-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz madgie #19800 üzenetére
Ezt (airplay) nem használom, nem is tudom mi ez. (gondolom valami hasonló mint az upnp, dlna)
"Arról nem is beszélve, hogy nemtom, lehet-e a popi transmission-ét úgy állítani, hogy a letöltővinyó adott mappáját figyelje, és ha odakerül egy torrentfájl, akkor elindítsa azt"
Utána kellene nézni, alapból szerintem nem tudja, de sok egyedi szoftver van hozzá.
Nézegettem én is a célhardvert(nas), de arra jutottam, nekem elég amit a popi tud. -
zolaas
senior tag
itt is lesz 1 eladó htpc: Silverstone La Scala SST-LC16-S-MR ház, fps 300w táp, ASRock FM2A85X EXTREME4-M lap A6 5400k procc, 4gb ddr3 A lap proci ram garanciás, kb 3 hetes. Alkudozóknak 90k.
Nem nekem való ez a módi.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
zolaas
senior tag
válasz canniball #19805 üzenetére
azzal kezdtem. Táv nulla. Most w7-el szenvedek. csak a fájl mód az ami használható. A többi csak idegesítő. Az okostelóról meg hol megy hol nem. Zenélésnél fontos lenne. A médiatárat kb 2 naponta újra pakolgatom...filmnézés helyett a beállításokkal szenvedek. Nem teccik Van hétvégente 4-5 órám nem ezzel akarom elbaszni
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
canniball
nagyúr
válasz zolaas #19806 üzenetére
Ez alapján próbáltad már?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Pista0001
addikt
válasz zolaas #19806 üzenetére
Én zenélésre nem használom, filmezésre meg jó nekem a fájl mód, eléggé rendszerezve vannak hozzá a filmek. Így nekem tökéletes a Win7+XBMC+MCE táv+Yatse(Android) összeállítás. Utóbbi is igazából csak hang és felirat váltás miatt kell (már ha éppen kell), mert lusta vagyok variálni a beállításokat. Majd ha nyugdíjas leszek (hehe) akkor talán...
-
zolaas
senior tag
válasz canniball #19807 üzenetére
Így még nem, de erre nincsen időm... A zsigus félét csináltam, de a fele benne sincs, kézzel baromi macera hozzáadni ésatöbbi. Elment tőle a kedvem. Ennyi filmet átnevezgetni, rendszerezgetni
Pont azért lett htpc, hogy egy dobozba minden, zenére is használnám. Ott is átnevezgetni, más rendszerbe, tenni ráadásul még ott vannak a koncertfilmek, klippek...
No mind1. Majd szépen lassan, ha addig nem kel elMár nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
madgie
titán
válasz Mezga Aladár #19801 üzenetére
Epülös "faszság", valóban olyan, mint a dlna, de nálam előny, hogy tudja a popi (ipad van itthon, mert azon zenélek, meg a telefon is iphone). Upnp-t amúgy nem használok sehol, mert nem tudja a külső feliratokat megjeleníteni, tehát nálam az SMB és az AirPlay a fontos ezeknél a kütyüknél.
-
cekkk
veterán
válasz zolaas #19809 üzenetére
De mégis mit vársz?
Az ilyen néven hogy: fil.cime.5.darab.fel.pontozve.lehet.te.se.érted.meg.BD.Valaki.csinálta és hasonló nevekkel szerinted mit kezdjen szerencsétlen program? elég megtartani a film címét szóközökkel és nem pont karakterekkel közöttük valamint az évet és szépen mindent megtalál nekem.
A zenéket leírtam már, hogy mit kell velük csinálni. Amikor volt squezzeboxom azzal is hasonlóan szépen rendezni stb-t kellett ilyen tagelos programokkal. Azért, hogy valami jó legyen meg kell dolgozni, a média lejátszóknál isA dunes Jukeboxok, meg szarok voltak, mert semmit nem találtak meg automatikusan.
Most az IMONnal van a bajod? Ha igen mi?
-
TCr
veterán
Döntöttem, eladom a HTPC-t, meghirdettem a megfelelő helyen.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
sb
veterán
Nem tudom mi ez a nagy szenvedés.
Van kb. 3-400 filmem, jó ha ebből 20-30db-ot adtam hozzá kézzel. Ott is csak annyi volt, hogy kézi keresésre rányomtam, ott a listából kiválasztottam a filmet, mert nem ment neki automatikusan. Soha egy nfo-t nem szerkesztettem még.Szóval az esetek 90-95%-ában csak lejön a torrent én meg rábökök a csillivilli poszteren a play gombra.
Se kitömörítgetni, se másolgatni, se rendezgetni... semmit nem kell csinálni.
Csak install után egyszer bekonfigolni. Arra rámegy 2-3x pár óra, most is ezért húzom az Eden installt.@cekk: A filmcímeken se változtatok soha, se pontot, se mást nem szedek ki. Ahogy a torrentben van és kész. Így találja meg a fenti kb. 90%-os hatásfokkal. a maradék 10% meg épp az aminél aposztróf, vessző kettőspont anyámkínája miatt nem találja meg a filmet. Ilyenkor a kézi keresésnél csak a backspace táv billre ütök rá és kész.
szerk: Anyáméknál is ezért lett HTPC. 50 évesen nem IT zsenik, mondanom sem kell.
De egyszer bekonfigoltam az XBMC-t, távot, nyelvváltás, méretezés, stb gombokra kötve.
Innentől ugyanaz a játék: havonta hazaviszek 10-20 filmet, felmásolom, felismeri nagy részét a scraper magyarul (ez is fontos nekik), a maradék 1-2db filmet 2x47mp alatt kézi kereséssel belövöm. Ennyi.
Innentől elindítják a gépet kézzel - ez vállalható - aztán scrollozás a filmek között, lejátszás.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Zenélni soha nem használtam az XBMC-t, az lehet, hogy szívás. Nem tudom.
De filmre, sorozatra ennél kisebb problémám a kezdeti nagyobb beállítás után soha nem volt.Mármint ilyen tartalommal.
Mert azt elhiszem, hogy egy médiajátszónál csak 3 gombot kell megnyomni a playlisten: play, nyelv, felirat.
De csak azért, mert nem is tud mást. A megnyomás után majd vagy vált/lejátssza vagy nem. Más opció nincs, tovább nyomkodni nem lehet.
Cserébe lehet, hogy a file nevezésekkel (hogy valami értelmes címet lásson az ember) meg a ki-be tömörítésekkel vacakol az ember. -
Peak
addikt
az én feleségem sem IT zseni, mégis probléma mentesen kezeli a hálót, NASokat, XBMC-t, átkonfigurálja a HM erősítő hangkimenetét film-zene váltás előtt... soha nem használnék már többé asztali lejátszót
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
Nálam dettó. Életemben nem használtam jukebox-ot MP-n, maximum próba erejéig, annyira körülményes, macerás. Azt se tudom mi az az nfo, nemhogy szerkesztgetnék, a filmek 90%-át magától megtalálja, amit nem, azt xbmc-n belüli átnevezéssel egy pill alatt (a fájlt nem nevezi át, csak a kereséshez kell). HTPC-n azért használom, mert nem tartott tovább 1 óránál az egész konfigurálás.
(#19816) Peak
Ismét csak egyetérteni tudok, én sem. De a Popi A-210 ill DUNE SMP 8643 modellek legalább normálisan összerakott médialejátszók, és optikai kimeneten jobban szólnak, mint a fosadék alaplapi Realtek op. kimenete.
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
Nekem rendszerint megtalálja a filmeket. iso-kat és mkv-ket csak benyomom a "film" könyvtárba nevük a film angol neve, a BD mappáknak a film angol nevét adom. Themoviedb.org-ot használom. Ha valamit nem talál, akkor megkeresem a themoviedb.org-on és azt a nevet adom meg neki.... és ekkor a magyar címet adja vissza. Ritka eset ha vmi nem lesz meg..., ha még sem találná meg, akkor csinálok neki nfo-t, egy meglévőt kopizok és tartalmát átírom....
Zenével vannak problémáim, de nagyon nem is foglalkoztam vele eddig.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
TCr
veterán
válasz #75912448 #19820 üzenetére
Igen, de sajnos lehetőségem nem volt rá, hogy megtartsam, a HTPC-t csak az árából tudtam összerakni.
Mindegy, tanulópénz.
Visszatérek a Sigma vonalra, amint elmegy a HTPC veszek egy A210-et, vagy Smart-ot, esetleg 301-et.
Remélem hamar...https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
törölt tag
Én még adtam volna egy esélyt HDMI kimeneten a HTPC-nek, legalább egy próba erejéig. Gondolkodom én is miképp lehetne "szterósítani" külső kártyával, igazán minőségi HTPC végeredményeként, de akárhogy is számolom 200k alatt nem lehet megúszni, vagyis ennyi a belépő. Filmezni HDMI-n továbbra is azt mondom jobb, mint egy minőségi MP. Így kaptam meg azt a nüansznyi különbséget képminőségben, amit mindig szerettem volna. Nekem a hangja is jobban tetszik, de ez lehet vitaalap.
-
Peak
addikt
válasz #75912448 #19822 üzenetére
Én sem használom az optokimenetét az alaplapnak, kizárólag a HDMI-t, mivel nekem pattogott a hang toslinken.
De letesztelem este megint ha hazaérek, úgy is vadi új driverek vannak fent mindenhez, lehetséges van változás.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Mezga Aladár
veterán
"Nekem a hangja is jobban tetszik, de ez lehet vitaalap."
Normál belső dac, szerintem, használhatatlan a sok elektromos zaj miatt. Mp esetén, ez kevésbé jellemző. Csak külső dac-ot tudok elképzelni, lehetőség szerint aszinkron usb-s, ill koax, de valami jitter csökkentő felépítéssel.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Mezga Aladár #19824 üzenetére
ez pontosan igy van, elég komplex cucc van integrálva "hangkártya" néven az alaplapra, piszok sok zajt tud felvenni, ezért az analog kimenetek nem hifistáknak valók, a digitális bitstream/lpcm meg az asszinronitás és jitter miatt lehet kétséges a hifistáknak.
normális körülmények között átlag júzernek viszont tökmindegy.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
Filmes hangzásvilágról, AMD HDMI bitstream kijáratról beszéltem. Sztereóra pedig külső USB-s megoldásban gondolkodom.
-
Patice
Topikgazda
Vagy itt lenne már az ideje a HDMI-s külső DAC-oknak. Köztünk élnek már, de még ritkák, mint a fehér Zorró.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
TCr
veterán
Nem a hang a legfőbb gond.
2 gyors példa az elmúlt napokból:
Van egy MS Wireless Desktop 800 párosom, egyik napról a másikra elkezdett akadozni az egérkurzor és a billentyűbevitel. Teljesen random. Elemcsere nem oldotta meg. Másik USB port nem oldotta meg.
Említettem, hogy egy barátomnak összeraktam egy ugyanilyen konfigot.
A telepítéshez adott egy külső USB DVD drive-ot, gond nélkül ment.
Tegnap gondoltam megnézek egy barátomtól kapott sorozatot, DVD-n.
Rádugtam az én gépemre a drive-ot, hibaüzenet, nem ismeri fel rendesen, nem látja a Win7.
Átdugtam másikra, dettó.Nekem ne mondjátok azt, hogy ez mind mind user error, kisgyerekkorom óta (huszonéve) aktívan foglalkozom (foglalkoztam) az informatikával, 15 perc alatt 0-ról összerakok egy komplett gépet (részegen is, tesztelve! ), további 1 óra alatt összehozok egy Win installt minden szirszar egyéb telepítéssel és beállítással, szóval nem ma kezdtem.
Ha az ilyen kis mindennapos szarakodások nem lennének, már vettem volna valami külső hangkártyát, de már teljesen elment a kedvem az egésztől.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Peak
addikt
Sajnálatos, hogy problémába ütköztél, de a sok éves tapasztalat ellenére is lehetnek olyan hibák, amik nem a HTPC hibái. Pl. milyen hibaüzenetet kaptál? 1 vagy 2 csatlakozós USB optikai meghajtód volt?
A W7 alá bemounoltad-e rendesen a meghajtót, ha már automatán nem látta a Disk Manager szolgáltatással?
Rengeteg dolgon bukhat meg egy probléma, és még a legtapasztaltabbaknak is okozhat fejtörést.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
TCr
veterán
Ha problémába ütközöm az még nem sajnálatos.
Az más sokkal inkább, hogy ez folyamatos."Hiba történt a driver telepítése közben, nem fog megfelelően működni..."
Valami ilyesmit írt, szó szerint nem emlékszem.
1 csatlakozós.Nem is azt mondom, hogy mindentudó vagyok, egyszerűen csak unom már a folyamatos hibakeresést, elegem van az egészből.
Azt akarom, hogy hazamegyek, bekapcsolom a szaromat és élvezem.
Nem való nekem HTPC, legalábbis nem az olcsó fajtából, többet viszont nem vagyok hajlandó rákölteni.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #19828 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani, nálam egyszerre volt tévére kötve a teszt HTPC, Dune D1 és Egreat R6s 3 különböző HDMI bemeneten. A bementek egyforma, D1-re kalibrált színprofilt kaptak. Ehhez 3 tárhelyről, egyszerre vetítve ugyanazokat az anyagokat váltogattam a bemeneteket. Nem szerettem volna látatlanban százezreket kidobni az ablakon, ezért megvizsgáltam mit kapok a jövőbeli HTPC-től. Az első eredményeim megdöbbentően sz@arok voltak, de a topiktársak segítettek a helyes beállításban, és persze utánaolvasás is történt. 2 nap után repült a Dune, ez mutatja a teszt végső eredményét, ezután váltottam. Azt meg a másik topikból tudhatod, hogy érzékeny vagyok a kép és hangminőségre.
Ha jól emlékszem a HM topikban Xtreme írta nemrég, hogy egy 100k-s HTPC-vel is jobb kép-hangminőséget kapott, mint bármelyik Dune-vel, ezt csak megerősíteni tudom. Persze mikor leírom, hogy jobb képminőség, akkor nüanszokról beszélek, sokszor csak "hivatalos nézési távolságon" belülről látható különbségekről van szó, máskor nagyobbakról. Számít a megjelenítő minősége, nagysága, az egyéni érzékenységünk és nem utolsó sorban a forrásanyag milyensége.
-
Peak
addikt
ah... akkor az USBs SATA átalakitó elektronikához nem tudta telepiteni a meghajtót.
minden külső USBs eszköz más és már fajta controller chipet használ, más illesztő nyákot, stb.
természetes, hogy nem tudta azonnal mountolni a meghajtót
noha nálam még nem járt olyan eszköz, amihez automatikusan ne tudta volna a W7 letölteni internetről az illesztőszoftvert. én még soha nem tapasztaltam ilyet, amit irsz
Patice kollega is hozta a saját kis vinyóját, bedug, instant minden megy.
Van két külső USB2.0 házam, egy 2,5"-es és egy nagy, külső 220V tápos 3,5"-es is, azok is mind különböző elektronikával, azok sem okoztak gondot.
Érthetetlen mi történhetett nálad. sajnálom, hogy nem hozta az általad elvárt dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Természetes?
Szerintem az a természetes, hogy az ugyanúgy általam összerakott ugyanolyan konfig elsőre felismerte.
Sajnálom én is, mert láttam (még most is látom) benne a lehetőségeket, barkácsolni is szeretek addig a szintig, amíg nem lesz belőle kőkemény szopás.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
törölt tag
válasz madgie #19833 üzenetére
Mire magamtól rájöttem volna mit hogyan állítsak be helyes freki váltáshoz, teljes képernyőhöz stb, szóval alap XBMC beállításokra, az tovább tartott volna 2 napnál, nem beszélve Catalyst és egyebekről. Kaptam tutorialt madVr-LAV Filters és a hozzá kapcsolódó anyagokhoz. Számítástechnikai ismereteim vannak, de a HTPC és annak szoftverei 2-3 hónapja még nagyon távoli fogalom volt tőlem. A Dune volt a király és más semmi Én egy kis pluszt kerestem, amit megkaptam. Azt a pluszt, amit eddig bemutatókon láttam, de nem volt hitem, kedvem a macerához, amivel jár. Teljesen egyértelmű, hogy aki plug n play-ezni szeret, az MP lesz megfelelő választás. Neme hinném, hogy a mai lejátszók kép és hangminőségébe bele lehet kötni ( a körítés más, plusz a rengeteg bug), de valami hiányzott...
-
Mezga Aladár
veterán
válasz #75912448 #19832 üzenetére
42g30-as tv-n ennyit látok. A popcorn jobb képet adott mint a htpc. Már így is problémás, minden filmben látok a képalkotási hibákat.
Nüansznyi különbségért nem fogok 2, 3 szoros árat fizetni. A hang az más, ott ordít ha valami nincs rendben.(#19838) regger "madVr-LAV Filters"
Ezt miért használod?
Nézd meg az aláírásomat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #19839 üzenetére
Ezen nem veszünk össze, nálam a HTPC ad jobb képet, pont annyival, amennyiért megérte az egész macera. Vagyis nem volt macera, 20x könnyebb volt, mint amire előzetesen számítottam. Most az a bajom, hogy kész van, nincs mit bütykölni, tökéletes működik, nagybetűvel is írhattam volna, hogy tökéletesen.
Túl jó lett és már a Human Audio weboldalát nézem miként lehetne a jövőben mégis sztereózni HTPC-vel Ezek már nem jó jelek.
(#19838) regger "madVr-LAV Filters"
Ezt miért használod?
A madVR egy high quality video renderer, nem jó hasonlat, de mintha a Popi a400 VXP feldolgozóját használnád HTPC-n. Az új verzióban már Smooth Motion is van 60Hz kedvelőknek
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz #75912448 #19838 üzenetére
Pontosan ez az, amit nyújt a HTPC!
Jobb képminőség, flexibilitás, firmware-függetlenség, dinamikus kodek-kezelés, könnyű használat, stb.
Azt pl. hogy a Life of Pi közben a lányom megkérdezi, hogy hol játszódik ez a film/jelenet, mert olyan szép...
PAUSE - ALT+TAB - GoogleEarth - közös ámuldozás - ALT-TAB - PLAY ... Priceless!!!
Minden másra ott a MasterCard.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
-
Peak
addikt
válasz madgie #19842 üzenetére
Az én lakásomban apple termék meg nem fordulhat!!!
Ha egy vendégnek iphoneja volna, az kint lerakhatja a körfolyóra, gangra, esetleg a konyhaablakom párkányára.
Esetleg a 10"os Android tabletemen nézné meg, de jelentősen látványosabb a 47"-os TV-n egy Radeon HD6550D GPU-val DX gyorsitva a GoogleEarth!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
madgie
titán
És? A htpc meg háromszor annyi, mint a mókolható firmware-ű egreat s5a-m (amit amúgy kutyába se nézek a popi mellett).
Engem sem érdekel, kinek milyen cucca van, az iPad nálam fontos, az megy napközben (pc nem), azon streamelek YT-t, zenét, arra kötöm a gitárt, stb. Egy androidos krumpli abszolút nem alternatíva nálam, max telefon esetében (de nem véletlen, hogy másfél év android után visszaálltam iOS-re)
És nálam is nagytévé van, 50", mégsem kell alttabozni, egérrel bohóckodni (aminek a billentyűzettel együtt semmi helye szvsz a dohányzóasztalon), megnyitom a tableten az earth-öt, de akár kilökhetem a képet AirPlay-en a tévére. Tudom, ez Epöl, divat utálni.
Na, kimorogtam magam, megyek vissza dolgozni
-
cekkk
veterán
válasz madgie #19847 üzenetére
De ne velem morogj
Van egy ilyenem szerintem a szobába nem ez fogja elrontani az összképet, sőt sok ilyen kütyü van már... a másik amikor filmezek akkor nem a tablet pc-k akarom keresni, ha megtehetem azt, hogy ott a tv-n is megcsináljam azt amit akarok.
De egyébként kezdem megérteni az iOs felhasználókat is miért nem szeretik az androidot
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek