Egyre több európai használja a Telegramot, ezért megkereste az EU

Hamarosan sokkal szigorúbb szabályozás alá esik az EU-ban a Telegram, mivel egyre több a helyi felhasználója.

Az Európai Bizottság közlése szerint az EU-s technológiai hatóságok már felkeresték a Telegram fejlesztőit, mivel az appra hamarosan sokkal szigorúbb szabályok lesznek érvényesek. Konkrétan az online tartalmi törvény, a DSA került képbe.

A DSA minden online felületre és platformra kiterjed, de a big tech esetében több fellépést követel az illegális és káros online tartalmak ellen.

Február előtt 41 millió EU-s felhasználóval bírt a Telegram, a DSA határértéke 45 millió – ezért ha átlépik ezt a számot, VLOP-ként, nagyon nagy online platformként jelölik meg, és szigorúbb feltételek lépnek életbe.

Az EB már készül erre, így a jelenlegi 18-as VLOP-lista (amin többek között ott van a Google, az Amazon, az Apple, a Meta, a Microsoft, az AliExpress, a Snap, a Pinterest, a TikTok) hamarosan bővül.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

Azóta történt

Előzmények