-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #41213 üzenetére
Egyébként egy Popcorn távirányítót nem lehet rávenni valahogy, hogy működjön HTPC-vel?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz sugarforce #40878 üzenetére
Nálam pl. az álmennyezetben fut minden kábel, s a falnál is el vannak rejtve.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #40876 üzenetére
Gondolom a kábelt nem fogod beépíteni, ami azt jelenti, hogy ilyen téren szerencsés vagy, mert ha bármi gáz lenne vele, akkor nem kell falat bontani, álmennyezetet lekapni stb. ha ez a helyzet, akkor vegyél egy 3.500 Ft-os 10 méteres kábelt és használd, ha jól működik. Ha nem, akkor vegyél drágábbat.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #40873 üzenetére
Inkább ez. De próba szerencse. Lehet, hogy az általad linkelt is megfelelő lesz.
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
válasz JohnnyCash74 #40413 üzenetére
Akit komolyabban érdekel a zene, az nem Kodin keresztül hallgatja.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz _Smooth #40387 üzenetére
Akinek nem magyarul tölti a feliratokat:
Beállítások >>> Videók >>> Elsődleges felirat
Beállítások >>> Videók >>> Felirat letöltése ezekhez a nyelvekhezAmikor nem jönnek be a feliratok, nem megy az OpenSubtitle:
Előfordul, átmeneti hiba.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz JohnnyCash74 #40380 üzenetére
Tényleg kezd el a tanulmányozását, felfedezését, utánaolvasását, mert senki nem fog Kodi kezdőknek talpalót előadni telefonon. A Plexet meg ne hasonlítsuk vele össze, mert az egyik alma, a másik pedig cékla, nem egy liga.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz havri1 #40314 üzenetére
Ez sajnos ilyen, egyszer kell nekiülni és soha többet. Nekem nincsenek mappáim se. Rá van dobva a HDD-re az összes MKV fájl ilyen elnevezéssel (ahogy az előbb is mutattam) és mindent megtalált. Akkor van gond, amikor egy évben 2 ugyanolyan nevű film is készül, de ez ritka. Pl.: Triangle 2009.
Amikor kiválasztod, hogy mit keressen ki (sorozat, videoklipp, zene, film), akkor lesz ott jobb oldalt egy beállítás gomb és ott tudod megadni az adatokat.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz stigma #39963 üzenetére
Tisztába kellene tenni 1-2 dolgot.
Van a "felezett" 3D, amit még a kenyérpirító is lejátszik és van a BD 3D, amit csak olyan médialejátszó játszik le (vagy PC-nél olyan szoftver), aki megfizette (mármint a gyártó cég) az ezzel kapcsolatos licenc díjat.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Janaboy #39937 üzenetére
A Windowsnak nem ilyennek kellene lennie, mint amilyen most. Sok felesleges baromságot pakol fel, nem bánik jól az erőforrásokkal, ami idegesítő. Nem értem, hogy miért nincs olyan minimal verzió, mint a Linux esetében?
Ráadásul a hiába kértem segítséget a Mint topikjában, nem igazán kaptam érdemleges és értékelhető választ.
Pl.:
A kérdésem:
Miért "csökkent" a fekete szintem? (mert szemmel láthatólag kevesebb)Válasz:
"Fényerőt próbáltad visszavenni?"Illetve ami nekem furcsa, hogy az integrált videokártyát nem tudom testreszabni, finomhangolni. Ha igen, csak terminalon keresztül.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Igazság szerint most 3 dolgot nem értek. (Linux Mint)
1. Miért akadnak a videók?
2. Miért nem játssza le a DTS-HD és TrueHD hangsávot, csak sztereóben
3. Miért "csökkent" a fekete szintem?- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Skacok.
Hogy tudom rávenni a Kodit (Linux Mint alól), hogy magyar nyelvet jelenítse még és a többi skin-t?
(#39890) róland
Ezt tudom, csak nem jelenik meg ott több nyelv. Erre akarom rávenni![ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Kodi beállításait milyen programmal érdemes lementeni, hogy később visszatudjak tölteni mindent?
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
válasz gurabli #39734 üzenetére
Sajnos, a hangról nem tudok még nyilatkozni, arra nem volt időm... A vas adatai pedig:
Ház: HDPlex H1.S
Táp: HDPlex 250 W Hi-Fi DC ATX
Hálózati töltő: Dell PA-4E 19.5V 6.7A (130W)Alaplap: Gigabyte GA-B85N
Processzor: Intel® Core™ i3-4330
SSD: Intel® SSD 530 Series
(120GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 20nm, MLC
Memória: [Corsair XMS3 — 4GB Dual Channel DDR3 (2x2 GB)]madVR alá kevés az i7? Akkor mi a franc kell hozzá?!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Skacok!
Létezhet az, hogy a Linux Mint alá telepített Kodi-nak szebb képe van, mint a Windows 10 alattinak?? Vagy csak képzelődöm?!
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Regger kollégáról tud valaki valamit? Már lassan 1 hónapja nem járt a PH-n!
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz LógaGéza #39536 üzenetére
Annyira friss még ez a 4K-s dolog és az ehhez köthető szabvány(rendszer) (???), hogy még nem lehet most, 2015 év végén kijelenteni, hogy mi az ami 100%-ig be fog válni és nem lesz belőle sírás-rívás. Nyilván lehet kapkodni, hogy meglegyen minden karácsonyra, de semmi értelmét nem látom. Sőt, tovább megyek. Engem a mostani házimozi show döbbentett rá arra, hogy inkább legyen egy komolyabb FHD vetítője az embernek mint egy most még gyerekcipőben járó 4K-s vas. Oké, nyilván a szomszédoknak lehet majd vele villogni, de releváns tapasztalatokra épített rendszert nem lehet még összeállítani, főleg úgy, hogy még a natív 4K-s filmek is majd jönnek valamikor év végén. Ezért nem is értem ezt az "unatkozó milliomos" hozzáállását annak, aki részére intézed ezt az egész dolgot.
NO offense.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz _Smooth #39489 üzenetére
A cél, hogy a jövőben semmilyen videó ne akadjon és ha úgy tartja kedvem, akkor a MadVR-t is odarakhatom neki teljesen vagy legalábbis elég nagy teljesítménnyel. 30 dB egyébként nem kevés. A vetítőm tol ki magából 21 dB-t.
(#39491) sas55
Ilyen házba is?(#39492) gurabli
Persze. Nem létfontosságú a dolog, csak gondolkozok, agyalgatok.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz _Smooth #39425 üzenetére
Köszi!
(#39426) Patice
Köszönöm a választ!Azon gondolkozom, hogy érdemes lehet-e majd Skylake i7-ben gondolkozni?
(#39450) LógaGéza
"FullHD sose volt cél, 4K-nak alapnak kell lennie."
Csak kerülne már natív 4K anyag a kezünkbe és több mindent tudnánk.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz LógaGéza #39258 üzenetére
Nekem is passzív hűtésű házam van. Nyilván, ha egyedi házat akarsz, akkor a határ itt a csillagos ég is lehet. Nekem ilyen kuckóm van, ami 200 $-ba került, viszont ez azért minőségi anyagból készült és nem egy rendszeremet fogja kiszolgálni.
"A fő szempont egyébként a stabilitáson lenne, mert olyan fogja kezelni főleg, aki nincs benne könyékig az informatikába, és max hétvégén tudok ránézni, ha valami nem jön össze neki."
Ilyenkor jó a Team Viewer.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz LógaGéza #39255 üzenetére
Milyen vetítő lesz?
Egyébként marha "egyszerűen" megoldható a dolog. A gép összerakásánál ne lefelé íveljen a teljesítmény, hanem rakj össze egy bika gépet, ami a jövőben biztos, hogy elboldogul ezekkel a tartalmakkal.
A HTPC meg egy olyan dolog, amit bizonyos időközönként úgyis fejleszteni illik.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39123 üzenetére
Tényleg szentségtöréss! Bár abban egyetértek, hogy a skinek nem az igaziak.... Nálam a "Raipier" megy, az még a legelfogadhatóbb.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39121 üzenetére
Hmmm! Merész! Abból melyik? Akkor nem lesz HTPC vonal? Nincs kedved bütykölni?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39119 üzenetére
Igen. National, Discovery... stb. De olykor elcsábulok 1-2 TV-s filmre. A Mad Maxhez valóban. Már értem, hogy miért nem jött be nekem a film.
Hogy állsz már a HTPC projekttel?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39117 üzenetére
Húha, de nagyzolás, amit csináltam! Azt a mindenit. Attól, hogy nem nézek már szinkronosan filmeket, van szerencsém a TV-n is elkapni, esetleg még át-át váltok a sávok között, hogy mi a helyzet a magyarral.
A régi szinkronokat NE keverjük ide, ég és föld a kettő.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39108 üzenetére
Saját anyag promótálása. Mi ez, ha nem igénytelenség? Bezzeg a csúcsfilmek nem kapnak ilyen hangsávot, bár a Vérmesék az kapott veszteségmentes DTS-HD-MA-t, illetve az Éhezők viadala- Futótűz is.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39106 üzenetére
Igénytelenség, semmi más. Érdekes, az oroszok általában mindig löknek fel veszteségmentes hangsávot az eredeti mellé.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39104 üzenetére
"Miért csak (jellemzően) veszteséges hangsávot kapunk ha nem magyar a film?"
Ez költői kérdés?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz _Smooth #39098 üzenetére
Sajnos, sokan azért nem szeretik a feliratos filmeket, mert nem tudnak olvasni... Ez van. Ja, vagy amivel takaróznak, hogy nem tudnak olvasni és filmet nézni egyszerre. Legtöbb esetben a 3D csak elvesz az élményből, mintsem hozzá rakna bármit is. Főleg, ha "fake" 3D-ről van szó, vagyis a film nem is 3D kamerákkal forgatták, hanem utólag "konvertálták" 3D-sre.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz LógaGéza #39096 üzenetére
Ha vetítőben gondolkozol, akkor még érdemes várni... főleg, ha 4K-ban.
(#39095) PuMbA
Késnek, viszonylag csendben vannak, kulturáltan viselkednek. Én megfogadtam, többet nem megyek telt házas moziba... Előre sajnálom azokat, akik a Star Warst fogják így látni.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Tegnap az Éhezők viadalának legújabb részét néztük a moziban feliratosan. (A film egyébként f*s volt)
Mivel feliratos volt, így kb. 80%-ban külföldiek voltak... S tudod miért van ez? Mert mi kell a magyarnak? A háromdééé meg a szinkron.(#39093) LógaGéza
Még várj.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz sixer66 #39035 üzenetére
" mennyiből lehetne kihozni egy komolyabb médialejátszó hang és képi megjelenítési képességeivel felruházott HTPC-t?"
Ennyiből nem igen.
Miért akarsz "egybecuccal" indítani (Dell Optiplex 780)? Kezd a nullától és akkor semmilyen megkötés nem lesz majd. Egy jó ház egyébként örök életre szól, nem egy konfigurációt fog kiszolgálni az életben.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #38872 üzenetére
Kezdődik? Integrált videókártya is elég. Itt nem "divat" annyira a dedikált kártya. Ráadásul a legtöbb esetben felesleges.
róland
Egyetértek. A legutálatosabb dolog a Gépház.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Patice #38666 üzenetére
AUDIOPHILE OPTIMIZER 119 € ? Elég durva ára van... majdnem annyi, mint egy oprendszer...
(#38697) Janaboy
Egyszerűen csak különbséget kell tenni HTPC és PC között.Oszilaci
Látom, minden létező dologba belekötöttél, amibe csak lehet.(#38704) flashpointer
Inkább ne legyen házimozim, de ilyennel nem indítanék, ráadásul ez itt erősen OFF téma, vannak erre szaktopikok is, ahol segítenek neked.(#38731) varmi2
+1(#38732) Vikthor
Nem rasszizmus, igaza van. Ennyi erővel minden PC-t lehetne HTPC-nek hívni amit egy HDMI kábellal hozzákötünk bármilyen megjelenítőhöz, akár monitorhoz is.
---------------------Úgy látom, hogy ebben a topikban is minden sz*ról írnak már, csak arról nem, amiről illene.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Valkűr #38555 üzenetére
A legegyszerűbb, ha a filmcímek után feltünteted az évszámot is a következő módon.
Benjamin Button különös élete (2008).mkv
vagy
The Curious Case of Benjamin Button (2008).mkv
De olyan is akad olykor, amikor ugyanolyan filmcímből kettő is akad ugyanabban az évben. Ilyen a "Triangle" c. film. Ilyenkor egyszerűbb, ha a magyar megfelelőjére nevezed át a filmet. Háromszög (2009).mkv
Egyébként a legjobb scrapper véleményem szerint a TMDb.
(#38561) mandju
Bármelyik legolcsóbb tablet. Nem kell semmi extra, főleg, ha erre a célra akarod használni.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm az infókat!
Ettől függetlenül szerverként szerintem nem az igazi a passzív hűtés.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Janaboy #38534 üzenetére
Nem tudom, hogy szerverként mennyire jó a passzív hűtés. Mert médialejátszásnál okés, de mondjuk teljes sávszélességnél való letöltésnél 0-24-ben? Van aki így használja így?
Ha meg menne egyben minden szerintem nem passzívban kellene gondolkozni. Bár mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mit gondolnak a kollégák erről a dologról.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz devil-k #38423 üzenetére
Akit érdekel:
A Tetovált lány trilógia (Millenium) helyes fájlnevei. Ugyanis ez bővített verzió, vagyis 1 rész 3 órás.
The Girl with the Dragon Tattoo part 1 (2009).mkv
The Girl with the Dragon Tattoo part 2 (2009).mkvThe Girl Who Kicked The Hornet's Nest part 1 (2009).mkv
The Girl Who Kicked The Hornet's Nest part 2 (2009).mkvThe Girl Who Played with Fire part 1 (2009).mkv
The Girl Who Played with Fire part 2 (2009).mkv- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest