Új hozzászólás Aktív témák

  • gjanner

    tag

    válasz MasterMark #36496 üzenetére

    Nem tudom miért esett az 1600-asra a választás, régebben raktam össze a konfigot. De jogos a kérdés, miért is célszerű magasabb órajelű RAM a HTPC-kbe?

    @canniball: Nem igazán értem a kérdésed, de túl sok elvárás nincs ezzel kapcsolatban. Torrent leszed, WD RED-re átmásol egy Media könyvtárba (gondolom), aztán Kodival lejátszás. Nem akarok otthoni/remote hálón streamelni, ilyesmi. Cél hogy a HTPC melletti TV és HM erősítő fogadja a jeleket. Jellemzően 1080p filmek DD/DTS hanggal. Ja és egy kisebb zene gyűjtemény kezelése.
    Igen, Harmonyval nem hiszem hogy gondom lesz, köszi a tippet. Gondoltam annak csak valami USB-s vevő kell és setup. Tényleg Harmonyval be lehet lőni billentyű kombókat kifejezetten PC kezelésre vagy ez inkább csak Kodin belüli Enter, Jobb, Bal, stb. alap gombok távvezérlése? (egyébként nagyon szeretem, régóta megvan, egyszer belőttem a rendszerhez, azóta nem nyúltam hozzá...)

    @gurabli: ezek szerint a most járatos Intel vonal a nyerő? AMD miért nem annyira célszerű? A konfig erősségét csak azért gondoltam, mert nem szoktam sűrűn gépet cserélni, ezért gondoltam az elkövetkezendő 5-10 évre letudva a rendszer. De ha azt mondjátok az ajánlott ASrock vonal + Intel CPU is kiszolgál egy darabig elsősorban HTPC szempontból, akkor ámen.
    RAM-ot miért érdemes 2x2-t tenni pl. egy 4-es modul helyett? OK, egyik elromlik, marad még 2, de an valami tudományosabb magyarázata is?
    SSD-ből azért gondoltam a 120-ast, mert a rendszer mellett arra tenném az ideiglenesen letöltött/seedelt torrenteket. Meg hogy legyen hely, ha van valami gyorsan betöltendő prog. :)
    A szoftver-hadver választást pont fordítva gondoltam, de megfontolandó. Szóval Ubuntu Server tökéletesen teszi a dolgát a leírt feladatokra + Kodi? Az pl. mennyire csihol ki elfogadható minőségű hangot magából? Vagy ezen egy USB-s DAC segít a legjobban?

    @PuMbA: ha nem kell egy HTPC-t nagyon túlkonfigolni, akkor miért érdemes 8GB-t beletenni? Ha jól gondolom egy torrent + Kodi nem nagyon kéne hogy felzabáljon 4GB-t (+az OS). OK, alap igazság a több nem árt, de azért kíváncsi vagyok a miértre.

    Ja és köszi a gyors válaszokat! :C

    Ohhh... látom lassú voltam :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák