Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz bosa #17836 üzenetére

    Egy gépbe összevonni mindent valóban elég kompomisszumos.
    Viszont pl. a nas-htpc-t könnyebb összevonni, ha egyéb akadályozó tényezők nincsenek (pl. nem raktad ki a nas-t a pincébe, hogy csend legyen a szobában. :) )
    Főleg azért érdemes elgondolkodni, mert az ár azért számít ahogy írod... miért ne számítana?

    Ahogy látom a nas-ban 1 hdd-d van, ez simán elférne a htpc-ben (akár több is), ettől még egy ugyanolyan hangtalan kisfogyasztású gépet össze lehet rakni. Paneltáppal egy közepes (nem ilyen 4 magos szörnyek amik felmerültek) A4-A6 proci ezt vígan elviszi, de akár egy Brazos is. A fogyasztás majdnem hasonlóra belőhető, hűtés/hang sem lenne gond.

    60 alatt is össze lehet hozni htpc-t, de nem sokkal alatta. Ha a nas árát is levennénk azon lehetne igazán racionalizálni.

    szerk: Látom írtad a szoftverezés kérdését. Ha nem értesz a linuxhoz win kell rá, oda van minden aki kell és könnyebb konfigolni. Én is win-t hajtok épp emiatt az Ion-omon. Múltkor próbáltam ki, egy óra alatt találtam 8 féle dlna szervert amivel kipróbáltam telefonra a dlna alapú streamelést. Szerintem kb minden megoldható viszonylag egyszerűen. De pl. XBMC is tud alapból dnla szerverként működni, ha jól tudom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák