Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz miatta #43617 üzenetére

    Celtis véleményével egyet értek. Használj inkább okostelefont (vagy akár tabletet) a vezérléshez és akkor nem kell külön kijelzővel bajlódnod, mert csak hozzátesz egy kör megoldandó problémát az igényeidhez.

    Ha ezt elfogadod, akkor szerintem az alaplap jó választás és mellé a RAM is elég. Mivel ennél a lapnál a prociba integrált VGA a rendszermemóriából fog lecsípni magának valamennyit (UEFI-ben állítható a mennyisége) ezért igen, jót tesz neki ha dual-channel memóriát raksz mellé. Max. 1600 MHz-es példányokat kezel, én is ilyet raktam mellé.

    N3700 nem éri meg, mert nem sokkal erősebb, de már jóval drágább. MadVR mindkettővel felejtős, ahhoz túl gyengék az integrált VGA-k.

    Ha a külső DAC-ot USB-n is tudod csatlakoztatni, akkor az jobb lesz, mint az optika, de akár egy USB --> S/PDIF átalakítóval is "csinálhatsz" koax kijáratot. Alaplapról kivezetés szerintem nem lenne jobb hangú, mint az optika.

    A minőségi lejátszáshoz jó lenne az OpenELEC (vagy mostanában már LibreELEC), de mellé problémásabb felrakni dual-boot-ba bármit is.

    A torrentezés miatt én állandóan bekapcsolva hagynám a gépet, HDMI-re kötném a TV-t, USB-re a DAC-ot és Ubuntu Server alapokra építkeznék. A linkelt leírást végigcsinálva kapsz egy jó kis filmezős gépet. Utána parancssorból felrakod a Transmissiont, létrehozod hozzá a megfelelő mappákat, usereket és beállítod a jogosultságokat. Aztán szintén parancssorból felrakod az MPD-t (Ubuntu repo-ban fent van) és utána csak a szükséges beállításokon végigmész (leírás: itt).

    Az MPD-t ezután pl. MPDroid alkalmazással tudod vezérelni és nem fog összeakadni se a Torrentel, se a Kodival, mivel más hangkimenetet használ. Ezt próbáltam is.

    Persze azt is megértem, ha ez neked túl bonyolult, de amit szeretnél az szintén az. :))

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák