Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
-
Topikgazda
válasz Mr Dini #78494 üzenetére
Az utolsóval kezdem. Kiválasztod hogy mivel akarod küldeni és megnézed az adott cég díjtáblázatát, a szükséges adat a súlya és méretei becsomagolva.
Lehet hogy nem lesz teljes értékű segítség, de nézd meg az Összefoglaló, 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek. leírást[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Adott egy alaplap, amely egy német kollégámnál van jelenleg, de szeretném eladni. Természetesen az én fiókomról feladva a hirdetést. Pontosan hogyan működik a worldwide shipping? Melyiket célszerű választani? És honnan tudom, hogy mennyibe fog kerülni?
Köszönöm
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
D@ny7
aktív tag
Ha nem 100 ft körüli összegről lenne szó, problémáznák.
A negatív vagy semleges értékelés természetesen menni fog, de megvárom hátha reagál valamit egy üzenet formájában, hogy mégis mi történt hol hibázott stb.
Egy hasonló antennát már meg is rendeltem egy olyan eladótól akitől már korábban vásároltam, és nem volt probléma.
Még van 3 csomagom ami túl van a 30 napon, remélem ezek megjönnek majd.
A vállalt határidőbe még bent vannak (dec 13, dec16, dec 19). -
Topikgazda
Ha teljes pénzt gondolja az eladó akkor mint írtam nincs bontva a dolog, akkor sem, ha az eBay dönt
Az hogy most így gondolta neked nem adja vissza a teljes összeget, mert te nem kaptad meg azt amit vettél, hanem másnak a csomagját küldték neked, ez nem tisztességes, jogtalan
Negatív értékelés jár neki. Én még az eBay-nek is felnyomnám.
Az hogy más személynek a postaköltségét levonja tőled, mert ez nem te csomagod az bunkóság.
Problémáznod kellene.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Milyen postaköltséget? Az alap kifizetett pénz visszajár, nem veszik külön a szállítási költséget. Gondolom nem forintban fizettél, a deviza összegnek egyezni kell. Az hogy a bankod deviza eladási árfolyammal adja és deviza vételivel írja jóvá az más dolog, az árfolyam veszteség az lenen, de most lehet hogy többet kapnál vissza mert romlott annyit a forint.
Ha nem írták mi legyen vele, akkor tartsd meg[ Szerkesztve ]
-
D@ny7
aktív tag
Szia.
Hajnalban jött az e-mail e-baytől hogy az eladó elfogadta a kérelmemet. Meg is jelent a paypal számlámon a vételár összege. Postaköltséget buktam, de az kb 150 ft volt.
Kell még valamit tennem? A tévesen küldött fa táblát vissza kell küldenem?
Nem írt semmit sem az eladó. -
szabod
senior tag
Na most lett vége az ügynek. Paypalon is elkezdtem reklamálni és annak meg is lett az eredménye. Úgy volt, ahogy írtad, volt egy nagyobb tétel (ketrec ára + posta egy része) és egy kisebb tétel (Pitney Bowes). Na most előbbinél nem engedte a reklamációt valamiért, csak a másiknál, de ott tudtam részleges visszatérítést kérni, benyomtam 20 fontot a 23-ból, az nagyjából fedezte is a károkat (bőven ). Most kaptam egy email sorozatot, hogy reklamációvá minősítették, majd felvették a kapcsolatot az eladóval, majd ezen adatok feldolgozása folyamatban... Nem telt el egy fél óra jön az email, hogy megkapom a visszatérítést, 20 font. Na király mondom, erre rögtön egy másik email is jön, hogy a másik tételt (150 GBP) is visszautalták. Szóval technkikailag 3 fontért vettem egy ketecet, ami mellesleg itthon 80 ezer Ft lenne.
-
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #78484 üzenetére
Mindig vásárlás. Nem tudok olyan magyar bankról ami másnak venné. De ne felejtsd el PayPal-on a banki váltásra állítani.
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #78480 üzenetére
Nincs összeghatár és vásárlásonként számít, annyi van hogy nem minden esetben vehető igénybe, PP Felhasználói szerződés 13.4 a pont felsorolás
-
Az purchase history szerint nincs feladva viszont, ha cancel-ezni próbálom az ordert akkor:
Your item is on its wayIt looks like the item is on its way and should arrive by Dec 19, 2019. If you don't receive it by then, please contact the seller or come back to us so we can help you.
Vagy másik uton ide jutok
You've purchased this item.Unfortunately, it's too late to cancel this order. However, you can contact the seller, explain your situation, and ask them to cancel the order. If they cancel your order, you won't have to pay. If you've already paid and they cancel the order, you'll get a refund of the purchase price and original shipping back to your PayPal account.
If the item has already shipped, you can ask the seller about a return.
[ Szerkesztve ]
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
rednifegnar
senior tag
igen valahogy ugy lenne logikus hogy amig a licitek el nem erik addig van buyitnow. azt nem tudom akkor mi lenne ha valaki magasabb licitveget tesz fel mint a buyitnow (bar nem tul logikus vevoi licit).
mennyi mostansag a pp vedelem osszeghatara? es hogy nez ki ez akkor ha egy eladotol egyszerre vesz valaki 2 eltero dolgot? (kosarba tesz, kifizet). kulon-kulon szamit, vagy osszevontan?
[ Szerkesztve ]
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Helló,
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Úgy néz ki belefutottam egy feltört accountba. Kollégám megkért, hogy rendeljek neki egy cuccot UK-ból.
Néztem az eladót, olyan 300 fölötti értékelése volt, de az utóbbi 1 évben egy sem. Mondtam, hogy én nem rendelném meg, de aztán meggyőzött, hogy nem az én pénzem.
Meg is rendeltem bő 1 hete, de az eladó nem adta fel, és azóta született neki 6 negatív értékelése.
[link]
Kezdtem azzal, hogy írtam neki, természetesen nincs reakció.
Ebay-t akárhogy nézem mindig oda jutok, hogy amíg a delivery time le nem jár addig nem tudok reportolni.Mit tudnék kezdeni?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Topikgazda
válasz herrká #78473 üzenetére
Ez a lényeg: elnézést kér és újra küldi és Zarjam le ezért az ügyet A return request amit zárni kell, mert azt indítottál, nem visszaküldeni.
Ha lezárod bízva az újraküldésben itt már nem tudsz a továbbiakban reklamálni, ha PayPal fiókon keresztül fizettél ott még élő a vásárlás napjától számolt 180 nap
-
herrká
senior tag
Segítsetek már! Kissé hiányos az englisem!
2013*888 sent you a message about your request:Sorry for the inconvenience made to you. We will resend the item for you. But would you please close the return for us also?
To reply now, see the request details.
If you haven't agreed on a solution by Nov 27, 2019, you can ask us to step in and help. If you and your seller need more time to work things out, your request will stay open until Dec 27, 2019.
Tehát elnézést kér és újra küldi? Zarjam le ezért az ügyet? És küldjem vissza?
Nem értem. Nyilván vissza nem küldöm csilliokert. Mit tegyek? Köszi
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #78471 üzenetére
Elméletileg nem, ha az nem éri el a buy it now értéket, ha licit fölé megy -úgy tesz valaki ajánlatot az automatikus licitnél- akkor persze hatástalan lesz.
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
ha egy cuccnal van buy it now es licit, akkor az elso licit utan megszunik a buy it now? esetleg osszeg fuggo?
A camera does not make art, the artist makes art.
-
herrká
senior tag
Nemcsak hülye, úgy néz ki szórakozik velem! Elküldtem neki a kért képeket, emailt, mindent. Nagyjából két naponta ír valamit. Az ebay 27-én avatkozik be vagy dönt?
Ma írt megint, hogy mi is a bajom? Miért nem felel meg a termékük amit küldtek? Mutatom:
Ezt rendeltem, mert ez férne el a tartó alatt az autóban.Ezt kaptam:
Újra betettem a fotókat és leírtam neki, hogy azért, mert nem egyenes kábelt rendeltem, csak a 90 fokos jó! Ilyen egyenes mágneses már lett volna 1 dollár alatt, ha ilyet akarok...
Kíváncsian várom az ebay reakcióját.... -
Topikgazda
válasz duplaa #78465 üzenetére
Ezt már sehogy. A megvétel után 1 órán belül lehet lemondani, azután ha nincs szállítás alatt kérheted az eladótól. 48 órán belül fizetned kell. Az eladónak, amikor te rányomtál a gombra már elő is jegyezték a jutalékot és zárolják a hirdetését.
Ha nem fizet a vevő, akkor kénytelen ellened indítania egy nem fizetett a vevő case-t, hogy sztornózzák a jutalékot, mivel a hirdetést lényegében levették újból meg kell hirdetnie és vannak olyan fizetős hirdetési opciók amelyeket nem fog visszakapni. Nagyon nem szeretik ha a vevő nem fizet, mert + munkát okoz.
10 db ilyen nem fizettél fekete pont után korlátozhatják a tevékenységedet és az eladók beállíthatnak olyat, ha 1 hónapban két ilyen eseted volt akkor nem vásárolhatsz.licitálhatsz náluk.
Kapsz majd egy felszólítást hogy fizesd ki 4 napon belül, ha nem fizetsz akkor lesz egy fekete pontod és lezárul az ügy.[ Szerkesztve ]
-
duplaa
tag
Sziasztok,
olyan kérdésem van, hogy rányomtam (Buy now) 3 napja egy termékre, viszont mégsem szeretném megrendelni. Így ki sem fizettem. Amikor jött e-mail, hogy kifizetetlen vásárlásom van, akkor egyből írtam az eladónak, hogy nem kérem a terméket (azóta nem válaszolt).
Hogy tudom visszamondani a rendelést?
Éder mester vajon mit haluzott a sok faragasztótól? Pumuklit?!
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Tudtok esetleg valamilyen kupon kódot? 31e ft -ért vennék egy 3d nyomatót.
-
-
D@ny7
aktív tag
Én is úgy gondolom hogy hasonló dolog történhetett. Bár az eladó akitől vettem nem forgalmaz ilyen táblákat, még tagadja is hogy ez tőle jött. Megvárom a jövő hetet, ha addig nem történik semmi előrelépés, kérem az ebay beavatkozását. A lényeg hogy a pénzem visszakerüljön ha nem egészben, legalább egy részét adja vissza. Ez a kis tábla harmad annyiba kerül mint az antenna.
-
Topikgazda
Ha kéri a címet akkor nem jó a szállítási címednél valami, vagy más korlátozásod van mert lehet szűrni hogy a vevők milyen feltételek feleljenek meg. Pl. meghatározott mennyiségű nem fizetett tétel elérése. Az Összefoglalóban van leírás:
A vevői korlátozás beállítása, ha el szeretnénk adni valamit, de szűrni szeretnénk a vevőinket. Leírás itt olvasható.
Esetleg add meg a linket és ránézek. -
tomic
addikt
Félre érthető voltam lehetséges.
Nem kamu címek vannak megadva.
Családtag és ismerős szerepel rajtuk.
Én meg Ausztriában élek,de itt "annyira" nem divat az ebay. Sokszor még ide sem hajlanóak pl németből elküldeni a terméket nemhogy kishazánkba.
Eddig is így,ezzel a módszerrel vásároltam de most egy két termékre nem enged. Az a vicces, hogy pl egy másik angol ebay-en hirdetett termékre meg enged. De amit nagyon meg szeretnénk venni arra nem. -
Topikgazda
A helyzet a következő. Ez a címke egyértelműen a te rendelésedhez tartozik, a neved, a címed, az azonosítók és tartalom szövege is. Ezt egy rossz borítékra tették rá. Mivel csak egyet nyomtatnak, akkor a te antennás csomagodra másnak címkéje lett rárakva, így igaz lehet hogy szállítják, csak éppen nem neked és nagyon meg fog lepődni az illető amikor egy antennát vesz ki a csomagból, nem pedig a táblát. Te viszont már nem fogsz tőlük semmit sem kapni.
Az hogy aki összekészítette a postázási dolgokat elszúrta, az nem a vevő hibája.
Amikor lehetőséged van az eBay beavatkozását kérni akkor kérd. Esetleg egy üzenetben a fenti magyarázatot elküldheted, hogy ugyan gondolja már végig a dolgoz újból. -
Topikgazda
Azért nem tudsz licitálni mert csak az adott országba szállítanak és csak onnan fogad el licitet. Ezen nem tudunk segíteni, ez az eladó joga.
Egyébként az módszered hogy beírsz egy kamu címet hogy licitálhass és ha megnyered azután kényszeríted arra az eladót hogy ide postázza nem jó megközelítés.
Ha nem adott meg szállítást Magyarországra -nem az amikor egyáltalán nem szállít és ez piros betűkkel ki van írva- akkor licitálás előtt pontosítod, rákérdezel az eladó, ha beleegyezik akkor módosíthat a hirdetésen vagy padig ha te nyered meg akkor kérsz számlát. DE ez egy előzetes közös megegyezés lenne így, ami korrekt dolog. -
D@ny7
aktív tag
Köszönöm a válaszod.
A leírás alapján meg is csináltam. Megírtam neki azt is hogy kérem vissza a pénzem.
Gyorsan jött is rá újra ugyanaz a válasz hogy az szerinte nem az ő csomagjuk, várjak még.
A szállító cégre hivatkozik, hogy az cég válasza szerint még úton van a csomag.
Direkt még a termékről és borítékról is küldtem olvasható fényképet amin látszik mindegyik szám, az amit az eb-ay ír és az is amit e-mailban küldött. Meddig érdemes várni?
Az e-bay beavatkozását Nov.28 után tudom kérni, de legkésőbb dec 30.-ig. -
tomic
addikt
Tudnátok nekem abban segíteni,hogy miért nem tudok angol oldalra licitálni?
A szállítási címnek egy Londoni cím van megadva.
Eddig gond nélkül tudtam vásárolni angol,német,osztrák oldalon ha változtattam a címet de most nem enged licitálni. Kéri a cím beállítását mert ugye nem.postáznák külföldre. -
Topikgazda
válasz Ducky92 #78449 üzenetére
Tévedtél, amíg nincs feladva addig cancel order, ha nem fogadja el az eladó akkor van lehetőség az eBay segítségét kérni, ha postázásra kerül azután nincs cancel order, hanem megérkezés és átvétel után a probléma rendezése és itt szintén van eBay közbelépés. Ha nem érkezne meg az megint egy másik eset.
A két különböző egymást kizáró request nem igazán jó ötlet.[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok!
Nyertem egy számítógépet Csehországból nem kis összegért, az nap ki is fizettem (ebay money back guaruntees a hirdetés, paypalon fizettem, nov 20 hajnali 1 kor)és a srác már 2 napja nem adta fel, mert fizetési problémái vannak, vagy estig dolgozik, nincs pénze postára stb.(innentől már gyanús lett)
Írtam neki, hogy fotózza le a gépet, ha becsomagolta.
Így is tett, és azt írta, hogy ha ma megjön a fizetése akkor feladja, de ha nem akkor legkésőbb hétfőn.
És most jön az érdekesség:
A fotón amit küldött az látszik, hogy teljesen más a gépház, mint amit az aukciós hirdetésben megnyertem. (az aukcios ház leirásánál egy NZXT gépház volt hirdetve, és a srác meg 1 teljesen mást csomagolt be)Ezt jeleztem neki ma reggel, de azóta nem válaszolt, így gondoltam nem is akarok vele üzletet kötni, majd csináltam egy " request to cancel ordert " , de itt tudtommal nincs lehetőség arra, hogy " ask ebay to step in" , ezért nyitottam egy returnost is és oda is leírtam ugyanezt.
Mit kell ilyenkor csinálni? Ha már kifizettem, és előre tudom, hogy nem az lesz a csomagban amit várok? Ne vegyem át ? Vagy vegyem át bontsam ki, fotózzam le, hogy nem az majd küldjem vissza?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Benne az Összefoglalóban, van amikor nem a megrendelés napja számít idézem:
3. A problémák megoldása a vásárlói védelem keretében
Hogyan működik?
Az eBay vásárlói védelmet nyújt a regisztrált tagjainak (eBay Buyer Protection).
Abban az esetben, ha a rendelt küldemény nem érkezik meg, vagy nem azt kapod, amit rendeltél (nem olyan minőség, eltérés stb.), lehetőséged van egy Case-t (ügy, vita) indítani, itt tudsz kommunikálni az eladóval, a kártérítés vagy refund ügyében. Case-t a legkésőbbi becsült - Estimated Delivery dátumtól vagy a megérkezéstől számított 30 napon belül tudsz nyitni az eBay felületén keresztül ha nem egy országban vagy az eladóval, ha azonos az ország, akkor 7 nap.
Ha egy vásárlásnál nincs megadva Estimated delivery, akkor a vásárlás napjától 30 nappal kell számolni a várható szállítási időt és ha az letelt, attól a naptól 30 napig van vásárlói védelem.
Megjegyzés: Az eBay-en megadott küldemény várható érkezési időtartam (Estimated delivery) egy, az eBay programja által becsült statisztikai átlag. Nem az eladó által vállalt garantált szállítási idő. -
Topikgazda
válasz herrká #78444 üzenetére
Az eBay e-mailje a rendelési blokkod.
Szimplán hülye, mer amikor írzs akkor a termék item számot is megkapja , mert gondolom annál vetted fel vele a kapcsolatot, így tudhatná a vásárlási azonosítókat, mert az nála is látható és az item number alapján könnyű azonosítani.
[ Szerkesztve ]
-
D@ny7
aktív tag
Köszönöm.
Megrendeléstől számított hány napig tudom indítani a request-et?
Ma pont egy hónapja hogy megrendeltem.
Írtam is az eladónak hogy nem stimmel, de jelenleg annyit írt vissza hogy az nem az ő csomagjuk, nincs is ilyen termékük és hogy várjak hamarosan megérkezik.
Képet is küldtem róla amin a boríték is látszik minden adattal.
Nekem ez átverésnek tűnik -
herrká
senior tag
Sziasztok! Usb-c toltokabelt rendeltem. 360 fokos, mágneses, pipa kábel. Kaptam egy egyenes kábelt. Az összefoglaló alapján jeleztem, hogy nem azt kaptam ami a leírásban van! Fotókkal! Jött most egy emailaz eladótól, hogy kuldjek fotót a rendelési blokkról. Ahol látszik a tracking, a termék és a címem. Valamint a boríték cimkejerol az S és M kódot. De a cimken csak az S kódot találom! Meg melyik az a rendelési blokk? Köszönöm
-
Topikgazda
válasz szabod #78442 üzenetére
Mert hülye. De mennyi pénzt kértél tőle, írtad hogy nem akarod visszaküldeni?
A Global Shipping Program az eladók számára teszi lehetővé biztosításos szállítást.
A vevő itt semmit nem tud csinálni.
Ha sérült a dolog, akkor a logisztikai cég majd kárpótolja az eladót a vevőnek kifizetett kárpótlásért, de az eladó és a Pitney Bowes, a logisztikai cég van a szállítással kapcsolatban egymással.
Remélhetőleg Paypal-on keresztül fizettél, ott egyszerűbb a dispute, nem a visszaküldés az elsődleges.
Valahogy csak el kellene neki magyarázni újból, hogy mit szeretnél.[ Szerkesztve ]
-
szabod
senior tag
Ez megcsináltam már, nem az első ilyen esetem sajnos. Igaz a korábbiaknál jelentéktelen összegekről volt szó és szó nélkül visszafizették azonnal a teljes összeget.
Viszont most akkor meg kellene várnom azt a napot amikor az ebay közbeléphet (november 26. jelen esetben)? Mert hogy jelenleg elfogadta a return requestet az eladó, de nyilván nem fogom visszaküldeni neki. Ezért is írtam a fentebbit, hogy esetleg a GSP-t hogyan érhetem el, de akkor az így nem is opció. -
Topikgazda
válasz szabod #78440 üzenetére
Nem így van. Ha sérülten érkezik azt a feladónak kell a szállítóval rendezni. Az Összefoglalóban benne hogy mit kell csináln, 4. b) eBay-en Case indítás, ha a vásárolt termékkel gond van
Ahol írhatsz oda beírod hogy nem akarod visszaküldeni hiszen a széttört dolgokkal ő sem tud mit kezdeni hanem kérsz rész visszatérítést, persze valami arányos összeg legyen.
Ha csak az előző hsz-re ha ránézel -
szabod
senior tag
Sziasztok!
Elnézést, ha nemrég volt ilyesmi probléma, de nem találtam rá a keresőben.
Szóval vettem egy beltéri nyúlketrecet, a feladó a GSP-n keresztül adta fel. Érdekes módon 2 csomagban érkezett meg, egyikben 2 műanyag tálca, a másikban az összes többi dolog, első csomag volt 2 kg összesen a második meg vagy 30. Érdekes megoldás. Lényeg, hogy a csomagolás annyi volt, hogy begórták ezeket egy dobozba és kész. A 2 tálca közül az egyiknek kitört a sarka (nem vészes egyébként, simán megforrasztom), a másik pakkból egy itató és egy szénatartó tört széjjel (ezekből meg van itthon bőven felesleges darab). Szóval összeségében véve nem gáz annyira a kár, de ennek ellenére felháborító, hogy hogyan lehet valamit elküldeni ilyen hitvány csomagolással.
Megírtam az eladónak ezt, csatoltam képeket is. Nem akarom visszaküldeni a csomagot értelemszerűen, hiszen fene fog ezzel szórakozni, főleg ilyen árak mellett. Teljes refund sem kell, csak valami összeg a törött részekért. Válasza az volt, hogy GSP-n keresztül küldte, vegyem fel velük a kapcsolatot. Ott majd lehet ezt intézni.
Kérdésem az lenne, hogy ezt hol lehet ? Sehol nem találtam rá felületet.
Előre is köszi! -
D@ny7
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék:
Rendeltem e-bay-en egy kihúzható teleszkópos antennát.
Ma megjött a feladott csomag, és meglepetésemre egy fa táblácska jött egy kutyás képpel+felirattal.
Korábban küldött az eladó egy levelet, amiben leírt egy sablon szöveget, hogyha probléma van nyugodtan írjam meg stb. És elküldött egy nyomkövetési számot is ami tök más mint az e-bay-en látható nyomkövetési szám.
Ebay: ID18025969541708CN
üzenet: UC641786605MY
Részletesen az üzi+képek:
https://drive.google.com/open?id=1xHRJyINQuLdOgbQwFZTir6BevkslSoJn
Hogyan tudom visszakérni a pénzem? -
addikt
-
Topikgazda
Akkor ez megoldva, az egészben az a poén hogy ő olcsóbban tudta ide küldeni, mint amennyiért mi vissza tudjuk küldeni. Most már több posta díjszabását is látva a nem kedvezményes ideküldési díjaik néha alacsonyabbak, mint nálunk az odamenőké és van ahol a jövedelmek is nagyobbak mint nálunk, így kevesebb a pénzügyi terheltsége.
-
Topikgazda
válasz merqree #78429 üzenetére
Nem értelek, de ha jön refund egy kártyás fizetésre az egyenleg összege nem változik, mert nem arról lett fizetve. Ezt nem pontosan figyelted meg.
Lesz egy könyvelési tétel hogy beérkezett, de az a "pénz" mivel kártya volt a pénzforrás automatikusan továbbítódik a bank felé.
A kártyás fizetés dolgai és a bankszámla szám hozzárendelés közt nincs összefüggés. Magyar regisztrációnál a bankszámla csak arra kell hogy a PayPal tudja az egyenlegen lévő pénzt hova utalja ha úgy dönt az adott személy.És nem ez volt téma: A Paypal egyenlegnél 13,93 EUR becsült összeget ír. Hogyan tudom ezt visszakérni a bankszámlámra? Ha OTP-s kártyával fizettem, Transferwise-ra kérhetem-e?
Nem én írtam az €-os egyenleget. Arra válaszoltam hogy máshova mehet-e.
De ha a kártyás fizetésre kapott refund-ot és nem refundként címkézve küldték neki az annak megfelelő összeget (ez marad az egyenlegen, mert pénzküldés) akkor az úgy ahogy az előbb írtam megy a pénz. Van aki küldi a vételárat és nem a kártyás vásárlást sztornózza, a pénz útja ekkor nem a megszokott út..
A 4800 Forint vissza posta díjat azt tudja a saját forintos számlára utalni, mert azt az egyenlegre teszik rá, de nem mehet Transferwise számlára.[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Nem kötekednék, az indító hozzászólásból ne derül ki számomra minden részlet, de amikor refundot kaptam az először a paypal egyenlegemen jelent meg, majd pár nap múlva nulla lett az egyenlegem, és megjelent a bankszámlámon.
Igaz, a paypal fiókomban én megadtam a bankkártya adataimat mellett a bankszámla számomat is. -
oil120
senior tag
Sziasztok,
Kaptam 26,95GBP árú , valamint 4800 HUFposta ktsg visszafizetést a Paypal-re.
A Paypal egyenlegnél 13,93 EUR becsült összeget ír. Hogyan tudom ezt visszakérni a bankszámlámra? Ha OTP-s kártyával fizettem, Transferwise-ra kérhetem-e?
Mi a menete?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Az Összefoglalóból egy kis segítség:
A Magyar Posta díjkalkulátora ezen az oldalon érhető el
Az alábbi két oldalon különböző futárcégek díjainak összehasonlító kalkulátorai találhatóak meg.
Első link és a második link. -
Topikgazda
Ha nem egy Magyarországon is létező futárcég címkéje akkor semmire nem használható.
Becsomagolod, ráragasztod, oda adod a szállítónak és elviszik neki, lényegében fizetné a postázást vissza.
Gondolom PayPal-al fizettél ilyenkor igénybe veheted az ő visszaküldési költségtérítésüket és mivel az egy alkalommal 9300 Ft-ig terjedhet szerintem azon összegen belül vissza lehet küldeni. Ha több lenne akkor legfeljebb azt kompenzálja az eladó valahogy, még az is kevesebbe jön ki neki. -
Spet
addikt
Kedves V/,
Vásároltam egy laptop kijelzőt, mely kiderült, hogy nem a leírt specifikációknak megfelelő. Az eladó üzenetben elismerte, hogy hibázott.
Kérdésem az lenne, hogy felajánlja, hogy küldene prepaid shipping labelt. Ezt mit jelent pontosan?
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Topikgazda
Mivel nem kapod meg a küldemény azonosító vonalkódot hogy fogsz reklamálni? Mit mondasz neki? Ezekre nincs a posta által vállalt nyomkövetés a szerződési feltételeik közt. Ha eltűnik azt ki látja? Mert te aztán nem.
Ajánlott, elsőbbségi igazoltan feladott tűnt el nekem, akkor tudtam reklamálni náluk, így ez sem véd meg senkit az eltűnéstől.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Amit rendszerbe visznek fel ragszámot, ahhoz tartozik később OLK-ban cím és irányítószám is.
Régebben minden ragszámhoz vittembe irányítószámot, függetlenül milyen ragszám volt.
A többit már OLK gép csinálta.
Lekérdezésnél minden látható, hogy honnan, mikor indult, mikor volt OLK-ban, hova érkezett, melyik járattal, cím járat vivő postás.
Értéklevélnél ezen felül, volt a ládazáró, azt mikor és ki bontotta és hol.Tudják kezelni minden vonalkódot, QR kódot, csak vezetőség nyaralása, új autója, stb. fontosabb.
Örültem, mikor 2011/12-ben sikerült QR kódot megértetni velük és végül felkerült a csekk-re.
Igaz, nem erről volt szó, hanem nyomtatható matricáról, ami egyszerűen felragasztható.
Ebbe kódba bármi beírható, pl: csekk, címzés és hozzátartozó adatok.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Topikgazda
válasz gyulaszu #78414 üzenetére
Nem pontosan fogalmaztam. Az ajánlott küldeményeknek van nyomkövetési száma, az egyéb küldemény kaphat küldemény azonosítót. A példáitokban z elsőbbségi levél az ami küldeményazonosítót kap.
De ezzel mi nem jutunk előrébb. Nem kapjuk meg az azonosítót. Ha elveszne nem lehet kerestetést kérni, mert az csak az ajánlottakra vonatkozik és meg kell adnunk az azonosítót, ami nincs a kezünkbe.
Az hogy a Magyar Posta ez alapján tud statisztikát készíteni hogy mennyi ideig tart egy küldemény továbbítása az a kutyát sem érdekli.
Nem jegyzik fel hogy hova ment -bár azokat a kód olvasókat ahol megetetik ezzel a számmal azt talán tudja hogy hol van helyileg- de a kézbesítést sem jegyzik fel, hiszen nem kell.
Röviden: teljesen haszontalan dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest