-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
válasz
balazsbence #27659 üzenetére
A PDF használat szépségei:
"de hát minden könyv pdf-ben van..."
-
Oldman2
nagyúr
válasz
V.Stryker #26769 üzenetére
Mivel van külön KOReader topik, itt ez szerintem offtopik, de válaszolok:
KOReader alatt (mint sok minden egyéb is) beállítható, hogy
- mely mappa legyen a Home mappa, és hogy ez nyíljon meg a Fájlkezelőben alapból,
- beállítható, hogy a segédfájlok a könyvfájlok mellett, vagy egy (másik) egységes könyvtárban jöjjenek létre.
Nálam egy Boox Page-en, létre lett hozva egy Books könyvtár, én oda másolok mindent WiFi-n a Calibre-hez csatlakozva. -
-
Oldman2
nagyúr
válasz
V.Stryker #26752 üzenetére
A telepítés után a Page-en elvégzendő plusz teendőkről meg itt olvashatsz.
-
Oldman2
nagyúr
Függetlenül az általad leírtaktól, de a Pocketbook készülékekhez kapcsolódó (régebbi) tapasztalat, hogy a gyári tokok sűrűn "összetörték" a kijelzőt.
Lehet hogy ez mára megszűnt, nincs róla infóm, de ezt is jó tudni a PB családról.
Lehet hogy ez mára már teljesen megszűnt, de éppen az olcsóbb kategóriás készülékekre volt ez jellemző, amiket gyakran ajánlanak itt (is).
-
Oldman2
nagyúr
Egy Note Air 4C és egy iPad "színes" képének összehasonlítása (a Reddit-ről):
-
Oldman2
nagyúr
válasz
totasenior #26420 üzenetére
A könyv 536 oldal, az ePub (jelenleg) a 389. oldalnál jár... türelem.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
totasenior #26423 üzenetére
Ha az „itt-ott közkézen” forgó PDF-ről van szó, akkor nem csodálom, az valami rettenetes nyersanyag.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
totasenior #26417 üzenetére
1. lépés
Felejtsd el a PDF formátumot.2. lépés
Szerezd be az adott könyvet egy valódi, áttördelhető ebook formátumban.
epub, mobi, azw(3) -
Oldman2
nagyúr
válasz
Ereshkigal #26406 üzenetére
A következő ki/belépésig, vagy az eszköz gyári állapotba állításáig.
Utána visszaáll a reklámos állapot. -
Oldman2
nagyúr
Onyx Boox Page beépített NeoReader olvasóprogram
Hogyan lehet ebben kikapcsolni (a nálam alapból bekapcsolt) szóelválasztás funkciót?
Valószínű valami túl egyértelmű helyen lesz, mivel nem találom...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Cs1csó #26260 üzenetére
Másképpen megfogalmazva "ugyanazt", egy LCD/OLED kijelző esetén a szemedbe világít a kijelző mögötti LED "fal", míg e-ink kijelző esetén a kijelzőről visszaverődő megvilágítás fényét látod, utóbbi esetben nem közvetlen a szemedbe zúdul a fényözön (ahogy valódi könyv esetén sem).
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Cs1csó #26254 üzenetére
Mindeközben egy (szerintem) igen fontos dolgot ne felejtsetek el...
A nagyobb kijelzőméret, a legtöbb esetben "nagyobb" súlyt is jelent. Ha a Kindle 3 súlya az évek során megszokottá vált, könnyen "nehéz" lehet bármely újabb eszköz. Szóval erre is figyelni érdemes.
Az idézőjelek nem véletlenek, de a megszokás nagy úr...
-
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
válasz
hajraolaj1 #25999 üzenetére
Örülök, hogy így látod. Van egy 3 éves unokánk, őt most kezdték el Könyvtárba hordani...
SOKKAL nagyobb örömmel jár oda és választ fizikai könyvet, mint amit bárki el tud képzelni.
Az „eszköz” vásárlás ráér még az ő esetükben. -
Oldman2
nagyúr
válasz
hajraolaj1 #25995 üzenetére
Nem fog tetszeni a válaszom:
egy 9 évesnek semmilyent nem szabad venni. Menj inkább ki vele az udvarra/erdőbe/játszótérre...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
rednifegnar #25940 üzenetére
Az automatikus forgáshoz kapcsolódóan, nekem anno (amikor még Oasis 3-asom volt) az kimondottan tetszett, hogy (KOReader alatt) a képek automatikus illesztését beállítva (álló/fekvő tájolás esetén), a képek jobban jelentek meg egy sima elfordítás eredményeként. A jelenlegi PW5 ezt sajnos nem tudja.
-
Oldman2
nagyúr
Jómagam általában estefelé olvasok, így a világítás kell.
Egy időben játszadoztam én is Tablettel, de a rendelkezésre álló Huawei készüléket képtelenség volt annyira leszabályozni, hogy sötétben ne égesse ki az ember szemét.
A mai E-Ink kijelzők e téren klasszissal jobbak.
Sajnos sokan a mai Droidos E-Ink kijelzős készülékeken is leragadnak az „de hát ezen szaggat a YouTube...” szintjén.
De nem vagyunk egyformák, ha valakinek a normál kijelző megfelel, vegyen nyugodtan egy Tabletet. PDF-re egyénként is az ajánlott, sokaknál ez is alapvető elvárás.
Ave...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
sicc_innen #25466 üzenetére
Bármi mozdulat beállítható, ez csak az alapértelmezett.
Nálam pl. a képernyő alsó részén jobbra suhintassal megy a screenshot. Hogy hová mentse, az szintén beállítható.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
sicc_innen #25443 üzenetére
-
Oldman2
nagyúr
Tipp: a Kindle készülékek nem mennek bizonyos WiFi csatornákon. Nálad melyik csatornán szór a Router?
Soha sem lehet tudni...
-
Oldman2
nagyúr
2023. december 29. - 2024. január 08 között 24% kedvezmény minden E-könyvre és hangoskönyvre
-
Oldman2
nagyúr
válasz
chaosmonger #25196 üzenetére
Majdcsak megérti már "mindenki", hogy a készülék maga nem támogatja továbbra sem az EPUB formátumot, de az Amazon „emailben ráküldés szolgáltatása” átkonvertálja ezt a formátumot is a készülék által kezelhetővé.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
#20584850 #25181 üzenetére
Ami nekem a legnagyobb „kedvencem”, hogy az összes elképzelhető kézmozdulat testreszabható.
Sőt, „összetett mozdulat kombinációk” is létrehozahtók benne.
Ha valakit érdekel a téma, a létező KOReader topikban kérdezzen...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
szkutyi #25101 üzenetére
Képátlóról beszélünk, a kijelző oldalaránya pedig nem ugyanolyan a két eszközön.
A 6,8"-os e-ink kijelző már elég kényelmes méretű, de még kezelhető egy kézben is.
Egy könyvet és egy E-ink kijelzőt (átlagos könyv esetén) nem érdemes összehasonlítani. Némelyik új kiadású könyv borzalmas szedésű és kötésű. -
Oldman2
nagyúr
Találtam egy ilyet, két éve többen nekiálltunk egy Összefoglalónak, de nem keltette fel az illetékes figyelmét azóta sem.
Ezennel "felkínálom" a társaságnak, hátha talál benne valami értelmeset.
-
Oldman2
nagyúr
Vettem relative olcsón egy Kobo Aura HD készüléket, ami beüzemelés közben az új firmware letöltése közben/után "behalt"...
Jelenleg ennyiben kimerülnek az életjelei.
Akinek Kobo készüléke van, meg tudná-e mondani, hogy a fw frissítés normál esetben hogyan fut le?
Letölt - Reboot - Kész?
Próbálok rájönni, min futhatott félre...
Ami jelenleg tippem, hogy az SD kártya halt meg benne.
-
Oldman2
nagyúr
Kíváncsi vagyok, ki mit reagál erre a hírre!?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
gemellus2010 #24521 üzenetére
Frissítsd, rendszeresen kerülnek be az újabb készülékek a hw adatbázisába.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #24411 üzenetére
Leárazva eladják. Mi ezen a különleges?
-
Oldman2
nagyúr
Ez ilyenformán nem, igaz.
Korrektebb így:
"Ha veszel egy DRM-mel védett könyvet online, akkor védett, nem lehet csak úgy össze-vissza másolgatni."
De idehaza nem igen tudsz venni DRM-es könyvet, szinte minden eladó, ún. Soft DRM-mel oldja meg a "védelmet".
Azaz pl. beleírja a könyvbe a vevő adatait.
-
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
A Kindle Papperwhite 5 11. generációs. A 6. generációs PW az a Paperwhite 2 volt.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
redingitell #24090 üzenetére
Én az Ujjmozdulatokban beállítottam 2 "profilt", amiket a kijelző bal oldalán fel és lefelé suhintással tudok változtatni.
Az automatikus fényerőszabályzást kikapcsoltam, engem marhára zavart amikor:
kisüt a nap, a fényerő felmegy, majd 10mp múlva a felhő mögé került nap miatt lemegy a fényerő.1. Nappali (kisebb betűméret, nappali háttér, magasabb fényerő, 0% színhőmérséklet)
2. Éjszakai (nagyobb betűméret, éjszakai háttér, 0 fényerő, 100% színhőmérséklet)Egyébként van külön KOReader topik is.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
makimakom #24051 üzenetére
Én egyetlen "kötőjelet" sem látok, szerintem teljesen jó a megjelenítés.
Nem látni a teljes sor szélességét, de szerintem ez amiatt van, hogy nem balra zárt a sorok megjelenése, hanem sorkizárt.
Ilyenkor csak a Space-ek "szélesítésével" lehet manipulálni a sorok azonos szélessége érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad Air 2 128GB Wi-Fi Szép állapot, eredeti dobozában
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest