Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
Én is kész lettem..Bár azota a Kodit kukaztam es JRiver mellett maradtam. Nalam zene es mozi is fut, igy a Jriver jobbnak bizonyult. Audio celokra egy Asus Sonar Essence STX van befogva, mozira pedig egy Radeon RX560. Az elso olyan egyuttes amivel elegedett vagyok. A MAD VR es Jriver nagyon ott van, probaltam es a HDR anyagot szinte tokeletesen adja vissza szinhűségre is, nem HDR kompatibilis rendszerben. Nagyon szépen kinyeri a szineket es tokeletes a kep. 3D is pipa.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Korvonalazodott bennem egy HTPC (Jobban mondva en ahhoz baromira keves vagyok inkabb azt mondanam, h lemasolnam egy meglevo HTPC-t amit a fonokom epitetett) Minden komponens megvan, de o eleve hozta magaval nemteorszagbol. Rendelheto onann is de azt gondolom, h itthon olcsobban meguszhato lenne.
Van olyan uzlet/PC bolt ahol foglalkoznak ilyen epitessel vevoi keresre?
Lehet csak nekem ujdonsag, de maga az oldal elegge szinvonalas... Az egyetlen "problema" a nyugat EU-o arkepzes.
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #52691 üzenetére
A Zidoo már tudja a MaxFALL / MaxCLL-t az utolsó fw-vel.
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #52694 üzenetére
Ezek vannak most: Sony UBP-X700 és Samsung UBD-M8500
A Sony tudása:
"BD-RE, BD-RE kétrétegű, BD-ROM™, CD (CD-DA), CD-R/-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-Video, Kétrétegű DVD+R, Kétrétegű DVD-R, SA-CD (SA-CD / CD) lejátszás, Sztereoszkopikus 3D (profil 5), Ultra HD Blu-ray"
"AVCHD lemezformátum, HEVC, Motion JPEG (.mov, .avi), MPEG-1 Video / PS (.mpg, .MPEG, .mkv).VOB, .VRO, MPEG-2 Video / PS, TS (.mpg, .MPEG, .m2ts, .mts, .mkv).VOB, .VRO, MPEG-4 / AVC (.mov, .3gp, .3g2, .3gpp, .3gpp2, .flv), MPEG-4 AVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts), VC1 (.m2ts, .mts, .mkv), VP6, VP8, VP9, WMV9 (.wmv, .asf, .mkv), Xvid (.avi, .mkv)"
Még a YouTube-os VP9 kodeket is viszi, szóval igazi mindent tudó cucc és ugye Dolby Vision-t is, amit egy PC sem tud
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Ezeket egy HTPC is tudja KODI-val, vagy valamelyik alternatívájával (külső lejátszóként meg azt rak be neki az ember amit csak szeretne és ami a legoptimálisabb az adott videó/hang formátumhoz) .
A legutóbbi olyan BD lemezes lejátszó,.ami ajánlható volt hálózati lejátszásra és megfelelő formátumtámogatással bírt az az Oppo 203 CFW-vel, jócskán túl a 60K-n (és ugye már az sincs). Nem hinném, hogy változott volna ez a helyzet. És ráadásul ugye pont azokat (sem) tudják amiket írtál a médiatár kezelésről.
Az asztali lejátszók kapcsán pedig lásd az előbb linkelt táblázatot.
Illetve néhány friss hsz. a TV-s lejátszós megoldásról: [link]
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #52691 üzenetére
Kevesebbet nem nyújt, csak a hálózati megosztás ingyen van és kapsz szép felületet, rendezett filmeket információkkal, felirat beszerzési lehetőséggel stb.. Egy 4K-s madVR-es HTPC 100k vagy több és még mindig nem tud Dolby Vision-t, szóval ár / értékben még egy 80k-s Dolby Vision-ös UHD Blu-ray lejátszó is jobb, ami tud ugyanúgy hálózatról is lejátszani.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hát ezzel most nem a konkrét kérdésemre válaszoltál: miért nyújtana a HTPC kevesebbet?
Amúgy itt egy elég friss táblázat tanulmányozásra a banding és a kadencia kapcsán, igen 10bit esetén is. Amlogic+LE és az ATV 4K hiányzik, de ha jól tudom ezeknél nincs banding. Viszont teljes HDR metaadatot egyik sem küld, kivéve a HiMedia és a Shield.
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #52689 üzenetére
Mert egyre több és precízebb kép adatod van és emiatt egyre kevesebbet kell / tud "kipótolni" a madVR Egy 4K HDR film esetén például 10 bites színkódolást használnak, azaz kiesik a madVR debanding funkciója, mert már nem kell. A 10 bit megoldotta a dolgot, sose lesz már banding. Ugyanígy a chroma felskálázás. 4K felbontás esetén már jóval több szín információd van és hacsak nem ülsz 50 centire a TV-hez nem fogod látni a madVR által még odapasszírozott színrészletességeket.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"madvr-es htpc-k minőségben többet nyújtanak mint a mezei media playerek."
Attól függ, hogy mit nézel. Ha főként SD vagy 720p-t, akkor többet, de ha jó minőségű FullHD-t vagy 4K-t, akkor csak kevesebbet és a legtöbben nem veszik észre a különbséget. 4K madVR-hez például kell egy jó közép kategóriás játék GPU.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
Perpill egy NAS van üzemben és a Himedia Q5pro után egy s912-es boxot nyúzok Coreelec-el...a hálózai lejátszás teljesen rendben van de azt olvastam hogy a madvr-es htpc-k minőségben többet nyújtanak mint a mezei media playerek.
Megjegyzem az s912-es nagyon meggyőző, a Himediát azért adtam el mert igazából nem volt előnye a többszörös ár ellenére, a fullhd 3D lejátszás talán egyedül de az nem érdekel.A madvr gépigényét keresgélem és ebben kérek tapasztalat megosztását. köszi előre is.
-
PuMbA
titán
-
_Smooth
senior tag
B#sszameg!!! Efölött átsiklottam.
"To enable lossless decoding you must disable DD/DTS Passthrough. If you have these enabled then either the DTS core, or the 'hidden' secondary DD track will be used. "
Na mindjárt hazamegyek és ezt még kipróbálom.
Lehet, hogy azért tapasztaltam sokkal rosszabb hangot, mert sima Dolby vagy DTS vackot tolt át a HD PCM helyett.
Pedig már majdnem megrendeltem az új lapot, de akkor még elnapolom.Illetve RPi esetén Kodiban megjelent egy extra opció:
Resample quality általában csak min-mid-high szokott lenni, de nekem itt most megjelent egy GPU acc. is.
Ezt érdemes beállítani, vagy tegyem high-ra? Én valamiért azt feltételeztem, hogy a HW-es megoldás lehet a legjobb, de aztán lehet, h itt mégis a "sima" high lenne jó.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
Nekem nincs gyakorlati tapasztalatom se madVR-rel, se UHD-val. De szerintem ez erősen beállítás függő is madVR esetén.
Esetleg ezt érdemes lehet átfutni, amíg nem kapsz más választ.
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
péjé
őstag
sziasztok,
kipróbálnék egy HTPC-t és az a kérdésem hogy Asus F1A75-V PRO alaplap AMD A8-3850 CPU-val elbír a madvr-el? alkalmas lehet 4K-ra? Az alaplap támogatja a crossfire-t, lehetséges vmi kártyával megtámogatni hogy tudjon 4K-t, madvr-t?
Ha ez nem akkor mi a minimum erre a célra? használt ajánlat is játszik. előre is köszi -
_Smooth
senior tag
Itt egy elég részletes komment ezzel kapcsolatban.
Két film esetén próbáltam ki, egyik esetén kevésbé volt észlelhető (és ezt néztük utána notiról is, ahol hasonlóan "gyenge" minőséget éreztem).
Elképzelhető, hogy az elsőként próbált példány pont egy 192kHz-es példány volt, majd megpróbálom visszakeresni.De majd kipróbálom újra olyannal, amit ismerek is korábbról, talán emlékszem, hogy szólt anno a PC-ről.
Az biztos, hogy korábban 50-60as (AVR) hangerőn is rendesen szólt, most ugyanehhez a szinthez kb 70-ig fel kellett húznom az RPi próbájakor.
(#52679) Patice
Akár az is lehet opció. Sajnos nem ismerem, milyen lehetőségeim vannak. Ezt a WebDAV-ot sem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
válasz SunMount3r #52677 üzenetére
Igen, elvben nem lehet különbség egy tömörítés kicsomagolásánál, de a gyakorlatban mégis van. A miértjét nem tudom pontosan.
-
SunMount3r
nagyúr
Érdekes, ezt mondják az ATV 4K-ra is a lejátszós Topic-ban, hogy nincs különbség, hogy "csak" PCM-be küldi a a HD hangokat, nem pedig RAW passthrough-n.... Ezek szerint a gyakorlatban mégis "lehet" különbség...
Persze a Pi, meg az ATV 4K nem egy kategória, meg ez a PCM-be átkódolás is elég ködös most nekem, hogy miért adódhat különbség egyáltalán (mondjuk a két eljátszó között is, ha van).
-
_Smooth
senior tag
Esetleg LibreELEC-en (RPi) próbált már bárki ovpn klienst telepíteni/beállítani? Mert akkor - hogy ne vesszen kárba ez az eszköz - beállítanám apámnál a TV mögött. Ott HD audio nem szempont, viszont akkor az én tartalmaimat fogyasztaná, amihez meg kellene a VPN.
(#52674) hm15
Atmos nem kell, de sajnos érezhető volt a különbség True HD esetén, ezért is kezdtem el utánajárni a kérdésnek :/[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
válasz _Smooth #52673 üzenetére
Ha Atmos nem kell, akkor nincs feltétlenül óriási különbség abból adódóan, hogy az erősítőd vagy az rpi dekódolja a HD hangokat. Ha az rpi PC-hez hasonlóan küldi a teljes többcsatornás PCM hangot az erősítőnek, azt nem érezném problémának, de nem ismerem az rpi minőségét.
-
_Smooth
senior tag
válasz stigma #52672 üzenetére
Köszi szépen.
Mindenképp megvárom a többi választ is, ha lesz, bár én is az általad linkelt topikban olvastam, hogy csak ilyen formában "működik" RPi-n.A droidos eszköz pedig, amennyiben valóban viszonylag küzdelem mentesen felhúzható rá LE, akár érdekes is lehet. Ha tényleg tudja szépen, amire szükségem lenne.
Különben inkább PC. (+1 érv a PC mellett, hogy rá tudom akasztani a BD meghajtót is)Addig meg marad a noti :/
-
stigma
addikt
válasz _Smooth #52671 üzenetére
Hali, mondtam volna nézzünk egy beállításokat, de a fórumba már valaki kérdezte és sajnos nem tudja.
Android-ot felejtsd el, mert írtam van rá normális ,,Kodi".
Egy Android-os box max 1 óra utánaolvasással tudsz rá tenni Libreelec/Openelec-et amivel működik minden.Én egy Bellink GT1 Ultimate boyto használ, 4k + HDR van, ésHD hangok is (esetemben dolby atmos vagy DTS-MA, TrueHD..)
Hát de erről bővebben ah szeretnéd inkább priviben írok mert ez a HTPC-s topic.
Azért még várd meg mit javasolnak a többiek.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
_Smooth
senior tag
válasz stigma #52670 üzenetére
Szia, köszi a gyors választ.
Mindenképp kizárnám a "két rendszert egy eszközön" opciót. A dedikált NAS-t nem csak én használom és nem csak hálózaton belül. Az végre kezd összeállni, nem akarom bolygatni.Amennyiben nincs olyan kiegészítő az RPi-hez, amivel megoldható lenne, úgy valóban a 3. opció marad.
De az androidtól a hideg ráz. Tudom, hogy költségesebb lesz és többet fogyaszt, de akkor biztosan PC-t fogok összerakni.Most kipróbáltam notival. Nem volt meggyőző ez sem.
Korábban a Marantz kiírta a HD audiót is a listára, ha a "SOUND MODE" alatt a "MOVIE" gombot nyomkodtam.
Most csak virtual, dolby, stereo meg ilyen feliratok jelentek meg.
Ellenben itt már a Kodiban volt lehetőség a passthrough esetén HD-t is engedélyezni.Létezhet, hogy egy Fuji A514 (i3 ULV) se tudja?
-
stigma
addikt
válasz _Smooth #52669 üzenetére
Hali, hát 2 megoldást lehetne...igaz te döntesz
Ha kellenek a HD hangok akkor még olyan megoldás lehetne hogy :
- 1: Linux-ra (debian vagy Ubuntu) teszel egy samba,torrent,Kodi-t és a lapod támogatja a HD hangokat ha jól emlékszem
- 2: OS-nek Libreelec-et teszel fel, repobol van Torrent és a Samba megosztás is pár kattintás.
- 3: Eladod a PI-t és veszel egy S912-es vagy S905X-es Android-os boxot melyre Libreelec-et vagy Coreelec-et teszel.Én a 3. megoldást ajánlom, viszont otthon tesómáknál összedobta a 2. megoldást (Gigabyte Brix Barbone N3150-es lap + 1TB + Libreelec pendrive-ra telepítve)
Az annyira nem jó ha NAS és maga a lejátszó egy rendszeren van, igaz régen sokat kísérleteztem HTPC-vel Linux alapokon de sajnos felhagytam vele.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
_Smooth
senior tag
válasz _Smooth #52668 üzenetére
Oh basszus!! Most utánaolvasgatva azt találtam, hogy RPi kezeli ugyan a HD audiot (közben most látom, hogy az előbbi kommentben még tévesen is írtam: HD-MA és True HD-t akartam), viszont csak PCM-ben küldi ki
Hát ez most óriási csalódás. Van erre valami megoldás, vagy passzoljam el a Pi-t és vegyek/építsek egy új PC-t? :/[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
leváltottam a korábbi x86 alapú HTPC-t egy RPi-re (a Q1900DC-ITX ment NASnak OMV-vel).
Létezik, hogy RPi 3 B+ és az erre telepített LibreELEC 9.0 elmarad tudásban egy x86-os gép és az arra telepített, szintén LE rendszertől?A hanggal nagyon nem vagyok elégedett. Szól, szól, az összes hangszóróra megy hang, de valahogy mégis gyenge. Erősítőn a hangerőt is jelentősen emelni kell, meg mintha nem is HD audio lenne... hiába írja, hogy azt a sávot használja. Korábban a PC-n windows+Kodi-ról LE-re váltás után érezhető javulást tapasztaltam hangban, viszont az meg szinte folyton lefagyott.
Most beállítások közt passthrough engedélyezve, viszont csak néhány fül marad alatta a vevő kompatibilitásával kapcsolatban:
Dolby (AC3)
- Dolby (AC3) átkódolás engedélyezése
Dolby Plus (E-AC3)
és DTSÉs most nem rémlik, hogy korábban itt volt-e a HD-MA és DTS HD is, de talán igen.
Lehetséges, hogy RPi képtelen keresztül engedni ezeket?
Amúgy sok tekintetben gyérebbnek érzem a beállítási lehetőségeket.
Korábban, mintha lett volna több opció a képre is, most kb semmi, csak frissítési ráta.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
akipapi
tag
Sziasztok!
Van lehetőség Libreelec (AMD E350) alatt hőmérséklet monitorozásra?
Azt tudom, hogy meg lehet nézni az aktuális CPU, GPU hőmérsékletet, de a merevlemez is érdekelne.
Illetve a maximum hőmérsékletek.Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #52665 üzenetére
Pendrive jó ötlet.
Mondjuk, nem mindig csinálja, csak alkalmanként. Szóval, attól hogy most jó lesz pendriveről, még nem egyértelműsíthető, hogy megoldódott a probléma.
100 gigákat meg másolgasson a tököm, lassú az hozzá.
Nekem ez a 3.0 USB sem gyors valamiért. Aztán meg kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy ennek okát keresgéljem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #52663 üzenetére
Ok, de ehhez láthatóvá kellene tennem a hálózaton, az LE rendszermeghajtóját.
-
törölt tag
válasz canniball #52661 üzenetére
Gigabytes LAN van itthon, elvileg ennyire nem lehet lassú sehol, hogy pl egy ST Discovery WEB-DL stream esetén belaggol.
Az OMV server torrenteket is futat, a 30-35 MB/s nem ritka letöltés esetén.
A HTPC-hez nem mértem még sebességet, de van benne egy SSD, éppen megnézhetem, hogy mennyi idő alatt másol fel pár gigát.
Gyakorlatilag, mindkét eszköz, az OMV és a HTPC is, ugyanazon a körön van, egy Zyxel switchben. Sajna, a routeremen nincs annyi port, hogy mindehová jusson.a hálózatom:
a Virgin Media router, modemként használva, a wifit, és portokat, egy TP-Link Archer C2 kezeli. + a WIFI-re van egy repeater, a konyhában.
A TP-Linkhez kapcsolódik még 2db 5 portos switch, egy szintén TP-LINK márkájú, és egy Zyxel.
A HTPC és az OMV a Zyxel switchen vannak, mindketten.Ilyenformán ötletem sincs, hogy ha tényleg a sávszél a gond, akkor az hol veszik el?
-
canniball
nagyúr
válasz #48613632 #52655 üzenetére
"...valamiért, bizonyos filmrészletek, beszaggatnak, belaggolnak...Olyan is előfordult, hogy befreezelt a kép, majd kb fél perc múlva kilépett a Kodi a főmenübe."
Ilyen nálam is többször előfordult (úgy hogy a gép bőven elég lett volna), miután átalakítottam a hálózatot (onnan kapja a tartalmat) helyreállt a rend. Szóval én első körben hálózati problémára tippelnék.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
törölt tag
válasz Baliga Tamás #52656 üzenetére
Én nem hiszem, hogy a probléma eredendően a brandokra vezethető vissza. Ki erre esküszik, ki meg arra. Ez rendben is van így. De azt nem gondolnám, hogy akármelyiket is választom, az magában hordozná a problémát.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz #48613632 #52655 üzenetére
Értelek..., háát - én HTPC építésnél (3 gépem van) élből kerülön az intel bármilyen megoldásait az ügyben - Amd vonalon nincs gondom, sem csalódás - a tv-m HDMI kezelése szivat hébe-hóba mint kiderült, de a PC rész rendben van Kodi-val és MPCHC -MadVR kombóval is - 2db Rx580 és az említett Rx560 alapokra építkeztem..!
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
törölt tag
válasz Baliga Tamás #52654 üzenetére
A helyzet az, hogy valamiért, bizonyos filmrészletek, beszaggatnak, belaggolnak, pedig egy T-s sorozatú i3 van a gépben, 4. generációs. Így fejből azt mondanám, hogy 4220T, de lehet, hogy mellélőttem, guglizni meg nincs kedvem, szétszedni meg végképp nincs.
Na most, keresem a probléma forrását, ami nem egyszerű, lévén, most állt csatasorba egy épített OMV szerver, 2x 4TB WD-del.
Olyan is előfordult, hogy befreezelt a kép, majd kb fél perc múlva kilépett a Kodi a főmenübe.
17-ről 18-ra upgrade megvolt, teljes telepítéssel. A vinyók nem újak, de ellenőrzötten fél évesek kb (voltak, mikor vettem őket) Tavaly nyáriak.
Az OMV topikban azt mondták, halódnak a vinyók. Én ezt kizárnám, legalábbis remélem, hogy kizárható.Procin hűtés cserélve lett, ramok tesztelve lettek. Így ötletem sincs, gondoltam veszek bele egy dedikált VGA-t, azzal nagyot nem lövök mellé.
A 460 már úton van, az 550 így akkor nem kell, de mindkettőt kedvező áron tudtam volna megvenni. 40 és 50 fontokért.
Mivel a 460 már úton van, így egy próbát teszek vele, de ha csak félig lesz olyan meleg ahogyan PuMbA mondja, akkor marad az nVidia vonal.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #52642 üzenetére
Optimális lenne, de nem hiszem. RGB-ben kicsit elcsúszik mindig a feketeszint.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ti melyiket tennétek HTPC-be?
RX550 vs RX460 ???
Az RX550 low profile-s Sapphire, az RX460 egy ventis, rövid MSI.
Mindkettő 4GB -
Valkűr
addikt
Egy rovid kerdesem nekem is lenne. Eddig ment a kodi regebben is, de a napokban feltettem, elinditok egy filmet vagy allitgatom es kifagy kilep a programbol. Ezt mi okozhatja? Feltettem.ujra szuzen es ugyan ugy filminditaskor picit gondolkodik es kilep a kodi bezarja magat.
-
PuMbA
titán
HTPC-n inkább YCbCr 4:2:2 4K 60Hz 10bit kell, mert úgy lesz helyesebb a filmek képe Ha a TV belső lejátszójával játszom le a filmeket, akkor jóval több a sötét részlet, mintha PC-ről nyomom a 4:4:4 Full RGB-t (0-255), a TV-t is Full RGB-re állítva. Ez azért van, mert a filmek 16-235-ben YCbrCr-ben vannak és nem 0-255- RGB-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Zsohi
őstag
Tegnap már sikerült megoldani, a 4:4:4+4k60hz csak a 2. hdmi porton keresztül támogatott, amiről persze csak egy szépen elbújtatott apró betűs részlet adott tájékoztatást... és persze azt valahogyan sikerült kihagynom mindig.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
tupacamaru
veterán
-
sunnyside
csendes tag
Az MB honlapján ez van megadva: Supports HDMI 2.0 with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 60Hz:
-
tupacamaru
veterán
- Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 24Hz / (3840x2160) @ 30Hz
- Supports DisplayPort 1.2 with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 60HzDisplayPort-on próbáltad?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
drdr
senior tag
válasz tom_tol #52631 üzenetére
Én csak full hd-n használom a 18.0-t, mostanában lett release.... 64bites installer, az rc-ket is használtam már hónapokkal ezelőtt. Jól működik, kép, hang is jó. Hangbeallítások nem változtak, a képnél bekerült egy whitelist aminél beállíthatod milyen frekvencia és felbontás használható. Ha volt előtte db és beállítások és most nem jó, akkor csinálni kell egy tiszta telepítést (appdata folderben törölni a kodi foldert). Bár nekem 17-ről 18 rc-re upgrade után sem volt problémám.
-
Zsohi
őstag
Sziasztok,
A minap építettem egy htpc-t saját használatra és van egy problémám ami már az őrületbe kerget, a 4k és 60hz egyszerűen nem megy. Minden létező beállítással próbálkoztam már ami csak az eszembe jutott, az uefi-t már vagy 15x átbújta hátha van valami, windows szintén, új hdmi kábel szintén megvolt... A gép a következő: ASRock Fatal1ty B450 GAMING-ITX/AC, Ryzen 2400G, 2x4GB Team Vulcan 3000Mhz RAM és a következő 4k tv: Philips 49pfl6921/f7.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
Jelenleg van egy ATV 4k-m es egy Shieldem, de eleg idegesito allandoan valtogatni ha epp Netflix Atmos es Dolby Vision tartalmat akarok nezni (ATV) vagy a letoltott filmeket Atmosban (shield), elgondolkoztam azon hogy kivalthato-e ez az egesz egy HTPCvel valahogy? Azt latom hogy a win tamogat mar atmos-t, gyakorlatban mennyire mukodik, illetve mi a helyzet a DV-vel vagy HDR-el?
Jelenleg Kodit hasznalok a shielden, szivesen megprobalom Plexxel is, ha ezek tamogatjak minden problema nelkul.. -
hm15
senior tag
Ahogy én olvasom, Windows alapú Kodit jobb lesz elfelejteni. Nincs már elegendő ember fejleszteni, teli van hibával, lassan javítják vagy sehogy.
-
Valkűr
addikt
Nekem a kodi elkezdett kilepegetni. Teljesen szuz verzio is. Filminditas gondolkodas, kilep az egesz program.
-
tom_tol
addikt
válasz Patice #52621 üzenetére
Tegnap meglepetéssel konstatáltam, hogy indítás után egy új Kodi-m van. Win 10 kérdezés nélkül frissítette a 17.6-ot. Az hagyján hogy szűz telepítéssel de olyan alapvető funkciók hiányával mint a kilépés leállítással vagy nem volt benne SMB. Oké, gondoltam egy próbát megér, letöltöttem a Kodi oldaláról a 18.0-át.ebben már benne van minden ami a másikban nem volt. Viszont diavetítés hangelcsúszással. Több forrással is próbáltam,mindegyikkel ugyan az. Újra 17.6, minden jól működik.
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Próbálta valaki a Kodi 18.0-t? Nálam katasztrófa
-
CirrMee
addikt
Ha a 4K TV-t használod lejátszónak, akkor csak elég feltenned a HTPC-dre egy Plexet és már meg is vagy
Mondjuk spec Kodi a célpont, Plexxel valamiért nem voltam kibékülve. Asszony meg (szintén a Kodi után) pláne...
SunMount3r
Elvileg tudja a HEVC-et és UHD @30HZ-ig menne. De HDR-t nem tud, UHD-hoz meg szerintem alap. Persze lehet menni fog a HDR->SDR konverzió is, hogy normális képet kapjál, de az megint nem ugyanaz.
Na ez ki is ment a fejemből.
Akkor ezen a (CPU) vonalon hol az alsó határ, ami már megfelel ezeknek?
Illetve melyik Radeon generáció tudja megfutni még ezt a szintet?“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
SunMount3r
nagyúr
-
CirrMee
addikt
Kérdés: jól látom, hogy a N3150 -es proci alkalmas 4k filmek lejátszására (x.265), max 30Hz korláttal?
Felmerült itthon egy 4k TV beszerzése a közeli jövőben, htpc lapot viszont később cserélnék, addig a fenti konfiggal számolnék. Amúgy 4k felbontáson is ~24fps körüli a legtöbb film?“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Ribi
nagyúr
Nem kell belemenni, de nem árt kicsit részletesen leírni mindkét oldal előnyét és hátrányát, hogy tényleges döntést hozhasson. Ne csak azért vegyen valamit, mert félig elhallgatott dolgok miatt kijött, hogy csak ezt vagy azt szabad venni.
Hatékonyság és hőtermelés is kb azonos, ha nem jobb az intelnél picit. És ha nem számít a fogyasztás akkor viszont el tud húzni. Játékoknál megint csak a freki van előnyben. Ezeket le lehetne írni, amellett, hogy én sem vennék 9900k-t, mert elcseszett drága. Ha meg úgyis utána olvas akkor minek beírni? Úgyis kiderül a dolog. Persze attól is függ milyen oldalt talál meg, mert hát ugye tudjuk miért.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Nem kell belemennunk ebbe , mindenki utanaolvasva el tudja donteni, hogy neki melyik, de (nem csak) en ezt igy gondolom. Es nem csak az ar, hatekonysag, hotermeles, stb.
Arrol nem is beszelve, hogy nyaron jon az uj 7nm-es 3000-es szeria. Intel "nagy" gondban lesz 2-4 evig (es nem csak a desktop piacon, de a szervereknel is), ok meg mindig a kb 5 eves technologiajukat hasznaljak, es nincs semmi uj a tarsojukban egyenlore. A regi, informalatlan felhasznalokbol elnek, akik ugy gondoljak, hogy minden a regi
Meg annyit: nem vagyok marka hu. De egyertelmuen el tudom donteni, hogy ma melyik a jobb. 5 eve ez az intel volt. -
devil-k
nagyúr
AMD vonalon milyen 4K gépben érdemes gondolkozni? Igazából csak 4K lejátszásra kell, semmi másra.
- mozi bolondéria -
-
-
DonMaster
addikt
válasz Patice #52588 üzenetére
rendben köszönöm,
végeredményben ugy döntöttem, hogy veszek egy kisebb teljesítményű minipc-t
gigabyte brix-et j5005 + kap 4gb ramot majd még 4-et késöbb, és egy 240gb m2 ssd-t . ebbe még az 1tb 2,5 hdd-m is elfér igy remélem egyenlőre elég lesz , közbe nézegettem lehet elég lenne egy OMV is nas-ra torrent-re, cloud -ra is. nyilván abban igazad van hogy lehet nem htpc ami nekem szükséges bár abbol a szempontból hogy csöndes és kicsi legyen , bár nem akarok vele tv-n videot nézni mert mire van akkor a dlna és minek okos tv ,
eddig egy xiaomi mi router 3g-n volt usb3 a hdd és a 2160p-s videok akadás nélkül mentek nyilván lan-on összekötve a tv-vel dlna-. ha ezt elérem és közben letöltés is tud menni, akkor már megérte, nyilván nem kizárt hogy egy xen szerver vagy esxi fog felkerülni majd arra az omv ezt még kibabrálgatom, ha érdekel , hogy milyen lett és , hogy üzemel, akkor meg osztom tapasztalataimat itt.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
alfa_145
csendes tag
válasz SunMount3r #52600 üzenetére
Az SMB elérésen kívül semmit nem állítottam rajta.
Azt külön be kell állítani, hogy átváltson 4K-ra?
Hol és mit? -
alfa_145
csendes tag
válasz Patice #52599 üzenetére
Nem írtam, mert azt sem tudom mi az a MadVR, nagyon kezdő vagyok még ebben, de látom nem olyan egyszerű ez, mint gondoltam.
Utána kell olvassak még a dolgoknak, hogy képben legyek.
A Tv-n csak 10/100-as LAN van. Ez a sávszélesség elég a nagy bitrátájú 4K filmek lejátszásához?
Merevlemezről szépen lejátssza egyébként.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest