Hirdetés

Szilárdtest-akkumulátorokat fejleszt Kína, jöhet az áttörés?

830 millió dollárnak megfelelő összeget költ a szilárdtest-akkumulátorok fejlesztésére Kína a jelentések alapján.

A China Daily jelentése szerint Kína kormányzati vezetésű projektjének keretében 830 millió dollárnak megfelelő összeget fektetnek a szilárdtest-akkumulátorok fejlesztésébe, a pénzből pedig most hat cég kaphat, hogy a következő-generációs technológián dolgozzon.

Az ilyen energiaforrások elvileg biztonságosabbak lesznek, hosszabb élettartamot és gyorsabb töltést kínálnak. A tömeges elterjedésük azonban nehézkesnek tűnik, a nyersanyagok elérhetőségének korlátai miatt, a gyártási eljárások és a magas költségek eredményeképp.

Mivel Kína korán és sokat fektetett a globális EV- és akkuszektorba, ezért megerősítené vezető helyzetét. A mostani projektben a CATL, a Nio hűtterű WeLion New Energy Technology, a BYD, a FAW, a SAIC és a Geely lehet benne.

Autóipari szakértők és elemzők szerint a szilárdtest-akkumulátorok dönthetik el, mennyire lesznek az új EV-k versenyképesek. Értelemszerűen más gyártók is kutatnak, így Kína EV-akkus uralma még nem teljesen garantált. Többek között a Toyota is szilárdtest-akkus járműveket hozna néhány éven belül.

Azóta történt

Előzmények