindenhol x.termék szerepel, de valószínű, hogy a hivatkozott cella sorának A oszlopában lévő érték kell ehelyett.
-
Delila_1
veterán
válasz Delila_1 #27157 üzenetére
A 10-es értékre hibás az
ElseIf Mid(sz, b, 1) Like STR_10 Then
strTemp = strTemp & "x.menet"Helyette
ElseIf Mid(sz, b, 2) Like STR_10 Then
strTemp = Left(strTemp, Len(strTemp) - 1) & "x.menet"kell.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz kangool #27152 üzenetére
Egy felhasználói függvényes megoldás:
Function Karaktercsere(Szöveg As Range) As String
Dim sz As String
Const STR_2 As String = "[2]"
Const STR_5 As String = "[5]"
Const STR_7 As String = "[7]"
Const STR_10 As String = "[10]"
sor = Szöveg.Row
sz = Szöveg.Value
hossz = Len(Szöveg)
For b = 1 To hossz
If Mid(sz, b, 1) Like STR_2 Then
ElseIf Mid(sz, b, 1) Like STR_5 Then
ElseIf Mid(sz, b, 1) Like STR_7 Then
ElseIf Mid(sz, b, 1) Like STR_10 Then
strTemp = strTemp & "x.menet"
Else
End If
Next b
End FunctionProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
azopi74
addikt
válasz kangool #27155 üzenetére
Nem teljesen értem, mi a problémád. Persze hogy k.csavart ír, mivel a B2-be 2 van írva (a k.csavar kódja), nem pedig 2+2+5+7
Az az x.termék pedig úgy látom állandó akar lenni, szóval akkor egészítsd ki Louro képletét így :
="X termék+"&HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(B2;"2";"k.csavar");"5";"k.csavar2");"7";"l.alátét");"10";"x.menet.")
-
lappy
őstag
Ha meg van a szöveg akkor meg így lehet minden kombinációt legyártani
Alt+F11 VBA mód,
Insert ► Module (Alt+I,M). beilleszt Book1 - Module1 (Code),
Sub name_by_name()
Dim i As Long, j As Long, lr As Long
With ActiveSheet
lr = .Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
For i = 2 To lr
For j = i + 1 To lr
.Cells(Rows.Count, 3).End(xlUp).Offset(1, 0) = _
.Cells(i, 1).Value & ", " & .Cells(j, 1).Value
Next j
Next i
End With
End SubBámulatos hol tart már a tudomány!
-
Louro
őstag
HA jól értem a számokat akarod a megfelelő nevekre lecserélni.
Vagy a CTRL+H kombót használnám (csere) vagy az eredetit meghagyva a jövőre gondolvas vagy HELYETTE függvény segítségével egy új munkalapon.
=HELYETTE(Forrásszöveg;számjegy;számjegynek megfelelő szöveg)
A táblázat alapján automatizálható. Csak a "szótártáblát" szét kell szedni. (MElyik szám melyik alkatrésznek felel meg.)
Pl: F2-be =HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(B2;"2";"k.csavar");"5";"k.csavar2");"7";"l.alátét");"10";"x.menet.")
Ez csak a 2. oszlopban levőket cserélni le. Lefelé és oldalirányba is másolható
Mess with the best / Die like the rest
-
nagyúr
Sziasztok!
Találkozott már valaki 2010-es Excel-nél, hogy van a cellába adat, de nem látszódik? Szerkesztőlécben látszódik, illetve, ha kitörlöm a sort és visszahozom, akkor megjelenik. Tehát valami megjelenítési probléma. Hátha van valakinek megoldása rá.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
A VBA-ban van olyan, hogy ODBCErrors gyűjtemény, amelynek része az ODBCError objektum.
Ha a lekérdezés frissítése után az ODBCErrors.Count=0 akkor nem volt hiba. Egyébként pedig az egyes ODBCError objektumok tartalmazzák a hiba adatait (pl. ErrorString,SqlState).
Legalábbis ezt állítja a VBA help.Nyilván a hibakezelést "kézbe" kell venni, hogy ne a VBA kiabáljon ki a hiba miatt.
Üdv.
-
Louro
őstag
Picit hanyagoltam a totyikot, de mentségemre legyen szólva, kutattam az makró <>ODBC közti lehetőségeket.
Már csak egy olyan kérdésem van, amire félek tudom a választ, hogy lehetséges -e az ODBC-től kapott választ visszakapni az Excel-be.
Arra kellene, hogy ha Insert-álok egy táblába és megkötések miatt nem megy be, akkor egy PL/SQL hibát dob. De a VB-t nem tudtam rábírni, hogy kapjon hibaüzenetet, hogy azt lekezeljem.
Mess with the best / Die like the rest
-
Delila_1
veterán
válasz scott_free #27144 üzenetére
... van egy "Emberek" nevű táblázatom egy lapon.
Ezt úgy tettem a makróba, hogy az Emberek lapon vettem fel egy táblázatot, ahol az A oszlopban vannak a nevek, B-ben a címek, C-ben a telefonok.A "lekérdezős" lap A1 cellájába tettem az érvényesítést, a megjegyzés a mellette lévő B1 cellába kerül. Ehhez a laphoz rendeltem az eseményvezérelt makrót.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then Keres Target.Value
End SubMivel az eseményvezérlés csak a saját lapján tud dolgozni, egy modulba írt másik makró végzi a keresést.
Sub Keres(nev)
Dim sor As Long, Cim As String, Tel As String
With Sheets("Emberek")
sor = Application.Match(nev, .Columns(1), 0)
Cim = .Cells(sor, "B")
Tel = .Cells(sor, "C")
End With
On Error Resume Next
Cells(1, "B").AddComment
Cells(1, "B").Comment.Text Text:="Cím: " & Cim & vbLf & "Tel: " & Tel
On Error GoTo 0
End SubAz On Error Resume Next sor arra szolgál, hogy ha már van megjegyzés a B1 cellához fűzve, ne fusson hibára a makró. Ennek a feloldása az On Error GoTo 0 sor.
-
scott_free
senior tag
válasz Delila_1 #27120 üzenetére
szia,
1. Melyik cellákhoz kellenek a megjegyzések?
2. Van-e már megjegyzés ezekhez a cellákhoz, vagy most kell létrehozni?
3. Add meg, hogy pl. a B oszlop celláihoz (B2-től) kell megjegyzéseket fűzni, amik az azonos sor A cellájának az értékét tartalmazzák.A következő lenne a lényeg: van egy "Emberek" nevű táblázatom egy lapon, ahol az egyik oszlopban vannak a nevek, a mellette lévő oszlopokban pedig a hozzájuk tartozó lakcímek, telefonszámok, email, stb.
Egy másik lapon szeretném azt, hogy ha egy legördülő menüből kiválasztom az egyik nevet, akkor a név alapján írja mellé egy cellába a hozzá tartozó címet, telefonszámot, stb., de megjegyzésként.Ebből minden lépést megcsináltam már, kivéve azt, hogy megjegyzésként írja be egy cellába az adott értékeket.
-
Thrawnad
senior tag
Erre nincs valakinek ötlete?
ThrawnadHardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Az alabbiban kene segitseg!
Elvileg ide feltettem a fajlt:
http://1drv.ms/1IhbiIhVan egy project trackerem ahol az alabbi keplet szerepel:
IF(F1="Week";
TEXT(DATE(YEAR(MIN(Actions[Start]));1;1)+(8-WEEKDAY(DATE(YEAR(MIN(Actions[Start]));1;1);2))+(7*VALUE(H2)-14);Settings!C8);A "settings" worksheeten a C8-ban datum formatumot tudok megadni.
Nem tudom eldonteni hogy most ez jol mukodik vagy sem.
Mit kellene latnom a cellaban?IF($F$1="Week";TEXT(VALUE(I3+7);Settings!$C$8);
Osszesegeben azt nem ertem, hogy az en gondolatmenetem szerint a 3. sorban a timeline resznel anank fugvenyeben hogy az F1 cellaban milyen bontasban akarom latni az idosavot kellene a datumokat kiirnia, de ez csak honapnal latszodik.
koszonom.
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Fferi50
Topikgazda
válasz batmanéhes #27131 üzenetére
Szia!
Ha kipróbálod, megtudod
De szerintem ez a jó:
lastline=columns(1).find("*",lookin:=xlvalues,lookat:=xlwhole,searchorder:=xlbycolumns,searchdirection:=xlprevious).rowÜdv.
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Parszor segitettetek nekem mar pikk-pakk, amiert tovabbra is nagyon halas vagyok, szoval jöttem megint
Adott egy tablazat (A353:.F460). A tablazat A oszlopaban vegig keplet van (HA függveny, ami vagy erteket ad, vagy nem csinal semmit).
A tablazat hossza a munkafüzet egyeb dinamikus parameterei alapjan mindig valtozik (minidg A-F oszlopokban van, de a HA függveny van hogy erteket ad a 460as sorig, de van, hogy csak mondjuk 450 es sorig es akkor ugye a 450-460 üres es nincs ra a nyomtatasnal szükseg).A nyomtatas is makros, most igy müködik a nyomtatasi terület kivalasztasa:
Range("A353:.F353").Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).SelectEzzel a baj az, hogy mindig az egesz tablat jelöli ki, ameddig a keplet van, akkor is ha az utolso par sorban eppen nincs ertek, mert a HA függveny nem ad erteket.
Kerdes:
Meg lehet ezt valahogy oldani, hogy nem a fenti kivalasztast alkalmazom, hanem a kivalasztott terület csak addig tartson, ameddig érték van a cellában, nem pedig függveny?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Van egy összesítő táblám egy "összesítő" fülön, mely a munkafüzet egyes munkalapjain rendre ugyanarra a cellára hivatkozik, tehát egymás alatt:
Példa:
B2:B5 tartalma:='2009'!I32
='2008'!I32
='2007'!I32
='2006'!I32Mellette az évszámok megjelenítve:
A2:A5 tartalma
2009
2008
2007
2006Alatta A6:A10 tartalma
2005
2004
2003
2002
2001Azt szeretném elérni, hogy a B2:B5-ben levő hivatkozásban levő munkalapra mutatások paraméterek legyenek, melyek az A2:A5-ből veszik az adatot, és így húzással B6:B10-ben folytatható legyen a sor.
Remélem érthető a kérdés.
Hogyan tudom ezt megoldani képlettel? Értelemszerűen a ='A2'!I32 nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Gravity1234 #27121 üzenetére
Szia!
Ha egy cellába szeretnéd, akkor a countif függvényeket egymás mellé kell tenned:
="A=" & countif(A:A;"a") & " B=" & countif(A:A;"B") & " C=" & countif(A:A;"C") & " D=" & countif(A:A;"D")
Ha az értékek az A oszlopban vannak.Üdv.
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Megoldast keresek az alabbira:
Ugyanazon oszlopban levo kulonbozo ertekeket szeretnek osszesiteni.
Pl:
A
A
B
C
C
A
DOsszeszamolni es kiiratni osszesen mibol mennyi van.
Countif csak egyet szamol, nekem mind kene.
Koszonom,
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Delila_1
veterán
válasz scott_free #27119 üzenetére
Mielőtt tovább megyünk, add meg
1. Melyik cellákhoz kellenek a megjegyzések?
2. Van-e már megjegyzés ezekhez a cellákhoz, vagy most kell létrehozni?
3. Add meg, hogy pl. a B oszlop celláihoz (B2-től) kell megjegyzéseket fűzni, amik az azonos sor A cellájának az értékét tartalmazzák.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz scott_free #27117 üzenetére
Sub Megj()
Range("B1").AddComment
Range("B1").Comment.Text Text:=Range("A1").Value
End SubCiklusba is teheted.
-
scott_free
senior tag
sziasztok,
megjegyzésbe lehet valahogyan más cellák tartalmát másoltatni, beleíratni? (pl. a megjegyzésbe írja bele az A1 cella tartalmát, alá az A2 celláét, alá új sorba az A3-at - ezek szöveges cellák)
köszi!
-
Thrawnad
senior tag
-
Garffi
tag
Sziasztok.
Adott egy 6000 soros táblázat.
Ezt szeretném áttenni wordbe.
A problémám az hogy az első 7sort ismétlődő sorként állítottam be hogy minden oldalon ez legyen az első 7sor.
Namost ha kijelölöm a 6000sort és átmásolom vagy csatolom a word dokumentumhoz akkor csak az első oldalon jelenik meg a 7 sor a többin nem.
Hogy tudom átmásolni?
Valahogy az excelben a nyomtatási képet nem lehet "kimásolni"??
Mert ugye a nyomatási képben látszódik minden oldalon a 7sor az excelben.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ez az itteni minta azt csinálja, amit szeretnél, a speciális szűrés felhasználásával.
A keresendő szöveget a textboxba írhatod be - annyival több, mint amit Te kérsz, hogy minden betű beírása után szűri a két oszlopot. Ha egyik vagy másik oszlopban talál a betűcsoportnak megfelelő szöveget, akkor azt kiszűri, a többit elrejti.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
válasz AlapVaj #27108 üzenetére
szerk.: jah hogy már eleve a kijelölés és mozgatás is probléma uhha akkor nem szóltam semmit...
ha mázlid van csak ennyi jelölőnégyzet van speciális kijelöléssel ki tudod jelölni az összes objektumot és egyszerre mozgatni ha ezeken a jelölőkön kívül van még más is akkor van szívás mert akkor egyesével kell kijelölni őket ismerős probléma
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz AlapVaj #27108 üzenetére
Szia!
Szerintem legegyszerűbb, ha visszamész az eredeti forráshoz és letöltöd újra (vagy ha el van mentve nálad az eredeti, akkor arról csinálsz egy másolatot és azt használod). Ezt a "hibás" fájlt pedig elfelejted.
Ez a jelenség sajnos majdnem biztosan egy "beépített hiba".
Üdv.
-
AlapVaj
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy táblázatom korlátozott jogokkal, és egy egyszer csak két oszlopában lévő jelőlő-boxok eltolódtak. Se kijelölni nem tudom őket, se mozgatni, se az oszlopokat visszaigazítani.
Nem látok egy makrót se VB kódot a táblában. Kérlek segítsetek abban, hogy ezeket hogy lehet mozgatni, módosítani. Vagy egyáltalán hogy lehet ezt a problémát kezelni.
-
Delila_1
veterán
Az Excel függvényei A-tól Z-ig, Kovalcsikné Pintér Orsolya könyve. Ebben is van szó olyan függvényről, amit nem találhatunk meg a függvénylistában.
Nem a legfrissebb gyűjtemény, a pdf 2011.februárban került hozzám. A fájl nem tartalmazza a kiadás dátumát, és a tartalomjegyzék eleje is hiányzik. Az ABC rendben felsorolt függvények között (11. oldalon kezdődik) található olyan, ami a 178. oldalra ígéri a leírását, de a pdf csak 152 oldalas. Szóval nem teljes, de sok hasznos információ van benne.
-
azopi74
addikt
válasz karlkani #27098 üzenetére
"Viszont ezzel a megoldással sima formátumba nem menthető a füzet, csak makróbarátba."
Hát igen, ez elég nagy baromság amúgy.
Vagy .xml-ként is (xml spreadsheet 2003) elmentheted, és akkor működik megnyitás után, anélkül, hogy kérné
, hogy engedélyezd a makrókat.
Csak akkor kéri, ha .xls-ként mented el, xlsx-ként meg egyszerűen eldobja a rejtett névteres függvényeket tartalmazó neveket a névkezelőből is, még ha egy deka makrót nem használtál, akkor is . Kicsit néha átesik a MS a ló túlsó oldalára biztonság terén... -
Fferi50
Topikgazda
válasz azopi74 #27103 üzenetére
Szia!
Gondolom annyi történt "csak", hogy más fejlesztette az excel és más a VBA függvényeket és nem sikerült megfelelően "összefésülni" ezeket (pl. van olyan vba függvény ami ugyanazon a néven mást csinál, mint a munkalap függvény, vagy másként kell paraméterezni... fúj Redmond).
Üdv.
-
-
azopi74
addikt
válasz Fferi50 #27097 üzenetére
Én meg azt nem értem, hogy miért nem érhető el excelből (akár name managerből, akár natívan) az összes VBA-s függvény.
Pl egy JOIN is hiánypótló lenne, vacak CONCATENATE helyett. Meg van még egy pár.
Persze bizonyos szempontból érthető , de legalább lehetne mondjuk az excelt expert módba kapcsolni, és akkor minden jóság elérhető lenne, nem kéne makrózgatni minden vacakot, állítólag úgyis a hosszú távú stratégia, hogy a VBA-t örök vadászmezőkre küldjék, dehát így nehéz lesz... -
azopi74
addikt
válasz karlkani #27096 üzenetére
Mert a függvények között csak azokat találod, amik meghívhatók közvetlenül is, nem csak name managerből.
Az EVALUATE, akár csak pl a SET.NAME (NÉVADÁS), a GET.NAME(NEVET.VESZ) és a CALL(HÍVÁS) csak azért érhető el excelből, hogy a hidden namespace-t (rejtett névteret ) elérhessük makrómentes munkalapokból is .
Itt viszonylag jól el van magyarázva :
Sajnos angolul van, magyar anyagot sehol nem találtam a témáról.
De ezeket a függvényeket csak name managerből érjük el.
-
G@ben
addikt
Adott egy táblázatban 2 oszlop rengeteg sorral, illetve sok szöveggel a cellákban. Tudok-e úgy szűrni ezekben, hogy a keresett szöveget mind a két oszlopban keresse és ha legalább az egyikben megtalálja, akkor azt kilistázza úgy, mintha sima szűrőt használnék?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest