Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz madgie #21850 üzenetére
"Ez nem összetévesztendő a "háccázherc" dolgokkal, ott köztes képkockákat próbál meg egy CPU segítségével odavarázsolni."
Nem, nem az, a 600 Hz (ami a PWM-es subpixelfényerő szabályzás frekvenciája plazmákon) nem tévesztendő össze a 120 hz-es mozgásinterpolációvál
DRM is theft
-
cekkk
veterán
válasz madgie #21833 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyin jár ezért kérdezem, csak mert a TV ha ilyen anyagot küldök ki rá akkor 24Hz-t ír ki, utána kell ennek olvasnom. Bár ezek a dolgok nem pont azért jöttek létre mert nem tudtak korábban 24p-t a tévék? Nem vagyok benne a megjelenítésben a tévéknél. De akkor a projektorok sem 23.976-n működnének amikor ilyen anyagot kapnak?
-
cekkk
veterán
-
Peak
addikt
-
törölt tag
válasz madgie #19876 üzenetére
Megkérdeztem mandju forumtársat Brazos vs Popi képminőséget illetően, neki még megvan mellette az A210.
Én se képminőségben, sem hangban nem találtam különbséget. Pedig a g30-on valószínű kijött volna... vagy csak a szemem nem jó...
Van több tesztvideóm, amit meg szoktam nézni, hallgatni. Nem vettem észre különbséget. Én inkább a HTPC nyújtotta "szabadság" miatt döntöttem a Brazos megtartása mellett.
Full HD mellett én kb ugyanígy láttam, szóval ha jelentősen rosszabbnak láttad, semmi másnak nem tudom betudni, csak a linuxnak. Vagy a linuxhoz kapcsolodó AMD drivernek. Olyan mint fakó és egyebek, elő sem fordult. A kezdő HTPC-m dedikált 6770 ill Brazos volt, én a Dune-hez tudtam hasonlítani, nem az A210-hez, de ez nem is lényeges, mert hardveresen egyformák. Szoftveresen nem, de nem hinném, hogy jelentős eltérés lenne közöttük, sokak szerint a Dune jobb, szerintem nem (max VLS táppal).
Azt viszont el tudom képzelni, hogy a 864x jobban tud felkonvertálni, mint a Brazos, de ezt nem néztem meg vele, mivel a madVR esélytelen volt Brazos-szal (nálam).
-
cekkk
veterán
Aham, akkor az a zsonglőrködés, mikor a mindig használt cuccal csinálok valamit (mert az iPad-en netezünk, azon nézem a levelezéseimet, mindig kéznél van), az bezzeg nem az, hogy egy kütyüt direkt csak erre a célra használsz (diNovo).
Ezt használom távirányítónak, ezzel irányítom a gépet. Így nekem ez van a kezembe nem egy alma
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Full HD BluRay állományt DTS HD MA 7.1 hangsávval tud a tábla AirPlay bitstreamelni az erősítőnek?
(mondjuk nem értem, mi a gond a dinovoval, egyik legjobb ilyen eszköz)
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
cekkk
veterán
válasz madgie #19872 üzenetére
Igen, jobb, hogy almával streamelem, mert nem kell semmivel zsonglőrködni külön.
De nem pont az csinálod zsonglőrködsz a ipaddal, én meg a DiNovoval ha akarok. Bár kb 0 videót nézekMég egyszer lírom, Popcorn-ba is ugyanúgy be tudom pötyögni qwerty, mi kell, egy-két gombnyomás a Harmony-n és a YT appra vált az A-210. Mégsem használjuk soha.
Ezért tartom a bill, mert akkor nem kell ilyeneket csinálni.XBMC-t amúgy használok, pont az iPad-en. Oda tökéletes. AMD alapú dolgokra viszont nekem soha semmi nem az, ami baromi érdekes, mert a PH!-n sokaknak elvileg minden jó AMD-vel.
Nekem is az, bár én nem használtam brazos-t soha.
-
cekkk
veterán
válasz madgie #19856 üzenetére
De még mindig nem értelek, szerinted ehhez nem használható a logitech harmony? Nem kell az asszonynak sem egerezni, csak megfogni a távot és azt nyomkodni
De hát kinek mi vált be és mi tetszik.
Egyébként nagyon minimálisat látszik nálam is a win, nem használom én se sokat.
De ott van neked akkor az openelec ő lesz a te barátod
Na igen csak te használsz erre két dolgot míg mondjuk a youtubot is meglehet oldani xbmcvel
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz madgie #19847 üzenetére
De ne velem morogj
Van egy ilyenem szerintem a szobába nem ez fogja elrontani az összképet, sőt sok ilyen kütyü van már... a másik amikor filmezek akkor nem a tablet pc-k akarom keresni, ha megtehetem azt, hogy ott a tv-n is megcsináljam azt amit akarok.
De egyébként kezdem megérteni az iOs felhasználókat is miért nem szeretik az androidot
-
Peak
addikt
válasz madgie #19842 üzenetére
Az én lakásomban apple termék meg nem fordulhat!!!
Ha egy vendégnek iphoneja volna, az kint lerakhatja a körfolyóra, gangra, esetleg a konyhaablakom párkányára.
Esetleg a 10"os Android tabletemen nézné meg, de jelentősen látványosabb a 47"-os TV-n egy Radeon HD6550D GPU-val DX gyorsitva a GoogleEarth!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
válasz madgie #19833 üzenetére
Mire magamtól rájöttem volna mit hogyan állítsak be helyes freki váltáshoz, teljes képernyőhöz stb, szóval alap XBMC beállításokra, az tovább tartott volna 2 napnál, nem beszélve Catalyst és egyebekről. Kaptam tutorialt madVr-LAV Filters és a hozzá kapcsolódó anyagokhoz. Számítástechnikai ismereteim vannak, de a HTPC és annak szoftverei 2-3 hónapja még nagyon távoli fogalom volt tőlem. A Dune volt a király és más semmi Én egy kis pluszt kerestem, amit megkaptam. Azt a pluszt, amit eddig bemutatókon láttam, de nem volt hitem, kedvem a macerához, amivel jár. Teljesen egyértelmű, hogy aki plug n play-ezni szeret, az MP lesz megfelelő választás. Neme hinném, hogy a mai lejátszók kép és hangminőségébe bele lehet kötni ( a körítés más, plusz a rengeteg bug), de valami hiányzott...
-
Mezga Aladár
veterán
válasz madgie #19800 üzenetére
Ezt (airplay) nem használom, nem is tudom mi ez. (gondolom valami hasonló mint az upnp, dlna)
"Arról nem is beszélve, hogy nemtom, lehet-e a popi transmission-ét úgy állítani, hogy a letöltővinyó adott mappáját figyelje, és ha odakerül egy torrentfájl, akkor elindítsa azt"
Utána kellene nézni, alapból szerintem nem tudja, de sok egyedi szoftver van hozzá.
Nézegettem én is a célhardvert(nas), de arra jutottam, nekem elég amit a popi tud. -
dabadab
titán
válasz madgie #16335 üzenetére
A suketszobat en teljesen szo szerint ertettem, egy jol sikerult darabban baromi kenyelmetlenul erzi magat akar egy-ket perc utan is, nem embernek valo az.
(#16337) rbalint88: ne viccelj, Brazoshoz minek hocsoves haz? Meg semmi ertelme "total csendes" gepet epiteni (az elektroniakanak maganak meg mindig lehet valami hangja), gyakorlatban ugyis csak az erdekes, hogy hallod-e.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz madgie #16333 üzenetére
"Volt már pár csendesített ventim (Noctua, Scythe szintűek), azért mindet hallottam éjszaka, egy méterről."
Mert gondolom alap fordulatszamon hasznaltad oket. Le kell szabalyozni a felere, akkor tenyleg elmegy a hangja (es kiderul, hogy milyen hangos a monitor / TV / energiatakarekos ego ).
"a mai kor gyermeke már kínosan érzi magát a "süketszobában" (saját tapasztalat)"
Suketszobaban mindenki kinosan erzi magat, nem csak a mai kor gyermeke, ha ez megvigasztal valamennyire.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz madgie #16330 üzenetére
Akkor rosszul csinalod. Paneltap, HDD a szerverbe / NAS-ba, leszabalyzott halk ventillator. Mind a ket Ion es a Llano is hallhatatlanul halk (ami nalam azt jelenti, hogy ejszaka, csendben 1 meterrol nem hallom es nem hallok valtozast, amikor kikapcsolom).
(#16331) rbalint88: miert kerulne tobbe? Egy egyszerubb paneltapos mitx haz kijon 15k-bol, valami PWM-es ventillator meg 2-3k.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
zsigus
őstag
válasz madgie #16089 üzenetére
A kivétel erősíti a szabályt...
A viccet félretéve, ez nekem új. De én még mindig azt mondom, hogy vegyen egy DVI-kábelt az integrálthoz (főleg ha meg is lehet beszélni a bolttal, hogy ha nem működik akkor visszavihesse), és próbálja ki. Ez lényegesen olcsóbb mint egy kártya, és nem tart sokból kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz madgie #13511 üzenetére
Lehet rajta segíteni, persze, hisz pont ilyesmik vannak bekapcsolva alapból, élesítés, színkorrekciók. Csak végig kell próbálni és ami megfelelő az egyéni ízlésnek azt bekapcsolni.
Mondjuk amennyi alapból rá van kapcsolva (szinte minden) az szerintem is többet ront, mint használ. Ezért írtam, hogy én is a kikapcsolással kezdtem, ill. hogy ránézésre feltűnt, szóval ilyenek miatt nagy különbségek lehetnek két eszköz képe között. Akár azért, mert nincs használva vmi ami tényleg jó lenne, akár azért, mert alapból bekapcsolnak minden sz*rt.
Szóval emiatt nem érdemes a boltba rohanni másik lejátszóért. Már ha HTPC-ről van szó és állítgatható a kimenet ilyen módon.
-
sb
veterán
válasz madgie #13508 üzenetére
Win alatt a Catalystben legalább 5-6 cucc be van kapcsolva gyárilag. Sharpen, némi color vibrance, kontrasztosítás, talán kétféle denoise, stb..
Nekem speciel nem is tetszettek, de az biztos, hogy látványra feltűnt az nv után elsőre.zsigus:
Bocs, benéztem. XBMC-re gondoltam. -
zsigus
őstag
válasz madgie #13499 üzenetére
Kicsi off: a Popcorn jukebox felülete milyen egyébként az XBMC-hez viszonyítva?
#13501: A 12 alfa? Nálam korábban a 2.0 bétáknál rendben volt a kikapcsolás, és most új telepítéssel raktam fel a frodo-t és azóta csinálja (2-3 napja). Lehet, hogy akkor a meleg tett be neki, nem túl acélos rajta a hűtés...
Szerk: Köszi. A képek alapján nem néz ki rosszul, de akkor mégsem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz madgie #13497 üzenetére
Várható volt, egy célhardver és egy célszoftver mindig jobban teljesít mint egy általános célra kifejlesztett eszköz.
Viszont most elméletileg már a Brazos-on is mennek a Level 5.1 videók, tehát elég kevés olyan anyaggal fogsz (elvileg) találkozni amit nem fog vinni. Valamit valamiért...
Egyébként ülj messzebb a popinál, és problem solved.
canniball: Már korábban is volt ilyen az Eden egyik developer változatánál, a következőnél pedig már rendben volt. Szerintem nemsokára javítják.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz madgie #13485 üzenetére
OpenELEC-en?
HDMI
2ch (erősítőnél 5.1 vagy 7.1)
DTS-DD egyebek ki (kivéve ha erősítőbe van dugva)
11 vagy régebbi XBMC verziónál hanglejátszás eszköze: hdmi (ALSA)
(plusz alatta is van egy sor, már nem emlékszem az opció pontos nevére, ott is hdmi (ALSA) kell.)12 alfánál: HD-Audio Generic HDMI (ugyanez passtrough esetében is)
Ez persze ATI GPU/APU esetén érvényes, nV-nél biztosan mást kell kiválasztani. Ha filmlejátszás közben egy felugró "ablakban" figyelmeztet, hogy nem megfelelő a hengtovábbítás beállítása, akkor a Hanglejátszás eszköze opciónál kell kikeresni a megfelelő kimenetet (menühang egyébként nincs az OE esetében (kivéve a 12 alfára épülő verziónál), szóval filmnél/zenénél kísérletezz.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz madgie #13479 üzenetére
Nekem is ilyen táv van, és két pendrive esetén sem volt gond amikor nemrég újratelepítettem az OE-t. Egy ilyen és egy ilyen pendrive-al csináltam (előbbi 2-, utóbbi 4 gigás).
Ha sok vinyót használsz egyszerre akkor lehet, hogy a táp nem bírja (feltéve ha valamilyen kisebb paneltápról van szó), vagy nem tudom...
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
válasz madgie #13472 üzenetére
nálam meg mostanában vetődött fel a kérdés, hogy leszanálom az IOn330-at és váltok a
Brazos-ra.az ION-on kevés a négy sata csati (3+1 e-sata)
meg nem nagyon tetszik a HD hang kezelése.az xbmc tényleg jó, de másik - nagyobb gépembe - azért mellé kellett tenni egy PowerDVD12-t
-
RedCat
senior tag
válasz madgie #13466 üzenetére
Nekem volt a110, c200 és ion330 + xbmc is egy időben. Akárki akármit mond a popcorn-oknak szebb volt a képük. Igaz a gui lassú volt, nem játszottak le rar-ból, de a képük verhetetlen volt.
Azóta elkelt mind, jelenleg egy i3 2100T van, ennek szép a képe (szebb mint az ion-é volt), de nincs összehasonlítási alapom. Itt viszont néhány sd film esetén "dadog" a kép.
Komolyan gondolkozom egy a300 kipróbálásán... -
Vladi
nagyúr
válasz madgie #13443 üzenetére
Hát igen. Ráírják, hogy tud nast és ... nemtud. Bele kell nyúlni. Izgi, mikor a telnettel, vi-vel szerkesztem a konfigfájlokat, hogy ugyan már menjen.
Szemben a htpc-vel, ahol egy komplett os van alattam. Nem akarok én vitázni veled, meg meggyőzni. Azt tudom, hogy gondod volt szoftveresen. Azt kellene megoldani.
Egyébként meg egy ilyen célhardver se szoftveresen, se hardveresen nem rúg labdába egy htpc-vel szemben. Mivel pl brazosnál ott az uvd engine, azzal lejátszol, de van még egy 3d engine is meg egy, vagy több cpu. Sokkal erősebb. Igaz méretben, fogyasztásban, hangban sose fog versenyezni egy médialejátszóval.
il sole non sorge più ad Est!
-
dabadab
titán
válasz madgie #13443 üzenetére
"Filmet lejátszani tud? Tud."
Pl. az A100 (az volt is, igy arrol tudok bovebben nyilatkozni) nem tudott lejátszani DV videókat.
Feliratokat kezelt, de meglehetosen egyszeru modon, nem lehetett ugy konfiguralni a felirat meretet/helyet/szinet mint XBMC-n."De tényleg nem értem, miről és miért akarsz meggyőzni."
En csak elmondom a tapasztalataimat, ha mar felvetodott a tema (olyannyira, hogy a "miben jobb a HTPC?" kerdest pont te tetted fel ). A tapasztalataim meg azt mondjak, hogy maradjak HTPC-nel, mert jobban hasznalhatoak, rugalmasabbak, idotallobbak es (mondjuk pl. a Popcorn cuccaihoz kepest) olcsobbak is.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
canniball
nagyúr
válasz madgie #12897 üzenetére
És a működése, arra nem volt panasz? Én távirányító mellé, a nagy asztali billentyűzet helyett gondolkodok egy ilyenen. A kinézet számomra így másodlagos, ha nem kell akkor úgyis "el lenne dugva".
zsigus!
"5e Ft-tól kapható..."
De az sajna nem tud "makrózni", az csak a nagy testvéreknek megy (10+ k-s áron).[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
sb
veterán
válasz madgie #10060 üzenetére
Én nem prime-al használom a HTPC-m, de ezért is van Atom procis gépem rá.
De akkor meg minek erős gép? Hogy napi 20-22 órában idle menjen? Nem csak fogyasztásról írtam, fordítva is feltettem a kérdést: akkor MINEK ilyen erős/drága gép?
Ennyire nehéz értelmezni? Pedig ott van leírva már nem egy hsz-ben ez az egész gondolatmenet...Te se HTPC-nek tartod a 4 magos géped, akkor meg? Miről beszélünk? Ez egy HTPC topic mégis azzal jöttök, hgoy hova milyen erős cpu meg gép kell... ha ezt9+azt is akarok rajta csinálni. Persze, ha renderelek rajta 20 órában akkor kell, de akkor milyen HTPC-ről beszélünk, könyörgöm?
Amúgy ez inkább Enszuke-nek szól, mert ő erőltette... te csak szimplán nem olvastad el a hsz-em figyelmesen szerintem, mert kb. ugyanarról beszélünk: filmlejátszásra filmlejátszót 'oszt csókolom!
-
macimeister
aktív tag
A rendszer szempontjából tutira kikapcsolgatok minden olyan ficsört ami nem fog kelleni. Ezt kezdtem el olvasgatni és jó pár dolog van benne ami hasznos és egy ilyen rendszer működéséhez valóban nem létszükséglet
-
StLui
veterán
A-110-es, megvan most is, haveromnak meg minden szuperül ment a felébe sem kerülő WD-n (legelsőnek), sajna mikor megvettem a popcorn-t, két hétre rá jelent meg az első wd, én ajánlottam neki, hogy azt vegye.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
anti22
tag
Én nem venni akarok ekkora tápot mert amiről beszéltem jelenleg is használatban van.Nem látom értelmét kissebre cserélni.Na mindegy nem is ez a lényeg hanem a ház meg a távirányitás.Nekem nem mindegy hogy 50k a ház az imon miatt es lehet nem is tudja azt amit szeretnék vagy veszek egy kijelző nélküli házat 15k-ért és 2500 ért meg egy távirányitót aminek a vevőjét usb-be vagy soros portra lehet dugni.Azért nem mindegy mire dobok ki +30k-t
[ Szerkesztve ]
Üdv:Anti
-
anti22
tag
igazából csak 600wattos a tápom csak 720wattot is le tud adni rövid ideig.Azért egy olyan masinába amiben akár 7 hdd is lesz és esetleg később még egy vga CF-be oda nem árt a túlméretezet táp.Jobb az ha van még bőven tartalék a tápban és nem 99% ig kihajtva megy egy 400wattos táp.
Üdv:Anti
-
sb
veterán
A proc nálam magasabb feszen megy (1.4V), de mint írtam mértem ennél kisebb feszen is, ill 3 maggal, ráadásul a procit fullra terhelve prime-al (nem játékkal), és az nem adott ilyen különbséget. Egyedül az órajel volt nagyobb, 3.7ghz... bár a fesznek sokkal többet kellene számítania, de talán mégis az órajel dobta meg...
A 460-am meg szintén alapfeszen megy, ami ráadásul kisebb, tuning hasonló, de kicsit az is kisebb. 0.987V/820/1037
-
sb
veterán
Az terhelve elég kevésnek tűnik. Bár nyilván erősen órajel és feszfüggő a dolog.
Nálam Phenom II X4 + GTX460 van. Mindkettő tuningolva, így játékban 270-280W megvan.
De a vga tuning nélkül sem eszik csak 10-20W-tal kevesebbet, tehát a procinál lehet különbség, ott viszont fura, hogy ekkora.1.36V 3.7GHz prime95-ben maga megeszik 200W-ot, és 3 maggal is 180-at, szóval nem látom hol a különbség... talán mind az órajelben?
(Idle meg jobb fogyasztás. 2x2GB DDR2 + 2HDD-vel, minden más nélkül... plussz idle szintén alulfeszelve 65W-ot mértem.)
-
Bitlisz
aktív tag
Én spec max a ráírt teljesítmény a felével szoktam számolni egy tápnál.
Nem is ajánlott többel folyamatosan terhelni, és így nem lesz túl meleg.
GPU fogyasztás , CPU fogyasztás lista. Egy másik GPU.
A CPU kb 95-144 W-ot eszik (gondolom az alaplapi dolgokkal együtt), a friss játékra használhatóak azért legalább kb 70-100W körül esznek (ezek max 100-150W-ot), plusz a HDD-k, ODD...(ezekre azért jó 5-10W/db-ot számolni) stb.
De igazad van, ha nem nagy fogyasztású a GPU (pl.:HD5770 vagy e felett), akkor elég leszHűtőnek nekem elég halk a gyári ventije is.
De ami támogatja a 1156 procifoglalatot, és a házba belefér (ha lapos ház, akkor vigyázni a magas hőcsövesekre), lehetőleg cserélhető ventis legyen (látszik, ha egyedi van rajta). Halk, maxon (papíron) 25dB alatti hanggal (teljes fordulaton), de közelebb a 20-hoz. És lehetőleg minnél nagyobb ventis (12cm az ideális). Esetleg olyat ami hátra felé fújja ki a levegőt a házból, nem lefelé a lapra.
Konkrétat inkább nem ajánlanék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- LED világítás a lakásban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- GTA VI
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest