- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Proxmox VE
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exom
tag
Sziasztok
Most tervezek építeni egy HTPC-t.
Asrock FM2A85X Extreme4-M + A10 5700
Egy SilverStone GD05 -ös ház tetszene, de a gondom, hogyan tudom távirányítani?
Konkrétan nincs beépített infra vevője a távirányítóhoz, és nem nagyon tudom elképzelni, hogy egy külső vevőt tegyek a ház mellé.
Tudnátok ajánlani olyan hasonló házat, ami rendelkezik beépített infra vevővel? Ha van távirányító hozzá, az sem gond. -
cekkk
veterán
Teszteltem most a kis progit
Szóval ha elindítok egy számot ennél tovább megy a következőre, úgy hogy nem listát indítok el. Szóval ezzel lehet értelmesen zenét is hallgatni
-
Pista0001
addikt
Általában a lejátszóprogramok sok mindent blokkolnak ha teljes képernyős módban megy a lejátszás, ebből gondoltam hogy ennek is lehet köze a dologhoz. Másrészt közben eszembe jutott hogy az XBMC is valós teljes képernyős módban fut, ez is közrejátszhat. Elvégre játékok közben sem szokott előreugrani semmi. Durva is lenne
-
cekkk
veterán
válasz Pista0001 #18744 üzenetére
Az nem jelent semmit szerintem Nekem volt ,hogy az xbmc launcherrel filmezés közbe került tálcára az egész valamiért holott azzal nem történhetett volna meg ilyen. De ha én is indító pultos mókát használok nekem se dobta még le semmi. Bár mondjuk már minden buborékos vackot kikapcsoltam
-
canniball
nagyúr
válasz Celtis #18733 üzenetére
"Miért olcsóbbak általában a hasonló tudású mATX lapok a mITX-eseknél?"
Mert a mITX-nél meg kell fizetni hogy kicsi."A házam mATX-es lesz. Jobban járok egy mATX-es lappal?"
Mindenképp: egyrészt ahogy írtad is olcsóbb, másrészt az említett FM2A75M-ITX-ből nem egy kilehelte már a lelkét, ha teheted inkább kerüld el!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Pista0001
addikt
válasz Krampesz #18718 üzenetére
Eddig ezt találtam, keresgélek még neked. Hogy Magyarországra is free shipping-e azt nem tudom, és az is kérdés hogy az SPDIF-ek mit adnak.
Van még ez, de szerintem SPDIF-en ez is csak sztereót tud. Abból gondolom hogy E-bay-en csak olyat találtam, azok is hasonló áron voltak.
Másik irányba természetesen annyi van mint a szemét.
Így hirtelen ebbe az irányba kéne szerintem elindulnod.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
-
törölt tag
Restartoltam mindent ami él és mozog, valóban 40MB/s, szóval piros pötty az asrock-nak.
(#18726) Pista0001
Először féltem a távirányítás témától, de indokolatlan volt. Kis olvasgatás után jobbnál jobb és egyszerű lehetőségeket találtam. Most tobzódom , melyiket szeressem legjobban a felsoroltakból.
-
Celtis
veterán
Miért olcsóbbak általában a hasonló tudású mATX lapok a mITX-eseknél?
Pl ASROCK FM2A75 Pro4-M 18k, ASROCK FM2A75M-ITX 22,5k
Nem látok lényeges különbséget a specifikációban. A házam mATX-es lesz. Jobban járok egy mATX-es lappal? -
tendetiti
tag
-
Pista0001
addikt
Az ingyenes nekem bőven elég. Ki tudom bogarászni vele a néznivalót, hangsávot és feliratot tudok váltani, remélhetőleg ki is tudom kapcsolni vele a gépet (odáig még nem jutottam el ), bár ha bekapcsolásnál nem esik nehezemre megnyomni a gépen a gombot, akkor szerintem a kikapcsolást is kibírom ezen a módon akár
-
urbanjozsi
senior tag
válasz rigo88 #18651 üzenetére
Én is így jártam az asszony gépével(Asus AT3ION-T-I deluxe). Hiába minden, SSD, RAM bármi.
Most kap egy AM3-as konfigot, az asus meg megy vissza HTPC-nek
Mondjuk eredetileg annak épült -
sb
veterán
válasz Hoqspok #18714 üzenetére
Szia!
Ahogy írták már előttem:
1. Egy komoly gép kijön 80-90e-ből.
2. Egy komoly gép hw-sem és sw-sem is komolyabban testre szabható, mint egy médialejátszó. (kodekek, render, minőségjavító postprocess, stb...) Nem beszélve a frontend minőségről, ami szerintem ütős XBMC-Openelec, stb vonalon... de akár a hw bővíthetőség, tuner, PVR, stb is benne van a pakliban.
3. Egy komoly gép PC-nek is jó. Amit írtál egy elég erős otthoni felhasználásra is jó.
4. Ha pedig a fenti extrákra nincs szükséged: nem kell PC-ként és lejátszásban is megleszel különösebb extrák nélkül (de még mindig sokkal több lehetőséggel, mint egy média lejátszón!) akkor pedig árban lehet spórolni. 50-60e-ből is megáll egy HTPC-nek bőven jó gép. -
Pista0001
addikt
Távirányítással kapcsolatban a tapasztalataim (Win 7 + XBMC):
MCE távval (2-3 ezer forintos tétel) alapból működik minden alap funkció, menükben navigálás, belépés, vissza, stb. Lejátszás közben megy a play, pause, stop, tekerés, tehát ezzel sincs gond. A felirat és hangsáv váltás alapból nem megy, de a korábbi leírások alapján minimális melóval megoldható, de ha valaki ehhez is lusta akkor ott vannak az okostelefonos megoldások:
Androidos telefonon a hivatalos XBMC remote programmal a médiatárban való navigálás, filmek, zenék elindítása, leállítása, stb működik, a felirat/hangsáv váltást rövid (!) keresgéléssel nem találtam, mivel lusta dög vagyok inkább telepítettem a kolléga által ajánlott Yatse nevűt, ebben pillanatok alatt meglett ez is, így részemről mindent meg tudok oldani amire szükségem van.
Csak azért írtam ezt le hogy ha valaki csak erre használná a masináját, nincs szükség igazából még az MCE távra sem ha van Androidos telefon. Az utóbbi szoftver kezelése az MCE távval azonos, nem okoz semmi problémát átlagos felkészültségű felhasználónak szerintem. Billentyűzet/egér gyakorlatilag addig kell amíg a Win-t beállítgatja az ember, bill. ehhez annyira nem is kell, képernyő bill-el megoldható az a kevés.
Szerintem.
-
-
jeni
félisten
ez a lap várható majd és azzal valószínű nem lesznek gondok,mint az Asrock 75Mx lapkákkal
-
jeni
félisten
még annyit,hogy egy media lejátszónál csak szoftveresen tudsz manipulálni,javítani,ha netalán ott is akadozna a kép,illetve mielőtt beteszel egy pendrivet,külső meghajtót,azokon a fájlokon esetleg tudsz még manipulálni.
magyarul hardveresen nem tudsz korrigálni a media lejátszón,legalábbis én nem tudnék,kivétel ha a garancia nem érdekel téged-(tuning ha van ilyen rajta)TCr
igen van benne igazság,de a rádiós billl és egér ebben az esetben mennyire lehet jó ami már 10000 Ft alatt megkapható.
sőt már olyan is van ami egybe van gyúrva a bill és az egér pad
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Hello
Akkor nézzük az árakat:
ASROCK FM2A75M-ITX [link]az ITX lapoknál vérható az újabb Asrock 85x lapok megjelenése a forgalomban.
A10-5700 kb.30000 Ft
COOLERMASTER RC-120A-KKN1 Elite 120 Advanced árgép
Hexa táp árgépCorsair memória 12.111 Ft
ezeket összeadva becslés szerint:
kb.87000 Ft- tehát árban úgyan ott vagy és a HTPC meg tuningolható
jaaa még a HDD-t kihagytam. tegyünk hozzá 11000 Ft egy 500 GB új az aprón is van.így már kerek a dolog és lett ebből durván 100000 Ft.
Ami fejleszthető,tuningolható,bővíthető,és lehet,hogy innen-onnan beszerezve még olcsóbban IS KIJÖSSZ VELE.
Arról nem is beszélve,hogy tehetsz még abba egy optikai meghajtót is.
[ Szerkesztve ]
-
Krampesz
tag
válasz Pista0001 #18715 üzenetére
Mit szeretnék: van egy alaplap, amin nincs integrált hangkari, csak egy alap vga. van egy AV erősítő, amin nincs HDMI. Ha vennék az alaplaphoz egy videókártyát, akkor HDMI-m már lenne, de SPDIF-em nem, tehát a TV-vel össze tudnám kötni, de az erősítővel nem. A TV-ből optikán csak sztereó jel jön ki, tehát az is kilőve. Ezért kérdezem.
Ha hangkártyát is kéne bele vennem, az nem férne bele a házba, max egy külső... -
törölt tag
Tényleg csak a magánvéleményem mondanám, szerintem egy media plyer nem rúg labdába egy szoftveresen jól felkészített HTPC mellett. Főleg nem az A-400, mely jelenleg félkész terméknek tekinthető (jövőbeli fejlesztések folyamán még változhat a véleményem). Nem véletlenül írom, hogy szoftveresen jól felkészített. Némi ilyen irányú ismeret feltétlen szükségeltetik, ha minden lehetőséget, melyet egy HTPC nyújthat szeretnél kihasználni.
-
Pista0001
addikt
válasz Krampesz #18713 üzenetére
Tulajdonképpen mit szeretnél összehozni? Csak azért mert a tévéken rendszerint van digitális kimenet, így megoldható hogy oda megy a HDMI, onnan pedig az SPDIF-en a hang az erősítőbe, de ennél is jobb megoldás ha a HDMI megy az erősítőbe, onnan pedig egy másik HDMI-n csak a kép a tévébe.
-
Hoqspok
tag
Sziasztok !
Topic címe Építsünk HTPC.Én még csak a kérdésig jutottam el , Érdemes ?
MI az szolgáltatás amivel többet kapok egy HTPC.-től mint egy ilyen Popcorn Hour A-400 Média lejátszótól ?
És mennyiért ? ( mert egy ilyen Popcor A-400 most 88 Ezer Ft. )
És itt van még akokr ez a VXP – csoda vagy parasztvakítás?
Az alább felsorolt konfiguráció amit elég erősnek érzek mennyivel lenne jobban kihasználva ?
Esetleg túlzásokba esek és túl méretezett ? Jobban járok egy média lejátszóval ?
Amire használnám az akadás mentesen nagy felbontású HD BR filmeket szeretnék plazmán nézni 5.1 vagy DTS hang mellet.
Az elképzelésem pedig egy ASROCK AMD A85X chipsettel alaplap és hozzá egy 65W 4 magos 3.40GHz A10-5700
Köszi a válaszokat kíváncsi vagyok kinek miért éri meg HTPC barkácsolni.[ Szerkesztve ]
-
Krampesz
tag
Szerintetek létezik olyan HD videókártya, amin van SPDIF kicsatolás? Vagy olyan külső eszköz, amin van egy HDMI input egy HDMI output és egy SPDIF output?
-
törölt tag
Ja, és létezik, hogy PC>TP LINK 1043>HTPC+külső HDD 40MB/s legyen a másolás? Eddig 20-25 volt. Tegnap kaptak egy kis upgrade-et, új Catalyst, ASRock XFast USB. Utóbbi ennyire felturbózza a másolást, vagy csak hülyeséget ír a windóz? Stabil 40MB/s volt PC >> Asrock e350 / FM2A75M-ITX USB 2.0
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezt próbáltátok már : Yatse, the XBMC Remote ? Nekem nagyon tetszik, tabletre, mobilra. Az XBMC remote-nál szvsz sokkal jobb, testreszabhatóságban felülmúlja, jól működik az RC3-mal. Jól megcsinálták lejátszás közben a felirat és hang váltást, ráadásul beállítható, hogy ne kapcsolja ki képernyőt, szépen leveszi minimálára a fényerőt.
-
csupahatos
csendes tag
válasz san2000 #18700 üzenetére
Most már ( sajnos ) nincs visszaút, minden alapanyagom megvan. Van itthon egy kis asztalos műhelyem, ahol a plexi megmunkálást el tudom végezni. Kezdetben fa-borítást szerettem volna a fóliázott plexi helyett, de a felületkezelést nem tudom magam megcsinálni. Plexit meg fóliát kaptam ingyen, ezért első körben ezt próbálom meg.
[ Szerkesztve ]
-
okiman
tag
Viszont a Samsung u70 7" monitor felkeltette az érdeklődésemet kéne 1 a zenehalgatás miatt, hogy ne keljen bekapcsolni hozzá az 50"-t. Azt nézem viszont hogy nehezen ( vagy egyáltalán nem ) elérhető. Tud valaki hasonló tudású monitort olcsón?
Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!
-
okiman
tag
Az első Cinemaciban tudtommal meg 1 Intel DG45ID alaplap volt, most azért 1 kicsivel erősebb, amiről nekem sincs info-m mert 20000 pecsétes titok. Mondjuk egyébként sem az a lényeg, hanem a megtúrt hülyebiztos software. Vas azért kell, mert meg kell hajtani a SIM2 3D proji(kat)t meg a JBL Synthesis-t. + az egész cumónak fanless-nek kell lenni de asszem ezt megoldja a HFX ház. szétkonfig=LPF,HPF filterek széles beállíthatósága, időkorr stb.
[ Szerkesztve ]
Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!
-
cekkk
veterán
válasz okiman #18702 üzenetére
Na hoppá mik ki nem derülnek
Köszi az infótA szét konfigolhatóság alatt mit értesz?
Tamoo
De a jobb hang miatt nem megérheti neked az? Szóval ha a videó kártyád elbírna a filmekkel ezen meg van hdmi amin ki tudnád küldeni a képet és tudnád használni a koaxot nem lehet, hogy ez jobb befektetés ?
[ Szerkesztve ]
-
okiman
tag
Igaz én csak 1 Xonar d1-et használok analóg kimeneten (Logitetch z506 5.1) ajánlás alapján(+low cost miatt), de láttam/hallottam az 1,5 évvel ezelőtti Cinemaster HD-t, abban is hdav 1.3 van ( bár van kapcsolat a forgalmazó céggel(THX.hu), most nem érdekel annyira a Hi-End, hogy megnézzem, hogy a HD 3D-ben mi van ) Ha 1 Lexicon erősítőnek Meridian hangszórókkal Hi-End minőségben jó akkor neked se lesz vele gondod. Tuti hangja van és szétkonfigolható
-
rbalint88
addikt
válasz canniball #18691 üzenetére
"Itt vannak a képek, itt pedig a terv."
én az autóból fogok kuplerájt csinálni piros ledekkel, kilincsmegvilágítás belül és lábtérmegvilágítás az első utasoknak. kutyaszarvilágítás gyárilag van, meg bekerült egy W8 belső világítás, ami a középkonzolra és a váltó környékére szór kis pirosas derengést, de nagyon kellemes.
Csecse lesz ez a házikó, de kell neki egy megfelelő környezet is másrészt a karbonfóliával csínján bánnék, inkább valami rücsis festékkel fújnám, úgy iparibb lenne, meg a karbon fólia sajnos elég gagyi tud lenni élőben. (bár most rendeltem egy fényes felületű gold/brown/black karbonfóliát és egy brushed steel grey fóliát, mindkettő 500x1500mm méretben, ha nem válik be, akkor a maradék eladós lesz ) kezdem unni, hogy a (mű)fabetét meg van repedve az ajtóbehúzókon...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okos Otthon / Smart Home
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Szólánc.
- Horgász topik