Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Mezga Aladár #19828 üzenetére

Erre nem tudok mit mondani, nálam egyszerre volt tévére kötve a teszt HTPC, Dune D1 és Egreat R6s 3 különböző HDMI bemeneten. A bementek egyforma, D1-re kalibrált színprofilt kaptak. Ehhez 3 tárhelyről, egyszerre vetítve ugyanazokat az anyagokat váltogattam a bemeneteket. Nem szerettem volna látatlanban százezreket kidobni az ablakon, ezért megvizsgáltam mit kapok a jövőbeli HTPC-től. Az első eredményeim megdöbbentően sz@arok voltak, de a topiktársak segítettek a helyes beállításban, és persze utánaolvasás is történt. 2 nap után repült a Dune, ez mutatja a teszt végső eredményét, ezután váltottam. Azt meg a másik topikból tudhatod, hogy érzékeny vagyok a kép és hangminőségre.

Ha jól emlékszem a HM topikban Xtreme írta nemrég, hogy egy 100k-s HTPC-vel is jobb kép-hangminőséget kapott, mint bármelyik Dune-vel, ezt csak megerősíteni tudom. Persze mikor leírom, hogy jobb képminőség, akkor nüanszokról beszélek, sokszor csak "hivatalos nézési távolságon" belülről látható különbségekről van szó, máskor nagyobbakról. Számít a megjelenítő minősége, nagysága, az egyéni érzékenységünk és nem utolsó sorban a forrásanyag milyensége.

Új hozzászólás Aktív témák