Egyre több európai használja a Telegramot, ezért megkereste az EU

Hamarosan sokkal szigorúbb szabályozás alá esik az EU-ban a Telegram, mivel egyre több a helyi felhasználója.

Az Európai Bizottság közlése szerint az EU-s technológiai hatóságok már felkeresték a Telegram fejlesztőit, mivel az appra hamarosan sokkal szigorúbb szabályok lesznek érvényesek. Konkrétan az online tartalmi törvény, a DSA került képbe.

A DSA minden online felületre és platformra kiterjed, de a big tech esetében több fellépést követel az illegális és káros online tartalmak ellen.

Február előtt 41 millió EU-s felhasználóval bírt a Telegram, a DSA határértéke 45 millió – ezért ha átlépik ezt a számot, VLOP-ként, nagyon nagy online platformként jelölik meg, és szigorúbb feltételek lépnek életbe.

Az EB már készül erre, így a jelenlegi 18-as VLOP-lista (amin többek között ott van a Google, az Amazon, az Apple, a Meta, a Microsoft, az AliExpress, a Snap, a Pinterest, a TikTok) hamarosan bővül.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények