Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Patice #37871 üzenetére

    Sima Bay Trailről írtam. Azért vettem hozzá, hogy 20k-ra még ha ráveszem külön a tápokat akkor se drágább.

    IGP: Értem, hogy erősebb, nekem is szimpatikusabb lenne, de nézted a tegnapi tesztet? Játékban +20-40%-ot mértek, nyers erőben - ami HTPC-ben számít - inkább +60-80%. 4EU vs 12EU. Egyrészt nem estem hanyatt másrészt mit csinálsz vele úgy igazán?

    - Alap renderer FHD-val a régivel is röhögve megy.
    - HEVC/4K Bay Traillel elvben nem megy, a gyakorlatban a kalapom tenném rá, hogy fog.
    - 60p Braswellel se megy.
    - 3D csak Bay Trailen megy.

    Nekem ez így nesze semmi fogd meg jól kb. A 3D kiesik, még ha nem is számít sokaknál akkor is negatív elvben. Ahogy a gyorsabb IGP is kb. elvi előny csak sajnos. Minimálisan módosul a használhatósága. :(

    Az árában nyilván igazad van, mérséklődni fog, főleg a régi kivezetésével. Én asszem ha lenne egy használt eladó Bay Trail akkor nem haboznék melyiket válasszam. :)

    szerk: Az 1150 konfigos dolgot nem értem. Épp ez az, hogy egy Haswell Celeron/Penyában is 10 EU van. Itt 12-16, de 16-os modellt nehéz elkapni, 12 vs 10 meg nem sok különbség van. Prociban viszont jobb a 2 erősebb mag, fogyasztásban van nagy difi százalékosan, de ez a gyakorlatban nem okoz gondot, táp/hűtés/áramszámla kb. hasonló lesz ott is. (Jó, egy passzív Atom már jelentős előny de nem mindenhol jön ki ez az előny sem.) 3D-t tudott a Bay Trail de ez az előny is elveszett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák