Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rihi1
tag
Sziasztok!
Tegnap rendelt terméket törölték az eladóval együtt az ebayről.
Szállítás még nincs bejelölve, bár gondolom ha törölték az eladót már nem is lesz.
Meddig várjak a panaszommal ?
köszönöm -
Darth_Revan
veterán
Hát ez szép...nem csak hogy refundolta eBay a vevőt (tranzakció refunded statuszon van), de most megint lezárták az ügyet és megint levonták ezt az összeget, vagyis kétszer fizettettek vissza velem...ilyenkor mi van ? 80.0000 Ft helyett 1700000 ft-ot vették vissza.
Most látom pp-te töltötték rá...hogy ennek mi értelme ....még ekkora kokler bandat mint az eBay...tuti többet nem adok el, ezek szivatjak az eladót.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #78996 üzenetére
Ha nem kéred az eBay közbelépését akkor február 3-án lezárul és nem kapsz semmit.
Szóval most Ask us to step in and help. Mert csak hiteget.
Nem kell jótékonynak lenni, majd beszedik tőle a pénzt, mínuszba is mehet a PayPal számlája, mert te megkapod. Mi van ha az állítólagos nyaralása közben történik vele valami? Te akkor is megkapod a pénzed.
Én maximum 5 napot várok a reakciójára.[ Szerkesztve ]
-
PitkyePadvan
tag
Sziasztok!
A helyzet a következő:
Rendeltem egy terméket nem érkezett meg.
Január elején írtam a küldőnek (case-t nyitva) hogy mi a helyzet mert már meg kellett volna érkeznie, visszaírt hogy karácsony miatt várjak még néhány hetet.
Vártam.
Most írtam neki, mivel még mindig nem érkezett meg, erre azt válaszolta hogy visszaküldi a pénzt várjak vele még egy kicsit hogy a paypal-ra rakja és visszaküldje február 6-áig.
Az ügy február 3-án jár le (azt nem tudom hogy ezt ő látja-e de nem nehéz kiszámolni).
Szóval a kérdésem:
Mit csináljak ha február 3-a előtt nem érkezik meg a pénz?
Nem akarom hogy lezáródjon az ügy, mert annyira nem bízok benne, illetve vertek már át így 1x.
Nem tudom ezt már leírni a feladónak, mert ha a case-ben írok üzenetet Access Denied-ot kapok, ha pedig írok neki privátban azt írja nyaral.Az egyetlen lehetőségem az ha a Ask us to step in and help-re kattintok majd?
Ilyenkor a case továbbra is nyitva marad?Üdv: László
-
tigipuf
senior tag
Átteszem ebbe a topikba a kérdésem,mivel tudom,hogy van itt egy a nemzetközi vásárlásokban nagyon jártas topikgazda ,
Amazonról (UK) rendeltem tegnap vinyót, kb 2 óra múlva rendelést visszamondtam.Kaptam emailt,minden oké,az oldalon is visszavont rendelésként mutatkozik a vásárlás.Erre most látom valamikor szépen levarázsolták(zárolták,lefoglalták?) a pénzt a számlámról.Kell valamit lépnem ez ügyben, vagy majd visszautalják automatice?Elnézést ha marhaságot kérdeztem,de amazonról még nem vásároltam.
köszi![ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
Topikgazda
válasz AggressiveGT #78992 üzenetére
Nem az eladó biztosítja a vásárlói védelmet, hanem az eBay. Az az ő felelősségük hogy egy olyan eladót engednek törlődni akinél még függőben lévő dolgok vannak. Téged nem érint, de egy eladónak a törléssel az eBay felé fennálló pénzügyi és jogi dolgai nem törlődnek.
-
AggressiveGT
csendes tag
Sziasztok!
Még december elején rendeltem az Ebayen egy olyan eladótól akinek 99+ értékelése volt. A csomag megérkezése mostanában esedékes, viszont az eladó értékelése pár hete drasztikusan romlott. Lényegében tízszer több negatívat kapott mint pozitívat az utolsó hónapra és az össz értékelése 86-ra zuhant. És most megint ránéztem és azt írja "Már nem regisztrált felhasználó". Szóval ha bármi gond van a csomaggal akkor azt már cseszhetem?
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #78990 üzenetére
Oké ma már valahol arról volt szó hogy az Amazon nem küldi el, az maradt meg, ők elküldik, de a megérkezés nem garantált. Így értendő amit írtam.
De minek riogatni az embereket, ha eleve azon kattog az agya hogy úgy is el fog veszni akkor csak a sarki boltban fog vásárolni, de ott is átverhetik.
2000 küldeményből elveszett 5, de a pénzem visszakaptam, ilyen %-os arány mellett (0,25%) nem tekinthető problémásnak. -
rednifegnar
senior tag
hat nekem a 70 ruppos ritka konyvecskem nem jott meg uk amazonrol, mo-ra meg befutott aztan volt nincs. ez nem amazon fuggo. de visszakaptam az arat csak eltartott egy darabig (aztan 1 evvel kesobb talaltam egy masikat usa-bol ebayon es az megjott).
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Topikgazda
válasz #49155328 #78986 üzenetére
Én nem az irreális magyar árakhoz szoktam viszonyítani némelyik üzletnek vastagon fog a ceruzája. Pl ha egy kávégép kazán ára az EU-s üzletekben 25000 Ft körül mozog ideszállítással, akkor nem fogom 42000 Ft-ért megvenni itthon. még ha magyar vállalkozást támogatnák is vele, ettől még nem fogja olcsóbban adni másnak..
-
Topikgazda
válasz #49155328 #78984 üzenetére
Az Amazonnak is van saját védelme és nem jellemző hogy nem érkezik meg.
Ennél egyébként vehetsz + 2 év garanciát is.
Ezt fizetheted bankkártyával, célszerű ha regisztrálod az Amazonon vagy SEPA banki utalással
A 225 € az nem annyira olcsó és egy berlini üzleti vállalkozás árusítja,az értékelése se rossz és érvényesek az EU-s Internetes vásárlási szabályok, pl a 14 napos elállás.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni a német amazonról egy kávégépet :
lelit PL042EMM Espresso and Cappucino Machine, 3.5 Litre, 1200 Watt [Energy Class A+++]Valós lehet ez a bolt ? Mivel igen olcsón árulja a kvgépet.
Paypallal nem lehet fizetni, van itt valami vevő védelem ha nem érkezne meg a termék? -
Topikgazda
válasz Golyobis #78980 üzenetére
A PayPal topik Összefoglalóban ott a regisztráció, magyarázkodás is van, a kettesbe akkor írnál ha nem fér ki azt egyesbe a cím, de azt javaslom hogy csak úgy rövidítsd le, hogy beférjen és ne használd mindkettőt.
Láttam már olyat hogy a házszám lemaradt a címkéről és így nem tudták kézbesíteni a dolgot és visszaküldték. -
Golyobis
aktív tag
Heló, a regisztrációnál az 1.címsor és 2. címsor mit jelent? Nem találtam hozzá magyarázatot + korábban nem találkoztam még ilyesmivel, nem is értem...
Szerk: Hoppá, csak most vettem észre hogy rossz fórumba írtam, ez a paypalre vonatkozott.
[ Szerkesztve ]
-
sz4zs
csendes újonc
Hali!
Köszönöm szépen a gyors és részletes válaszodat!
Igen, én is úgy voltam vele, hogy euróval lenne számomra jobb fizetni, de ebben is megerősítettél.
Az eBayes szállítási címet is tudtam.Köszi az összefoglaló 8.b pontjára való utalást, elolvastam.
Köszi, hogy írtad az EU-s vámmentességet, ezt nem tudtam, de így megnyugodtam, hogy a szállítási díjon felül nem sózhatnának rám plusz költséget!A furgefutar oldalt én is megtaláltam, az volt az alap kiindulási pontom.
Én még találtam az arvatrans-ot is, ami árban korrektnek tűnt, de szerintem az nincs oly megbízható, mint az előző linken az UPS vagy a TNT ajánlatai.
A pmpexpress-t megnéztem, de ott az UPS és a TNT árai is lényegesen többre kalkulálódnak, mint a furgefutar oldalon keresztül!Kellemes vasárnapot!
-
Topikgazda
A magyar bankszámla nem fizető eszköz, arról a PayPal nem tud levonni, így azt a német PayPal fiókhoz hiába rendelnéd hozzá, oda csak €-os és német számla mehet.
A font és az € keresztárfolyam nem vészes, így inkább a forintot hagyd ki.
Az eBay-en vedd fel címként az angolt és akkor oda küldik.
Ez futáros szállítás lesz, azok ajánlottként jönnek, az Összefoglaló 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek résznél van két futár összehasonlító link, ott tudsz kalkulálni.
Az év végéig marad Nagy-Britannia vám és áfa jogi státusza, így kvázi EU-s beszerzés.
És ha lehet akkor a Link beszúrása ikont kérlek használd már, mert ugye ez szebben néz ki:
Évek óta van eBay fiókom, amihez PayPal fiók van kapcsolva német, euró alapú bankszámlával, a német eBayról szoktam rendelni úgy, hogy PayPallel fizetek, és ugye pár nappal később automatikusan levonja a PayPal a bankszámlámról a fizetett összeget...
Most viszont szeretnék az Egyesült Királyságból, azaz Angliából rendelni.
Ezzel kapcsolatban merült fel több kérdésem.
Ugye van az említett, német, euró alapú bankszámlám, amihez a PayPal fiókom is van kapcsolva.
És van magyar, forint alapú bankszámlám is az OTP-nél.[ Szerkesztve ]
-
sz4zs
csendes újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, megpróbálok minden részletet leírni, ami szükséges lehet a komplikált kérdésemmel kapcsolatban.
Évek óta van eBay fiókom, amihez PayPal fiók van kapcsolva német, euró alapú bankszámlával [https://www.volksbank-goeppingen.de/privatkunden.html], a német eBayról szoktam rendelni úgy, hogy PayPallel fizetek, és ugye pár nappal később automatikusan levonja a PayPal a bankszámlámról a fizetett összeget...
Most viszont szeretnék az Egyesült Királyságból [United Kingdom], azaz Angliából [https://www.ebay.co.uk/] rendelni.
Ezzel kapcsolatban merült fel több kérdésem.
Ugye van az említett, német, euró alapú bankszámlám [https://www.volksbank-goeppingen.de/privatkunden.html], amihez a PayPal fiókom is van kapcsolva.
És van magyar, forint alapú bankszámlám is az OTP-nél [https://www.otpbank.hu/portal/hu/Maganszemelyek].
Az esedékes angol Ebayes rendelésemmel kapcsolatban lehetséges lenne PayPales és átutalásos fizetés is.
Egy termékből szeretnék 3 db-ot is rendelni, melyek összértéke 1290 £, azaz angol font [GBP] lenne.1. Az első kérdésem, hogyan érné meg fizetnem, magyar bankszámlás forint alapon vagy német bankszámlás euró alapon?
2. A második kérdésem az lenne, ha meg van, hogy forint vagy euró alapon érné meg jobban fizetnem, azon belül is hogyan, PayPallel vagy átutalással?
3a. Amennyiben PayPallel lenne érdemesebb fizetnem, euróval, akkor az eBayes rendelésemnél simán válasszam ki a PayPal lehetőséget, és fizessek, mint a német eBayes rendeléseimnél szoktam, és majd pár nap múlva automatikusan levonja a PayPal a bankszámlámról az összeget, vagy a váltás miatt másképp kellene?
3b. Amennyiben PayPallel lenne érdemesebb fizetnem, de forinttal, akkor hogyan adjam hozzá a magyar, OTP-s bankszámlámat, illetve hogyan járjak el fizetéskor?Mivel sajnos csak Anglián belül szállítanak, ezért az egyik kint lévő ismerősöm segítségét kérném, hogy az ő címére rendeljem a termékeket, majd miután átvette, próbálja ki azokat, és, ha minden rendben, továbbítsa nekem Magyarországra...
Ahogy matekoztam, a 3 db termék együtt becsomagolva megközelítőleg 45 kg, 1 m hosszú, 80 cm széles és 30 cm magas lenne.4. Az említett csomagot hogyan lenne számomra a legolcsóbb Angliából haza juttatni Magyarországra (nem sürgős, ha pár hétbe telik, az sem gond, csak gond nélkül megkapjam), és kb. mennyibe kerülne?
5. Amennyiben az ajánlott módon küldeném haza, esetleg felmerülhetne bármilyen vám vagy valami plusz költség a szállítási díjon felül?Bocsánat a sok kérdésért, de szeretnék az esetleges vásárlásommal kapcsolatban elsőnek széles körűen tájékozódni, hogy tudjam, mennyire érné meg számomra!
Az esetleges segítő válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv.
-
ati888
senior tag
Nekem legutóbb az angol amazonon volt, hogy vettem féláron valamit, kifizettem, vártam, a csomagkövetés azt írta, hogy feladták, aztán 3 hét múlva visszautalták a pénzemet, hogy a címzett nem vette át. Persze én semmi értesítést nem kaptam a postától. GYanítom el sem indították.
-
Topikgazda
Többször, de azokból kettő elveszett, az egyik az volt amit írtam. A másik meg a DHL szerint elindították ide, a Magyar Posta szerint nem érkezett meg. Ennél az volt a bosszantó leginkább hogy évek óta vadásztam erre a fajtára, sikerült az átlag ár 1/3 részéért megvenni és aztán a szállító elveszti, dokumentált szállítás mellett.
-
Topikgazda
válasz ati888 #78970 üzenetére
Te még jobban jártál. Nagyon jó áron licitálva vettem neg valamit. Ott is többet ért a dolog. Kifizettem, szállítás bejelölve. 3 héten belül itt kellett volna lenni. Meglepő módon nem érkezett meg, reklamálom és kérem a nyomkövetési számot hogy tudjak a postán reklamálni, rögtön jön a válasz hogy biztos elveszett és küldi vissza a pénzem. Pár perc múlva meg is kaptam, látom a PayPal-on
Nem kellet vizsgálgatni, ez egy rendes eladó, mert vita nélkül küldi pénz vissza.
De szerintem el sem küldte, hiszen nem kell nyomkövetési számot beírni, így nem kell kitalálni indokot, csak az gond hogy 3 hétig benne állt a pénzem, az árfolyamveszteség miatt kevesebbet kaptam vissza.
Így hogy tőled nem ment el pénz, te jobban jártál. -
embe
nagyúr
válasz ati888 #78970 üzenetére
Az. Szerintem is. Én nem is bízok abban, hogy csoda lesz és nagyon olcsón licittel nyerek valamit. Szinte mindennek felverik az árát.
Mint írtam nekem is ment el licit. Ott is túl alacsony volt az általam ajánlott ár szerintem az eladónak, más licit meg nem nagyon akart jönni.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Topikgazda
válasz ati888 #78966 üzenetére
Azután is törölheti, például az is hivatalos ok hogy nem szállít ide és nem egyeztetek meg, vagy bármi okot kitalálhat, tönkrement, ellopták, túl drága a szállítás és nem akar kitolni veled stb.
Felül a sárga alapon nem az van hogy eladva, hanem az hogy törölve, bár a német nem annyira megy.
Kérdezz rá az eladóra, mert ha nincs fizetésre váró tételek közt, akkor nincs mit kifizetni.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
-
Topikgazda
válasz ati888 #78958 üzenetére
Lépj be a fiókodba és ott a fizetendő tételek közt és ott fizesd ki. Valószínűleg német eBay-en célszerű belépned, mert nekem úgy tűnik ott licitáltál, az e-mail meg az USA.COM oldalra vinne.
Az Purchase history (Kaufen - übersicht) és felül kellene lenni az Unpaid items (Nicht bezahlte Artikel) résznek, de lehet hogy te más megjelenítést állítottál be akkor meg menj lejjebb a képernyőn.
Ha közben nem lett törölve az eladó. De itt van.
És mindenképp a német oldalon lépj be mert ott látod hogy hova kell utalni a pénzt és ha elutaltad, akkor majd állítsd kifizetettre a vásárlást. Mert nála csak banki utalás van fizetési lehetőség (Überweisung). És gondolom megegyeztetek a szállítás módjában és költségében a licit előtt, mert az még hozzáadódik az árhoz.
Ha nincs €-os devizaszámlád akkor legolcsóbban a Transferwise-én keresztül tudod utalni, akár forintos bankkártyáról is.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Honnan érkezne? Mennyi a súlya és a mérete?
De halálom az ilyen eladó, eleve tudhatja hogy mennyi lenne, mert a GSP-s szállítást választva eleve kiadja a díjlistát az adott országra. Ha angol akkor a Royal Mail International-nak megfelelő súlyhatárokkal és egy kicsit olcsóbb díjjal.
Majd kérned kell számlát ha nem aktiválja a magyarországi szállítást. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Néztem egy terméket, de a szállítási díj nincs megadva, csak annyi hogy melyik országba szállítanak. Magyarország közte van.
Rákérdeztem a szállítási költségre, ezt a választ kaptam:
"It will be sent using eBay global shipping programme so will cost the same."Most egy hogyan értelmezzem? A licit végén az ár tartalmazza a szállítási költséget is, vagyis ahol megáll a licit, annyit kell majd fizetni a termékre és a szállításra is összesen?
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
-
nagyúr
Üdv. Srácok nincs valami sitewide kupon eBay-re? Köszi!
-
darvinya
titán
Vásároltam terméket, a leírásában 1-2 munkanapot írt feladásnak.
Kínai újévi figyelmeztető nincs.
Viszont 3 munkanap után sincs semmi mozgás, hogy feladná.Írjak neki, vagy kérjem vissza a pénzt?
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Shin Chen
tag
Köszönöm!
$40-60-nál annyira nem vészes a jutalék. Az alkatrészek(főleg NYÁK) beférnek a levélküldemény megnevezésbe, még talán dobozzal együtt is.
Úgy számolom ha a többi hirdetővel egy árban is lövöm be, még így is jól jövök ki.
(#78944) merqree
Feladtam már itt is egyet, de nagyon specifikus, így ritka szerintem h valaki ilyet keresne.
Próba, szerencse, íboj"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Shin Chen #78943 üzenetére
1. Igen, de ez fizetős, az eladási árból az eBay jutaléka 10-12%
2. Posta is megfelelő lehet Attól függően hogy hova küldöd és mennyi a súlya változnak az árak. Ami 2 kg vagy az alatti az levélküldemény ha a 90 cm-es körméretbe belefér (mondjuk 60*20*10 itt a 60 a fix) Ha ennél nagyobb akkor csak csomagként kehet küldeni, de ha meghaladja a 50*35*31-et akkor már terjedelmes csomag és annak terjedelmes ára lehet.
Ha tudod a becsomagolt méretét és súlyát akkor csak használd már az Összefoglaló segítséget a 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek. -
Shin Chen
tag
Sziasztok!
Sajnos most munkából írok, így nem volt időm végigolvasni az összefoglalót, egy gyors kérdésem lenne, hálás lennék ha kapnék egy kis fővilágosítást
van egy törött tévém (most már 2 is...)
Ebből az alkatrészeket raknám fel ebayre.
1. kérdés, ezt így ebben a formában megtehetem, (mint pl itt hardveraprón)
2. kérdés, a postázás és a postaköltség annyira nem tiszta, ami az oldal beépített kalkulátora nekem magas... egy egyszerű nemzetközi(global) posta megfelel, vagy mindenképp az íbéjjel kell számoltatni?
Szerk: Átfutottam az összefoglalót, már kezd oszlani a homály. Igazság szerint a posta díj kalkulátort nem vágom.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
Topikgazda
válasz janaman01 #78940 üzenetére
Egy dolgot elfelejtettem, egy dolog hogy látod azt a bejegyzést, de kell érkezni egy sms-nek is a postától és azután a kettő alapján menjenek a papírok. Nem mindig arra gondolunk hogy kamu a nyomkövetés. Az igazi címzett meg kap levelet a Postától a címére. Vásárolt valamit majd benyújtja az ő igazolásait, mert van neki csak épp egy másik nyomkövetéssel. Rá fog jönni hogy mi a helyzet, nem a te csomagodról van szó.
Oké nincs ezzel gond, majd amikor lehet kéred vissza a pénzed. Ez olyan mint amit itt írtam, az Összefoglaló, 9. Teendők, ha máshol kézbesítik a nekünk megadott nyomkövetési számú küldeményt. Adaptáld már a bizonyítékokra vonatkozó részt és mehet a nem érkezett meg a termék miután letelik a várható érkezés végső dátuma.
[ Szerkesztve ]
-
janaman01
addikt
Na most erdekes a helyzet. Mert elküldtem minden adatot a vámnak. Emailben válaszoltak hogy ehhez a nyomkövetési szamhoz nem az én cimem való....vegyem fel az eladóval a kapcsolatot. Namost az eladót törölték harmadnap ahogy megrendeltem a cuccot. Nem is volt sok eladasa ..21 azthiszem...egy masszirozó gepet rendeltem jutanyos áron magyarul valószinű az van a csomagban azert is fogták meg a vámon. De azt elkepzelhetetlennek tartom hogy pont akkortajt egy ugyancsak magyar rendelése volt és összetévesztette a trackinget..ugynis 2011 ben regisztrált az eladó és 21 eladasa volt azóta ,...mig csak nem törölte az ebay..szóval erdekes a helyzet. Hivtam a vamosokat ök csak megerősiteni tudták hogy az en trackingemhez nem az en cimem tartozik de tovabbi információt nem szolgáltatnak...innentől erdekes mert ami ra van irva cim annak küldenek egy levelet de az nem tud semmiféle doksit benyújtani ezzel kapcsolatban...ilyenkor visszaküldik vagy a valamelyik vamos szülinapi ajandeka megvan?😂
[ Szerkesztve ]
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
Topikgazda
válasz merqree #78935 üzenetére
Mert a Speedpak ezt írta be, nem itt, hanem Kínába írta be távolról. Szerintem nincs itt még.
De mennyi volt a szállítási költség? Mert 8 nap egy futáros küldeménynek is megfelelő idő lenne.
Egyébként ha megérkezik akár 5-6 napig is dekkolhat az NPKK-ban ha tényleg a posta a kiszállító. Akkor nem sokára megkapod.
Közben derengett valami, másnak a Posta vitte és kapott egy német nemzetközi postai nyomkövetési számot és azzal kézbesítették neki 18 nappal a megérkezés dátuma után ami nálad január 10[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz merqree #78931 üzenetére
Nem biztos hogy náluk van, mert azt látod kellene magyar Posta nyomkövetési oldalán is.
Vannak olyan szállítók akik onnan Távol-Keletről látják a nem könyvelt küldemények budapesti kezelését is és jó szándékból beírják a magyar postások helyett, amit egyébként nem kell. Rx vagy Lx99999999CN forma? -
merqree
őstag
Ez ugye bármit is jelenthet:
HU, YOUR SHIPMENT HAS ARRIVED AT THE POSTAL OPERATOR OF THE COUNTRY OF DESTINATION AND WILL BE DELIVERED IN THE COMING DAYS.Merthogy január 14 óta a magyar pistánál van.
-
Topikgazda
válasz dejvid8 #78928 üzenetére
Mivel előreláthatólag Nagy-Britanniára az év végéig vonatkozik az EU-s vám és áfa, addig EU-s beszerzésről van szó, ezért nem kell fizetni semmit most a vételáron és szállítási költségen kívül. Ez független attól, hogy van GSP-s szállítása vagy nincs.
Az hogy egy eladó Global Shipping Programot használja nem a most még angol eladóról van szó, azt jelenti hogy az import költséget (vám és áfa) a fizetéskor fogod kifizetni.[ Szerkesztve ]
-
dejvid8
őstag
Sziasztok!
Nem rendeltem még nagyobb értékű terméket ebayről, ez lenne az első.
A kérdésem az lenne, hogy valóban nem kell "import charges"-t fizetni, ha az eladó Global Shipping Programban szerepel?
A termék. LINK
A termék oldalánál ezt irja: Zero Customs charges
checkoutnál is ezt írja:
Import charges:No additional import charges at delivery
Tehát ez így 100%, hogy a szállitáson (15.58GBP) és a termék árán (129.99GBP) kívül nem kell +ban fizetni (vámot, ilyesmit) ?
Köszi!Mac M2 Air 16/512 | 𝐆 Pixel 6A | Cars | Developer | Footballer | Visca!
-
t420s
aktív tag
"Nem neked írtam mostanában hogy nem kell vele foglalkozni?
Aki hülye, az hülye is marad."MI a célja ezzel az eladónak? Mert az ebay döntéséig értettem a célt azt akarta hogy zárjam a claim-et vonjam vissza a refund igényemet. Oké.
Na de megtörtént a döntés most mit akar elérni?
Érdekesség hogy a levél végén van egy megbízott "law adviser office" cím megnéztem egy valóban létező bostoni ügyvédi iroda.
Hm. -
t420s
aktív tag
Üdv!
Ha az ebay megítélt nekem egy refundot, akkor a „vesztes „ eladó tehet ellenem bármit is, főleg az USA-ból?
A történet eleje szimpla, rendeltem az ebay-en műszaki cuccot, nem jött meg, refundot kértem először csak az eladótól. Nem kaptam meg, erre claim-et nyitottam.
Az eladó (USA) erre figyelmeztetett hogy oké megadja a refundot, de tudom-e (angolul írta) hogy a hamis refund kérelmek 10.000 USD-vel és 5 évi börtönnel sútjhatóak (igen ezt így leírta angolul).
Erre nem is válaszoltam semmit.
Majd jött az email az ebay-tól hogy refund kérelmem megalapozott jár a refund mert az eladó nem tudta igazolni a megérkezését átvételét a terméknek (ugye csak a feladás igazolása még kevés ha jól tudom)"
You've been given a full refund
Hi XX
Unfortunately, we didn't receive valid tracking information from the seller. We're sorry you had a problem with your purchase.
We've issued a refund of US $51.92"Oké.
Erre jön egy mail az eladótól az ebay döntése UTÁN hogy (angolul írja persze) nemzetközi jogi uton eljárást fognak indítani ellenem és kérvényezik a kiadatásomat (US penalty LAW paragrafus ) csalás miatt.
Igen, ez így le van írva mailben (angolul)...
Ja és az értesítése egyből a spambe került ez is érdekes....
A termék értéke 50 USD kb.
???
Ehhez hozzá tud szólni valaki?[ Szerkesztve ]
-
janaman01
addikt
Sziasztok rendeltem egy elektronikai cuccot 4900 ft ertékben. Namost a nyomkövető azt irja vamolás ertesiteni fogják a cimzettet....mit fognak kerni es hova küldjem mihamarabb túl legyek rajta . Egy bökkenő még van. Az ebay az eladót letiltotta közben es kaptam ez ügyben egy enailt is hogy ha nem erkezne meg a csomag akkor reklamalhatok naluk. De ugye az eladó mar nincs fent...
Illetve megvárjam e a levelüket vagy email t irhatok e valahova ..vagy 5 évvel ezelött volt már ilyen alkalom akkor ugye meg is haladta az értekhatart....
Most ilyenkor ugye nem éri el...ilyenkor kell valamit fizetni kezelesi költség stb..?[ Szerkesztve ]
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
vacs
veterán
Szia.
Sajnos a tracking NEM az én csomagomhoz kapcsolódott, mert én Szolnok helyett az ország nyugati felében lakom.
A nem kaptam meg a terméket link (I didn't receive my item) az Eladónak üzen, de mivel törölve lett ilyenkor mi van?
Hogyan tudom visszaszerezni a pénzem?[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Darth_Revan
veterán
Megegyeztem a vevővel hogy küldje vissza a cuccot és O azt mondta rendben de csak hétfőn fogja tudni ezt megtenni.
Ezt megírtam ebaynek és írtam hogy ha megjött a cucc akkor megadom a refundot.
Erre most jött a levél hogy lezárták az ügyet és már meg is adtak a refundot
Cucc nem lett visszakuldve és az eBay már a pénzt is visszaadta annak ellenére hogy a vevővel megegyeztem hogy küldje vissza, de az eBay nem volt hajlandó ezt megvárni .Most mi tudja kényszeríteni a vevőt hogy visszakuldje olyan állapotba ahogy küldtem ?
Ez vicc, semmit sem vett figyelembe az eBay amit írtam, azt írták hogy partatlanok de minden amit tettek arra hajlott hogy a vevőnek legyen jó.
-
Topikgazda
Ez csak azért nem jó, mert azok amelyek igazi nemzetközi postai küldemények azok nem kezdődhetnek U betűvel. Gondolom a Magyar Posta ezért sem találja.
Ez a bejegyzés is kamu, hosszú évek óta nem Ferihegyeznek.
Departed. Your item departed a transfer airport in FERIHEGY, BUDAPEST, HUNGARY on December 3, 2019 at 5:27 pm. The item is currently in transit to the destination. BUDAPEST, HUNGARY
Ide nem Portugálián keresztül szállít az USPS az RR Donnelly meg nem is létező valami.
de teljesen mindegy sehol nincs kézbesítési bejegyzés.
Hiába az a sok bejegyzés, ez akkor is elveszett.
Ennyi a valóság tartalma:Kerestesse az eladó az USA Postánál hiszen ők küldték ki egy országon belüli azonosítóval a nemzetközi postai vonalra.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Hülyeség. De egy negatív értékelést és a fenyegetés jelentését az eBay-nak azt megéri. Gondolom valódi nyomkövetéssel adta fel és tudja igazolni hogy megkaptam Ha a nyomkövetés azt mutatja hogy nem kaptam meg akkor mégis kinek van igaz?
Visszafenyegetjük hogy csalás miatt, mert nem küldte el feljelentjük az FBI-nál, a NSA-nál a CIA-nál és Trumpnál vagy a kínai titkosrendőrségnél vagy sarki kocsmárosnál.[ Szerkesztve ]
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Kaptatok már ilyen „ijjjjesztőő“ üzenetet ebay-es eladótól refund kérés kapcsán?
Refundot indítottam eltűnt küldemény után.
Érték: 60 USDRecipient / Buyer / Consignee Legal Statement
To be signed by the recipient (damaged packages) or intended recipient (lost packages)
I certify that the information above is correct and truthful. I understand the consequences of fraud as described below.
Warning: Any fraudulent claims will make the shipper and/or consignee liable for any prosecution for mail fraud under federal crime code. The submission of a false, fictitious or fraudulent statement may result in imprisonment of up to 5 years and a fine of up to $10,000.00 (18 USC 1001). In addition, a civil penalty of up to $5,000.00, and an assessment of twice the amount falsely claimed may be imposed (31 USC 3802).
"may result in imprisonment of up to 5 years „ -
Topikgazda
-
cocka
veterán
válasz rednifegnar #78907 üzenetére
Az Amazon eleve felszámolja az áfát előre. Gondolom ezért nem kellett. Ebayt nem tudom.
-
rednifegnar
senior tag
en tavaly (2019) vettem eleg sok konyvet eu-n kivulrol, ebayon es amazonon is, sot eleg nagy ertekueket es egyikre se volt se vam se afa. mindig bekertek a papirokat es szepen be is kuldtem, de nem tettek ra. nem tom mi az oka, de mindig szamolok vele, de szerencsere nem kellett fiztnem. normal eszkozokre kellett. regen sok evvel ezelott volt valami kulturalis kedvezmeny es azert nem kellett, nem tom van e meg ilyesmi.
-
rednifegnar
senior tag
no valtozott a dolog, gondoltam irok neki hogy valami problem van a fiztesben. de meg elobb raprobalok hatha megjavult. es lass csodat mukodik, sikerult vegigvinni. bejon a pp login ahogy kell, de utana nem a kartya hozzadasa hulyeseg, hanem megelesdik a pay gomb.
semmit nem modositottam, ugyan errol a geprol ugyan ez a bongeszo, konkretan meg a gep se lett kikapcsolva vagy a bongeszo becsukva, semmi. a szallitasi es pp cim eltero (ahogy eddig is). tutter valami nala volt gebasz, az is latszott hogy sok figyelo van a cuccain, lehet mas is szolt neki hogy gond van.A camera does not make art, the artist makes art.
-
Darth_Revan
veterán
Hát ez vicc
Köti az ebet a karohoz az eBay és azt írják hogy :"lehet hogy tényleg valótlant állít az vevő" de mivel o rajtuk nem megy keresztul és nem látják így partatlannak kell maradniuk és a vevőnek minden esetben joga van 30 napon belül visszaküldeni.
Sajnos eladóként mindig kell veszteséggel kalkulalnom, de ne aggodjak mert lehet hogy pozitív visszajelzést ad ezután nekem .Meg kb adott egy jó hosszu leírást hogy hogyan legyek jobb eladó mert ha felsőbb eladói kategóriaba kerülök akkor van arra lehetőségem hogy ha rosszabb állapotba kapom vissza akkor lehetőséget adnak arra hogy max az 50%-st fizessem vissza...
Illetve javasolják hogy amint visszakapták újra hirdessem meg hogy valamennyit visszanyerje a veszteségbol...
Nevetséges.
Tehát akármit visszakuldhetek full refund ért csak be kell hazudni hogy nem egyezik a leírással...
eBay oldalán kívül pl PP oldalán fel lehet lebbezni ? Ha igen, van értelme? Vagy ugyanazok vizsgálnak ki azt is mint ezt tehát gyakorlatilag semmi értelme ?
-
cocka
veterán
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy olyankor mi újság van, ha 22 euró feletti értékben rendelsz könyvet és már a szokásos nem EU-s jogszabályok lesznek érvényben? Arra nem terhelhetnek 27%-os áfát, mivel 5%-os a könyvek áfatartalma. Vagy ezt magasról lekakálják?
Amúgy az áfát milyen alapon számolják fel olyan termékekre, amiket soha nem gyártottak Magyarországon, soha nem forgalmaztak Magyarországon, soha nem raktak össze Magyarországon stb..?
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #78901 üzenetére
Contact seller-re gondoltam, amikor azt írtam hogy küldhet. Megírod neki hogy valamiért nem tudod kifizetni valamilyen beállítási probléma miatt és nem tudna-e pénzbekérőt küldeni.
Normál kártyás fizetésnél csak az eBay védelmed van, a második vonal a PayPal az nincs.[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
szurke, nem lehet ranyomni.
a sima kartyas fizetesnek van e barmilyen hatranya vagy koltsege? oke nincs pp vedelem, de gondoltam megprobalom kifizetni ugy. 40eur-rol van szo, szoval nem olyan oriasi a kockazat de azt se szeretnem ha ranyomnanak mindenfele koltsegeket...
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Filmvilág
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szólánc.
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest