Biztonsági tanácsot és újabb áttörést ígér az OpenAI

Nem csak biztonsági tanácsot állított fel az OpenAI, de egy új, áttörést ígérő AI-modell tréningezését is elindította.

Miközben az OpenAI-t olyan magas rangú vezetők hagyták ott, akik kritizálták a cég kereskedelmi törekvéseit, Sam Altmanról pedig továbbra is érkeznek nem túl kedvező képet festő jelentések; az OpenAI elindította a biztonsági tanácsát.

Utóbbit az igazgatótanács tagjai vezetik, köztük Sam Altman, Bret Taylor, Adam D’Angelo és Nicole Seligman. A bizottság lesz felelős azért, hogy javaslatokat tegyen az igazgatótanácsnak biztonság terén, az OpenAI működése és projektjei kapcsán. Szakértők szerint ezzel még jobban támogatják azt, hogy nonprofitból kereskedelmi céggé válnak. Ez elméletben egyszerűsítheti a fejlesztést, és marad az elszámoltathatóság.


[+]

A korábbi, irányelvek betartásáért felelős Superalignment csapatot egyébként Ilya Sutskever és Jan Leike vezették, mindketten távoztak ebben a hónapban a cégtől. Egy évvel a részleg létrehozása után pedig feloszlatták azt.

Az új tanácsnak fejleszteni kell a meglévő biztonsági gyakorlatokat, a cég nyilvános tájékoztatást is ígér. Bekerült a tanácsba az új biztonsági vezető és az új vezető tudós, de külső szakértők, korábbi NSA-vezető és politikus is adnak majd tanácsot.

Az új, áttörést hozó modellről nem árultak el részleteket, csak azt, hogy a következő szintre emelik a lehetőségeket.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

Azóta történt

Előzmények